Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Squeezebox tema
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 116, 117, 118 ... 140, 141, 142  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
honza

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 10:45
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 00:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

"Squeezebox.com" se je vrnil!!! Laughing

Nazadnje urejal/a honza Ned Nov 04, 2012 12:34; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
honza

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 01:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

entrenous je napisal/a:
SBT Question SBR Exclamation

Laughing

A se je kdo lotil tvikanja s pomočjo:
http://soundcheck-audio.blogspot.be/2011/11/touch-toolbox-30.html ?

jaz se s zofe telebnil, ko sem slišal razliko. priporočam!

V čem je razlika?
Nazaj na vrh
entrenous

Pridružen/-a: Ned Sep 2008 13:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 01:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

v globini, čistosti, jakosti, soudstageu... imam audio izhod na 7004 marantza in se sliši za 1000 EUR bolje, kot bi ne vem kak DAC priklopil.
Res mi je čeljust padla na tla (sem bil prej zelo skeptičen, priznam). Nujno mora to vsak probat, ker ni kaj zgubit (vedno se da vrniti na točko 0).
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 08:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

entrenous je napisal/a:
v globini, čistosti, jakosti, soudstageu... imam audio izhod na 7004 marantza in se sliši za 1000 EUR bolje, kot bi ne vem kak DAC priklopil.
Res mi je čeljust padla na tla (sem bil prej zelo skeptičen, priznam). Nujno mora to vsak probat, ker ni kaj zgubit (vedno se da vrniti na točko 0).
Parkrat sem šel čez, da sem približno razumel kaj je Klaus modificiral. V grobem.
Dejansko je modificiral kernel jedro programa, posledično seveda default nastavitve in izključil večino daemon procesov v njem, ki ne služijo kvalitetni audio reprodukciji in še kup reči, ki so zame španska vas, ker nisem programer.
Fenomenalno.
Samo želel bi si, da bi enako modificiral tudi programje Classica.

Touchev DAC je že tako in tako posrečena zadeva, tako da, verjamem da tale tweak paklc deluje odlično. Laughing
honza

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 09:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

entrenous je napisal/a:

Jaz sem spremenil samo nastavitve v serverju,v program Tolbox 3.0 se nisem spuščal!A je to dovolj?
Nazaj na vrh
entrenous

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 10:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

meni se te zunanje nastavitve niso zdele bog kaj. še najbolj fiksiranje jakosti na 100%. poleg sprememb, ki jih omenja mestn, imajo po preizkušanju največji vpliv izklop wifi in digitalnega izhoda (pri meni, ki imam analogno zvezano), tudi optimiziranje prenosa podatkov. sicer tudi sam 90% optimizacij tehnično ne razumem Laughing , ampak sem porinil prste v stigme in ne grem nazaj Idea

tukaj pa seznam sprememb v 3.0.:
* task priority tuning (NEW)
* networking parameter tuning (NEW)
* networking configuration related adjustments (NEW)
* kernel parameter adjustments (updated)
* screen on/off during operations (no more reboot required) (NEW)
* infrared on/off (NEW)
* exclusive audio routing ( no more asound.conf) (NEW)
* the daemon killer (you'll love that one) (NEW)
* volume lock at 100 % (for testing purposes) (NEW)
* samba off
Nazaj na vrh
Janko1

Pridružen/-a: Čet Nov 2010 18:01
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 11:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

.-.

Nazadnje urejal/a Janko1 Sre Jul 24, 2013 11:08; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
entrenous

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 11:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SB touch linija je baje že ukinjena, radio (še) ne. menda naj bi server platformo še vzdrževali, no ja, verjetno vprašanje časa... berem, da si nekateri vseeno delajo zaloge iz zadnjih na trgu Laughing

1. za IP radio ne rabiš logtech serverja
2. lahko priključiš NAS ali vtakneš SD kartico in imaš tudi avtnomen sistem.
Nazaj na vrh
Janko1

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 12:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

.-.

Nazadnje urejal/a Janko1 Sre Jul 24, 2013 11:07; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
entrenous

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 13:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kakor kdaj.
server se mi naloži ob zagonu računalnika, takrat muziko upravljam preko tablice. 16gb sd laufa ok, se mi še ni ustavil. menda so težave z (kapacitetnimi) usb hd (z rešitvijo v nabavi NAS).
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 17:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

entrenous je napisal/a:
meni se te zunanje nastavitve niso zdele bog kaj. še najbolj fiksiranje jakosti na 100%. poleg sprememb, ki jih omenja mestn, imajo po preizkušanju največji vpliv izklop wifi in digitalnega izhoda (pri meni, ki imam analogno zvezano), tudi optimiziranje prenosa podatkov. sicer tudi sam 90% optimizacij tehnično ne razumem Laughing , ampak sem porinil prste v stigme in ne grem nazaj Idea

tukaj pa seznam sprememb v 3.0.:
* task priority tuning (NEW)
* networking parameter tuning (NEW)
* networking configuration related adjustments (NEW)
* kernel parameter adjustments (updated)
* screen on/off during operations (no more reboot required) (NEW)
* infrared on/off (NEW)
* exclusive audio routing ( no more asound.conf) (NEW)
* the daemon killer (you'll love that one) (NEW)
* volume lock at 100 % (for testing purposes) (NEW)
* samba off
Klaus je v resnici naredil popolnoma nov Firmware, ki z Logitechevim nima nobene zveze.
Nadgraditi Kernel jedro pomeni točno to, Daemon procesi so integralni del operacijskega sistema(izključite enega na slepo in lahko samo naložite OS znova) in tudi te je spremenil, spremenil je prioritete taskinga(to se sicer da delno naredit v operacijskem sistemu v Lastnostih, če veš katere).
Inventivni ljudje kot je Klaus so v bistvu "zakrivili" Slim devices in Linux. Čisti Open source code pristop v najboljšem pomenu.
Ker gre za verzijo 3.0, verjamem, da dela odlično..

Iz Logitecheve razlage o novih mašinah, ki se ne bodo več imenovale Squeezebox, je razvidno, da bi programsko in uporabniško radi razširili platformo, da pa so se zaleteli z napovedjo novih modelov, ker jim ni uspelo zanje pravočasno naresti programske platforme v celoti, zato so tudi zanemarili programske povezljivosti prihajajočih novitet z staro SB platformo, ki jo bodo seveda morali ohraniti, domnevam, vsaj še 5 let.

Niti gigant kot je Logitech se ne more igrati z zakonodajo in uporabniki.
Lahko se pa igračka in se izgovarja nek čas, da imajo težave z prehodom na novejšo platformo in integracijo starejše.

Koliko bo tu res pravih novosti, je vprašanje, saj je novi radio lookalike SBjevega in še preklemano drag za povrh glede na konkurenco.
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 23:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Janko1 je napisal/a:
Ali poganjaš Touch-a samostojno ali pa imaš tudi vključen računalnik?

Nekje sem prebral, da se kot samostojna enota rad tudi ustavi, ker naj procesor ne bi bil dovolj zmogljiv. Zato ga je potrebno ugasniti in ponovno zagnati. Kakšne so tvoje izkušnje?

Živjo,
sam uporabljam Toucha brez uporabe računalnika. Na njem imam 500gb WD disk in se mi še ni "ustavil". Glasbo uploadam kar preko mreže, ker se disk vidi. Skratka dela bp.
Nazaj na vrh
Janko1

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 23:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

.-.

Nazadnje urejal/a Janko1 Sre Jul 24, 2013 11:08; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 09:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zgolj predlog, klik na slik. Wink

Nazaj na vrh
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2012 14:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

katere appse uporabljate na android tel za upravljanje sb naprav.

kateri so najboljši?

hvala

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 116, 117, 118 ... 140, 141, 142  Naslednja
Stran 117 od 142

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu