Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

VINTAGE
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 155, 156, 157  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2012 22:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vinylfan je napisal/a:
ma reklama gor ali dol - dobra roba si zasluži opozorilo. Koliko pa je kdo sposoben "zbarantati" ceno, je pa druga pesem... Meni se zdi pomembno tudi to, da je v večini primerov to "staro" robo lažje popraviti kot današnjo...

zadnjič sem bil slučajno zraven,ko se je popravljal receiver za hišni kino.....prava nočna mora ti rečem....da pa to popravljaš moraš imet pa jeklene živce....videl sem čip,ki ima na vse 4 strani po 32 nogic... Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2012 23:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

He, he, he... In pri dvostranskih platah nimaš kaj odspajkat... Samo stran jo lahko vržeš...
Nazaj na vrh
drago67

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 11, 2012 12:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

trenutno na bolhi...eden boljših vintage receiverjev....sony str 6800 sd
prava zverina z lepim .toplim zvokom....zelo dober tuner,prav tako gramofonski vhod...

več o njem tule.. www.thevintageknob.org
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 11, 2012 16:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ni še na Bolhi, a kmalu bo:
http://www.audiovintage.fr/?p=854
Stanje tehnično in optično zares 1A!
Ko je že tema takšna in če koga zanima. Ga pa seveda zastonj ne dam!
Nazaj na vrh
oilpower

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 2:13

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 25, 2012 21:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pred nekaj tedni sem tu spraševal po kakšenm kasetniku, predlagali ste mi Akai GX ampak mi je bil predrag zato se nisem odločil zanj. Potem pa mi je po nekem naključju prijatelj podaril Marantz SD1020 pri katerem je bilo potrebno zamenjati vse gumice in še nekatere stvari. Zdaj deluje in sem doživel pravi šok saj nisem pričakoval takega zvoka iz mojih vsaj 8 in več let starih kaset Shocked . Sicer ne vem koliko je ta kasetar kaj cenjen med audiofilskimi poznavalci ampak jaz sem zelo zadovoljen.
Še slikce

EDIT:

Ali kdo ve kje v Ljubljani bi lahko dobil nove Cro2 kasete?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
makra28

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 11:07
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2012 21:04    Naslov sporočila: Phase Linear Odgovori s citatom

Ali mogoče kdo ve za kakšen ohranjen ojačevalnik Phase Linear model 700 series II? Ima kdo kakšne poslušalne izkušnje z omenjenim ojačevalcem?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 051669524
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2012 23:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

imam,zadeva igra dobro.
makra28

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 11:07
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2012 23:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Galop, kakšne zvočnike poganjaš s PL 700II?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 051669524
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2012 23:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super končna stopnja z veliko zalogo moči in old USA zvokom. Sicer malo bolj "našpičena" kot bratje SAE ali DYNACO. Tudi malo bolj zakomplicirana za reparacije ampak ni kakšnih težav. So pa radi odleteli končni tranzistorji, pa ni problem dobit nove za zamenjavo. Večji problem oz. skoraj nerešljiv je če "crknejo" tiste majhne ledice VU metrov.

Nekaj o Phase Linearjih

http://www.phaselinearhistory.stereomanuals.com/400seriesamp.htm

Phase Linear 700 series Two

Milivoje

Pridružen/-a: Sre Jun 2010 13:36

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 11, 2012 00:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pr series one ne morš met problemov z ledicami:?
Si me pa spomu, da si morm zrihtat en trafo 220V na 110V za svojega 400 series one in preamp series two. Smile
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 11, 2012 00:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

milivoje

raje daj navit novega, neverjetna razlika, g. Dolinšek naredi za več kot spodobno ceno in so vsaj tako mislim pa da boljši od originalov, smo primerjali material raznih ameriških originalov-npr Hafler in morje GAS pa ni kaj ekstra,tudi ko sem na začetku sami nmel priklopljeno preko trafotov ker so bili še originalni 110, je drugo ko imaš novega na 230

drugače pa poceni prodam kaka dva tri raznih moči 110/230v pretvornikov .
Nazaj na vrh
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 11, 2012 00:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še na prospektih so jih kovali med zvezde. Pa so bili zares lepi, za mene njihova najlepša serija.

galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 11, 2012 10:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se opravicujem,nisem dobro prebral.imam serijo 1.-700b dolgo casa je poganjal revox bx 4100,sedaj pa pociva v omari na toplem.So pa omenjeni ojačevalniki zelo delikatni- preslabo hlajenje ,pri večjih glasnostih oz težkih zvočnikih mora imeti obvezno ventilator zaradi poddimenzioniranih hladilnih reber ,ko se pregreje precej spremeni zvok,so pa tudi precej nevarni zaradi izredno visoke napajalne napetosti in vprašljive zanesljivosti,sicer moj po restavriranju dela že 10 let b.p. včasih so jih klicali tudi fire linear.
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2012 18:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nek_do je napisal/a:
Še na prospektih so jih kovali med zvezde. Pa so bili zares lepi, za mene njihova najlepša serija.

Zanima me, če bi kdo slučajno poznal kakšnega mojstra, ki bi se lotil izdelave replik lesenih ohišij za vintage opremo iz 80 let. Gre predvsem za modele marantz, mcintosh, phase linear, retro SAE.

Prav tako bi bilo zanimivo izvedeti ,če kateri od teh potencialnih mojstrov obvlada tehnologijo lakiranja tipa "klavierlack".

Že nekaj časa imam nekaj "perverznih" idej, kako "obuti" naše starodobnike v povsem nova "oblačila", oziroma ohišja.

Nekaj ponudbe je sicer na ebayu, vendar večinoma čez lužo. Za ohišja vintage gramofonov je kar lepa ponudba, za ostalo pa malce šepa.

Originali so ponavadi precej v slabem stanju ali pa imajo "navite" cene.

Kot primer recimo :

Najlepša hvala za vse informacije.

LP

Vintagesonic
Nazaj na vrh
drago67

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2012 19:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz sem to pred časom predlagal bratu,pa je rekel,da je s tem preveč dela in premalo zaslužka.
potem sem sam spacal neko varianto ,samo ni to to...
je pa res ,da to ohišje,če je lepo ohranjeno ali novo "naredi" receiver ali ojačevalnik.. Laughing
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 155, 156, 157  Naslednja
Stran 35 od 157

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu