| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Zorz
Pridružen/-a: Čet Jul 2012 16:12 Prispevkov: 8 Kraj: Primorec
|
Objavljeno: Pet Jul 13, 2012 19:00 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Prišla dva para Amphion Ion+ :
Pa priklopimo  |
najs. pričakujem obširno pročilo z dosti slikami . kje si pa nabavil če ni skrivnost? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jul 13, 2012 19:31 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Prišla dva para Amphion Ion+ :
Pa priklopimo  |
Kljub temu, da sem 100 % USA vintage me zanima kako bi tele iončki igrali s kakšnim konkretnim vintage ojačevalcem. Cena "jurčka" je pa tudi kar konkretna. _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Jul 13, 2012 21:21 Naslov sporočila: |
|
|
| Zorz je napisal/a: | | kje si pa nabavil če ni skrivnost? |
Zvočniki so last prijatelja iz tujine, velikega hi-tech audio entuzijasta ki pozna vse žive proizvajalce in imena ki kaj pomenijo v tej branži in ki ta mesec dopustuje pri nas. On in dr.sah sta uredila, da so se trije pari Amphionov poslali direkt iz tovarne na špilčkanje v Slovenijo. En par TWO15, ki če sem prav seznanjen uradno še ni zunaj, trenutno špila pri dr.sahu, dva para Ion plus pa sta pri meni. En od njiju gre na špilčkanje prijatelju v Maribor. Komaj čakam da probam taveliko zverino ki zdaj špila pri šahecu. Če jo bo sploh dal iz rok glede na to kako ga je potegnila notri.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Sob Jul 14, 2012 14:00 Naslov sporočila: |
|
|
Kako mali amfijončki zapolnijo mojo 14 kvadratov sobo. Že drugi dan samo buljim kot bik v nova vrata.
Mališan res ni poceni ampak zvočno pa kilometre od malih boksov ki jih poznam. Da ne govorim o Logitech, Genius in podobnem malem plastik fantastiku. Od boksov podobne velikosti kar sem jih slišal jih edino Mark&Daniel Sapphire nesejo, polj pa tema do nižin. Mi sploh ni čudno da se je Bruce Swedien zatrapal v njih. Slišim zakaj. Taka mala homogena powerful uživaška pakunga z združenim najboljšim iz obeh svetov (pro/studio in hifi). Niiiiice.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Jul 14, 2012 17:54 Naslov sporočila: |
|
|
Pravkar poslušal večje Amphione pri dr.sahu. Moj nasvet? Ne jih hodit poslušat. Resno. Če bi rad bil še naprej v dobrih odnosih z ženo in imel kaj denarja v denarnici. Mene so presenetili že v prvih sekundah, neverjetno kako lepo igrajo.
Sedajle si doma vrtim iste komade, kot sva jih poslušala prej. Še malce bolj naglas. Da pozabim. Upam.
Še enkrat hvala, da sem smel prit poslušat  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Jul 19, 2012 11:39 Naslov sporočila: |
|
|
da malo podražim:
DDA-100 sta na poti.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Čet Jul 19, 2012 12:32 Naslov sporočila: |
|
|
Polj bom pa še jaz mal... včeraj tamale amfijončke poslušal kolega. Ga že srbijo prsti. Že padajo prebliski o nadgradnji spalnice. Bolj ko prcam naj si za tam raje omisli kako gajsno mlado, bolj on hoče mališane odpeljat. Sorči, če bi imel kako fejst sestro bi zakšeftala, tak pa si edinec.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Sob Jul 21, 2012 08:53 Naslov sporočila: |
|
|
Dva DDA-100 na poti. V enem dnevu iz Taipea že v Kolnu. Igračkali se bomo z novim hi-tech mališanom prvi na planetu.
Vmes pa špilčkanje z rezonancami... Solid tech Disc of silence antivibracijske nogice, še skviz in mac mini bosta dobila svoje , Acoustic Revive RR-77 Schumann generatorjem, njemu zelo podobno zadevšno našega ESE Laba in M&D Omni Harmonizerjim, kombiniranim z malimi amfijončki, da vidim kako paše skupaj z njihovo že tako ali tako široko disperzijo visokih. Dolgčas ne bo.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Jul 21, 2012 21:40 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav.
Tudi pri meni se je danes dogajalo. Slabo vreme in dela prost dan in ga je bilo treba izkoristit.
Najprej sem se oglasil pri Andreju, ki poseduje manjše M&D zvočnike in
Nuforce amplifikacijo. Že dolgo sva se dogovarjala za obisk in danes nama
je ratalo. Obenem pa sem izkoristil priliko slišat zadnjo verzijo Nuforce V3 ojačevalcev ter Nuforce Dac9, streamano preko Appla. Ohišja so ostala enaka le elektronika je zamenjana z V3 moduli.
Zvok je značilen M&D. Neverjetna natančnost v visokotonskem spektru, čvrst bas, ki pa žal ne potone v sub nižine(driver-fizika)in odlična 3d zvočna slika. Na prvi vtis mogoče malo primanjkuje barve, telesa in teže, a po drugi strani to kaj zaigra sistem zaigra odlično. Malo sva se igrala z upsamplingom, in primerjala 16bit/44khz material preko Apple "upsamplan"na 24bit/96Khz.
No potem pa sem nesel zadeve k meni, da slišim kako zadeve igrajo na Canton Karatih. Prav fino mi je bilo nosit pod pazduho 200W ojačevalec, brez bolečin v križu .
Zvok zelo kontroliran, bas pod kontrolo, niti duha o agresivnem zvoku. Se pa je zvok iz ure v uro izboljševal. Sprva sem imel občutek, da sredina ni najboljša, suverena prostorska, a se je po par urah zadeva zelo spremenila. Takrat je že pri mali jakosti stalo vse na mestu, ob večanju glasnosti pa zvok ostaja pod kontrolo, kar je zelo velika odlika teh ojačevalcev.
Dac 9 sem preizkusil preko Bnc in preko usb vhoda. Moram priznat da je usb vhod zelo dober, mislim da je večji potencial preko usb vhoda kot preko bnc. Preko bnc je zvok zelo analogen, poln z odlično 3d sliko. Je nasprotje Minimax sabre daca, ki pa je mogoče za odtenek bolj resolutiven a je zvok tanjši, z ne tako polnim basom. Če zaključim Dac 9 in V3 se zelo lepo dopolnjujeta in sta odlična kombinacija.
Zelo me zanima kako se bo izkazal DDA-100. Če bo zvokovno podobnega karakterja, s tem da bo v njem še dober usb dac bo zanimiv izdelek. Sam namreč toliko moči ne potrebujem, saj sem poslušal nekje na polovični jakosti. Še enkrat hvala Andreju za druženje, popestritev dneva in možnost testiranja komponent.
l.p. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrewPee
Pridružen/-a: Tor Dec 2010 16:22 Prispevkov: 58 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Jul 21, 2012 23:13 Naslov sporočila: |
|
|
Bova ponovila vajo, ko bodo odšpilali vsaj 200 ur, ko bo damping rešen in ko bo soliden usb kabel pri hiši.
Ps: bom probal ponoči Audiofilu ukrat tiste SolidTech fedr-nogice, bi prav prišle. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Jul 22, 2012 07:08 Naslov sporočila: |
|
|
| Vmes pa še nov usb modul v dac, pa bo še boljše. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Ned Jul 22, 2012 08:28 Naslov sporočila: |
|
|
| DAVOR je napisal/a: |
Dac 9 sem preizkusil preko Bnc in preko usb vhoda. Moram priznat da je usb vhod zelo dober, mislim da je večji potencial preko usb vhoda kot preko bnc. Preko bnc je zvok zelo analogen, poln z odlično 3d sliko. Je nasprotje Minimax sabre daca, ki pa je mogoče za odtenek bolj resolutiven a je zvok tanjši, z ne tako polnim basom. |
To je tisto, ko sem govoril tekom razvoja daca, da so s sabre D/A čipovja prešaltali na drugo. Tehnološko napredno čipovje, vendar muhasto kot hudič, ki ga je težko skultivirat, da zazveni analogno, kar pa jim je bila prioriteta. In nič kar so počeli s sabretom ni zadovoljilo njihovih zahtev. Na koncu jim je ratalo z integracijo drugega čipovja in doterane zasnove preostanka. Ni trohice mehanskega digititis sounda, zveni organsko.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Ned Jul 22, 2012 19:54 Naslov sporočila: |
|
|
Tole je bilo pa brzinsko... prijatelj rekel spusti tri komade ki jih dobro poznaš, nato ponovima vajo z Disc of silence nogicami spodaj. Spustim tri komade in se pripravim na mukotrpno nastavljanje nogic v enakostranični trikotnik pod vsako komponento posebej, pa nastavit višino vsake nogice posebej, da bo vse v vaservagi... ma kaki pravi prijatelj, ti samo na brzino zmeči spodaj nogice sploh ni važno kako, četudi ni v vaservagi, ko boš slišal razliko da te kap rukne. Okej na brzino namečem skupaj in gasa nazaj v sweetspot. Stisnem play in šok! Zvočna slika naenkrat lahkotnejša, zračnejša, kot da bi prej bila živčna, pa da se tega sploh nisem zavedal...
Dve fotki na brzino zmetanih nogic spodaj. Totalno izven vaservage in navodil proizvajalca, pa kljub temu velikim efektom na zvok:
Sledi fino nastavljanje. Kakšen bo šele rezultat, ko bodo nastavljene tipi topi.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Ned Jul 22, 2012 20:37 Naslov sporočila: |
|
|
Nato špilčkanje s kablovjem:
Prva varianta je quad braid konfiguracija soft anealed vodnikov iz čistega srebra različnih presekov, ki si med seboj sledijo po zaporedju v skladu z "Fibonacci sequence golden ratio" razmerjem:
Druga varianta prav tako quad braid konfiguracija po zgornjem zaporedju, vendar tokrat kombinacija soft anealed vodnikov iz čistega srebra in čistega zlata:
Tretja varianta quad braid konfiguracija vodnikov iz zelenega zlata, to je zlitine 75% zlata in 25% srebra ter fensi karbonskimi konektorji:
Še lep čas ne bo dolgčas.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13 Prispevkov: 628 Kraj: Bronks
|
Objavljeno: Pon Jul 23, 2012 06:51 Naslov sporočila: |
|
|
Audiophil pozdravljen,
lahko napišeš kje si nabavil discs of silence. Morda Dacco?
Lep pozdrav _________________ Canta e Cammina |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|