Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nova igrača je doma......
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 165, 166, 167  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2012 22:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

peterpan je napisal/a:
Hvala za razlago Jazzz, imaš zelo zanimiv sistem. Verjetno je trajalo precej časa in bilo zamenjane opreme, da si prišel do tu.

V bistvu je to moj prejšnji sistem, ki je bil zaradi pomanjkanja prostora v prejšnjem bivališču na začasnem delu pri prijateljih. Zakaj ga nisem prodal? Ženi je bil Primare tako všeč(pa tudi zvočniki), da bi moral kupec ponuditi hudo ceno.
S sistemom sem zelo zadovoljen-Audiostatici so idealni za dnevno sobo. Pri dokaj glasnem poslušanju(tudi zvečer) ne motijo ostalih. Če pa hočem več, grem v studio Very Happy
Dnevni sistem je tudi odličen za "drugo" sodbo pri masteriranju.

Studio je še v eni vmesni varianti, ampak vseeno bom naredil neka fotk...
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 11, 2012 07:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
peterpan je napisal/a:
Hvala za razlago Jazzz, imaš zelo zanimiv sistem. Verjetno je trajalo precej časa in bilo zamenjane opreme, da si prišel do tu.

V bistvu je to moj prejšnji sistem, ki je bil zaradi pomanjkanja prostora v prejšnjem bivališču na začasnem delu pri prijateljih. Zakaj ga nisem prodal? Ženi je bil Primare tako všeč(pa tudi zvočniki), da bi moral kupec ponuditi hudo ceno.
S sistemom sem zelo zadovoljen-Audiostatici so idealni za dnevno sobo. Pri dokaj glasnem poslušanju(tudi zvečer) ne motijo ostalih. Če pa hočem več, grem v studio Very Happy
Dnevni sistem je tudi odličen za "drugo" sodbo pri masteriranju.

Studio je še v eni vmesni varianti, ampak vseeno bom naredil neka fotk...

Kje pa imaš "hudi" sistem? Piega, Kronzilla....?

Lp,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 11, 2012 08:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gorko1 je napisal/a:
Kje pa imaš "hudi" sistem? Piega, Kronzilla....?

Lp,Goran

V studiu ... Very Happy Tam imam tudi večino LPjev.
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 11, 2012 10:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
Po akustičnem tretmaju studijskih sob, mi je Marko naredil še "prilagojen" akustičen tretma dnevne sobe

Nove "podložke" za komponente

Castitam, izgleda fantasticno, postavitev zvocnikov tako kot je treba,eden redkih ki ima tretiran tudi strop, na kar vecina audiofilov sploh ne pomisli,skoda ker sem tako dalec , z veseljem bi se povabil na poslusanje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 11, 2012 11:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
V petek sem končno dobil v roke zvočnike finskega proizvajalca Amphion, in sicer gre za tale model:
http://www.amphion.fi/en/products/ion-plus/

zvočniki so dokaj majhnih dimenzij, namejeni manjšemu stanovanju, kjer je prostor problematičen, vseeno pa se lastnik ne bi rad odpovedal kvalitetnemu zvoku. Pozabil slikat, zato sem kar link prilepil. Moram reči, da nisem mogel verjeti koliko zvoka in kako homogenost premore ta mala zverina. Ne bi verjel, če nebi slišal.

2. No, dobil sem še eno res hudo zadevo, praktično sem prvi na svetu, ki jih ima kot potrošnik. Gre tudi za zvočnike Amphion, ampak več o teh kasneje.

Lej ga nehaj me rajcat. Ti še imaš kar prepoved približevanja moji bajti veš. Da ne bi slučajno kaj hodil naokol s kakimi zvočniki pod pasko. Laughing
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 11, 2012 11:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
dr.sah je napisal/a:
V petek sem končno dobil v roke zvočnike finskega proizvajalca Amphion, in sicer gre za tale model:
http://www.amphion.fi/en/products/ion-plus/

zvočniki so dokaj majhnih dimenzij, namejeni manjšemu stanovanju, kjer je prostor problematičen, vseeno pa se lastnik ne bi rad odpovedal kvalitetnemu zvoku. Pozabil slikat, zato sem kar link prilepil. Moram reči, da nisem mogel verjeti koliko zvoka in kako homogenost premore ta mala zverina. Ne bi verjel, če nebi slišal.

2. No, dobil sem še eno res hudo zadevo, praktično sem prvi na svetu, ki jih ima kot potrošnik. Gre tudi za zvočnike Amphion, ampak več o teh kasneje.

Lej ga nehaj me rajcat. Ti še imaš kar prepoved približevanja moji bajti veš. Da ne bi slučajno kaj hodil naokol s kakimi zvočniki pod pasko. Laughing

resno razmišljam, da bi Strade prodal in nabavil tole zadevo.
Nazaj na vrh
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 11, 2012 11:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Joj, lagati bo treba. Spet. Cool
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 11, 2012 12:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

alenvprekršku je napisal/a:
Joj, lagati bo treba. Spet. Cool

cela tale "Nova igrača je doma.." debata je problematična.. Rolling Eyes
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 11, 2012 17:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:

Pred kakšnim letom sem govoril, da so majčkeni Amphioni totalno fascinirali Bruca Swediena, ki jih uporablja v svojem studiu. Če še kdo ni slišal za legendo, evo tule na wikipediji. Kam so se skrile fotke iz studia, ki sem jih takrat nalimal, kjer jih je objemal cel blažen, ne vem, še iščem.

Tokrat pa video odlomek s poslušanja novih Ion plus. Bruce spet v nebesih. Very Happy

Bruce Swedien listening to Amphion Ion+

Takile amfijončki, pa tanovi seksi NuForce DDA-100 in za jurčka pa pol puna kapa za malo sobo. Cool
Nazaj na vrh
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 11, 2012 18:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
dr.sah je napisal/a:

Pred kakšnim letom sem govoril, da so majčkeni Amphioni totalno fascinirali Bruca Swediena, ki jih uporablja v svojem studiu. Če še kdo ni slišal za legendo, evo tule na wikipediji. Kam so se skrile fotke iz studia, ki sem jih takrat nalimal, kjer jih je objemal cel blažen, ne vem, še iščem.

Tokrat pa video odlomek s poslušanja novih Ion plus. Bruce spet v nebesih. Very Happy

Bruce Swedien listening to Amphion Ion+

Takile amfijončki, pa tanovi seksi NuForce DDA-100 in za jurčka pa pol puna kapa za malo sobo. Cool

Daj, Aljoša prosim nehaj ! Mad

Se mi že sline cedijo ! Sad A ti ne veš da je kriza, človek ! Wink
audiofill

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 12, 2012 08:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiomaniac je napisal/a:

Daj, Aljoša prosim nehaj ! Mad

Se mi že sline cedijo ! Sad A ti ne veš da je kriza, človek ! Wink

Pa saj to je recesijski sistem. Wink

Kaj še človek hoče lepšega. Jurčka pa pol za sistem s tako performanso ni nič. Samo računalnik, skviz, bilokaj z digitalnim izhodom navesiš zraven za izvor in kablovje še, pa je to to. Mali ojačevalček dela skoraj v rangu velikih Nuforce monoblokov za xxxx eur, le moči nima toliko. Zraven Amphionov občinstvo itak orgazmira kakšen sound iz tako malih zvočnikov. Kombinacija obeh pa je sinergična da te ubije. To dobro vesta oba proizvajalca in sodelujeta skupaj. Amphionu se bo na račun slovesa Nuforca kao digi leaderja, ki v času recesije razvija na polno in proda na tone, občutno povečal promet, Nuforce pa bo na račun bogatih Amphionovih studio/pro stuff/hifi izkušenj staknil nova znanja za naprej. Pametno Polde. Cool

Samo Počakaj ko bo DDA-100 dobil v roke Srajan iz 6moons, ki že ima najavo. Že vidim kako bo skakal po luftu ko malo dete z liziko. Za njim pa ostali. Laughing

Bojda Apple že fehta za sodelovanje. Hočejo iAmp powered by Nuforce. Laughing
Nazaj na vrh
Zorz

Pridružen/-a: Čet Jul 2012 16:12
Kraj: Primorec

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 12, 2012 16:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Misliš da je 50W na kanal dovolj za konkretno poganjanje Ion+? Občutljivost je namreč bolj boga, 86 dB.
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 12, 2012 17:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zorz je napisal/a:
Misliš da je 50W na kanal dovolj za konkretno poganjanje Ion+? Občutljivost je namreč bolj boga, 86 dB.

Ni straha. Amphion priporoča spojite jih z 2x24W Nuforsovim malim desktop ampom Icon 2 in to je to. Novi DDA-100 pa je dvakrat močnejši in po zvočni kvaliteti konkretno višje. Very Happy

Evo tule priporočilo:

http://www.amphion.fi/en/home/amphion-combinations/

Sicer pa so Nuforsovi wati konzervativni. Piše "samo 2x24W", poganja pa vsega hudiča. Še Mark&Daniele, ki so težji za poganjat od Amphionov.
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 12, 2012 20:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Celo v studiu amfijončke kombinirajo z malim Icon 2. Evo na fotki:

http://www.6moons.com/audioreviews/amphion5/1.html

Jutri ION + postavim ob bok svojim zvočnikom. Da se mališani slučajno ne bodo zgovarjali na kakšno podhranjenost jim bom privoščil 300W RMS/kanal, pa da vidim koliko jih je v hlačah. Twisted Evil
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 12, 2012 20:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[/img]
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 165, 166, 167  Naslednja
Stran 19 od 167

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu