| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2012 18:43 Naslov sporočila: Re: silent wire |
|
|
| elvis je napisal/a: | živjo,
pred kratkim sem nabavil Silent Wire LS 32 kable, rabljene... Sicer sem zelo zadovoljen nimam kej pripomnit, moti me pa dolžina. Nisem upal vzet 2 metrske (čeprav bi najbrž šlo) ampak sem vzel 3 meterske. Zdaj pa imam problem, ker nikakor ne morem 'zvit' oz porabit tist 'odvečen' meter.
Pa delam zanko, kar seveda ni dobro, pa tlačim pod omarico, pa zad za zazvočnik. Piton je pa tko debel in trd da se ne da nardit kakšnih lepih zavojev. Prodajal jih nebi kar takoj ker so mi všeč, pa problem je pol nove nabavit. Zdaj mi pa po glavi hodijo celo take neumnosti kot je ta, da bi jih skrajšal, (joj ne vse boš uniču, kaj je s tabo pa ne moreš to narest, pa so umerjeni... )
Kaj mislite, ali bi jih kaj muzikalično pokvaril, glede na to da to ni kabel s škatlico kot npr MIT ali Transparent, teh res nebi upal krajšat. Silent wire je pa pač dober baker, dobra izolacija in razporeditev žic, zato zna bit da bi bili krajši še boljši. Dvomim da je kaj 'umerjeno' na dolžino, ker pač ni kaj umerjat ali se motim.
Elvis |
LP
Pri meni kot pooblaščenemu zastopniku za SW ti jih lahko skrajšam in ponovno terminiram ... Z ostankom pa narediva marsikaj
 _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2012 20:04 Naslov sporočila: Re: silent wire |
|
|
| ajka je napisal/a: | Z ostankom pa narediva marsikaj
|
Recimo, kot je omenjeno v neki drugi temi: kot vestna avdiofila re-wireata door bell  _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2012 20:15 Naslov sporočila: Re: silent wire |
|
|
| luka79 je napisal/a: | | ajka je napisal/a: | Z ostankom pa narediva marsikaj
|
Recimo, kot je omenjeno v neki drugi temi: kot vestna avdiofila re-wireata door bell  |
Ne bodi no tako zajedljiv... _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
elvis
Pridružen/-a: Pet Maj 2010 19:42 Prispevkov: 32 Kraj: Od blizu
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2012 22:06 Naslov sporočila: |
|
|
No me veseli da smo si enotni glede krajšanja. Samo treba je lepo in pravilno narest pa bo vse OK.
Kar se pa ostanka tiče pa sem tudi že razmišljal. Baker naj bi bil vrhunski zato ni za preč metat... Če skrajšam na 2,2m mi potem ostane 64 žic dolžine 0,8m kar pa pride 10 parov interkonektov če za enega porabim 3 žice kot to delajo npr. majstri pri kimber cable. Ampak tolk jih ne rabim pa lahko dam več kot tri drate na en interkonekt...
To je pol nekakšna delna reinkarnacija kabla ali pa kar da je kabel dobu otročičke
elvis |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Sre Maj 09, 2012 00:25 Naslov sporočila: |
|
|
| elvis je napisal/a: | No me veseli da smo si enotni glede krajšanja. Samo treba je lepo in pravilno narest pa bo vse OK.
Kar se pa ostanka tiče pa sem tudi že razmišljal. Baker naj bi bil vrhunski zato ni za preč metat... Če skrajšam na 2,2m mi potem ostane 64 žic dolžine 0,8m kar pa pride 10 parov interkonektov če za enega porabim 3 žice kot to delajo npr. majstri pri kimber cable. Ampak tolk jih ne rabim pa lahko dam več kot tri drate na en interkonekt...
To je pol nekakšna delna reinkarnacija kabla ali pa kar da je kabel dobu otročičke
elvis |
LP
Ne, tako pa ne , da ga razdreš samo pokvariš vse skupaj ...
Za povezovalne rabiš pa malo več "geometrije" in žic kot samo "seštevanje" žic, še prav posebaj ne v Kimber principu ... ...  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
elvis
|
Objavljeno: Sre Maj 09, 2012 07:49 Naslov sporočila: |
|
|
no, seveda da moraš vedit kako splest. Podreš enega kimber interkonekta in ga 'skopiraš' ,to sem mislil.
elvis |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mzi.perx
Pridružen/-a: Čet Jun 2008 0:06 Prispevkov: 168 Kraj: PIRAN
|
Objavljeno: Sre Maj 09, 2012 10:10 Naslov sporočila: |
|
|
| elvis je napisal/a: | no, seveda da moraš vedit kako splest. Podreš enega kimber interkonekta in ga 'skopiraš' ,to sem mislil.
elvis |
Pozdrav !
Imaš Silent Wire, sedaj pa razmišljaš o Kimberju... Sploh veš kaj si kupil ? _________________ MZI.PERX |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
elvis
|
Objavljeno: Sre Maj 09, 2012 17:48 Naslov sporočila: |
|
|
| mzi.perx je napisal/a: |
Imaš Silent Wire, sedaj pa razmišljaš o Kimberju... Sploh veš kaj si kupil ? |
Kimberja sem pač omenil, ker oni delajo interkonekte tako da prepletajo žice. Cenejše v kitko s tremi, dražje pa pač na druge različne načine. Meni pa bo če režem SW zvočniške ostalo nekaj materiala pa se lahko mal poigram.
Primerjava s kakšno firmo ki imajo koaksialce za interkonekte pač ni bila smiselna.
elvis |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gero
Pridružen/-a: Sob Dec 2011 15:03 Prispevkov: 196
|
Objavljeno: Čet Maj 10, 2012 19:13 Naslov sporočila: |
|
|
Ja ampak, ko jih boš pa prodajal, bo pa kupec rekel; saj bi jih kupil, če bi bili malo daljši...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Čet Maj 10, 2012 20:13 Naslov sporočila: |
|
|
| gero je napisal/a: | Ja ampak, ko jih boš pa prodajal, bo pa kupec rekel; saj bi jih kupil, če bi bili malo daljši...  |
LP
Pol jih bomo pa podaljšali ali jih dali "šuštarju", da jih bo "raztegnil"  _________________ ~ ** ~
Nazadnje urejal/a ajka Čet Maj 10, 2012 21:53; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
elvis
|
Objavljeno: Čet Maj 10, 2012 21:25 Naslov sporočila: |
|
|
ma kje pa, zakaj bi jih prodajal. Razrezal jih bom ko se jih bom naveličal, pa naredu še 20 interkonektov. To zmeri prav pride
elvis |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Maj 10, 2012 23:08 Naslov sporočila: |
|
|
A seveda , najmanj 30 ih rabi sistem ! _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Maj 11, 2012 00:12 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem padu na finto kablov, še mau ga bom skrajšau, pa z ostankom naredu še dodaten šop kablou - in našu drugega ki pada na isto finto. Nakar bo on to kupu ?
Dvomim, on ni neumen, ali se ga nategne za prav (polno ceno originala), ali pa bo hotel prevelik popust. Ob temu mu boš moral še dokazati, da je to res ostanek slavnega originala.
hm, hm, hahahahaha _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Pet Maj 11, 2012 07:12 Naslov sporočila: |
|
|
Kabli
Čudna stvar.
Jaz sem enga že trikrat odrezal, pa je še vedno prekratek .
Že pred leti sem za štos naredil kratek interkonekt iz UTP kabla. Žici sem dodatno samo malo bolj na tesno prepletel. Nobenega oklopa. Konektorje sem dal neke poceni iz Terne (cena kake 2-3€ po kosu). Stvar deluje popolnoma normalno in se samo malo razlikuje od mojega 50 x dražjega kabla, ki ga sicer uporabljam za CDP in pa drugega 40 x dražjega, ki je na tunerju.
Vprašanje pa je, kako bi se obneslo v okolju z veliko elektromagnetnega valovanja in s tem povezano indukcijo v kablu brez okolpa. V takem primeru je popolnoma vseeno, kakšna je kvaliteta žice, ki je brez oklopa.
Če boš krajšal kabel, potem iz ostanka vsekakor naredi kabel in probaj, saj nimaš kaj izgubiti. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1119 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Pet Maj 11, 2012 11:16 Naslov sporočila: |
|
|
| markoni je napisal/a: | | A seveda , najmanj 30 ih rabi sistem ! |
hhh |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|