Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Gramofon
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 22, 2012 11:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

AMBASADOR

tako kot ti misliš da imaš prav jaz mislim da se zelo motiš

Thorens je čisto fini gramofon z par premišljenimi posegi je pa je možno z njega izvleči marsikaj več- se strinjam da ob predpogoju da je dobro nastavljen in z novim jermenom, oljem v ležaju, ne boš pa me prepričal v kako kvaliteto kablov na njem, velikokrat so na meji razpada, napajanje je že v osnovi povsem minimalno in kako boljše spremeni gramofon v bistveno boljšega, vsak ki je to naredil ve o čem govorim, niso zastonj v boljših vinilnih časih vsaj v desetih tovarnah izdelovali napajanja samo za Linna
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 22, 2012 12:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:

Zakaj vam hodijo napačne odločitve po glavi - menjaj phono vhod, ki je zanič, menjaj za boljšo glavico. Kupi si conditioner za 220 V. Kupi si Shumanov generator, če nič drugega ali Pirellijev koledar - in se tam izživljaj !

Zakaj vam hodi po glavi uničevanje karakterja aparatur? Če jaz hočem kupiti starega Thorensa, bom takoj škartiral vsakega predelanega Frankenštajna. Hočem original aparature, ne pa oskrunjeno verzijo. Ker če bi hotel boljši gramofon, bi si kupil boljšega, mar ne ?

Malo spoštovanja prosim za stare naprave.

a dovoliš menjavo spodnje 2mm lesonitne plošče na 150ki ? Laughing
sakala1

Pridružen/-a: Sob Nov 2010 17:04
Kraj: CELJE

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 22, 2012 19:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Longplay!Imam pro-ject 2 experience z glavo Grado platinum.Jaz sem z mojim phono več kot zadovoljen.Vkolikor se pa odločaš za 6perspex ti priporočam,da zadevo slišiš ali je vredna teh euro.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041614173
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 22, 2012 22:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa meniš za glave ki sem jih omenil,katero bi vzel med temi tremi?
Nazaj na vrh
sakala1

Pridružen/-a: Sob Nov 2010 17:04
Kraj: CELJE

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 23, 2012 08:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Teh glav ne poznam.Mislim,da boš dobil odgovor od soforumašev.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041614173
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 23, 2012 21:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fjaka je napisal/a:
ambasador je napisal/a:

Zakaj vam hodijo napačne odločitve po glavi - menjaj phono vhod, ki je zanič, menjaj za boljšo glavico. Kupi si conditioner za 220 V. Kupi si Shumanov generator, če nič drugega ali Pirellijev koledar - in se tam izživljaj !

Zakaj vam hodi po glavi uničevanje karakterja aparatur? Če jaz hočem kupiti starega Thorensa, bom takoj škartiral vsakega predelanega Frankenštajna. Hočem original aparature, ne pa oskrunjeno verzijo. Ker če bi hotel boljši gramofon, bi si kupil boljšega, mar ne ?

Saj jo lahko samo odstraniš, če te tako zelo moti (in spraviš za eventuelnega kupca). Ker je gramofon vzmeten, vibracije te plošče nimajo posebnega vpliva.

sicer baš me briga kaj kdo počne s svojimi stvarmi. Moti pa me širjenje krive vere, da se da s Frankeštiranjem kdo ve kaj doseči. Razsuješ eno celoto - to da.
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 23, 2012 21:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ambasador

eno je frankeštiranje drugo pa nujna ali vsaj priporočljiva zamenjava ali izboljšava, pa če se strinjaš ali ne, na vsak način je Thorens tak ali drugačen čisto soliden, ampak par stvari so precej zgrešili-še dobro da jih je Linn kopiral in pokazal, kaj z izboljšanim ohišjem, vzmetenjem in malo bolj togo konstrukcijo narediš iz skoraj identičnega izdelka.

Thorens kablovje je žal precej slabo, po 30 in več letih zamenjava ne škodi pa če verjameš v to ali ne, in malo porihtan ter z kako solidno ročko zadosti solidno igra
Nazaj na vrh
fjaka

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 23, 2012 21:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
fjaka je napisal/a:
ambasador je napisal/a:

Saj jo lahko samo odstraniš, če te tako zelo moti (in spraviš za eventuelnega kupca). Ker je gramofon vzmeten, vibracije te plošče nimajo posebnega vpliva.

sicer baš me briga kaj kdo počne s svojimi stvarmi. Moti pa me širjenje krive vere, da se da s Frankeštiranjem kdo ve kaj doseči. Razsuješ eno celoto - to da.

da prijatelj...verjetno imaš prav...po drugi strani je to o čem se mi dva pogovarjava tudi "širjenje" krive vere....ne vem če vsi vedo o čem drobimo...bom tudi slikovno predstavil svoje razmišljanje...ne copy paste ko je navada na forumu....gre za estetiko , ne za predelavo

to je tudi vprašanje za cenjeno občinstvo...kateri gram vam je bolj všeč?...katerega bi raje pokazali svoji boljši polovici ko vaš naslednji nakup?...

POJASNILO : gre za dva identična gramofona in neinvazivno predelavo drugega...v dveh urah je lahko v prvobitnem stanju

ambasador

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 24, 2012 21:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaj dni nazaj sem poslušal TD 165. Bil je tako beden na pogled.. Ko je zasviral je spravil v težave Marantzov CD za tri jurje..

A tebi kako drago, hahaha

Je pa bil priključen na phono PS Audio 2B (izdelek s katerim je PS zaslovel).

Če je videz pomembnejši od zvoka pa se z vami strinjam.
RIZ

Pridružen/-a: Sre Jan 2012 11:30
Kraj: MOZIRJE

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2012 11:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador pisal si o različnih nastavitvah gramofona z kraticami,kakšen nasvet kako to preveriti,po 20 letih sem zagnal RIZ gramofon,ki pa je v odličnem stanju in na prvi pogled odlično izdelan,želel pa bi čim več iztisniti iz njega,ima pitch kontrol,na uteži številke
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2012 15:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Novi član naše HIFI družine, Pink Triangle PT Too s Helio Scorpio ročko in Grado Signature(po VPI specifikaciji). Že prede v "dnevnem" sistemu s Primare200 in Audiostatiki... Smile
http://www.kabrna.com/hifi/turntable.htm
fjaka

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2012 16:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="JAZZZ"]Novi član naše HIFI družine, Pink Triangle PT Too s Helio Scorpio ročko in Grado Signature(po VPI specifikaciji). Že prede v "dnevnem" sistemu s Primare200 in Audiostatiki... Smile

čestitam...pun pogodak...
ambasador

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2012 16:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

RIZ je napisal/a:
ambasador pisal si o različnih nastavitvah gramofona z kraticami,kakšen nasvet kako to preveriti,po 20 letih sem zagnal RIZ gramofon,ki pa je v odličnem stanju in na prvi pogled odlično izdelan,želel pa bi čim več iztisniti iz njega,ima pitch kontrol,na uteži številke

Za novinca je to velik zalogaj. Poišči kakega analogista, ki ti bo pomagal to urediti in ti hkrati pojasnil kako to gre in na kaj moraš paziti.
Sicer pa to pride z vajo in izobraževanjem. Veselo poslušanje !
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2012 19:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mogoče bi bilo vseeno za razmislit o vsaj malo boljšem gramofonu. koliko je ohranjenpa je še vseeno bolj namenjen uničevanju plošč kot pa resnemu poslušanju...
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 26, 2012 09:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če je ta RIZ model Tosca hifi, potem ima vgrajeno dobro BSR mehaniko. Seveda to ni neka špica, ima pa soliden in korekten zvok. Pogon je na kolešček kar omogoča dobro dinamiko in ritem glasbe.

Pri nastavitvi ročice (VTA) je potrebno vedeti, da se dviga proti pivotu (ni horizontalna nastavitev pravilna). V bistvu mora biti zgornja površina glavice vodoravna. Ročica pa se od tam vzpenja, ker je tako narejena.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Stran 7 od 9

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu