Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Gradnja HTPC
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 31, 32, 33  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 09:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa se js dam svoj pogled na zadevo. Definitivno se splaca vzeti Microsoftov daljinec in sprejemno IR enoto (smo govorili o njem ze v tej temi), ker je najbolj konfigurabilen in tudi na netu bos dobil vsemogoce skripte za XBMC, tako da bo uzitek delat z njim. Sam sem vzel to in potem preprogramiral Marantzov daljinec, tako da sedaj s tem daljincem upravljam vse naprave. Microsoftova IR enota pa je seveda pogoj.

Kar se tice WD green jih imam jaz v delovnem PCju za skladisce in backup in delujejo za leto in pol brez najmanjsega problema. Diski se naceloma lahko pokvarijo od vseh proizvajalcev, pri WD green seriji je le prodaja bila toliko vecja, da je pac v absolutnem merilu morda obcutek, da se bolj kvarijo. Ampak odstotek, ki se pokvari je pri vseh proizvajalcih bolj ali manj enak. Tudi sam bi se izogibal montaze dveh diskov v HTPCju, ker slednje zadevo naredi veliko bolj glasno. V idelnih razmerah bi v HTPC montiral SSD disk, ampak so dragi se mal. Trenutno imam v HTPC en 9 let star WD 80GB disk, ki dela perfektno. HTPC pa je postavljen v LAN in imam sherane mape z delovno postajo, ki je v kabinetu. Tam pa je en kup diskov.

Kar se tice cene novih diskov so med poplavo na Tajskem sle tudi do 100% gor. Pred cca. 10 dnevi pa so ponovno zagnali proizvodnjo, tako da lahko v kratkem pricakujemo tudi padec cen na realno osnovo.

Procesor za ta HTPC je zelo zmogljiv in se ga komot lahko nadomesti s kaksnim manj zmgljivim, Ce pa maticna, ram in CPU ostajajo od starega PCja pa je to vsekakor odlicno za ponucat. Le en dober in tih hladilnik nanj pa je.

Graficna je OK, ce se ne bo uporabljala za spile. Ce pa je se to zelja pa je HD5750 skoraj minimalno.

Skrbi me malo napajalnik, saj je na meji s svojimi 380W. Za normalna opravila, filme, tipkanje, srfanje bo ok, pri kaksnih zahtevnih opravilih pa zna pokleknat in to zaradi potratnega CPUja. Jaz bi vzel vsaj 500W.

Kaj pa ohsje? Pri taki zadevi svetujem vecje in zracno ohisje, da ne bo potem problem s temperaturo in tuljenjem ventov.

lp, d.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vizer40

Pridružen/-a: Ned Maj 2010 17:20
Kraj: Trzin

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 10:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bom upošteval nasvet in vgradil samo en disk, saj imam itak NAS kjer so filmi gor.
Res je vsa roba iz starejšega PC (razen grafike in tunerja) in dela BP tudi ob obremenitvi s kakšnim prekodiranjem videa, ni opaziti da bi bil napajalnik prešvoh. Igre pa niso pri meni aktualne tako da bi grafika morala zadostovati.
Zanima me kako se kaj obnese (bi se obneslo?) Antecovo ohišje Fusion remote?
delfinus

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 10:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tule so ga stestirali:

klik. lp, d.
Nazaj na vrh
UserName

Pridružen/-a: Tor Feb 2011 21:46
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 11:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
Kar se tice WD green jih imam jaz v delovnem PCju za skladisce in backup in delujejo za leto in pol brez najmanjsega problema. Diski se naceloma lahko pokvarijo od vseh proizvajalcev, pri WD green seriji je le prodaja bila toliko vecja, da je pac v absolutnem merilu morda obcutek, da se bolj kvarijo. Ampak odstotek, ki se pokvari je pri vseh proizvajalcih bolj ali manj enak. Tudi sam bi se izogibal montaze dveh diskov v HTPCju, ker slednje zadevo naredi veliko bolj glasno. V idelnih razmerah bi v HTPC montiral SSD disk, ampak so dragi se mal. Trenutno imam v HTPC en 9 let star WD 80GB disk, ki dela perfektno. HTPC pa je postavljen v LAN in imam sherane mape z delovno postajo, ki je v kabinetu. Tam pa je en kup diskov.

Predvidevam, da je tole leti name.
Imam enega "zelenega", imel sem par WD "modrih" ter "črnega" in Samsung F3(pa še ni cela zbirka) in ko sem dal "zelenemu" nekaj za meleti je namram ostalim v trenutni moji zbirki opazno počasnejši, sploh kar se dostopnih časov tiče medtem ko je obratno Samsung-u.
No nisem pa ciljal na kvaliteto "green" diskov, ker so vse firme 'tu-tu'. Prav vse imajo slab kot dober primerek.
Nazaj na vrh
vizer40

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 13:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bi bila grafika SAPPHIRE Radeon HD5450 512MB DDR3 PCIe (pasivno hlajenje) dovolj dobra za HTPC?
delfinus

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 14:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jap WD Green so diski s 5400 obrati/min. Blue pa Black pa Ride edition pa so 7200 obr/min. Green so nekoliko pocasnejsi in nekoliko tisji. Za sistemski disk delovnega racunalnika imam Ride edition disk, ki je kvalitetnejse skonstruiran in ima tudi 5 let garancije. Sam green diske uporabljam zgolj samo za zbirko filmov in glasbo ter dokumente, ter se enega, ki je preslikava tega, pac za backup.

Radeon HD5450 je za gledanje filmskih vsebin 1080p in DXVA in ostalih multimedijskih vsebin vec kot dovolj dobra in bo to poganjala brez najmanjsega problema. Vec.

lp, d.
Nazaj na vrh
Titan

Pridružen/-a: Čet Apr 2010 20:42
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 14:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Radeon HD5450 ti bo predvajala vse sam problem je ko se preveč
greje.Jaz sem jo vrgel ven in nabavil radeon 6670 pa še hdmi 1.4
ima.
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 14:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se strinjam. Pasiva je sicer fajn, ker je tiha, problem pa je, da se greje in potem je treba vso to toploto nekako ven zmetat. Kar hitro je to lahko problem za mala in kompaktna HTPC ohisja. Sam imam HD5750 Vapor-X sistem hlajenja z ventilatorjem in graficne prakticno ne cujem. Poleti in pozimi, ohisje in celoten sistem je enako tiho.

lp, d.
Nazaj na vrh
Titan

Pridružen/-a: Čet Apr 2010 20:42
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 15:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vizer40 je napisal/a:
Tudi jaz se odločam za gradnjo HTPC. Ohišja še nimam izbranega, ker mi trenutno še ni jasno kako naj z harmony one upravljam HTPC. Vsak nasvet bo dobrodošel.
Uporabiti pa nameravam naslednje komponente:
- intel E8400
- gigabyte GA-G31M-S2L
- 2GB DDR2 - 800
- Radeon HD5550
- napajalnik LC7380
- audio Xonar D2
- Terratec cinergy PCI HD
- LG BH10LS30
- 320 gb + 200 gb disk
Kak komentar ?

Če boš vzel ohišje Antec fusion remote boš komot upravljal htpc
preko harmoni daljinca sam skonfigurirat ga boš mogel.Jaz mam ohišje
thermaltake dh101 in ima isti sistem za upravljanje z dalincem kot
antec fusion remote pa dela prek harmonija 555 super.
Nazaj na vrh
UserName

Pridružen/-a: Tor Feb 2011 21:46
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 22:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole glede temperature. Dva 120mm intake ventilatorja in dva 120mm outtake -na radjatorju ter vse na fancontrollerju. Grafično in centralno jedro bi bilo na vodnem hlajenju.
Tiho in učinkovito ter ne zavzame dosti prostora.
Nazaj na vrh
vizer40

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2011 00:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bi se mi zelo smejalo, če bi lahko prišel do TF11 ohišja:

http://www.aumro.com/products.html
delfinus

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2011 09:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj, pokontaktiraj Aumro EU HQ in se bos ziher lahko zmenil ali da ti ga posljejo iz UK ali pa ti bodo povedali kje drugje v Evropi bi ga lahko dobil. Ce ti je tako zelo vsec pac ubodes pa mas samoobdarovanje za dedka mraze in je mir. Poglej tudi malo Silverstone ohisja imajo marsikaj in nekatera so podobna tudi tem Aumro. Dobil jih bos lazje.

lp, d.
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2011 12:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kitajci pošiljajo povsod po svetu.
jaz sem kupil ohišje v Koreji: http://www.viako.com/viako/product.asp?acode=A012
Nazaj na vrh
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 18, 2012 18:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pravite na ta ohisja - popolnoma fanless:

http://www.hd-plex.com/H10.ODD.html#tabs

Lp
Miran
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 18, 2012 19:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Srebrn mi je osebno še kar lep, ampak hočejo pa kar precej denarja za takle ohišje, se ti ne zdi?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 31, 32, 33  Naslednja
Stran 20 od 33

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu