Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

HD TV (plazma, lcd, led lcd, oled...)
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 89, 90, 91  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2011 18:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
kraljmatjaz je napisal/a:
Pestilence. je napisal/a:
Zato pa imamo doma plazmo brez FullHD oznake. Ker večino tistega kar se predvaja gor prebavi veliko lepše kot večina HD televizorjev:)

Da ne omenjam da je bil tak televizor(nekdanji skoraj top model panasonica), kupljen za drobiž, zaradi "zastarele tehnologije."

Še vedno zadovoljen Very Happy

Ja, res je, ce gledas samo TV programe je HD ready cisto dovolj, celo boljsa je od fullHD tevejev. Ko pa na mojem 50" V20 Panny-ju zaigra Bluray....wow...pravi uzitek.

LP
Miran

Dokler je človek zadovoljen s slabšo stvarjo, ni problem!Moj prvi avto je bil 126p in sem bil z njim prav zadovoljen! Wink
Zato, da bo nekdo poslušal kasetofon, tudi ne bo kupoval vrhunske zvočnike!Osebno pa dandanašnji spremljam TV programe v večini primerov že v HD tehniki in preskok v kakovosti je glede na SD zelo velik.Oziroma:večja kot je diagonala televizorja, bolj je to izrazito!
Pa tudi če SD signal spustiš preko upscalerja v samem TV-ju ali pa (bolje) v AV receiverju, je razlika znatna.
Ni res, da je HD ready TV za spremljanje SD TV kanalov celo boljši od full HD, le nič slabši ni!Je pa ogromna razlika ali govorimo o ekranu npr.28ˇinchov ali o takem s 50 in več inchi, kar pa je logično, saj je slika sestavljena iz pik!

Ce bijaz trenutno kupoval TV samo za gledanje tv programov, bi brez pomislekov kupil HD ready model in prisparal veliko denarja. Ne vem kako je v Sloveniji, ampak v Italiji je bore malo HD programov, pa se ti so v glavnem zanic.
Obstajajo sicer HD kanali (Sky), seveda proti placilu, vendar tudi v tem primeru tehnicno niso na bogve kako visokem kvalitetnem nivoju. Le v sanjah si lahko predstavljamo, kako bi bilo, ce bi se vse predvajalo v FullHD.
Ce pa gledas BLuray-e potem tudi ni nobenega dvoma: cimvecji full HD ekran!!!
Namrec, po pravici je treba povedati, da se HD definicija hitro izgublja, cim se oddaljujemo od ekrana.

Lp
Miran
hifi&me

Pridružen/-a: Tor Jan 2010 12:12
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2011 18:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gorkichev je napisal/a:
Doma se odločamo za nakup TV, velikosti 55-60˝ (gledamo na 5m), cena okoli 1500€.

Prebral sem že kar nekaj testov, sedaj pa se odločam med dvemi modeli, oz. ali plasma ali LCD. Vedno bol se navdušujem za lcd predvsem zaradi čiste slike pri hitrih prizorih, za plasmo sem pa bil vedno zagovornik (že dve kupljeni doma).

torej:
- Samsung PLASMA PS59d6910 ( http://www.avforums.com/review/Samsung-D6900-%28PS51D6900%29-FULL-HD-3D-Plasma-Television-Review.html )
- LG LCD55LW659S ( http://www.avforums.com/reviews/LG-42LW650T-3D-LED-LCD-TV-Review.html )

KAj vi svetujete - cena obeh je 1500€ (mediamarket)?

Sam sem bil pred kratkim pred podobno dilemo. Meni je bila prioriteta dobra kvaliteta slike pri gledanju navadnih tv programov...dvd, hd in podobno praktično na vsaki tv zgleda dobro, pri gledanju tv programov pa je popolnoma druga pesem. Na koncu sem se odločil za Lg plasmo, cena cca 650 eur, ker je imela boljšo sliko kot katerakoli lcd tv, ki sem jih imel možnost primerjati.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2011 19:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, jaz gledam v glavnem nemške programe in je že kar nekaj takih, ki oddajajo v full HD kakovosti, nekateri od njih so tudi zastonjski.In ker s svojo wave frontier anteno s 5 LNB-ji lovim cca 4300 programov(če odštejem t.im feede in pa radio programe, jih še vedno ostane cca 3000... Smile ), jih je že kakih 10% v HD tehniki, imam pa dostop do večine!To pa pomeni par 100 programov, ki vsaj že delno oddajajo v HD tehniki.Zame kaj drugega ne pride več v poštev!
Pri ceni HD ready pa je potrebno tudi upoštevati, da takega televizorja noben več ne bo hotel kupit, ko se ga boš hotel znebit! Embarassed
Dilema plazma ali LCD pa je hvaležna tema diskusij in navijaštva.Sam sem začel s plazmo, potem sem prešel na LCD, sedaj pa sem ponovno zadovoljen lastnik Samsung plazme!
Za gledanje SD kanalov in po možnosti še teh z znižano resolucijo, pa je čisto dober kakovosten TV s katodno cevjo.
Nazaj na vrh
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2011 19:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
No, jaz gledam v glavnem nemške programe in je že kar nekaj takih, ki oddajajo v full HD kakovosti, nekateri od njih so tudi zastonjski.In ker s svojo wave frontier anteno s 5 LNB-ji lovim cca 4300 programov(če odštejem t.im feede in pa radio programe, jih še vedno ostane cca 3000... Smile ), jih je že kakih 10% v HD tehniki, imam pa dostop do večine!To pa pomeni par 100 programov, ki vsaj že delno oddajajo v HD tehniki.Zame kaj drugega ne pride več v poštev!
Pri ceni HD ready pa je potrebno tudi upoštevati, da takega televizorja noben več ne bo hotel kupit, ko se ga boš hotel znebit! Embarassed
Dilema plazma ali LCD pa je hvaležna tema diskusij in navijaštva.Sam sem začel s plazmo, potem sem prešel na LCD, sedaj pa sem ponovno zadovoljen lastnik Samsung plazme!
Za gledanje SD kanalov in po možnosti še teh z znižano resolucijo, pa je čisto dober kakovosten TV s katodno cevjo.

Eh, full HD/HD (ready) oz. 1080p vs 720p. Da bi na 50" tvju hotel zaznati polno ločljivost (ob predpostavki da imamo 100% vid) bi moral sedeti cca. 1.8m od zaslona... Večina ljudi res gleda na taki razdalji?? Za HD ready znaša ob 50" razdalja cca. 3m.

HD ready ali full HD projektor - to je pa druga zgodba...

Tudi "nezmožnost" prodaje je malo za lase privlečena. Dejstvo je, da 2 ali 3 generacije starega TVja nihče ne bo hotel kupiti. Vsaj ne za kaj več kot drobiž. Full HD gor ali dol.

Je pa dejstvo, da so cene tako ali tako "tam-tam". Če rabiš imeti vse "nalepke" kupiš full HD in si srečen Smile

Cene t.i. "zabavne elektronike" namreč konstantno padajo in nove generacije za dosti manjši denar ponujajo mnogo več. Potrebno se je pač sprijazniti, da je sodobna elektronika potrošni material - še ko kaj crkne, ti serviser pove, da rajši vrzi stran in kupi novo...
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2011 22:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Obstajajo neka določena pravila okoli diagonale ekrana, velikosti pik in oddaljenosti od zaslona .Če je od kakovosti vhodnega signala, sprejemnika do televizorja vse kot mora biti, potem tudi slika TV programov izgleda podobno tisti z BR diskov.
Sem imel že na enem drugem forumu težave s takimi, ki so na vsak način trdili, da je katodni televizor tista definitivna stvar, ki ji nikoli nobena plazma ali LCD ne bo mogel odvzeti primata.Tudi tu zato ne mislim iti v diskusijo s tistimi, ki jim je HD ready TV ravno prava stvar.
Pač vsakemu svoje! Wink
Nazaj na vrh
gwb

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2011 23:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Obstajajo neka določena pravila okoli diagonale ekrana, velikosti pik in oddaljenosti od zaslona .Če je od kakovosti vhodnega signala, sprejemnika do televizorja vse kot mora biti, potem tudi slika TV programov izgleda podobno tisti z BR diskov.
Sem imel že na enem drugem forumu težave s takimi, ki so na vsak način trdili, da je katodni televizor tista definitivna stvar, ki ji nikoli nobena plazma ali LCD ne bo mogel odvzeti primata.Tudi tu zato ne mislim iti v diskusijo s tistimi, ki jim je HD ready TV ravno prava stvar.
Pač vsakemu svoje! Wink

Ta "določena pravila" so tisto kar sem navedel zgoraj. V kolikor gledamo z neke določene razdalje je pri določeni velikosti zaslona prav vseeno ali je 720p ali 1080p. Čista fizična omejitev naših oči.

Da se razumemo, ne trdim da je HD ready bolje kot pa full HD. Bi bilo neumno/naivno tako trditi. Ravno tako bi bilo neumno trditi, da je vsak full HD tv "boljši" kot pa HD ready.

Vprašanje se zgolj poraja ali je smiselno postaviti full HD kot nujen pogoj pri kupovanju televizije, še posebej, če smo na določenem "budgetu" (in toliko bolj če v resnici gledamo s take razdalje, da niti fizično ne moremo zaznati razlike v ločljivosti!). Morda dobimo za tisto razliko v denarju kakovostneje izdelan TV ali pa morda kakšno (koristno) funkcijo več...

Sem imel občutek, da ste ravno vi vedno navijali za "best buy"... Wink

Poznam štorijo s "super katodnikom". Tudi meni je bila smešna.
Nazaj na vrh
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 23, 2011 09:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kateri od teh sprejemnikov je ok?

http://trgovina.telemach.si/#Televizije

Od 40" inčev naprej, mora imeti nizko porabo, režo za telemachovo kartico. Mogoče kateri predvaja več formatov z usbja-diska?
Ne da se mi pa brati testov in hoditi po trgovinah. Tukaj naročim, pošljejo in priklopim.

Ima sploh kateri boljšo sliko kot trenutni Panasonic TH 42PA50E.

Hvala za merebitni info, odkar imam to plazmo ne spremljam video trga in ne vem nič o tem.
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 23, 2011 10:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na forumu, na katerem sem pred sodeloval še cca 3 leta nazaj(in bil celo eden moderatorjev), sem ljudem vedno svetoval, da če imajo analogni kabelski priključek(takih je bila večina), ali analogni sprejem preko oddajnika ali pa gledajo kasete, naj nikar ne kupujejo velike plazme ali LCD-ja, ker bodo zelo razočarani.Naj kar še ostanejo na svojem starem katodniku!
Vmes so se stvari že močno spremenile:imamo digitalni sprejem(seveda ne gre enačit s HD!), ponudba BR diskov je velika, cenovna razlika med HD ready in full HD pa se je močno znižala.
Strinjam se, da je za številne morda v tem trenutku HD ready optimalni nakup, a čez recimo 2 leti bo že morda sprejem kanalov s full HD resolucijo že bistveno večji.In vi boste imeli televizor, ki prednosti te tehnike ne bo znal izkoristiti, kupit pa ga ne bo hotel nihče.
Zato osebno mislim, da je tistih 100-150€ prišparanega denarja ob nakupu prišparano na narobe koncu.
Ponavljam pa, da gre za moje osebno mnenje in ga nikomur ne vsiljujem!
A verjemite mi na besedo, da če na istem programu preskočiš s SD kanala na HD kanal(recimo ARD, RTL, Eurosport itd.), je razlika tudi na 3m razdalje na 50" plazmi znatna, iz recimo 2m pa celo zelo velika!
Nazaj na vrh
gwb

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 23, 2011 12:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Očitno se res ne razumeva, kam ciljam.

HD ready pomeni samo, da ima zaslon resolucijo 720p, medtem, ko ima full HD 1080p. Ravno tako lahko sprejema (full) HD programe (zakaj se dejansko reče "ready" ne vem) - le da v max ločljivosti 720p in ne 1080p. Tiste razlike v resoluciji na normalni razdalji človeško oko NE ZAZNA. Pač fizikalno nemogoče. In to pri nekom z zdravim vidom.

SD vs HD je razlika, ki jo na enaki razdalji (zdravo) človeško oko z lahkoto zazna. Druga pesem. Na npr. 10m bi to zopet bilo težje ali celo neizvedljivo.

Projektorji z diagonalami platna nekaj metrov so, kot rečeno, čisto druga stvar, in tam ločljivosti ni (praktično) nikoli zadosti.

Če želimo hi-fi analogijo. Imamo npr. zvočnike z visoko občutljivostjo za katere bi bil 100W ojačevalec "več kot vrh glave" za poganjanje. Ampak ker "več je bolje", si rajši kupim 200W ojačevalec, katerega viška wattov ne bom nikoli izkoristil - seveda pa za le te vseeno plačam več. (pri tej vaji predpostavimo, da sta ojačevalca enako zveneča).

OK, lahko privijem do konca in oglušim - kot se lahko pri tvju postavim na 1 meter in "uživam" v detajlih (ter ščasoma posledično oslepim Wink).

Dajmo se samo razumet in strinjat, da je "nujnost" full HD tudi posledica marketinga - v praktičnih primerih pa zelo redko dejansko pride prav (nekateri resnično gledajo TVje zelo na blizu).

To je nekako tako, kot tekma z megapiksli pri proizvajalcih kompaktnih digitalnih fotoaparatov (kjer je omejitev tako ali tako objektiv in pa velikost samega senzorja). Vsak (povprečen potrošnik) bo rajši kupil tistega z več. (čisto mimogrede, tu sicer celo obstaja "hakelc", da bo verjetno tisti z manj megapiksli naredil fotografijo z manj šuma)

Recimo še tole. Kupujem televizor - za enak denar dobim en 42" full HD ali pa drugega 50" HD ready. Doma ga gledam na neki normalni razdalji (2.5+ m). Katerega rajši kupim? Jaz ne bi razmišljal...
Nazaj na vrh
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 23, 2011 12:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@Numb

Sam bi ti svetoval Samsunga. D6000 je odličen TV in če je v njihovi ponudbi ima verjetno tudi ustrezno režo. Je LED, torej mora imeti relativno nizko porabo. Preko USB bere skorajda vse. Komentarja, glede kvalitete slike, pa ne bi podajal.

V slučaju, da se odločiš za tega, pa lahko kaj napišeš o kvaliteti slike pri obeh! Wink

LP

Če se smem vključiti v debato... Wink
Koliko FullHD programov pa dejansko dobite? Ni mi jasno, kako lahko sprejema FHD program (1080p) in ga prikazuje potem kot HD (720p). Question Še nisem zasledil, da bi TV znal spreminjat sliko iz FHD v HD, dopuščam možnost, da se motim.

Nazadnje urejal/a Soundfreak Sre Nov 23, 2011 12:49; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 23, 2011 12:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@gwb, kako blizu si monitorju?
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 23, 2011 12:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Numb je napisal/a:
Kateri od teh sprejemnikov je ok?

http://trgovina.telemach.si/#Televizije

Od 40" inčev naprej, mora imeti nizko porabo, režo za telemachovo kartico. Mogoče kateri predvaja več formatov z usbja-diska?
Ne da se mi pa brati testov in hoditi po trgovinah. Tukaj naročim, pošljejo in priklopim.

Ima sploh kateri boljšo sliko kot trenutni Panasonic TH 42PA50E.

Hvala za merebitni info, odkar imam to plazmo ne spremljam video trga in ne vem nič o tem.

na tvojem linku ne najdem tega panasonica, tudi prvič slišim za ta model, morda posebaj za telemach narejen Wink
nič nisi napisal koliko si pripravljen odštet?

LP
Nazaj na vrh
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 23, 2011 13:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tega imam trenutno, je star model, takrat je bil top njihov model. Cena ni toliko pomembna. Enega od teh na ponudbi pac.
Nazaj na vrh
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 23, 2011 13:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samsung PS64D8000 Plasma 3D TV Review

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ps64d8000-201111191526.htm

na kratko, odlična plazma, konkurenca panas. vt30 a cenejša

Citiram:

Conclusion (and Comparison)

During summer, our review of the 51-inch version of the D8000 PDP marked the first time that we had given a Samsung Plasma TV a “Highly Recommended” rating. At the rate they’re going at, there will be plenty more of these to come. The larger-sized Samsung PS64D8000 represents outstanding value for money, and the newly upgraded firmware which removes our lingering complaint about undefeatable noise reduction makes our recommendation even more enthusiastic than it would have been had we had to side-step it (as we did during our earlier review of the 51″ model).

Other than some slightly aggressive plasma brightness limiting – which isn’t really visible with real world content – and the inevitable image darkening caused by 3D active shutter glasses – we really have no complaints at all with the PS64D8000FUXXU. Post-calibration Greyscale tracking is measurably perfect thanks to the 10-point White Balance adjustment, the same goes for colour reproduction; there are no problems with motion judder (even in 3D), and the black level quality, and input lag responsiveness, while not class-leading, are both very good. Well-mastered 2D Blu-ray Disc material really looks mesmerising on this HDTV.

If you’re in the market for a 65(ish) inch Plasma television of this size, sadly, here in Europe, your choice is limited compared to what our friends in the US and Canada have: it’s between this and the Panasonic TX-P65VT30, which certainly warrants a comparison. In the past, Samsung Plasmas suffered from undefeatable noise reduction (which could smear fine details in Blu-ray sources), whereas Panasonic’s suffered from fluctuating brightness during dark scenes. Both manufacturers fixed their respective issues with firmware updates (which is heartening to say the least), meaning that the choice of Samsung vs Panasonic (we haven’t had the chance to see any of LG’s big-screen Plasmas this year) comes largely down to price, black level, and other more subtle image quality differences. Panasonic wins on black level, whereas Samsung’s video processing is slightly better in terms of deinterlacing and especially scaling, resulting in subtly better SD performance. Samsung excel with a full resolution 3D experience, whereas Panasonic’s slight loss of resolution is perhaps made up for by their far superior out-of-the-box 3D greyscale tracking, which results in a less tinted 3D image. Calibration mitigates the difference, but we need to remember just how niche 3D calibration is. Panasonic’s is slightly more responsive with video games, but not by far, while Samsung’s plasmas have demonstrated better screen uniformity (some Panasonic units exhibit greenish tints on the screen, something we confirmed during our first reviews of them).

Last, but by no means least, the Samsung PS64D8000′s best online price appears to be in the region of £2400, with the market pricing the Panasonic VT30 at £3600. It’s not a small amount of money, but the fact that Samsung are offering a display of this quality at this price is remarkable. Thanks to its value for money – and the fact that its image quality is excellent in its own right – Samsung’s PS64D8000 gets awarded with our “Highly Recommended” badge.
Nazaj na vrh
gwb

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 23, 2011 14:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

alenvprekršku je napisal/a:
@gwb, kako blizu si monitorju?

Odvisno ali je stacionarc ali laptop. Laptop (14.1" - 1440x900 resolucije) cca. 45 cm) stacionarc (21.5" (se mi zdi)- 1600x1200 - več kot 60 cm).

Zakaj?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 89, 90, 91  Naslednja
Stran 34 od 91

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu