| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 04, 2009 17:58 Naslov sporočila: |
|
|
Eno OFFT vprašanje. Kje naročujete custom trafoje?
LP
Igor |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Ned Jan 04, 2009 21:37 Naslov sporočila: |
|
|
| igor0203 je napisal/a: | Eno OFFT vprašanje. Kje naročujete custom trafoje?
LP
Igor |
Jaz sem pred enim letom iskal nekoga, ki bi mi naredil toroidni transformator moči 50VA, s tremi odcepi sekundarja in sicer 6V, 7V in 8V. Želel sem si namreč narediti dotični napajalnik za Squeezebox po shemi ki sem jo objavil par postov nazaj, vendar pa do naročila potem ni prišlo, saj sem kasneje dobil že sestavljen napajalnik.
V glavnem, daleč najbolj ugoden ponudnik za izdelavo toroida je bilo takrat podjetje HITELEKTRONIK d.o.o., ki bi mi ga naredilo za vsega 12.5 EUR. Nad nizko ceno sem bil izredno presenečen, saj so mi ostali ponudniki odgovarjali bistveno večje številke.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
polopoklip
Pridružen/-a: Sob Jan 2009 17:39 Prispevkov: 3
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 23:19 Naslov sporočila: |
|
|
Ali mi lahko kdo razloži kaj pravzaprav pomeni 'hi-speed / low ESR' pri kondenzatorju?
Ali so na voljo v kakšni slovenski trgovini z elektro materijalom ali jih bo potrebno naročiti iz tujine?
Ideja s KIT kompletom je super. Štejte me zraven, če bo zadeva meso postala.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 23:36 Naslov sporočila: |
|
|
To za HITELEKTRONIK nisem vedel. Pred kontaktom z njimi (eno leto nazaj) nisem še nikoli slišal za njih, prav tako več ne kasneje. Sem samo posredoval informacijo dalje, ki se mi je zdela koristna.
Če je pa tako kot pravijo člani elektro foruma, potem res bolje plačati več in dati delati trafo kam drugam. Morebiti pa se je kvaliteta njihovih trafotov v tem času izboljšala, saj je od debate minilo že pet let. Bog si ga vedi. Upam, da se javi kak diy mojster in pove svoje mišljenje o kvaliteti izdelave teh trafotov danes. Ti že vedo kdo pri nas navija dobre trafote in koga se na daleč izogibati.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Tor Jan 06, 2009 20:29 Naslov sporočila: |
|
|
| polopoklip je napisal/a: | Ali mi lahko kdo razloži kaj pravzaprav pomeni 'hi-speed / low ESR' pri kondenzatorju?
Ali so na voljo v kakšni slovenski trgovini z elektro materijalom ali jih bo potrebno naročiti iz tujine?
Ideja s KIT kompletom je super. Štejte me zraven, če bo zadeva meso postala.  |
Dobri Low ESR elektrolitski kondezatorji imajo boljše filtracijske sposobnosti od klasičnih "general purpose" elektrolitskih kondezatorjev. Imajo hitrejši energijski transfer, vzdržijo večje tokovne konice, pri isti velikosti imajo večjo kapacitivnost, pri višji temperaturi so stabilnejši, na daljši rok vzdržljivejši,...
Kjer je opravka z visoko frekvenčnimi pulzi so ti kondiči nepogrešljivi. Recimo pri filtraciji switcherskih napajalnikov, pri sodobnih matičnih ploščah računalnikov, ki so hitre kot satan,...
Za ta napajalnik avtor predlaga Rubyconove ZL/ZA kondije ali Panasonicove FC kondije. Seveda bo delalo tudi z najbolj običnimi elektrolitskimi kondiji, vendar mislim, da če se že enkrat nekaj dela, naj se vgradi soliden material.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1381 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Sre Jan 07, 2009 01:49 Naslov sporočila: |
|
|
Glede ohišij za napajalnik sem kontaktiral Mali Elektronika. Aljoša, mi lahko zaupaš mere ohišja? Sam se nebi odločil za črno varianto zaradi vidnega prahu, tako da je opcija svetle eloksacije. Fantje predlagajte glede ohišja, da nam lahko dajo okvirno ponudbo. Srebrni Nuforce mi je lep, pa damo se modro ledico. Torej kakšne so želje uporabnikov? Nekdo naj vprasa za ceno elementov (recimo IC, HTE, Just...), en za toroid, drugi za hladilno rebro. Se kdo javi za izdelavo PCB-ja? Računam, da bi bilo pripravljenih vsaj 10 kit kompletov.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 07, 2009 02:10 Naslov sporočila: |
|
|
| Kje pa nabavljate kvalitetnejše kondenzatorje? Terna, IC, HTE? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Sre Jan 07, 2009 09:24 Naslov sporočila: |
|
|
| trancedeejay je napisal/a: | Glede ohišij za napajalnik sem kontaktiral Mali Elektronika. Aljoša, mi lahko zaupaš mere ohišja? Sam se nebi odločil za črno varianto zaradi vidnega prahu, tako da je opcija svetle eloksacije. Fantje predlagajte glede ohišja, da nam lahko dajo okvirno ponudbo. Srebrni Nuforce mi je lep, pa damo se modro ledico. Torej kakšne so želje uporabnikov? Nekdo naj vprasa za ceno elementov (recimo IC, HTE, Just...), en za toroid, drugi za hladilno rebro. Se kdo javi za izdelavo PCB-ja? Računam, da bi bilo pripravljenih vsaj 10 kit kompletov.
Have a nice Day
Matt |
Mere ohišja so 20.5 x 13.5 x 6 cm.
Predlagam, da nabavite tipska ohišja. Mali jih ima v svojem katalogu kar nekaj različnih. Če se gre komplicirati po svojih zamislih, vas bodo vžgali po žepu. Dobro bi se bilo dogovoriti tudi, da vam zadaj na ohišju naredijo odprtine za 220V IEC konektor, 5V konektor, ON/OFF stikalo, na sprednji strani odprtino za ledico, da človek samo vgradi elektroniko v ohišje in zdrava Marija. Zgoraj navedeni 220V IEC konektor je fino imeti, da se človek lahko po mili volji igra z različnimi napajalnimi kabli. Lahko se nabavi takšen, ki v sebi že vsebuje varovalko in stikalo, kot ima to recimo Nuforce. S tem bi se na zadnji strani delali samo dve odprtini namesto treh.
Zanimiva opcija za izdelavo ohišij je tudi Italijanski modu, evo povezava:
http://www.modu.it/homeeng.html
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Jan 07, 2009 11:42 Naslov sporočila: |
|
|
| KOliko pa naj bi bila približna cena celotnega kit-a? Audiofill, koliko je recimo tebe vse skupaj stalo? Mene mika tale kit, ampak je cena velik faktor. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Sre Jan 07, 2009 12:15 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem napajalnik dobil podarjen.
Koliko pa bi vas znesel kit komplet... po moje kakšnih 100 eur že. Največ odvisno od cene ohišja in cene za izdelavo transformatorja, ki sta v tem trenutku še neznanki in predstavljata večji del stroška. Za preostalo se da potegniti računica. Naj si nekdo vzame čas in preko HTE online cenika skalkulira. Ali preko kakšnega drugega ponudnika.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
megane
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28 Prispevkov: 152 Kraj: Benedikt
|
Objavljeno: Sre Jan 07, 2009 12:24 Naslov sporočila: |
|
|
V nabavo ohišja najbolje da gre vsak sam, ker tu lahko cene zelo variirajo.
Eden bo zadovoljen z ohišjem za 20 EUR, drug pa za 200
Jaz osebno bi vzej cenejše ohišje, ker napajalnik pri meni ne bo viden, zatorej raje denar kam drugam stisnem
Bi pa bil seveda interesent za ploščico, vse potrebne elemente in en dober trafo.
LP, Dejan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Jan 07, 2009 12:59 Naslov sporočila: |
|
|
MBR 1045 *4 = 4* 0,78 € = 3,12 €
10000uF 25V *1 = 2,39€
0R47ohm 5W *1 = 0,23 €
4700uF 16V *2 = 2 * 0,48 € = 0,96€
220nF *2 = 2* 0,14 € = 0,28€
1N4007 *1 =0,08€
100nf *1 = 0,10 €
110R *1 = 0,9 €
330R *1 =0,07 €
LT 1085 *1 = okoli 10€
Skupaj: nekaj čez 18 € (vse skupaj brez ohišja in transformatorja).
Nisem pa štel lowesr kondenzatorjev, ker jih je v večini treba posebaj naročit in jih ni v spletnih trgovinah. Cene so iz hte.si, 1N4007 in pa LT1085 pa iz nekje drugje. Računamo še okoli 20€ za tranformator, pa cena znese 40€ brez ohišja in kondenzatorjev.
Ohišje zna biti drago, kondenzatorji pa so tudi lowesr poceni(v primerjavi z ohišjem). Euro konektor stane 3€. Euro ali dva tudi podnožje za varovalko in varovalka. Lahko pa se vzame tisti koenktor ki ima že vgrajeno podnožje za varovalko.
No, pa led dioda pride med 15 centi in 10 evri, odvisno kakšno si bo kdo izbral:)
EDIT: Pozabil hladilno rebro. +nekaj eurov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Jan 09, 2009 18:25 Naslov sporočila: |
|
|
ali komu dela radio Antena na squeezu? Ta radio namreč največ poslušam, pa mi ga ne uspe usposobit.
Resno razmišljam da bi dal CD in Tuner v omaro, ker mi samo prostor krade, pa tudi prižgem ju skoraj ne.
danes sem naročil mini server, kamor bom dal 1Tb disk, ta pa ima tudi stream server za squeeza, kar pomeni da ne bo treba imeti prižgan PC, kar me je je najbolj motilo do sedaj. Ko ga dobim, ga poslikam in razložim, luštna stvarca. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|