Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Squeezebox tema
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 140, 141, 142  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 23, 2008 15:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sound, opravičujem se za zamudo, šele sedajle sem opazil tvoj post.

Evo, pravkar ti pošiljam načrt in opis na mail.

Če želiš, ti lahko napajalnik posodim, da vidiš ali se ti splača iti v samogradnjo le tega.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mako1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 7:30
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 23, 2008 19:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prosim za nasvet pri zagonu SB-ja. Namreč po namestitvi programa mi internetni radio dela, ripani CD-ji na računalniku pa so tiho, kljub temu da se izpišejo vsi podatki avtor,naslov... na zaslončku SB-ja.
Hvala za odgovore!
Lp
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 23, 2008 22:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mako1 je napisal/a:
Prosim za nasvet pri zagonu SB-ja. Namreč po namestitvi programa mi internetni radio dela, ripani CD-ji na računalniku pa so tiho, kljub temu da se izpišejo vsi podatki avtor,naslov... na zaslončku SB-ja.
Hvala za odgovore!
Lp

Prečekiraj nastavitve Squeezecentra in sicer v delu ki se nanašajo na format pošiljane glasbe. Greš v SETTINGS => ADVANCED => FILE FORMAT.

Lahko da imaš tam naštimano, da ti Squeezecenter pretvarja glasbo v neki format, katerega kodek nimaš inštaliran na računalniku, posledično pa je skviz tiho, namesto da bi igral, saj se pretvorba ne izvaja (se ne more zaradi manjkajočega kodeka).

Primer... imaš naštimano da ti Squeezecenter zripane plošče v WAV formatu pretvarja v brezizguben APE format (v nastavitvah označeno kot MAC), pa na računalniku nimaš inštraliranega APE dekoderja. Ali kaj podobnega.

Lahko pa da je problem samo v tem, da ob prvem štartu Squeezecentra nisi dal skozi skeniranja glasbene kolekcije, pa skviz najde samo imena albumov, pesmi,... ne pa teh tudi fizično. Morebiti si dal skozi postopek kot je treba, pa je prišlo vmes do kakšne napake. Tudi to je mogoče. Pojdi v SETTINGS => BASIC SETTINGS, označi CLEAR LIBRARY AND RESCAN EVERYTHING, ter poženi postopek še enkrat.

Če problema ne boš rešil, se lahko obrneš name preko zasebnih sporočil, pa bova že sčarala skupaj nekaj.

lp
Nazaj na vrh
mako1

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2009 10:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najprej hvala Audiofill-u za pomoč pri inštalaciji EAC-a. Torej po inštalaciji vse deluje tako kot je treba.
Mi pa avtomatično pretvori v VLC media player.
Je to v redu, bi moral biti kakšen drug media player...sprašujem glede kvalitete predvajanja, ali pa sem kaj še pozabil na poti do cilja?
Lp!
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2009 11:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

desni klik na file- properties- open with: tu zamenjaš plajer, in ti bo vse audio datoteke odpiralo z drugim playerjem. Mislim pa da je vseeno z katerim playerjem odpiraš file na compu.
Nazaj na vrh
polopoklip

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 17:39

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2009 18:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Jap, dober napajalnik vzdigne performanso. Če želiš ti lahko posodim svoj diy napajalnik pa primerjaš. Lahko tudi objavim načrt, pa si ga skupinsko naredite sami.

Najprej lep pozdrav vsem.
Moje prvo sporočilo na tem forumu. Smile

Ali bi lahko shemo tega napajalnika nalepil na forum?
Verjetno bi ta zadeva poleg mene zanimala še marsikaterega novopečenega lastnika Squeezebox-a.

lp
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2009 21:27    Naslov sporočila: diy napajalnik za Squeezebox Odgovori s citatom

Dober večer in dobrodošel na forumu!

Evo ti napajalnik za skviza:

Popis materiala:

Sekundar transformatorja ima 8 voltov v prostem teku. Naj bo tokovno zmožen
dajati najmanj 2 ampera (pa raje 3 ampere)

Usmerniške diode (D1, D2, D3, D4) so Motorola MBR 1045 (schotky diode)

Kombinacija kondezatorja C1, upora R1 in kondezatorja C2 se lahko izvede v
dveh variantah.

Prva je C1 = 10000 mikro F / 25V, R1 = 0.47 ohma / 5W, C2 = 4700 mikro F /
16V

Druga je C1 = 6800 mikro F / 25V, R1 = 0.68 ohma / 5W, C2 = 6800 mikro F /
16V

Katero varianto se izbere je vseeno, naj se pa vzame dobre hi-speed / low
ESR kondezatorje

Kondezatorja C5 in C6 sta 220 nano F

Diodi D5 in D6 sta 1N4007

Kondezator C4 = 100 mikro F / 25V, hi-speed / low ESR

Upor R2 = 110 ohm, R3 = 330 ohm

Kondezator C3 = 4700 mikro F / 16V hi-speed / low ESR

Regulator je nizkošumni LT 1085

Par fotk:

lp
Nazaj na vrh
megane

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2009 23:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, če se bo še kdo spravil tole delat, bi se tudi jaz priporočal za en komad.

LP, Dejan
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2009 23:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na hiendfiju se prav tako govori o samogradnji napajalnika za skviz.

Če bi vsi zainteresirani z obeh forumov stopili skupaj v projekt, bi bila realizacija hitrejša in cenejša.

lp
Nazaj na vrh
zojgs

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 13:21
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 04, 2009 00:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Na hiendfiju se prav tako govori o samogradnji napajalnika za skviz.

Če bi vsi zainteresirani z obeh forumov stopili skupaj v projekt, bi bila realizacija hitrejša in cenejša.

lp

1+1 kanditat za skupinski projekt.
lp
megane

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 04, 2009 00:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj ne bi bilo problem interesentov vkup najt, če bi sploh vedeli kdo bi oz. lahko projekt realizira in ga privede do takšne stopnje kot je na tvojih slikah.

LP, Dejan
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 04, 2009 03:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj post v zvezi skupinske izdelave napajalnika na hiendfiju:

Vidim, da je na audiokontaktu, kakor tudi tukaj, vsak dan več interesentov za izgradnjo napajalnika za Squeezebox. Vsled opisanega predlagam (na audiokontaktu sem že), da vsi zainteresirani z obeh strani pristopite skupaj v neki vseslovenski "skviz napajalnik projekt". Mislim, da bi z združeno močjo zadeva bila prej končana, pa še ceneje bi vsi prišli skozi.

Če bi šli v to, bi po moje bilo treba odpreti eno skupno temo, se prešteti, zediniti o tem po kakšnem načrtu delati (lahko kamot po načrtu mojega napajalnika če želite), skalkulirati koliko bi znesli stroški materiala, dogovoriti ali delati vsak za sebe ali se angažira kdo od forumašev in on naredi napajalnike za vse, pri čemer mu ostali preden se gre v nabavo materiala nakažete denar zanj + seveda dogovorjeno vsoto za vloženo delo v izdelavo...

Je sploh kdo, ki bi se lotil izdelave napajalnikov za vse? Morebiti Ro-bi ali Stormsonic?... vidva kot vidim imata veliko veselje lotati. Ali morebiti kdo izmed ostalih?

Upam da nisem izpadel posiljen, rad bi samo pomagal, da vsi pridete do napajalnikov za to krasno stvarco.

lp

Evo tukaj.

Upam, da zadeva zlaufa, se zoorganizirate in vsi zainteresirani z obeh forumov pridete do napajalnikov. Cool

lp
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 04, 2009 11:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi predlagal, da bi nekdo izdelal tiskanino + dogovor z eno trgovino za material in kolicinski popust. Spajkanje in podobno naj bi bila domena posameznika. Glede ohišja, če kdo zrihta neko fajn ohišje za dobro ceno OK, drugače pa varianta - znajdi se. Torej, sam predlagam KIT komplet, ki bi lahko v sodelovanju z Audio Kontakt bil cenejši (recimo damo baner online).
LP
Admin
megane

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 04, 2009 11:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kit komplet bi bil tudi zanimiv.
Nazaj na vrh
mako1

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 04, 2009 14:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem ZA!
LP!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 140, 141, 142  Naslednja
Stran 8 od 142

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu