| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ma_coule
Pridružen/-a: Tor Apr 2010 23:27 Prispevkov: 370 Kraj: south of the border
|
Objavljeno: Sob Apr 02, 2011 23:30 Naslov sporočila: |
|
|
| jernejc je napisal/a: | | Komot zadosti, tudi za midbas, če veš kaj delaš. Ampak F5 ne spravim v oz na zvočnik. Zato sem omenil še en par zvočnikov, kjer bi bila vsa elektronika v nahrbtniku. To je potem tisti kompaktni aktivni monitor. Žal z LM 3886 ali podobnimi. |
Čemu nahrbtnik (za vsako ceno)?
Ne vidim razlogov za obžalovanje pri LM3886... Vsekakor veliko bolje s tem, kot pa ostati na pasivi...
ZZ & FF ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Apr 03, 2011 08:46 Naslov sporočila: |
|
|
Ma saj ne za vsako ceno. Kompaktni, samostojni monitorji bi mi zelo prav prišli (enostavna prenosljivost celotnega sistema, ko imaš le izvor in dva zvočnika s pripadajočimi kabli), zato ne vidim boljše možnosti, kot nahrbtnik.
In ja, strinjam se s teboj glede aktive vs pasive.
Imam še ene Aurum cantus 16 cm midbas enote (niso moje, sposojene za test), ki bi bile tudi zelo ustrezne za tak projekt. Potrebujejo še manjši volumen...če bo cajt, bom sestavil še ene kabinete, nekoliko manjše in bodo tisti dobili nahrbtnik, trenutni projekt pa lahko sparim s svojim F5, samo še enega potrebujem
Planov mam dosti, kdaj bo pa to realizirano????
Pa še moj Open Baffle projekt stoji, pa za Mitkota DAC moram skončat...
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ma_coule
|
Objavljeno: Ned Apr 03, 2011 15:08 Naslov sporočila: |
|
|
| jernejc je napisal/a: |
Planov mam dosti, kdaj bo pa to realizirano????
|
... je najina skupna slabost... s tem, da se sam najbrž nahajam v še - za kakšno stopnjo - hujšem stadiju... upoštevaje dejstvo, da imam samo 2,37 hobija...
In čemu ti potem toliko gnjavim? Pravzaprav ne samo tebi... Razmišljam namreč o (resni) "forumski koaliciji", ki bi se lotila Passovega hleva (F3, F5, A J-X). Prva dva imam na papirju že razdelana (layouti, ohišja), tudi material v glavnem nabavljen (tudi za A J-X). Možnost forumskega sodelovanja vidim v posvetovanju in pri izdelavi ohišij. Slednje mi je blizu, elektronika pa ne preveč.
Menim da je že dovolj, če se najdeta dva, trije resno zagreti...
Sicer pa zaključujem z dogradnjo ESP P101 končne stopnje (moj daleč najboljši ojačevalec doslej, čeprav "le" AB klasa).
Evo, pa sem se tebi (in ostalim) razgalil do konca...
Jernej, opravičujem se ti za smetenje, če bo kaj odziva, bom(o) gotovo prešaltal(i) na novo...
ZZ & FF ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

|
Objavljeno: Sob Apr 09, 2011 08:56 Naslov sporočila: |
|
|
Ja tele PASSove mojstrovine so vsekakor vredne truda, a o tem bomo v drugi temi.
Tako, kabineta sta fertik večjih mizarskih del, porezkati moram še robove, ker tak zvočnik ne more imeti ostrih 90 st. robov.
Nekako ne najdem dovolj velikega rezkarja, malo sem pogledal okoli po trgovinah in imajo največjega z r=16 mm. Se bo treba malo drugače znajt, čeprav bo veliko dela.
Mimogrede en fertik kabinet tehta 17 kg brez zvočnikov in ostale krame.
Me like it.
Slike sledijo, ko bom našel polnilc od mojga fotkiča.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ma_coule
|
Objavljeno: Sob Apr 09, 2011 10:55 Naslov sporočila: |
|
|
| jernejc je napisal/a: | Me like it. |
Yes, "Some like it hot!"
BTW: imam rezkar R19 (vpenjalni trn prestružen na 8mm), če imaš kakšen "Štajerska Connection" ti ga rade volje posodim.
ZZ & FF ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

|
Objavljeno: Čet Apr 14, 2011 20:22 Naslov sporočila: |
|
|
| ma_coule je napisal/a: |
BTW: imam rezkar R19 (vpenjalni trn prestružen na 8mm), če imaš kakšen "Štajerska Connection" ti ga rade volje posodim.
ZZ & FF ! |
Lenoba, lenoba...nisem se zrajtal in se ti oglasil, pa danes sem se po štajeski vozil. Zelo prav bi mi prišel tudi r19 rezkar. Najenostavneje zagotovo. Pa tudi radij ni več tako mali...vprašanje difrakcije okoli vogalov.
Bova na ZS dorekla, ker bi si res sposodil tisti rezkar.
Sem se pa danes oglasil še pri Urošu v Terni in nabavil Neutrik speakon zvočniške konektorje...
http://www.neutrik.com/uk/en/audio/210_612654417/NL4FX_detail.aspx
http://www.neutrik.com/uk/en/audio/210_240211/NL4MPR_detail.aspx
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

|
Objavljeno: Sob Jul 30, 2011 12:21 Naslov sporočila: |
|
|
Evo ene slike trenutnega stanja (končno se je spet nekaj premaknilo).
 _________________ Ohm sweet ohm.
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|