| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1776 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jul 03, 2011 12:27 Naslov sporočila: |
|
|
in kje ste bili vsi "najavljeni" v soboto na "drugi" predstavitvi ? _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Jul 03, 2011 19:41 Naslov sporočila: |
|
|
| Pišuka, pa dajte kaj povedat, kako je bilo? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi
Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55 Prispevkov: 238 Kraj: črna
|
Objavljeno: Ned Jul 03, 2011 20:18 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | .
Po drugi strani pa zvočniki niso v ligi parsto evrov(ampak v nekajdesettisoč) in je jasno da če v Vklopu niso igrali temu primerno, je to potrebno povedati.
lep pozdrav v SG, Iztok |
Se čisto strinjam!
Glede na to, kar sem jaz slišal iz tistih zvočnikov v neidealni sobi mi kar ne gre v glavo, da bi se lahko drli ali na kak drug način igrali slabo.
So tako oblikovalsko kot tehnično vrhunski izdelek in ko vam bo (če bo) uspelo poštimat okolje in gor priklopit ustrezno poganjanje, ima da padajo čeljusti na tla vsem, tudi najbolj zagriženim ljubiteljem import robe.
Pa po moje ni fora v kakem decimetru kabla, ali je srebrn ali kake druge barve, ampak je generalno nekje kiks, najverjetneje v prostoru in stenah. Vpliv kablov nikakor ne more teh zvočnikov potisniti tako daleč navzdol, kot je razbrati iz vtisov. Sem jih slišal tudi na prototipno kretnico, povezano z klupicami!!!! in je špilalo, da padeš dol.
lp
Robi
Črna na Kor  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Ned Jul 03, 2011 21:43 Naslov sporočila: |
|
|
Robi, podpišem zgoraj napisano.
V Vklopu sem pogrešal predvsem tvoj izdelek- amp, ki je zvokovno odličen, no, vsaj zame. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 12:48 Naslov sporočila: |
|
|
| mišolin je napisal/a: | | Pišuka, pa dajte kaj povedat, kako je bilo? |
LP
Ja res, "kaj dogajalo" na drugi predstavitvi  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1682 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 17:56 Naslov sporočila: |
|
|
Na prvi predstavitvi nisem bil, tako da ne morem delati primerjav.
V soboto so bili nameščeni dodatni absorberji : 6 kom tube trap, ki jih je zrihtal Igor, 4 kom mojih tube trapov in nekaj akuplošč.
Miro je namestil drugo kretnico !!!
Zvočniki so bili postavljeni praktično na sredini sobe (po dolžini) ter malo od strankih sten. Malo smo zvočnike tudi premikali, je pa to težko (imajo čez 100 kg, poleg tega so štorasti), zato smo bili kar se da zmerni. Nekaj smo se igrali tudi z zamenjavo D/A konverterja.
Zvok
Prvo kar sem zaznal je bilo, da zvok ni imel dobrega fokusa, kar je za tako velike "ribone" in "majhen" (relativno glede na zvočnike) prostor verjetno normalno. Malo boljši fokus je bil, ko smo zvočnike malo premaknili skupaj. Slabši fokus pri klasični glasbi ni imel nekega negativnega vpliva, pri glasbi z vokali - s postavitvijo pevca/ke na sredino (npr.Diana Krall) pa je bil "locirana" v krogu kakega 1,5m). Všečnost tega je stvar "okusa".
Za moj "okus" je manjkalo nekaj nizkih basov. Tu je verjetno svoje doprinesla velikost (majhnost) prostora.
Zvočni "oder" je bil postavljen zelo visoko proti stropu - kot bi poslušali glasbo na koncertu tik pod odrom. To je logična posledica "majhne" sobe, dokajšne bližine zvočnikov ter njihove fizične višine + odboji od stropa. "Globina" odra je bila zadovoljiva, pri čemer je treba vedeti, da je tudi ta zelo odvisna od obojev od prednje in zadnje stene, ki so pri OB seveda izrazitejši (globino se da s primerno akustično ureditvijo tudi regulirati). Enako velja za širino odra.
"Oder" bi se z večjo oddaljenostjo (v večji sobi) znižal.
Glede na velikost zvočniških enot - 12 inč, je bil bas "hiter" in dobro kontroliran. Visoki všečni in zelooo dobri (redko se sliši boljše), enako srednji. Sam zvok je bil dokaj nevtralen - če bi se izrazil po Nomadovo - torej ni bilo večjih popačenj. Seveda pa je treba imeti v mislih tudi doprinos sobe, ki ni idealna in ostalega - "fršterkarija".
Če bi svoje vtise združil bi rekel, da je to kar sem šlišal v soboto v Vklopu, navkljub mojim pripombam odlično in bom zelo vesel, ko in če bom imel doma tako kvaliteten zvok.
Zvočnik bi bilo treba enkrat slišati v vsaj za polovico (ali več) večji sobi (za kakršne je tudi primeren), kjer bi imel možnost "pokazati" vse kar zmore.
Miro bravo !!! _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 18:39 Naslov sporočila: |
|
|
mogoče bi kdo,ki je slišal oboje podal kakšno primerjavo z k1?
kolikor sem jaz do sedaj imel izkušnje z k1 ( kot tipom zvočnika-veliki open bafli ) so to zvočniki ,ki so zelo občutljivi na prostor v katerem igrajo.
rabijo precej akustično obdelano sobo...veliko absorberjev...kar je tudi razumljivo,ker zvočniki v bistvu dihajo-igrajo s sobo.zaradi njihove zasnove.in če le teh ni zadosti...in niso dobro razporejeni potem se znajo na trenutke zadreti .tudi na vranskem nismo imeli dovolj absorberjev za večji prostor,kjer so k1 igrali.je pa res ,da jih je najbrž malo,ki bi imeli dovolj veliko sobo za njih doma,da bi zaigrali kot morajo.jaz raje kupim kako manjšo zadevo(npr... mini avacloni-tisti rdeči).prvič je dosti cenejše in drugič za moje sobe so čisto dosti veliki.
in tudi z zvokom sem zadovoljen. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 19:23 Naslov sporočila: |
|
|
| ck je napisal/a: | | Če bi svoje vtise združil bi rekel, da je to kar sem šlišal v soboto v Vklopu, navkljub mojim pripombam odlično in bom zelo vesel, ko in če bom imel doma tako kvaliteten zvok. .......Miro bravo !!! |
SUPER, me veseli da so se stvari zavrtele v pravo smer. Žal mi je sicer, da sem bil na drugi predstavitvi odsoten vendar upam, da bo še kdaj priložnost za poslušanje.
Na nek način nikoli nisem dvomil o kvaliteti zvočnikov, sploh pa o trudu, znanju, entuziazmu in času ki ga je konstruktor vložil v omenjeni projekt. Občasno se mi je celo porodil dvom o koreknosti moje kritike v začetnih postih kot posledica vtisa začetka prvega poslušanja, vendar glede na razvoj kasnejših dogodkov menim, da je bila opazka glede akustike prostora na mestu.
Nekateri izmed soforumašev so dočakali "naše kritike" na nož ( in nas enačili s slovensko foušijo ) v slepem prepričanju, da na taki prezentaciji ne more iti nič narobe. No ja, tudi avtomobilom F1 lahko poči guma, vendar se napaka popravi.
Očitno je fantom na drugi prezentaciji uspelo odpraviti nekaj "nevšečnosti", kar je zagotovo rezultiralo k boljšem končnem rezultatu.
Jaz seveda lahko mirne vesti priznam, da sem prišel na prezentacijo s statusom opazovalca in ne kupca. Moje finance v nobeni kombinaciji ne sežejo tako visoko, me je pa občasno malce zmotila vehemenca posameznikov v smislu.....".ko je nekaj vrhunsko cena ni pomembna", ..............ampak ne bi več nadaljeval v tej smeri............
Še enkrat vse čestitke Miru za njegov izdelek.
LP
Vintagesonic
Nazadnje urejal/a vintagesonic Pon Jul 04, 2011 20:19; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 19:42 Naslov sporočila: |
|
|
eh fantje kaj se obremenjujete s foušijo..kdo je komu ,zakaj,itd.....brez veze.....kdor zna pač zna ...
jaz nikoli nikomur nisem nič fouš.....
vsi vemo,da miro zna naredit zvočnik... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Tor Jul 05, 2011 01:11 Naslov sporočila: |
|
|
| fjaka je napisal/a: | | in kje ste bili vsi "najavljeni" v soboto na "drugi" predstavitvi ? |
na drugi predstavitvi so bili trije... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Tor Jul 05, 2011 07:58 Naslov sporočila: |
|
|
| fjaka je napisal/a: | | fjaka je napisal/a: | | in kje ste bili vsi "najavljeni" v soboto na "drugi" predstavitvi ? |
na drugi predstavitvi so bili trije... |
Fjaka, kot sem jaz razumel, je v soboto šlo za "usklajevanje" in "nastavitve" poslušalnice. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Linear
Pridružen/-a: Čet Jun 2011 16:08 Prispevkov: 11 Kraj: LJ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MAre007
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23 Prispevkov: 605 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jul 05, 2011 14:57 Naslov sporočila: |
|
|
Ali niso (v izdelavi in po videzu odlični) zvočniki v akustičnem kratkem stiku in je to glavni razlog (praktično neodpravljivih) težav?
LP MAre
Nazadnje urejal/a MAre007 Tor Jul 05, 2011 15:47; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Tor Jul 05, 2011 15:33 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | fjaka je napisal/a: | | fjaka je napisal/a: | | in kje ste bili vsi "najavljeni" v soboto na "drugi" predstavitvi ? |
na drugi predstavitvi so bili trije... |
Fjaka, kot sem jaz razumel, je v soboto šlo za "usklajevanje" in "nastavitve" poslušalnice. |
kot sem jaz razumel, naj bi tudi ti bil zraven...in še kdo ?!?...ponavljam...TRIJE...3....če seveda odštejem ekipo ki se tradicionalno zbira ob sobotah v Vklopu _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|