| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Pet Jun 24, 2011 13:12 Naslov sporočila: |
|
|
| vintagesonic je napisal/a: | | Kot primer lahko navedem, da se mi zdi popolnoma nesmiselno poslušati posnetek solo klavirja na večji zvočni jakosti, kot lahko recimo poslušam realni zvok klavirja na razdalji približno cca. 3m od instrumenta. Čemu bi ga poslušal na zvočnike glasneje? |
To je tudi moj kriterij za glasnost  _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Jun 24, 2011 13:38 Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima, kako so se Impulse slišali glede na druge zvočnike predstavljene v istem problematičnem prostoru in podobni postavitvi.
Ker doma pri njemu je bilo vse izredno. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live.
Nazadnje urejal/a berni Pet Jun 24, 2011 14:32; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Linear
Pridružen/-a: Čet Jun 2011 16:08 Prispevkov: 11 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Jun 24, 2011 14:20 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | | Mene pa zanima, kako so se je Impulse slišali glede na druge zvočnike predstavljene v istem problematičnem prostoru in podobni postaviti. |
Berni ima menda Magnepane 20ke?! In če sem prav prebral, konstruktor SS omenja prodajno ceno 100 tisoč ? oziroma 30.000 EUR sedaj v Vklopu. To pomeni, da najbrž Soul Sonic igrajo dosti bolje od Magnepanov 20k, še posebej, če upoštevamo dejstvo, da je to zaenkrat No name Brand.
A je bil kdo, ki ima izkušnje z dipolci na demotu in lahko da kakšno primerjavo.
A res igra bolje od npr Magnepanov 3.7 ali 20 ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Pet Jun 24, 2011 14:35 Naslov sporočila: |
|
|
Ne vedno omenjati cene, ker je to stvar, ki ponavadi vedno požene čudne emocije in razmišljanja.
Če je nekaj bolje ne moreš oceniti za koliko eurov je bolje..
Če je bolje, je bolje in pika. Koliko pa je vsak posameznik pripravljen plačati za to, kar je sam občutil pa je čisto njegova stvar in ne stvar "bolnih slovenskih ekonomistov", ki jih je v vseh področjih preveč. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live.
Nazadnje urejal/a berni Pet Jun 24, 2011 16:22; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Pet Jun 24, 2011 15:07 Naslov sporočila: |
|
|
| Linear je napisal/a: | To pomeni, da najbrž Soul Sonic igrajo dosti bolje od Magnepanov 20k, še posebej, če upoštevamo dejstvo, da je to zaenkrat No name Brand.
A je bil kdo, ki ima izkušnje z dipolci na demotu in lahko da kakšno primerjavo.
A res igra bolje od npr Magnepanov 3.7 ali 20 ? |
Da ti bo lazje: JA RES!
Preberi se enkrat moje prispevke v tej temi.
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pet Jun 24, 2011 19:16 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | | Če je bolje, je bolje in pika. Koliko pa je vsak posameznik pripravljen plačati za to, kar je sam občutil pa je čisto njegova stvar in ne stvar "bolnih slovenskih ekonomistov", ki jih je v vseh področjih preveč. |
JA  _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Pet Jun 24, 2011 19:57 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | berni je napisal/a: | | Če je bolje, je bolje in pika. Koliko pa je vsak posameznik pripravljen plačati za to, kar je sam občutil pa je čisto njegova stvar in ne stvar "bolnih slovenskih ekonomistov", ki jih je v vseh področjih preveč. |
JA  |
Ja
Žal moram priznati, da so tudi nad MG20.1 vsaj v moji konfiguraciji(pa v drugih tudi..)
Ne vem pa kako so zveneli v Vklopu! _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01 Prispevkov: 1035 Kraj: Drugje
|
Objavljeno: Pet Jun 24, 2011 20:49 Naslov sporočila: |
|
|
Vem da so SS Impulsi težki zvočniki in niso glih mobilni... a vseeno se vsaj poigrajte s postavitvijo v samem prostoru, zvočniške škatle imajo probleme z nepravilno postavitvijo kaj šele dipolci. _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
TUTTI
Pridružen/-a: Tor Mar 2010 19:56 Prispevkov: 265 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pet Jun 24, 2011 22:50 Naslov sporočila: |
|
|
Da, vtisi in komentarji so na mestu. No, ne pozabite pa na dejstvo, da se je zvok od začetka predstavitve proti koncu neprestano spreminjal in popoldan tako ni bil enak tistemu v večernih urah. Razlogov zato je več.
Kratko reportažo in zapis, kot tudi foto utrinke predstavitve SoulSonic Impulse iz Vklopa si lahko ogledate na: http://www.hifijournal.si/dogodki/
Lep pozdrav
Vojko |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: +38631665138 |
|
 |
Linear
Pridružen/-a: Čet Jun 2011 16:08 Prispevkov: 11 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 11:25 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | | JAZZZ je napisal/a: | | berni je napisal/a: | | Če je bolje, je bolje in pika. Koliko pa je vsak posameznik pripravljen plačati za to, kar je sam občutil pa je čisto njegova stvar in ne stvar "bolnih slovenskih ekonomistov", ki jih je v vseh področjih preveč. |
JA  |
Ja
Žal moram priznati, da so tudi nad MG20.1 vsaj v moji konfiguraciji(pa v drugih tudi..)
Ne vem pa kako so zveneli v Vklopu! |
Ma super, a boš 20ke prodal n kupil Soulsonice? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 12:11 Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj je priznati, da je tisto kar imamo v lasti ni "najboljše", druga stvar pa je biti zadovoljen s tistim kar imaš.
Meni osebno predstavlja zadovoljsto kar imam pa čeprav je še veliko stvari na svetu, ki so boljše, cenejše, dražje in drugačne.
Sam sem kupil 20.1, ker sem si jih zaželel in videl enkratno priložnost, ne zaradi tega da bi lahko rekel da so najboljši.
Ne vem pa kako bi bilo, če bi takrat slišal IMPULS-e..  _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
boombox
Pridružen/-a: Tor Nov 2008 16:28 Prispevkov: 62 Kraj: Brezno
|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 15:07 Naslov sporočila: |
|
|
Za slab zvok v na predstavitvi, sem vsekakor najbolj odgovoren jaz sam, moral bi si vzeti več časa in zagotoviti čimboljše pogoje za delovanje sistema. Sicer so se stvari zelo hitro odvijale, vendar to vsekakor ni opravičilo.
Te zvočnike sem do sedaj (sem štejem tudi prva dva prototipa, ki sta imela drugačne nizkotonce) slišal v šestih prostorih.
Moja soba recimo, je iz stališča osnovnih rezonančnih frekvenc, precej neugodna, ker je dolžina dvakratnik širine, vendar se to ne odraža preveč negativno na nizkotonsko področje, ker imam v prostoru še nekaj pohištva, prav tako tudi zaves, ki absorbirajo del odboja za zvočniki, pa tudi pred njimi. Vsi, ki so slišali IMPULSE v moji sobi (in to na mojo elektroniko in kablovje, ki ni impresivno), so bili nad zvokom navdušeni. Sicer so pogoji pri meni daleč od optimalnih, izpolnjujejo pa verjetno minimalne zahteve, da zvočniki zaigrajo.
V enem prostoru, ki je zelo prazen in ima veliko stekleno površino, tudi niso delali najbolje, kar verjetno dosti pove okrog zahtev prostora. Ker je zvočnik dipol in to čez celi spekter, mu bližina zadnje stene, sploh, če je nedampirana, seveda ne odgovarja, moral pa bi probati, če v tem primeru pomaga dušenje zvočnika samega na izvoru, se pravi, če bi se pokrilo ribbon in nizkotonce iz zadnje strani.
Mogoče so sedaj tisti, ki so jih slišali pri meni, v dvomih, če so sploh "prav" slišali, glede na negativne komentarje iz predstavitve, vendar lahko vsem skupaj zagotovim, da imajo oboji prav; zvok pri meni je bil zelo dober, zvok na predstavitvi pa vsaj na začetku bolj slab, ampak, kot že rečeno, je to moja krivda. Dejstvo je, da teh zvočnikov ne moreš postaviti kamorkoli in pričakovati, da bodo fenomenalno "peli".
Da bi na osnovi neposrečene predstavitve sedaj kdo pričakoval, da bom jaz pomislil, da sem s celim konceptom "mimo vsekal", je seveda iluzorno. Predobro jih poznam, da bi jih zaradi česa takega zavrgel.
Včasih me je sicer določen posnetek toliko zmotil, da sem ga šel preverjati na konvencionalne zvočnike, slušalke ali pa celo kar z glasbenim instrumentom samim (recimo bobni, ki jih igra tudi moj sin Timi), ampak sem se hitro prepričal, da razen omejitev snemalne tehnologije in hifi aparatur, v bistvu s konceptom ni nič narobe, še več, konvencionalni škatlasti zvočniki so še bolj kvarili zvok živih inštrumentov, verjamem pa, da so zaradi razširjenosti in popularnosti, sprejeti, kot norma in to bo težko spremeniti.
Vsekakor bom delal na tem, da se zvočnikom zagotovijo pogoji, ki jih bodo prikazali v pravi luči, vendar si pri tem ne delam utvar, da bodo potem vsem všeč, nekaterim ne bodo nikoli, ker so plod domačega znanja in domače znanje in proizvodi so vedno bili bolj cenjeni v tujini, kot doma - tukaj se ne da nič narediti.
Zahvaljujem se vsem tistim, ki ste mi do sedaj izkazali podporo in, ki ste bili te sreče, da ste uspeli zvočnike slišati v nekih drugih pogojih (še posebej "zvocniku", ki je izjemno natančno opisal in prepoznal njihove vrline), ki so jim omogočili pokazati svoj potencijal, pa tudi tistim, ki vas žene iskrena želja, da bi to enkrat tudi sami slišali.
Hvala in lep pozdrav,
Miro |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 17:40 Naslov sporočila: |
|
|
| boombox je napisal/a: | | Vsekakor bom delal na tem, da se zvočnikom zagotovijo pogoji, ki jih bodo prikazali v pravi luči, vendar si pri tem ne delam utvar, da bodo potem vsem všeč, nekaterim ne bodo nikoli, ker so plod domačega znanja in domače znanje in proizvodi so vedno bili bolj cenjeni v tujini, kot doma - tukaj se ne da nič narediti. |
Miro, po odzivih sodeč jaz ne mislim tako. Pravzaprav je bilo tvojim zvočnikom, kljub visoki ceni, prizanešeno z opazkami glede cene tipa, meni pa za desetkrat manj denarja igra bolje ... Torej, ti samo postavi na ogled in poslušanje usklajeno kombinacijo, pa bo.
P.S.: Tudi dobro narejene škatle znajo zelo verno reproducirati glasbo . Sam sem šel z Dali Skyline2000(dipol) na Audiostatic(elektrostati) in na koncu na Piege(škatle), in vedno je šlo na bolje ...  _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz
Nazadnje urejal/a JAZZZ Sob Jun 25, 2011 17:55; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
TUTTI
Pridružen/-a: Tor Mar 2010 19:56 Prispevkov: 265 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 17:40 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen Miro in tudi vsi forumaši AK.
Mislim, da za predstavitev kot tako kot tudi za zvok ni potrebno opravičevanje, saj že to, da je le ta bila pomeni veliko in vsi, ki so bili tam prisotni so lahko veseli, da so lahko uživali v tem dogodku.
Zakja to pravim? Zato, ker je vsaka predstavitev lahko tudi problematična in nobena ne zagotavlja optimalnih pogojev. Ne v Vkolopu ne na sejmu MHS, ne kljerkoli v Ljubljani kot tudi ne v Münchenu, Milanu, Londonu ali v Las Vegasu ne.
Ali ima kdo optimalne pogoje doma? Ja nekateri jih morda res imate, a koliko časa ste porabili, da ste do njih prišli. Mesec, dva ....leto ali več. No, tu tiči tudi odgovor.
Hkrati bi rad omenil tudi to, da velika soba v Vklopu ni še zdaleč dobra soba za poslušanje in pridobivanje realne slike o zvoku bodisi zvočnikov ali sistema v celoti. Ima težave in pomanjkljivosti, ki bi se jih morda dalo odpraviti a trenutno pač ni tako. Morda boste tudi ostali delili moje mnenje in sicer, da sem v tej poslušalnici slišal že veliko zanimivih in dobrih sistemov a me do sedaj niti eden ni prepričal v celoti. Kaj je vam do sedaj tam igralo optimalno in trgalo "gate" v smislu ultra kvalitete? Ne mislim samo na opevani bas!
Zato še enkrat smatram, da se Miro nima za kaj opravičevati, potrudili so se kot ekipa maksimalno, bili odprti za vsa vprašanja nadebudnih avdiofilov in vsak je bil lahko zadovoljen tako z razlago kot gostoljubnostjo gostitelja.
No, če ne verjamete v moje navedbe pa se lahko okorajžite in svoje ultra sisteme in zvočnike po dogovoru z Igorjem predstavite širši javnosti. Ja, morda boste presenečeni in bodo potrebne razlage in opravičevanja tudi z vaše strani. Zato ker dvomim, da bi se kaj takega sploh lahko zgodilo, tudi smatram, da niso potrebne s strani tistih, ki se takih predstavitev udeležujejo v obliki promotorjev.
Hvala za razumevanje in morebitni posluh na zgoraj napisano.
Lep pozdrav
Vojko
p.s.: Miro k tvoji zadnji trditvi - moj podpis! Namreč, ko bo domači proizvod opevala vsa svetovna javnost potem bodo deležni pohval tudi s strani domače javnosti, pa še takrat se bodo pojavili "euroskeptiki", čemur smo lahko priča že vrsto let pri gramofonih in polemikah okoli njih |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: +38631665138 |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 18:06 Naslov sporočila: |
|
|
| TUTTI je napisal/a: | | p.s.: Miro k tvoji zadnji trditvi - moj podpis! Namreč, ko bo domači proizvod opevala vsa svetovna javnost potem bodo deležni pohval tudi s strani domače javnosti, pa še takrat se bodo pojavili "euroskeptiki", čemur smo lahko priča že vrsto let pri gramofonih in polemikah okoli njih |
Se strinjam. Po drugi strani pa recimo da kupim tvoj ali Mirotov zvočnik in se čez nekaj let odločim za prodajo. Če se ne bo zunaj govorilo o njem, sem omejen na prodajo v SLO, kar pomeni par potencionalnih kupcev ...
Prednost domačega proizvajalca pa je verjetno najboljši servis(če bo firma obstajala) in verjetno tudi možnost nadgraditev? Torej, če si kupim zvočnik za dolgo časa in mi vajin zvok ustreza, potem je bolje in ceneje kot tuj(nov) zvočnik ... V nasprotnem pa ... _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|