Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Predstavitev SoulSonic zvočnikov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 22, 23, 24  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2011 14:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

boombox je napisal/a:
Vintagesonic,skeptiki bodo vedno in jaz nimam namena vsakega od njih "spreobrniti" z verbalno pomočjo, to niti ni potrebno, zvok mora govoriti sam zase in, če si bil prisoten ob "nepravi" uri, se iskreno opravičujem, krivi smo mi sami, ker smo imeli "javno vajo", zanimalo nas je namreč kako zvočniki zvenijo v raznih kombinacijah in kaj na te "kameleonske" preobrazbe zvoka porečejo še ostali poslušalci. Vsekakor ni nobene zamere z moje strani, ker, kot prvo, mene zanimajo tudi kritična mnenja, ne samo hvala, ker pa sem jih slišal že v precej kombinacijah, vem, da v sebi skrivajo ogromen potencijal in zato sem enkrat že omenil, da poti nazaj (point source - škatla - kalota/mali ribbon/amt/magnetostat, etc) več ni.

Upam, da ni prišlo do nesporazuma. Poizkusil sem biti samo kritičen in ne kritizerski ter si sam sebi pojasniti dilemo, zakaj je bil zvok v začetku tak kot je pač bil. Žal obiska zaradi službenih obveznosti nisem mogel podaljšati. Torej je del "krivde" tudi na moji strani Wink .

boombox je napisal/a:
Z sobo v Vklopu sicer ni v konstrukcijskem smislu nič narobe, le dodatni akustični tretman bi rabila, upam pa, da bom imel še priliko prispevati k uglaševanju sistema, že v tem trenutku pa sem hvaležen Igorju za njegov trud.

Okrog prevelike glasnosti samo to, zvočniki omogočajo zelo velike pritiske in kar vabijo, da jih poslušaš čim glasneje, seveda pa se lahko soba od pritiska hitro zasiti, sploh če je prazna. Doma imam v sobi pohištvo in zaradi tega seveda drugače zveni.
Verjetno bi v Vklopu prav prišle police s knjigami in cedeji?

Mislim da ste že sami vse povedali, tako da ni nič za dodati.

S spoštovanjem

Vintagesonic
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
boombox

Pridružen/-a: Tor Nov 2008 16:28
Kraj: Brezno

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2011 14:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vintagesonic, sva na ti, kot z vsemi ostalimi, mene sicer daje EMŠO, vendar se ne na to ozirati, he he...

Hvala za tvoje mnenje, ki je bilo pač odraz trenutnih pogojev, se slišimo.

Lep pozdrav,
Miro
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2011 14:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

boombox je napisal/a:
Iztok,
moje največje veselje predstavlja razvoj zvočnikov in tukaj me seveda zanima tudi teorija in teorija mi skupaj s prakso potrjuje pravilnost usmeritve pri mojih iskanjih zvočniških konceptov, ki imajo potencijal.
Sicer to ni moje področje, vendar razmišljam tudi, kako bi bilo, če bi poskušal zajeti zvok z "infinite length line source ribbon-om", se pravi s takim, ki bi segal od tal do stropa (takrat se ustvari zrcalna slika v obe smeri. To zajetje bi se lahko izvedlo tudi z več mikrofoni, sicer pa, prvi ribbon patent iz1924 (Schottky & Gerlach) govori o ribbon mikrofonu, ne reproduktorju.

Miro, eno je uporablajti teorijo pri konstruiranju naprav ali pri snemanju, drugo pa pri poslušanju. Če mi posnetek zveni podobno živemu izvajanju, potem pozabim na teorijo
Seveda se vidimo!
vintagesonic

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2011 14:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

boombox je napisal/a:
......mene sicer daje EMŠO, vendar se ne na to ozirati, he he....

Miro, mene poleg EMŠO zadnje čase še "Diskus Hernija", ampak žena pravi, da je to pokora moškosti in ne smem nič jamrati! Wink

LP

Vintagesonic
Nazaj na vrh
boombox

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2011 14:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ha, žene vse povedo brez dlake na jeziku, kar je seveda tudi prav, zanimivo pa je, da nas je zelo veliko, ki imamo takšne ali drugačne probleme z hrbtenico, jaz seveda nisem izjema, kljub temu tudi jaz ne bom jamral, takih problemov, kot jih majo nekateri, jaz na srečo nimam. Smile
Nazaj na vrh
Linear

Pridružen/-a: Čet Jun 2011 16:08
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2011 16:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A se jih da še slišat v Vklopu? Imam pa občutek, da nekako niste zadovoljni z zvokom? In kakšna je cena ter kdo sploh prodaja te zvočnike, a Vklop?
Nazaj na vrh
boombox

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2011 16:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V Vklopu bodo verjetno še nekaj časa igrali, tam so na voljo tudi odgovori na morebitna vprašanja.
Nazaj na vrh
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2011 16:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

linear, poglej prvo stran te teme..
LP
Nazaj na vrh
Linear

Pridružen/-a: Čet Jun 2011 16:08
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2011 16:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovore, to sem že prebral.
Se bom v soboto odpravil v Vklop, kjer še sploh nisem nikoli bil.
Me pa zanimajo mnenja tistih, ki ste jih slišali.
Nazaj na vrh
orc.perc

Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05
Kraj: Posr.Park

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2011 19:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A lahko kaj več o "toward the holly grail" konceptu, kakšna povezava.
Kolikor vem, ga je Wagnerjev Parsifal našel...

Nazadnje urejal/a orc.perc Čet Jun 23, 2011 20:51; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
boombox

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2011 20:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Parsifal že, mi bomo pa bolj težko Sad

Žal ne moram povedati kaj več, zgolj to, da nekateri ne sprejemajo stanje tehnologije na določenih področjih, kot zdravo za gotovo.
Nazaj na vrh
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2011 22:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

orc.perc je napisal/a:
A lahko kaj več o "toward the holly grail" konceptu, kakšna povezava.
Kolikor vem, ga je Wagnerjev Parsifal našel...

Lahko začneš tukaj Ne spremljam več, zato ne vem, če so že prišli do kakšnega zaključka. Se pa najdejo kakšne boleče resnice...
Nazaj na vrh
zvocnik

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12
Kraj: Piran

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 24, 2011 11:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ob prebiranju postov po Vklopovi predstavitvi, na kateri nisem bil, se mi poraja vprasanje kaj ni bilo kakor bi moralo biti. Sem pa bil preprican, da se bo zvocnikom zagotovilo, da pokazejo kaj znajo.

Tisto kar sem sam slisal pri Mirotu doma in kar je dalec preseglo moja pricakovanje je 3D instrumentov, ne odra. 3D odra sistemi zelo hitro dosezejo samo, ce se pozorno poslusa je samo to. Tu ni nobenega 3D instrumentov, te oblike enostavno ni. In ker tega ni mi izrazamo opisovanje zvoka s svetel, temen, dinamicen, barvo... Pri IMPULSE je drugace, instrument ima 3D zvok, pri tem je recimo temen a tako transparenten, da izraza vse detalje ter tako pride do popolne barvitosti tona pri cemur dinamika ni nobeno vprasanje. Skratka izraz je tako mocan, da tega ne slisis zlepa, ce sploh kdaj in kje.

Vsako odstopanje od tega je samo odraz prostora kjer so postavljeni in jim ne omogoca, da razvijejo za kar so narejeni. Ce prostor ni kot bi moral biti po moje veliki basovci hitro zadominirajo, saj rabijo zelo dobro kontrolo. Boljsa, ko je kontrola manj 'dominirajo', kar sicer ni cisto prava beseda saj gre za resoniranje s prostorom oz pojavljanjem frekvencnih vozlov in posledicno nekontroliranim momljanjem. Basovci, dajo veliko od sebe a hkrati so lahko tudi 'tezava'.

Upam, se bo IMPULSE v naslednjih dneh se kaj 'popedenalo' in da bodo vsem zainteresiranim lahko pokazali kaksen zvok imamo lahko tudi doma.

Lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 737 410
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 24, 2011 12:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kolkor sem vidu slike niso zvočniki zaprti ! Kako je to mogoče da je vrhunski zvok ?
Nazaj na vrh
vintagesonic

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 24, 2011 12:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zvocnik je napisal/a:
Ob prebiranju postov po Vklopovi predstavitvi, na kateri nisem bil, se mi poraja vprasanje kaj ni bilo kakor bi moralo biti.

Vsako odstopanje od tega je samo odraz prostora kjer so postavljeni in jim ne omogoca, da razvijejo za kar so narejeni. Ce prostor ni kot bi moral biti po moje veliki basovci hitro zadominirajo, saj rabijo zelo dobro kontrolo. Boljsa, ko je kontrola manj 'dominirajo', kar sicer ni cisto prava beseda saj gre za resoniranje s prostorom oz pojavljanjem frekvencnih vozlov in posledicno nekontroliranim momljanjem. Basovci, dajo veliko od sebe a hkrati so lahko tudi 'tezava'.

Točno to se je zgodilo in k temu je pripomogla po mojem subjektivnem mnenju še nekaj dB preglasna reprodukcija, ki je efekt samo potencirala.

Škoda, ker v načelu tudi jaz mislim, da imajo zvočniki zelo velik potencial ob ustreznih pogojih poslušanja. Tudi jaz poslušam določeno zvrst glasbe zelo naglas ampak samo v primeru, če to pretirano ne vpliva na kvaliteto reprodukcije ( ali občasno razpoloženje sosedov Wink )

Kot primer lahko navedem, da se mi zdi popolnoma nesmiselno poslušati posnetek solo klavirja na večji zvočni jakosti, kot lahko recimo poslušam realni zvok klavirja na razdalji približno cca. 3m od instrumenta. Čemu bi ga poslušal na zvočnike glasneje?

Če govorimo seveda o rocku, popu ali čem podobnem, so lahko seveda kriteriji zvočne jakosti poslušanja poslušalcev popolnoma drugačni.( da ne bo narobe razumljeno Wink)

LP

Vintagesonic
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 22, 23, 24  Naslednja
Stran 4 od 24

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu