| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Čet Mar 03, 2011 19:05 Naslov sporočila: Trije motorji |
|
|
| Če mi rata bom sedaj poslal tudi slike gramofona,bi pa le rad videl,če bi upoštevali nasvete audiofrika,ambasadorja in še posebej v črno zadete misli zvočnika. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6264 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Mar 04, 2011 13:12 Naslov sporočila: |
|
|
Tromba,
ročica Thales, ki jo izpostavljaš, je bila na sejmu v Muenchnu (maja 2009) vsaj v sedmih salah in so jo tudi uporabljali - v smislu da ni bila samo statično na ogled. Tam sem bil dva dni. Gramofonov je bilo čuda. Demo pa je šel vglavnem s CD-ji. Tako da je bila to najbolj uporabljena ročica na sejmu !
Vse kaže da ni od muh ! _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Mar 04, 2011 15:51 Naslov sporočila: |
|
|
| mene zanimajo predvsem vaše lastne izkušnje, kar ste imeli in poslušali, ne nekje na sejmu videli in orgazmirali, doma pa še za 100 eur plastični gramofon ne sestavite skupaj, vidim da ste na forumu ostali predvsem filozofi in mojstri fantazije, teh ko bi kaj sami preizkusili in si lastili pa ninikjer... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Pet Mar 04, 2011 17:18 Naslov sporočila: |
|
|
Glede Thales ročice bi rad izpostavil tudi ceno.
lahko rečem, da kar poznam razmere na naši audio sceni, glede na ceno ročke- cca 10.000eur pa dvomim da bo našla veliko lastnikov v Slo, sam recimo poznam samo dva audiofila z ročkami tega cenovnega v Slo, ostali si tega ne privoščimo...
Množica gramofonov na sejmu ni nekaj novega, pač vsak ki ima par minut časa naredi gramofon in nanj da vsaj Rego ali kaj svojega za 5 ali 10x cene Rege in smo v igri, samo par proizvjalcev pa je , ki imajo res kaj otipljivega in resnega za ponuditna trgu in je njihov proizvod, ne pa nalepka na proizvodu nekega renomirnega proizvajalca... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mzi.perx
Pridružen/-a: Čet Jun 2008 0:06 Prispevkov: 168 Kraj: PIRAN
|
Objavljeno: Pet Mar 04, 2011 18:18 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | Glede Thales ročice bi rad izpostavil tudi ceno.
lahko rečem, da kar poznam razmere na naši audio sceni, glede na ceno ročke- cca 10.000eur pa dvomim da bo našla veliko lastnikov v Slo, sam recimo poznam samo dva audiofila z ročkami tega cenovnega v Slo, ostali si tega ne privoščimo...
Množica gramofonov na sejmu ni nekaj novega, pač vsak ki ima par minut časa naredi gramofon in nanj da vsaj Rego ali kaj svojega za 5 ali 10x cene Rege in smo v igri, samo par proizvjalcev pa je , ki imajo res kaj otipljivega in resnega za ponuditna trgu in je njihov proizvod, ne pa nalepka na proizvodu nekega renomirnega proizvajalca... |
Pozdrav
A je morda Clearaudio resen proizvajalec .
Štanca modele in na veliko plačuje oglase, teste, da ljudje verjamejo, da to morajo imeti .
Pri pravih ljubiteljih glasbe jih ne boste našli
Zvok je sterilen, analitičen celo agresivnejši od dobrega CDja . _________________ MZI.PERX |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Pet Mar 04, 2011 19:22 Naslov sporočila: |
|
|
glede Clearaudia bi rekel, da je kar resen proizvajalec, rad bi vedel na kateri konkretni model si mislil, in v primerjavi z katerim cd playerjem ti je tako zvenel, kak gramofon imaš sam, da je po tvojem mnenju toliko boljši??
lep pozdrav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sob Mar 05, 2011 03:02 Naslov sporočila: |
|
|
| kidhoward je napisal/a: | | Ali ima kdo kaj izkušenj s Tom Fletcher dizajni? Včasih lastnik Nottingham analogue, pred smrtjo pa Fletcher Audio. |
LP
Tom Fletcher je spletom "nesrečnih okoliščin" "odšel" iz Nottingham Analogue in osnoval svojo Fletcher Audio. Ker je bil tam glavni konstruktor je vzel "gramofonske recepte" s seboj. Ideje pa je delil tudi z dologoletnim prijateljem Petrom Mezkom, tako da recepti s smrtjo Toma niso odšli z njim . Mezek svoje in Tomovo znanje uresničuje v svojih Pear Audio gramofonih ...
To je "primerek" ,ki se je vrtel na STEREO HI FI GALERIJI v Antiq Palace _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
kidhoward
Pridružen/-a: Tor Feb 2011 11:09 Prispevkov: 35 Kraj: Lesično
|
Objavljeno: Sob Mar 05, 2011 08:42 Naslov sporočila: |
|
|
Ajka hvala za odgovor. Sem mislil, če ima mogoče kdo konkretno izkušnjo z Nottingham analogue ali novimi dizajni. Kar se pa g. Mezka tice in njegovega zvoka v Pear Audio pa sem že tako povedal, da me je prijetno presenetil. Da sta bila res dobra prijatelja pa je razvidno tudi iz stani fletcher Audio, kjer pokojni Tom večkrat omenja g. Mezka (slike, video...).
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Sob Mar 05, 2011 19:09 Naslov sporočila: |
|
|
audiofrik,
konkretno vprašaj kaj te zanima. Mogoče bo kdo kaj vedel. Ne samo vpit ne tega, ne tega.
Mogoče ti je manjkal podatek o Clearaudiu - ta je samo statično razstavljal. Posebej natančno sem si ogledoval njihove tangencialne ročice v vitrini, žal čuti jih ni bilo moč.
Se pa napravljam izdelati tangencialno ročico. To bo smeha... _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Sob Mar 05, 2011 20:18 Naslov sporočila: |
|
|
ambasador
ne vem kje sem kaj vpil ne tega in tega, ne najdem nikjer, vem samo da sem pisal nekaj o ročici ki jo je nekdo videl in sanja o njej, pač moje mnenje , in verjami da poznam trg pri nas in lastnike malo boljših ročk, da ne bo veliko kupcev zanjo, karkoli videti in ne slišati pa nima pomena vsaj zame ne.
Kaj mi govoriš o Clearaudio isto ne razumem, - to da je samo kazal in ne igral ročke vem in delno razumem
Sam njihove ročke dobro poznam, enako lastnika tovarne, sestavljal sem že njihov Statement gramofon in ročko, bil v tovarni, montiral večina Clearaudia prodanega pri nas, tudi par Goldfinger glav, sam imam kot sem omenil tt3-Stradivari -Master solution, kaj še moram napisati.
Imel sem kar nekaj dragih in dobrih gramofonov, ko najdem kaj boljšega od te kombinacije tudi to ne bo ostalo, pa ni kaj dosti na obzorju, mogoče bi eventuelno menjal za SME V-.20 ampak nisem prepričan.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2011 12:09 Naslov sporočila: |
|
|
mene zanimajo predvsem vaše lastne izkušnje, kar ste imeli in poslušali, ne nekje na sejmu videli in orgazmirali,.....
....Ta je bil tisti ne, ampak nič zato..
audiofrik,
Trenutno kupujem boljši phono..
Lahko vprašam kaj za en phono vozi v tvojem sistemu ?
Sam sem nazadnje preskusil boljšega ESE Nibiru. Mamljivo, preseneča resolucija. Prvič sem tako dramatično in (ne pretiravam) šokantno videl razliko med analogno in digitalno posnetimi LP-ji. V prispodobi gre v detajle še dve nadstropji nižje ! _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2011 20:34 Naslov sporočila: |
|
|
phono uporabljam predvsem Naim Prefix in Stageline z Tedypardo regulatorji, EAR 834 P in občasno tudi kar GAS Thalia ll built in phono.
Rudijevega kar poznam zelo fina stvar, mogoče tudi moja bodoča izbira, če ne bom dobil kaj drugega zelo ugodnega. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2011 20:48 Naslov sporočila: |
|
|
| Če bo po sreči bo kmalu tudi Tom Evans phono na domači polici, mislim, da je vsaj tako dober kot Rudijev Nbiru... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2011 21:03 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | | Če bo po sreči bo kmalu tudi Tom Evans phono na domači polici, mislim, da je vsaj tako dober kot Rudijev Nbiru... |
Nbiru. In nič drugega! Vse ostalo je samo približek, sploh za to ceno!
Vili |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2011 22:35 Naslov sporočila: |
|
|
| v to zadnjo trditev ne bi bil tako prepričan, če bi bil, bi ganajbrž že imel doma |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|