Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zanimivi koncerti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 54, 55, 56  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 07, 2011 14:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiomaniac je napisal/a:
JAZZZ je napisal/a:
Danes je ob 20:00 na RTV podelitev prešernovih nagrad. Letošnji nagrajenec prešernovega sklada je tudi Zlatko Kaučič(prvi slovenski free jazzer, ki je dobil nagrado). Zlatko bo verjetno namesto govoričenja kaj zaigral in kolikor ga poznam, bo presenetil. Vabljeni na gledanje.
P.S.: jaz bom pa na "licu mesta".

Končno !!! Smile

Iz obrazložitve:
Bric Zlatko Kaučič je med slovenskimi glasbeniki eden redkih, za katerega zlahka rečemo, da je evropski glasbenik svetovnega formata.
ReturnToForever

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:47
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 07, 2011 15:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čestitke!

Se bom navezal na temo "evropski glasbenik svetovnega formata" z zelo pozitivnimi vtisi z včerajšnjega večernega koncerta v sklopu cikla Glasbene nedelje v Unionu, ki sicer praviloma gosti klasične glasbenike, to pot pa je nastopil Peter Ugrin Quartet.

Peter je jazzovski violinist ter sin leta 2001 umrlega trobentača Pera Ugrina in je pred kratkim končal New School For Jazz And Contemporary music v New Yorku.

Z ostalimi tremi člani kvarteta Markom Črnčecom na klavirju, Janom Gregorko na basu in Anžejem Žurbijem na bobnih so preigrali nekaj standardov v zanimivih sodobnih Petrovih aranžmajih in po slišanem le upam, da bo kvartet obstal in posnel kakšno ploščo...

Zvok v Modrem salonu hotela Union je bil prvovrsten! Zaradi minimalnega ozvočenje - le monitoring - in ravno prav velikega prostora smo lahko slišali kako lahkotno in hkrati harmonikov in eksplozivne dinamike polno zveni uigran jazzovski kvartet.

Edini dokaj realni približek opisanemu zvoku, ki sem ga do sedaj slišal na hajfaj sistemu je bil na Avantgarde Trio v Vklopu....pa še to le približek...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 09, 2011 22:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne pomnim več, kdaj sem bil nazadnje na takšnem koncertu. Dvorana (nekdanja kinodvorana) je bila do slabe tri četrtine napolnjena z obiskovalci, a nas domačine, Rušane, bi lahko preštel na prste Embarassed . Je pa zaradi razmeroma majhne dvorane in ne pretirane natrpanosti bila atmosfera zelo intimna, domačnostna. Skupina Papir je predstavila pesmi z svojega nedavno izdanega albuma "Po viharju" plus bonus nekaj dodatnih pesmi. Glasbeniki vsi po vrsti sami virtuozi vsak na svojem instrumentu, pevki prav tako. Vsaj za moje pojme... Sem pa med obiskovalci prepoznal še eno glasbenico, pevko Majo Pihler - Bilbi, katere album nestrpno pričakujem in ki naj bi izšel v aprilu. Skratka, tudi v provinci se dogaja... Very Happy Seveda ni treba posebej omenjati, da sem s seboj domov odnesel tudi CD skupine Papir.

Ker sem bolj sramežljive sorte, nisem želel vzbujati pozornosti z fotografiranjem, zato brez bliskavice in zato precej slaba kvaliteta fotografij. Se opravičujem.

ma_coule, si bil ali ne?

Audiohedonist
Nazaj na vrh
ma_coule

Pridružen/-a: Tor Apr 2010 23:27
Kraj: south of the border

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 09, 2011 22:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
ma_coule, si bil ali ne?

Kako neki, če pa nisi zrihtal kart?! Laughing
Drugič se bom raje obrnil na Petra ali pa na Vasota... Wink

Šalo na stran, važno je, da si ti užival! CD poznam, dokončnega mnenja o njem pa si še nisem izoblikoval. Mi je pa vokal Ane Bezjak bolj všeč, kot sicer bolj poznane Maje Keuc.

V vaši dvorani sem bil pred leti, na koncertu Draga Mlinarca, pa še kaj bi se našlo.
Za povrh me na Ruše vežejo najmanj trije zelo lepi spomini. Enemu je ime Nika Perunović, pa Mia Žnidarič, pa... (ne smem povedat)... Wink

ZZ & FF!
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 09, 2011 23:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ma_coule je napisal/a:
before je napisal/a:
ma_coule, si bil ali ne?

Kako neki, če pa nisi zrihtal kart?! Laughing
Drugič se bom raje obrnil na Petra ali pa na Vasota... Wink

Šalo na stran, važno je, da si ti užival! CD poznam, dokončnega mnenja o njem pa si še nisem izoblikoval. Mi je pa vokal Ane Bezjak bolj všeč, kot sicer bolj poznane Maje Keuc.

V vaši dvorani sem bil pred leti, na koncertu Draga Mlinarca, pa še kaj bi se našlo.
Za povrh me na Ruše vežejo najmanj trije zelo lepi spomini. Enemu je ime Nika Perunović, pa Mia Žnidarič, pa... (ne smem povedat)... Wink

ZZ & FF!

Vasota sem videl na koncertu, Petra pa (če misliš Andreja) ne. Ni pa rečeno da ni bil prisoten.

Kar se pevk tiče, Ana je odlična izvajalka bolj jazzovsko navdahnjenih pesmi, medtem ko Maja blesti z izvajanjem bolj komercialnih komadov, oziroma popevk.
Albuma (CD-ja) sicer še nisem uspel poslušati, sem pa večino njihovih pesmi itak slišal na radiu, saj jih vsaj na valu 202 kar pridno vrtijo.

Mi je pa, kot v večini primerov nasploh, bolj všeč živa izvedba z osnovno zasedbo, medtem ko na CD običajno stlačijo še cel kup NEPOTREBNIH instrumentov, kateri skupaj s produkcijo pesem lepo pokvarijo. Primer ravnokar napisanega so albumi Neishe - na koncertih jo je užitek poslušati, z prvim albumom pa sem bil tako razočaran, da ostalih sploh nisem več kupil.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 13, 2011 00:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Koncert leta

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Tu se bo posnel tudi "live" CD & DVD.

Naj se trese...!

Audiohedonist
Nazaj na vrh
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 13, 2011 19:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

22.2. ob 21 uri v Gorici solo koncert pianista Ludovica Einaudia.
http://www.einaudiwebsite.com

Mimogrede; brezplačno si lahko dol potegnete remixe iz albuma "Divenire" in z malo sreče dobite še podpisan cd.

LP Jernej

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
retro

Pridružen/-a: Tor Feb 2011 19:04
Kraj: G.Radgona

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 15, 2011 19:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ma_coule je napisal/a:
Tommy Emmanuel 19.04. v MB!
Podatek je z njegove spletne strani, pri nas še nič konkretnega. Sad

Najboljši akustični kitarist na svetu ponovo v Sloveniji!

Tommy Emmanuel, najboljši živeči akustični kitarist in dvakratni nominiranec za nagrado Grammy, bo 19. aprila 2011 v Festivalni dvorani Lent v Mariboru nastopil s svojo spremljevalno skupino in predstavil projekt »Tommy Emmanuel – Acoustic&Electric«.

Tommy Emmanuel sodi med top glasbenike na svetu, s svojo štiridesetletno profesionalno kariero pa je očaral že mnoge kolege ...iz sveta glasbe, predvsem pa publiko, ki mu zvesto sledi. Tommyu uspeva s svojim osupljivim nastopom, brezhibno tehniko ter obsežnim repertoarjem vedno znova prepričati in pritegniti poslušalce. Tommy je bil pred nedavnim že drugič imenovan za najboljšega akustičnega kitarista, in sicer s strani priznane glasbene revije Guitar Player.

Več na: www.tommyemmanuel.si
Nazaj na vrh
AndrewPee

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 16:22
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 17, 2011 08:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Recimo...

JAZZ V NARODNEM DOMU
ERIK FRIEDLANDER: »Taking trips to America«
Jazz v Narodnem domu

torek, 22. 02. 2011, ob 20:30, Mali oder Narodnega doma, za izven

Cena vstopnic: 7,00 €
Nakup vstopnic

Erik Friedlander - violončelo
Lee in Maria Friedlander - slike
Bill Morrison - film

Na slovensko premiero prihaja Erik Friedlander, eden najbolj cenjenih violončelistov v svetu jazz glasbe, ki je znan predvsem po svojem sodelovanju z Johnom Zornom. Pomemben delež pa je med drugim prispeval tudi h glasbi Laurie Anderson, Courtney Love in Alanis Morissette.

http://www.nd-mb.si/index.php?id=23&tx_ukevents1_pi1[action]=PREDSTAVA&tx_ukevents1_pi1[event]=1070&cHash=a0616d5efc
Nazaj na vrh
nomad

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 17, 2011 11:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Koncert MANU CHAO LA VENTURA

sobota 2. april 2011 ob 20.00

Hala Tivoli, Ljubljana

Cena vstopnice: 25 EUR

V prodaji od 21.02.2011 dalje.
Nazaj na vrh
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 17, 2011 23:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes bil na zelo simpatičnem koncertu - Nika Perunović in Marko Zaletelj.

Niko poznam iz Patetica (meni zelo ljuba skupina), medtem, ko sem Marka slišal prvič. Kakorkoli, super/sveže izvedbe jazz standardov ter bossanove + nekaj v originalu "trših" stvari kot je npr. Jimi Hendrix (ti so me še posebej navdušili).

Če dodamo, da je bil še zastonjski koncert, je pa čista 10...
Nazaj na vrh
freerider

Pridružen/-a: Čet Avg 2010 19:22
Kraj: si

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 18, 2011 00:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@AndrewPee

V torek bom v Mariboru.

Aprila pa bom pri koritu. Wink

Menza pri koritu
Četrtek 14.04.2011 ob 21:00
Marc Ribot (ZDA)

Ribotov solo zadnjih let je permanentna evolucija igre, prijemov, brskanj, iger referenc, najsi bo na električni ali na akustičnih kitarah. […] Njegov zadnji solo album Silent Movies z realizirano in zamišljeno godbo za neme filme, ki se mu vrtijo, je spet poseben; lirično zapeljiv, a poln pasti nelagodja in tesnobe. […] je album delikatno lepe in nevarne muzike, ki izstopa med letošnjimi dosežki iz dobre letine avantčudaških kitaristov. –Ičo Vidmar (Dnevnik, 28. 12. 2010)

Po lanski solistični plošči Silent Movies, ki je v letni inventuri glasbenih kritikov pristala pri samem vrhu najbolje ocenjenih, bo stari ljubljanski znanec Marc Ribot znova sédel na oder Menze pri koritu in poprijel za svoje kitare.

Newyorški strunar je eden tistih, katerih zasuke v nikoli premočrtni, na razne konce razpeti karieri lahko na ljubljanskih odrih spremljamo že vrsto let. Slišali smo ga lahko tudi v vseh aktualnih zasedbah, s katerimi v zadnjem času hodi na turneje: Spiritual Unity (projektu, posvečenem Albertu Aylerju z njegovim originalnim basistom Henryjem Grimesom), power triu Ceramic Dog z basistom Shahzadom Ismailyjem in bobnarjem Chesom Smithom ter zasedbi Sun Ship s kitaristko Mary Halvorson.

Ostaja nam le še, da ga ponovno doživimo kot solista in preverimo, kako bo gradivo, ki ga pod svojimi prsti vztrajno gnete in spreminja, nadgrajuje in sprevrača, zaokrožil tokrat. Prav gotovo povsem drugačna izkušnja od njegovih zadnjih skupinskih nastopov, pa tudi od preteklih solo izvajanj.

Povezave:
http://www.marcribot.com/
http://www.myspace.com/marcribotmusic
http://www.youtube.com/watch?v=zWSGpmaxXg4

Organizirata: Kud Mreža/Menza pri koritu

Nazaj na vrh
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 18, 2011 00:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

freerider je napisal/a:
V torek bom v Mariboru.

Jaz pa še oklevam, Friedlander(lahko ga tudi posnamem) v mariboru, ali prijatelj Trevor Watts v Ljubljani? Mater kam smo prišli. pred leti premalo koncertov, dandanes pa se pokrivajo.
AndrewPee

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 16:22
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 18, 2011 08:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
freerider je napisal/a:
V torek bom v Mariboru.

Jaz pa še oklevam, Friedlander(lahko ga tudi posnamem) v mariboru, ali prijatelj Trevor Watts v Ljubljani? Mater kam smo prišli. pred leti premalo koncertov, dandanes pa se pokrivajo.

Pol pa me le pocukajte za rokav za debato in pivo/špricer.
Nazaj na vrh
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 16, 2011 10:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malce z zamudo sem prejel mail, da se je moj posnetek koncerta Keith Tippetta zavrtel na italijanski RAI3. Verjetno se ga da z malo brskanja potegniti dol...

Martedì 15 Marzo 2011
RADIO 3 SUITE trasmette:
JAZZ & WINE OF PEACE 2010: KEITH TIPPETT
Keith Tippett, pianoforte
Registrato a Trieste, Conservatorio di musica
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 54, 55, 56  Naslednja
Stran 10 od 56

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu