Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Gradnja HTPC
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 31, 32, 33  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Primoz78

Pridružen/-a: Sre Jan 2011 12:12
Kraj: NOVA GORICA

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 12:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mauntC kako ti kaj daljinec dela? Imam Panasonic 42G10 in HTPC skupaj z podobnim daljincem kot tvojim, le da je od HP-ja in mi IR reciver precej nagaja....enkrat prime enkrat ne, lucka na receiverju pa sveti tudi ko stekam z daljincem od TV...na enem drugem forumu so mi rekli, da je to ker moti IR na TV-ju...podobno kot T-2 IPTV motorola z Philips TV-ji...Rolling Eyes
Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 15:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjetno kode od daljinca TVja primejo delno tudi na tej sprejemni enoti od HPja. Tukaj skoraj nimas kej, kot kupit cist en popolnoma drug MCE daljinec. Tisti od mountaC je eden boljsih, kar se kontrole pod Windowsi tice. To, da je pa sprejem slab pa je cudno. Tudi, ce direktno usmeris v sprejemno enoto? Za slab sprejem so poleg kota lahko krive tudi ze mal stare ali dotrajane baterije.

lp, d.
Nazaj na vrh
Primoz78

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 27, 2011 08:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Baterije so prakticno nove, katere sem tudi probal zamenjat a ni pomagalo. Mogoce je kaka napaka v samem sprejemniku, ker je tudi kolega (sem mu dal za sprobat) reku da ko neki casa pustis pri miru daljinec se ne odziva vec, zacne pa cez nekaj casa spet (USB nimam omogocen da gre v sleep mode). Tale moj od HP-ja je prakticno ista zadeva kot dale od mauntC-ja, saj je lih tko namenjen izkljucno WMC in ima zelo podoben sprejemnik kot mislim da starejsi sprejemniki od MS-ja (prilagam sliko kako zgleda moj daljinec in sprejemnik). V bistvu je tu bolj problem v spjemniku kot daljincu, ker tudi ce kupim recimo Harmony dalinec in uporabljam isti sprejemnik se bo podobno dogajalo...nebi pa rad reskiral, da mi bo cel kup daljincev doma lezalo...

Sprejemnik izgleda takole

Razmisljam pa, da bi si ubodu neki takega v kombinaciji z Logitech Harmony 300i. Saj bi nabavil kaj, da bi imelo sprejemnik spredaj v slotu ohisja ampak imam Shark SUGO 06 in ima samo 1 slot za DVD enoto (slim) in je ze zaseden, pa se nic ne najdem v slim varianti...

Lp
Nazaj na vrh
mauntC

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 12:15

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 27, 2011 13:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Primoz78 je napisal/a:
mauntC kako ti kaj daljinec dela? Imam Panasonic 42G10 in HTPC skupaj z podobnim daljincem kot tvojim, le da je od HP-ja in mi IR reciver precej nagaja....enkrat prime enkrat ne, lucka na receiverju pa sveti tudi ko stekam z daljincem od TV...na enem drugem forumu so mi rekli, da je to ker moti IR na TV-ju...podobno kot T-2 IPTV motorola z Philips TV-ji...Rolling Eyes
Lp

Zdravo
Daljinec mi dela brez problema...do sedaj mi še ni zaštekal.
Kako blizu plazme pa imaš IR reciever? Bi znalo bit, da ga plazma moti.

Sam imam tudi plazmo in ko sem imeli še sioltv mi daljinec ni delal. Motila ga je plazma. Tak, da sem moral stb prestavit v polico pod tv in ga obrnit za 90° pol je pa delalo. Sodelavec je imel isti problem (enaka plazma kot jaz le stb od amisa).

IR reciever MCE imam na spodnji polički skrit čisto zadaj na HTPC, da ga komaj opaziš.

[/img]

Prilepil sem staro sliko kjer sprejemnika še nimam priljučenega. Lokacijo kjer je sedaj nameščen sem obkrožil z rumeno.

Lp Primož
Nazaj na vrh
Primoz78

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 27, 2011 13:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mauntC hvala za odgovor, bom probal prestavit receiver kam bolj dalec drugace pa sem imel receiver direkt pod plazmo, potem podaljsek receiverja na vrhu plazme in pa tudi na ohisju HTPC-ja, ki se nahaja desno od plazme cca. 30cm stran a je vedno blo isto glede delovanja. Bom probal prestavit na spodnjo polico itd pa upam da bo boljse. Drugace imam se enega, ki je na poti iz HK-ja a kaj ko ga ne bo se ene 2 tedna tko da ne morem sprobat ali je mogoce slab receiver ali kaj. Kolega je tudi sprobal moj receiver a na monitorju in zadeva se je tudi enkrat "zbudila" enkrat ne tako da res ne vem....bom danes sprobal se 1x v drugi sobi na prenosniku potem pa prestavit IR receiver kam drugam.

Lp Primoz
Nazaj na vrh
kersict

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 12:35
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2011 12:59    Naslov sporočila: HTPC in zvok. Odgovori s citatom

Fantje kaj pa zvok?
Tudi sam sem si sestavil HTPC, monitor pa mi je Philipsov LED TV povezan preko HDMI. Kot veste je zvok pri sedanjih TV slab. Ima kdo izkušnje pri tem kateri AV Rec. izbrati predvsem za dober zvok?
Razmišlam predvsem o 2.1 sistemu ali morda samo stereo s SubW. izhodom. Cena okrog 600€.
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2011 13:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ce imas namen ostati zgolj pri 2.1 sistemu je dovolj, da ubodes zgolj soliden stereo integrirc s preouti in pozabis na A/V receiver. Integrirc nato povezes preko pre-outov z aktivnim subwooferjem. Na subu nato nastavis rezno frekvenco glede na main zvocnike, nastavis se fazo glede na sam prostor, in gain glede na tvoje osebne preference in je to to.

lp, d.
Nazaj na vrh
robba22

Pridružen/-a: Tor Okt 2010 13:25

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2011 15:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker je v tej temi govora o HTPC-ju se mi zdi smiselno, da povem da je za poceni upravljanje PC-ja dobra tale miška: Gigabyte GM M7700. Sam sem jo kupil in sem zelo zadovoljen, pa tudi cena ni pretirana, okoli 16 eurov se giblje. Domet naj bi imela 10 metrov, sam imam sicer manj razdalje in dela super. V osnovi je namenjena za laptope in je tako manjša kot klasične miške, vendar je za osnovno delo čisto OK (na slikah zgleda večja). Sam sem jo kupil tule, ker je bila najcenejša kolikor sem gledal:
http://www.topsolutions.si/artikel/35767/Miska-Gigabyte-GM-M7700-CRNA-GM-M7700

Sam jo rabim za gledanje filmov in sem si s programom X-Mouse button control sprogramiral gumbe za nekatere bližnjice.
Nazaj na vrh
astras

Pridružen/-a: Pet Mar 2010 11:40
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 17, 2011 09:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

v kratkem bo zunaj HTPC od Xtreamerja.. in sicer Xtreamer Ultra:
http://www.xtreamer.me

tako da si ne boste rabili vec sami izdelovat HTPC Wink
lp
Nazaj na vrh
strumf666

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 18, 2011 06:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na trenutno generacijo procesorjev, bi bi bolj smiselno, da bi ga naredil na AMD-jevi brazos platformi.
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 19, 2011 09:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je bolj zanimivo če sam delaš. Je pa atom notri, in to mi ni všeč. Prodigy je pa luštkan.
Nazaj na vrh
astras

Pridružen/-a: Pet Mar 2010 11:40
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2011 15:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

res je.. z obema trditvama se strinjam.. je pa mogoce za nekatere lazje samo kupiti... pa se cena bo verjetno dokaj nizka Wink
lp
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 10, 2011 10:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tale post pa objavljam za vse tiste, ki imajo Microsoftov MCE daljinec ali ostale RC6 kompatibilne daljince in se bodo morda srecevali s problemom, ko bodo zeleli programirati kaksen drug ucljiv daljinec. V mojem primeru ucljiv daljinec od Marantza.

Pri tem je potrebno povedati, da MCE daljinec pri pritisku na njegovo tipko poslje dve komandi in vedno, ko ucimo nek ucljiv daljinec si bo le ta zapomnil le eno sprejeto komando od dveh. Vendar pa obstaja resitev tudi za to. Potrebno je malo poeditirat registry v windowsih in zadevo t.i. "debouncati".

Start->Run

Enter Regedit.exe Click 'OK'

Pojdi po drevesni strukturi, dokler ne najdes naslednjega:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\HidIr\Remotes\745a17a0-74d3-11d0-b6fe-00a0c90f57da]

Na levi strani potem klikni na 'EnableDebounce'. v oknu z vrednostnmi pa spremeni vrednost iz 0x00000001 (1 - decimal) na 0x00000000 (0 - decimal)

Zapri register in ponovno pozeni HTPC.

Druga zadeva, ki je tudi zelo koristna in dosedaj najbolj funkcionalna glede zelene tipke na daljincu je naslednja.
Za vec preberite navodila pod tocko 1.2 Green Start Button. Omenjena skripta namrec omogoca tako start Xbmc-ja z zeleno tipko. Kot drugo pa omogoca, da pritisk na zeleno tipko znotraj Xbmc programa vrne uporabnika iz bilokaterega sub-menuja v izhodiscni menu Xbmc-ja, kar pa je tudi zelo koristno!

Konfigurabilnost RC6 MCE daljincev je zelo siroka in uporabna. Daljincem se lahko v skriptah dodeli tudi bilo katero izbrano tipko s tipkovnice, tako da ce razmisljate o nakupu daljinca za HTPC vsekakor priporocam nakup RC6 MCE kopatibilnega daljinca (nekaj info o vrstah MCE daljincev). Vec o ostalih nastavitvah RC6 MCE daljincev pod Windowsi pa tukaj.
Nazaj na vrh
Metrodusa

Pridružen/-a: Sob Jun 2010 2:51

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 24, 2011 20:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da se kar navežem na temo.

Če uporabljate na HTPC-ju XBMC, verjetno uporabljate tudi katerega od programov, ki poberejo podatke s spleta (Media Companion, Ember Media Manager, ipd). Ima kdo rešitev za nadležen problem prepisovanja .nfo datotek, ki potem onemogoča izmenjavo?

Drugače pa, nasplošno, katera tema se vam je najbolj prikupila?
delfinus

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 24, 2011 21:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Metrodusa. Jaz uporabljam kar default skin - Confluence. Zgled, da sem mal len pa ne kopljem po kaksnih novih. Sicer pa, ce najdes kaksno zanimivo jo kar prilimaj, pa da vidmo, ce bi bila vredna sprobat. No, ponavadi bol malo casa ostanem na namizju Xbmc in po hitrem postopku zasrfam kar do filmov.

Kar se tice pa tistih dveh programov pa ju ne uporabljam. Samo pomoje bos kaksne koristne informacije glede tega in izmenjave dobil na Xbmc forumu. Svoj cas sem uporabljal Ant Movie Catalog. No zdaj pa uporabljam lepo kar direktno internet in IMDb. Offline baz pa nimam vec. Edino enkrat se moram spravit, da aktiviram Libraray mode pod XBMC, ker sem ga pred letom ze imel porihtanega, pol pa sem si ga enkrat ob instalacije novega Xbmc zbrisal in je slo vse v maloro.

lp, d.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 31, 32, 33  Naslednja
Stran 18 od 33

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu