| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 11:56 Naslov sporočila: |
|
|
| freerider je napisal/a: | Tori Trio: Najin dan
Prva predstavitev nove plošče, avtorska glasba
24. novembra 2010, ob 19.30 uri
Jure Tori, harmonika
Ewald Oberleitner, kontrabas (AVS)
Ganesh Anandan, tolkala (IND)
Glasbeniki v mednarodni zasedbi gruvajo čisti alpsko balkanski melos. Trio je ustanovil Jure Tori, slovenski samonikli punk harmonikar, sicer tudi ustanovni član skupine Orlek. Trio vključuje avstrijskega legendarnega kontrabasista Ewalda Oberleitnerja in popularnega indijskega multi tolkalca Ganesha Anandana. Kljub raznolikim stilom zna trio imenitno vnesti razpoloženje in duh punkovskega izročila »zagorske glasbene šole«, pomešanega z nežno lirično izpovednimi toni.
Več na: www.juretori.com
Vstopnina 13 EUR in 15 EUR |
Morda še lokacija !
Mestni muzej, Ljubljana _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
freerider
Pridružen/-a: Čet Avg 2010 19:22 Prispevkov: 32 Kraj: si
|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 12:37 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za dopolnitev. Sem pogledal predogled samo z enim očesom, ampak eni se tako ali tako znajdete.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 16:13 Naslov sporočila: |
|
|
| freerider je napisal/a: | Včeraj sem bil spet na koncertu, tokrat harmonikarja Marka Hatlaka in japonske pianistke Miho Maegaito http://maegaito.arunke.biz/
Koncert je naredil name izredno močan vtis in ga zelo priporočam vsem, ki jim je taka glasba blizu.
Danes sta v Mariboru, v petek in soboto v Lescah pri Radovljici. Več na
http://www.markohatlak.org/koncerti.html |
Plošča je izšla marca pri moji založbi Klopotec:
http://www.klopotec.si/klopotecGlasba/CDHatlak_MFA/
Prvi trije komadi so posneti v cerkvi v Crngrobu ! _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 16:17 Naslov sporočila: |
|
|
| freerider je napisal/a: | Tori Trio: Najin dan
Prva predstavitev nove plošče, avtorska glasba
24. novembra 2010, ob 19.30 uri
Jure Tori, harmonika
Ewald Oberleitner, kontrabas (AVS)
Ganesh Anandan, tolkala (IND)
Glasbeniki v mednarodni zasedbi gruvajo čisti alpsko balkanski melos. Trio je ustanovil Jure Tori, slovenski samonikli punk harmonikar, sicer tudi ustanovni član skupine Orlek. Trio vključuje avstrijskega legendarnega kontrabasista Ewalda Oberleitnerja in popularnega indijskega multi tolkalca Ganesha Anandana. Kljub raznolikim stilom zna trio imenitno vnesti razpoloženje in duh punkovskega izročila »zagorske glasbene šole«, pomešanega z nežno lirično izpovednimi toni.
Več na: www.juretori.com
Vstopnina 13 EUR in 15 EUR |
To je v bistvu že tretja turneja tega tria od marca, ko je plošča izšla pri moji založbi(kjer je tudi naprodaj). Ploščo se lahko, razen prek neta, kupi samo v Svetu knjige,Jazz&Blues ploščarni ali v čokoladnici v Cityparku. Kljub temu se pripravlja ponatis.
http://www.klopotec.si/klopotecGlasba/CDToriTrioOD/
Posnel sem že material za duo Tori/Bogdana Herman(njen spremljevalni glas je tudi na plošči Tomaža Pengova-Odpotovanja), veliko pa je že posnetega za Torijev solo prvenec. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
freerider
|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 16:52 Naslov sporočila: |
|
|
@JAZZZ
Spremni teksti za napovedi so od prirediteljev, v CD- jih že nekaj časa uživam (kupil sem direktno pri vas na sejmu plošč v Kranju), hvalil pa sem vas vse skupaj tudi tukaj:
http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=1314
p.s.
Poskusi v Crngrob spraviti tudi Juharta. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 17:01 Naslov sporočila: |
|
|
| freerider je napisal/a: | @JAZZZ
Spremni teksti za napovedi so od prirediteljev, v CD- jih že nekaj časa uživam (kupil sem direktno pri vas na sejmu plošč v Kranju), hvalil pa sem vas vse skupaj tudi tukaj:
http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=1314
p.s.
Poskusi v Crngrob spraviti tudi Juharta. |
Juhart je posnel že ves material (v Nemčiji in Sloveniji). Skupaj sva posnela in zmiksala Globokarjev komad-sem že omenil da ga je Vinko napisal 1994 kot neizvedljivega in je Luka edini na svetu, ki ga lahko izvede(zato je bilo potrebno narediti "brez napake"). Ja, to bo referenca za bodoče harmonikaše.
Lahko pa povem, da je Luka zastrigel z ušesi ko je pri meni poslušal Hatlakove posnetke iz Crngroba. Na žalost je bil materila v večini posnet in tudi cerkev bo do maja premrzla za snemanje. Hja, ko sem snemal Hatlaka(aprila), sem moral polega Marka(z vsake strani ena pečka) z namizno svetilko ogrevati tudi velikomembranskega Neumanna. Sam pa sem skoraj zmrznil
Škoda, ker se nisva srečala na sejmu.
Drugače pa sem v soboto na RD žurki v Creinativi posnel klasičarko(pa tudi improvizatorko) Miono Babič. Pa še prejšnji teden osemčlanski band Orkestrada pevke in pesnice Rade Kikelj. S hangom, dvema flavtama, violino, bobni, kitaro, kontrabasom in vokalom ... Počasi mi zmanjkuje prostora za hard diske Se bo potrebno naučiti elektronike(a ne CK), pa bo bolje ...  _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
freerider
|
Objavljeno: Tor Nov 23, 2010 21:44 Naslov sporočila: |
|
|
@JAZZZ
Globokar v Jurhatovi izvedbi je res hud, tako v živo, kot tvoj mp3. Tudi ta cd bom kupil takoj ko izide.
Lepo, da se ti dogaja, bom malo počekiral na klopotcu, da vidim, kaj mi sede. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sre Nov 24, 2010 14:18 Naslov sporočila: |
|
|
DECEMBER SOUL (Zlatko Kaučič bobni, Paolino Dalla Porta kontrabas in Stefano Battaglia klavir) se je zgodil včeraj v klubu CDja. Ko me je danes zjutraj Tina vprašala kako je bilo, sem priklopil Maca ... in uživala sva v glasbi. Jaz še bolj kot na koncertu(tam je bilo delavno in sem sedel v zaodrju). Posnetek je odličen, ozvočil ga je Avdiofrik, ki se mu še tukaj zahvaljujem za pomoč. Sam sem postavil samo Telefunkna M216Matrix za ambient. Pa seveda ostalo opremo. Tudi z odličnimi napajalnimi kabli. En komad bom dal tudi na net in upam, da se mnogoKiloherzarji ne bodo branili MPO3ja in ga bodo poslušali. Po koncertu je Stefano(mimogrede, v zadnjem času izdaja plošče tudi pri ECMju) poslušal posnetek in je izjavil "it is so live". Moj komentar je bil- seveda, saj je posneto v živo
Še enkrat, hvala Avdiofriku za splitter in odlično postavitev mikrofonov! _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Nov 24, 2010 21:27 Naslov sporočila: |
|
|
hvala za zahvalo, vedno mi je v veselje komu pomagati, tudi sam se veselim uspelega posnetka in upam, da ga kmalu slišimo recimo na Parmovi...
lep dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Čet Nov 25, 2010 14:49 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | | ... in upam, da ga kmalu slišimo recimo na Parmovi... |
Reciva, da pridem že to soboto ob 11:00 in preverim "odzivnost" sistema in če bo vse OK se domenimo za kakšen dan, kjer bom predstavil svoje posnetke. V soboto pa lahko demonstriram še master za Kaučičev Roundtrip, ki bo izšel kot vinilka.
Pa še kakšen Luka Juhart: Globokar (24/96 bi se lahko zavrtel...) _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Čet Nov 25, 2010 22:03 Naslov sporočila: |
|
|
se vidimo v soboto, seveda je vabilo namenjeno tudi ostalim z foruma, trenutno se ogreva famozni Tom Evans, fenomenalno dober pred, končna in phono ,,,,,,,za uživanje...
lep dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zoran

Pridružen/-a: Čet Jul 2009 15:12 Prispevkov: 138 Kraj: Prevoje
|
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 09:07 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | | ... seveda je vabilo namenjeno tudi ostalim z foruma ... |
Prosim za malo podrobnosti, kje, kdaj in podobno.
Hvala, Zoran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 12:26 Naslov sporočila: |
|
|
gre za trgovino Vklop, Parmova 25 Ljubljana, Iztok je napisal to soboto-jutri okrog 11.00.
Upam,da je sedaj malo bolj jasno
lep dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 16:08 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | gre za trgovino Vklop, Parmova 25 Ljubljana, Iztok je napisal to soboto-jutri okrog 11.00.
Upam,da je sedaj malo bolj jasno
lep dan |
Glede na vremenske razmere ne bi jutrišnji "test" preveč oglaševal. Ljubljančani lahko pridete peš, kaj pa gorenjci . V vsakem primeru(kot sem napisal zgoraj) bo to samo test sistema in "kompatibilnosti", pravo poslušanje posnetkov pa bo v sklopu avdiofilskih srečanj(če se bo Igor strinjal)!
Do takrat pa bo na voljo MP3 in mogoče tudi 24/48Khz. Mi kdo zna svetovati kak "hiter" strežnik, kjer bi lahko za nekaj dni pustil gor datoteko? _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zoran

Pridružen/-a: Čet Jul 2009 15:12 Prispevkov: 138 Kraj: Prevoje
|
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 17:20 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za info. Razmere so res take, da bo najbolje počakat na "ofišl" predstavitev.
Zoran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|