Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Gradnja HTPC
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 31, 32, 33  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
andrazzz

Pridružen/-a: Ned Okt 2010 15:41
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 17, 2010 15:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo!

Tudi sam se spravljam k nabavi oz.gradnji HTPCja. Moje prioritete so, da je računalnik čim varčnejši, majhen, full HD (1080p) filmi se morajo predvajati tekoče, predvajanje siol IPTVja...

Odločam se med Intelovim atomom in AMDjem in sicer:
PROCESOR AMD ATHLON II X3 400E, 2,20GHZ 95€
ASUS M4A88T-I Deluxe 130€

ALI

ASUS AT5IONT-I + Atom D525 185€ ???

Kaj mi vi priporočate od naštetega oz.lahko ponudite še kakšen svoj predlog? AMD sestav mi je uredu zaradi ASUSove matične plošče, ki podpira vse enako kot AT5IONT + ima še koksialni izhod.
Kako bi recimo povezal Marantza in AT5IONT-I da bi imel 5.1.dolbi digital zvok? Gre to normalno preko optičnega priključka ali lavfa to kar preko HDMI priključka?

Kaj pa pravite na boxee sistem? Se da gledati siol IPTV preko njega?

Hvala in LP
andraz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 17, 2010 17:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

AMD cpu je veliko zmogljivejsi CPU kot pa je ATOM. CPU mark za AMD X3 400e je okrog 1800, Atom D525 pa cca 700. Poraba pri AMD je 45W, poraba pri Atomu je 13W. Pri AMDju gledas za boljsim kulerjem, sploh v smislu, da je tih in ucinkovit. Masina je tako v tem primeru primerna tudi za novodobni gaming ob seveda pogoju, da imas v njej vsaj ATI HD5750. Pri Atomu pa lahko naguzvas vse skupaj tudi v majhno ohisje z default hladilnikom. Pri Atomu tudi nisem preprican, ce lahko preko HDMI posiljas zvok. To je treba preverit na netu.

Zvok lahko prikljucis na razlicne nacine pac odvisno je to od zvocne ali pa od vrste graficne. Ce imas zvocna opticni ali RCA SPDIF izhod potem lahko na A/V receiver povezes preko tega. Gre pa tudi povezava preko graficne kartice, ce ima ta npr. HDMI izhod in podpira multichanel LPCM preko HDMI (ATI HD5XXX serija to ima). Tako video, kot tudi zvok potem poteka preko tega izhoda, ce tako le nastavis v nastavitvah od gonilnika.

Sam sem se pri gradnji odlocil za AMD, ker je zmogljivejsi in tudi se vedno ekonomicen. Vzel sem tudi plato, da imam svobodo pri izbiri drugih PCI-E in PCI kartic (graficna, TV, zvocna) in nisem omejen zgolj na to kar je integrirano na sami plati.

Kar se tice Boxee programa ne vem veliko, ga ne uporabljam. Ce pa sprasujes za Boxee Box, pa ta prihaja sele drug mesec na trg.

lp, d.
Nazaj na vrh
Titan

Pridružen/-a: Čet Apr 2010 20:42
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 17, 2010 20:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

andrazzz
Vzemi amd-ja,nerabiš trojedrniga davolj je že dvojedrni,plato vzami
asusovo tisto ki si jo že zgoraj omenjal M4A88T-I Deluxe noter pa
pikneš eno radeonko 5750 ali pa 5770 če pa nemisliš kakih iger igrat
pa lahk daš noter kako šohnejšo grafično.Drugač pa jaz za iptv uporabljam
mediaportal,iptv pa predvaja tudi windows media center.Boxee sam pa
ne predvaja iptv-ja.
Nazaj na vrh
cink

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 23:51
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 17, 2010 20:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa kaj takega, bi bilo to v redu?:

Intel Core i3-530 (2,93Ghz, 4MB) BOX
GIGABYTE™ GA-H55N-USB3 Socket 1156 Mini-ITX Motherboard
Thermaltake Element Q 200W - VL52021N2E
Kingston ValueRAM 2GB 1333Mhz cl9 - 1.50V
Samsung EcoGreen F3 1TB 32MB
(vse sem poiskal na dinokomp.si)

Nisem glih izkušen ali gre tole lepo skupaj in ali bi prebavilo vse 1080p filme, ter zvok preko HDMI? Pa seveda kolk glasno bi kaj bilo (povsm tiho ne rabi bit, tu gor bi gledal filme, ne bi imel za muziko). Šofiral pa bi v glavnem s kakšno miško recimo logitech mx air, mogoče pa tudi z dinovo edge v prihodnosti.

Skratka vesel bom vsakega komentarja...

Aja pa če kdo sestavi kakšno AMD konfiguracijo s kakšno radeonko 5... serije, ki gre v itx ohišje (recimo tole zgornje), b bil tudi hvaležen.
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 17, 2010 21:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

cink je napisal/a:

Intel Core i3-530 (2,93Ghz, 4MB) BOX
GIGABYTE™ GA-H55N-USB3 Socket 1156 Mini-ITX Motherboard
Thermaltake Element Q 200W - VL52021N2E
Kingston ValueRAM 2GB 1333Mhz cl9 - 1.50V
Samsung EcoGreen F3 1TB 32MB

Hoj,
Skupaj gre, a moje mnenje je, da je CPU prevec zmogljiv za HTPC. Kuri 73W. AMDjevi z oznako E so najbolj primerni za HTPC. Kurijo 45W. Npr AMD Athlon II X2 240E ali pa 245E tudi tisti zgoraj, ki ga predlaga andrazzz je dober. Ali pa Atom CPU, ce si ze zelis, da gres se v bolj kompaktne sisteme HTPCja. Posledicno izbor teh CPUjev pomeni manj gretja in manj ruzenja ventov. Za zvok preko HDMI si na varni strani, ce kupis kartico ATI HD5XXX serije. Bilo katero. Lahko je tudi najcenejsa HD5450 s pasivnim hlajenjem in 512Mb rama, ce nimas namena spilov poganjat. Je pa vec kot dovolj zmogljiva za filme v x264 1080p mkv formatih.

Ohisje kot vidim je zelo kompaktno. Zavedati se moras, da moras pri zmogljivem CPUju poskrbeti tudi za odvod odvecne toplote, drugace se lahko hitro zgodi, da s HTPCjem ne bos zadovoljen, ker se bo ali pregreval, sploh poleti, ali pa bodo venti prevec tulili. Ce spili niso namen potem je kompaktno ohisje okey, kakor hitro pa imas s HTPCjem namen poganjati se te, pa kompaktno ohisje lahko postane problem. Prav tako moras malo paziti pri izboru napajalnika.

Kar se pa tice predloga kofiguracije z AMD pa je en predlog na 3 strani te teme. Sicer ni kompaktna konfiguracija kot si jo zelis ti. Je pa prednost ta, da pri taki konfiguraciji nimas problemov s temperaturami ali glasnostjo ventov in je zadeva tiha kot mis, kljub kar zelo solidni zmogljivosti. Poleg tega pa je prednost tudi ta, da je vec maneverskega prostora za nadgradnje in s tem vec svobode pri izbiri komponent.

lp, d.
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 17, 2010 21:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Podobno zadevo imam jaz, dodatno imam še grafično ATI HD5570. Zadeva dela ok, prebavi vse filme, proc obremenjen na 5 %. glasnost je odvisna od ventilatorjev v ohišju in na procu. Jaz sem tega na procu. In napajalniku zamenjal z tišjimi.
Nazaj na vrh
andrazzz

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 18, 2010 18:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

najprej hvala za vaše nasvete.

Ja sej atom mi je ravno zaradi porabe všeč in pa zagotovo bo zelo tih.

HTPC bo pa pri nas uporabljen izključno za filme (full HD) in pa mogoče kakšno brskanje po spletu in ogled kakšnega youtube filmčka. Igrice odpadejo, jih že sedaj ne igram nič, pa imam dober računalnik (core i7)!

Pri atomu me skrbi predvsem zvok in pa ali ziher grafična ION prebavi ful HD filme, al na vsake toliko vseeno malo štekajo. Tako če ima kdo slučajno izkušnje s tem konkretnim setom oz.pac ION grafično, me res zanima, če filmi lavfajo čisto brez problema? Če je odgovor DA, bom sigurno vzel ta set, drugače se bom pa nagibal k AMDju.

Pa še to,glede zvoka preko optičnega izhoda...ali ta optični izhod podpira 5.1. zvok? Je to enako kvalitetno kakor koksialni kabel? Na Marantzu tut imam nek optični vhod, tako da če je to uredu, bi komot zvok tudi preko tega uštimal.

Pa še nekaj me zanima...ker sem videl da mi je nekdo predlagal radeonko, me zanima, če tista grafična ki je na plati M4A88T-I Deluxe, ni dovolj zmogljiva za brezhibno predvajanje 1080p filmov?

Se pravi, kar se IPTVja tiče, bi ga pa moral skor povsod lavfati ločeno, se pravi preko VLC playerja recimo...oz.preko mediaportala. Kako pa se drugače obnese mediaportal?

Še enkrat se vsem zahvaljujem za vse informacije, še posebej tebi delfincek, ki si res super vse skupaj opisal.

LP,andraz
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 18, 2010 18:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da, optični izhod podpira 5.1 zvok. Tečejo pa debate coax. vs. optika, ampak načeloma je oboje OK.
andrazzz

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 18, 2010 18:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa optika oz. coax vs HDMI ? Wink
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 18, 2010 19:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Primerjava z osnovnimi zvocnimi karticami, ki so integrirane na platah ali zvocno, ki je v ATI graficni (HDMI) je skoraj nesmiselna. Bolj ali manj je to enako pri enih ali drugih. Neke hude razlike ni. Majhno slisno razliko sem sicer slisal pri prehodu iz XboX na zvocno preko ATI HDMI. Konkretno pa je bilo razliko slisati pri nabavi ASUS Xonar STX kartice. Trenutno imam Marantz A/V receiver povezan z enim navadnim SPDIF kablom, namen transport zvoka za filme. HDMI povezava mi v tem primeru sluzi zgolj za prenos slike. Z drugim stereo RCA kablom pa imam direktno povezano zvocne s stereo ojacevalecem MF A308, namen - poslusanje flacov. Overall razlika je vredna omembe sele pri nabavi kakovostnejse interne ali eksterne zvocne.

Kar se tice pa tvojega zeljenega ATOMa (ASUS AT5IONT-I) in pa MKV HD playbacka pa mislim, da ti bo koristna naslednja tema na XBMC forumu, kjer imas cca 11 strani branja. Bos pomoje lahko razbral ali jim to uspeva ali ne.
lp, d.

Nazadnje urejal/a delfinus Pon Okt 18, 2010 19:57; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Titan

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 18, 2010 19:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če bi jaz sestaljal novi htpc bi se sigurno odločil za matično ASUS M4A88T-I Deluxe.V njo lahko vstaviš poljubni amd procesor.Najbolš enega z nisko
porado energije.Recimo amd athlon II X2 240E ali pa 245E.Če hočes
predvajaf full hd filme mora bit procesor najmamj dvojedrni in imeti
vsaj 2,5 GHz kar ioni nimajo.Imajo 1,6 ali 1,8Ghz.Tako da na ion platah
težko verjamem da bi predvajala full hd filme.Pa še na ion platah nemorš procesorja zamenjat če bi hotu.Kar se tiče grafične na asusovi plati bi morala
predvajat full hd filme.Sprašuješ kako se obnese mediaportal.Na njem gledam vse od full hd filmov do iptv-ja,slik itd.
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 18, 2010 20:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za info. Sam imam HTPC baziran na Athlon II X2 240e CPU. HD vsebine so gladke. CPU utilizacija v XBMC pri gledanju npr. Avatarja x264 1080p MKV je med 7-15% (odvisno od scene), seveda ob vkljucenem DXVA2 Hardware acceleration preko ATI HD5750 kartice.

lp, d.
Nazaj na vrh
Titan

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 18, 2010 20:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

delfinček
Glede nato kakšno maš konfiguracijo htpc-ja pa res morajo hd vsebine
lavfat tekoče.
Nazaj na vrh
bovcan

Pridružen/-a: Sre Okt 2010 13:03
Kraj: Bc

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 20, 2010 13:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se strinjam, dober sistem za HTPC.
In odlično narejen "tutorial".
Nazaj na vrh
prepecenc

Pridružen/-a: Čet Okt 2010 12:52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 28, 2010 13:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Tudi sam si lastim "doma sestavljen" HTPC. V 99% ga uporabljam za polsušanje glasbae in predvajanje filmov. Glede na dejstvo, da temo prebirate "izkušeni" HTPC-jaši, me (HTPC začetnika) zanima sledeče. Zvok (tako glasba kot filmi) iz mojega HTPC-ja se prenaša digitalno na AV Receiver (Onkyo 600) preko S/PDIF (on-board na matični plošči). Na raznih forumih prebiram razne ralage o tem, kako je kvaliteta on-board S/PDIF izhodov precej slabša od S/PDIF izhodov boljših zvočnih kartic ali USB-S/PDIF koverterjev. Zanimajo me vaše izkušnje v praksi. Seveda popolnoma razumem zakaj je analogni izhod samostojnih zvočnih kartic boljši od on-board izhodov. Malo manj jasno pa mi je zakaj naj bi prihajalo do razlik v kvaliteti S/PDIF digitalnih izhodov .

Delfincek glede na to, da si dodal Asus-ovo zvočno me zanimajo tvoje izkušnje z digitalnim prenosom (prej in potem).
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 31, 32, 33  Naslednja
Stran 13 od 33

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu