| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
zmaugy
Pridružen/-a: Tor Maj 2010 12:15 Prispevkov: 21 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sob Avg 07, 2010 19:47 Naslov sporočila: |
|
|
| NAD je že delno plačan, tako da bom šel pogledat v BB zgolj iz radovednosti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joe
Pridružen/-a: Ned Avg 2010 8:42 Prispevkov: 3 Kraj: Ivančna Gorica
|
Objavljeno: Ned Avg 08, 2010 08:47 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni, sem nov na forumu in sem že našel kopico koristnih informacij, pri vsem tem sem še bolj zmešan. Dejansko sem se izgubil v tem. Prosim za pomoč.
Želim si kupiti A/V reciver, kjer je povdarek na kvalitetnem stereo zvoku, pri tem pa bi lahko tudi gledal filme.
Prosim vas za mnenje o kombinaciji in sicer:
MARATZ NR 1501 z zvočniki JAMO C603.
Kakršnekoli informacije bom neznosno vesel.
Hvala, Jože. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joe
|
Objavljeno: Pet Avg 13, 2010 05:02 Naslov sporočila: |
|
|
Sestavil sem svoj prvi hi fi sistem za razumljivo ceno in odličnim zvokom in sicer ojačevalec NAD 326 BEE v kombinaciji z zvočnikoma Monitor audio BR2 in jih povezal z Qed kabli ter vse to postavil v 25m2 veliko dnevno sobo.
Zvok je fantastičen. Tako natančnega ojačevalca še nisem imel, dokler ne slišiš ne verjameš, mogoče tudi zato ker sem do sedaj imel le Yamahe in Sony A/V ki so bili vedno 2x100 W in več. Sedaj pa imam "le" 2x50 W, vendar bistveno lažje in natančnejše NAD poganja zvočnike.
Šele sedaj razumem kaj pomeni imeti dober ojačevalec.
Zvočnika sta izjemno natančna v visokih in srednih tonih. Šokiran sem bil kakšen bass lahko izstisneta ta dva "mala" zvočnika.
Da sem kupil to in ne nekaj komercialnega gre tudi zahvala temu forumu, ki me je podučil veliko stvari. Hvala. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 13, 2010 15:24 Naslov sporočila: |
|
|
@joe
Žal mogoče ni bilo precej odgovorov na tvoje direktno vprašanje, ampak veseli me, da si tudi sam izluščil nekaj koristnih nasvetov in da si na podlagi tega nabavil sistem, ki te razveseljuje.
Zdaj pa poslušat glasbo in manj na forumu viset! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Avg 13, 2010 17:30 Naslov sporočila: |
|
|
Joe - me veseli.
Tudi budget sistemi lahko igrajo zelo dobro.
Verjetno boš še bolj navdušen čez nekaj časa, ko se aparature povsem uigrajo. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 13, 2010 19:40 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj ni NAD + Monitor Audio kombinacijo enkrat predstavljal Trance na sejmu? Za ta denar super zveneča zadevca.
Čestitke za dober nakup! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Avg 13, 2010 20:45 Naslov sporočila: |
|
|
| gwb je napisal/a: | Kaj ni NAD + Monitor Audio kombinacijo enkrat predstavljal Trance na sejmu? Za ta denar super zveneča zadevca.
Čestitke za dober nakup! |
Jap, mislim da predlani. Lani pa NAD + SF.
Tudi sam sem nekaj časa imel RS2, če se prav spomnim in NADa. Fajn stvar. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joe
|
Objavljeno: Sob Avg 14, 2010 06:22 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem. Res sem vesel. Kar ne morem verjet da sem vsa ta leta "bil slep" in kupoval yamahe, sonyje in podobno.
Včeraj sem na programu Mezzo poslušal ponovitev jazz koncerta ob 75 obletnici Quincy Jones. Fantastično. Celo uro in pol sem užival. Kar ne morem verjeti, da lahko en sistem za malo denarja nudi toliko, res neverjetno.
Odločil sem se nabavit kakšen glasbeni CD za uživanje. Ima kdo kakšen predlog?
Lep dan. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Avg 14, 2010 09:08 Naslov sporočila: |
|
|
| Verjetno najbolje, da kar NADa... V nekem (nizjem) cenovnem rangu ravno ogromnih zvocnih razlik ne bo, bo pa zadeva vsaj estetsko usklajena, kot je tudi manjse tveganje, da bi bila kaksna zvocna nekompatbilnost... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Avg 14, 2010 09:53 Naslov sporočila: |
|
|
| Vseeno delaš malo krivico ostalim proizvajalcem, tudi Nad je dandanes skoraj isto komercialno podjetje kot ostala ki jih naštevaš. Pa tudi MA. Sigurno ni slab ojačevalec, povej kaj več o zvoku in izkušnjah, izpusti pa pljuvanje ostalih. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sob Avg 14, 2010 15:57 Naslov sporočila: |
|
|
| joe je napisal/a: |
Odločil sem se nabavit kakšen glasbeni CD za uživanje. Ima kdo kakšen predlog?
Lep dan. |
Uff! Če bi se vsi forumaši odločili predlagati nekaj, bi bil zasut z predlogi, pa če tudi bi definiral, kakšno glasbeno zvrst najraje poslušaš. A kot kaže sem prvi (če ne edini !!!), ki bo kaj predlagal. Pod pogojem, da ti je tovrstna glasba všeč, bi ti predlagal album "A Foreign Sound" Kaetana Velosa. Čeprav imam (vsaj za moje pojme) kar obsežno zbirko albumov, in čeprav je bil kupljen pred kakšnimi 4-5 leti, kar pogosto gostuje v predvajalniku. Ta njegov CD je zame nekaj posebnega, saj so na njem priredbe skladb (različnih zvrsti), velikih imen iz sveta glasbe.
Sam imam sicer SACD hibridni disk, kjer je vrstni red skladb malce drugačen in z dvema bonus skladbama (le na SACD layerju)! Sample lahko slišiš na spodnji povezavi. Morda ti bo všeč.
http://www.amazon.com/Foreign-Sound-Caetano-Veloso/dp/B0001LJC6G
PS
Vesel sem zate, da si prezadovoljen s svojim novim audio sistemom. Uživaj še naprej (in preberi si moj slogan spodaj) ... _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
Objavljeno: Sob Avg 14, 2010 16:56 Naslov sporočila: |
|
|
| joe je napisal/a: | Sestavil sem svoj prvi hi fi sistem za razumljivo ceno in odličnim zvokom in sicer ojačevalec NAD 326 BEE v kombinaciji z zvočnikoma Monitor audio BR2 in jih povezal z Qed kabli ter vse to postavil v 25m2 veliko dnevno sobo.
Zvok je fantastičen. Tako natančnega ojačevalca še nisem imel, dokler ne slišiš ne verjameš, mogoče tudi zato ker sem do sedaj imel le Yamahe in Sony A/V ki so bili vedno 2x100 W in več. Sedaj pa imam "le" 2x50 W, vendar bistveno lažje in natančnejše NAD poganja zvočnike.
Šele sedaj razumem kaj pomeni imeti dober ojačevalec.
Zvočnika sta izjemno natančna v visokih in srednih tonih. Šokiran sem bil kakšen bass lahko izstisneta ta dva "mala" zvočnika.
Da sem kupil to in ne nekaj komercialnega gre tudi zahvala temu forumu, ki me je podučil veliko stvari. Hvala. |
He, he, sem bil na tej stopnji kaki 2 leti nazaj...pa je šel kenwood, prišel NAD, pa je šel NAD, prišel Vincent, pa je... pa ni konca  _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zmaugy
Pridružen/-a: Tor Maj 2010 12:15 Prispevkov: 21 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pet Avg 27, 2010 01:19 Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem dobil NAD C375BEE in DAC Magic. CD player je moj 20 let stari Technics SL PS 70, ki sem ga z DAC Magic povezal z optičnim kablom (za 17 EUR).
Razlika s prejšnjim Technics ojačevalcem in DACi v CD playerju je neverjetna. Preskok v kvaliteti je skoraj kot pred 20 leti, ko sem zamenjal zmatran stereo prenosni kasetar s konfiguracijo, ki se je danes dokončno poslovila. Še sreča da je pred kakšnim mesecem stari ojačevalec dokončno odpovedal in sem dejansko moral poiskati zamenjavo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|