Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kaj trenutno poslušate?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 584, 585, 586  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 15, 2008 22:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes sem na MTV Adria uletel na priredbo komada Infinity in se takoj spomnil na original, katerega sem pred 18. leti kot pubertetnik tako razturaval, da sem skuril zvočnike. To je tako sekalo, da se je treslo pol bloka, stare mamike pa so rolete dol vlekle misleče da je sodni dan. Laughing

Takrat sem imel Yamaho A-700, ki je bila že takrat stara, vendar prava razpaljotka. Ja, tudi njo sem uspel skuriti. Po onem reku, da nasvete lahko daje samo tisti ki se je v življenju največkrat zajebal, se lahko kamot obrnete name. Z veseljem vam bom svetoval kako kaj ferdirbat. Laughing

Za info, takole je izgledala takrat Yamahica. Želel sem si večjega A-1000, vendar mi ni bil dosegljiv:

http://www.hifi-wiki.de/index.php/Yamaha_A-700

Evo original Infinity iz leta 1990 ki me še vedno pogreje. Tega se praktično ne čuje nikjer več:

Guru Josh - Infinity

Evo še dva komada, s katerim smo malinovci plašili stare mamike. Tega se tudi praktično ne čuje nikjer več:

KLF - Last train to trancentral

U 96- Das boot

To so bili moji zlati cajti. Cool

Nazadnje urejal/a audiofill Čet Okt 16, 2008 09:18; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2008 08:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem okrog leta 1990 kot malinovec sosede razveseljeval z "baladami" v stilu: http://www.youtube.com/watch?v=SwB9zg7Tbx8

Fotr je na vrtu nažigal Husquarno, jaz pa v sobi Wharfedale Valdus 500 floorstenderje. To je bil pravi zvočnik za rock muziko.

Those were the days!
Nazaj na vrh
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2008 08:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kok se časi spreminjajo a!! Shocked
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
audiofill

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2008 10:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, časi se ful spreminjajo... mi se pa počasi staramo. Laughing

Kot pubertetnik sem bil zasvojen z vsem kar je naredil štanc majster Dieter Bohlen. Vse od Modern Talking, C.C.Catch, Engelebert, Bonnie Tyler, Gina T., Blue system,... V tistih časih je vse kar je napravil Bohlen postalo velik disko hit. Človek še danes aktivno komponira, prav tako tudi sodeluje v nemškem superstarju pri iskanju talentov.

Bohlenova slabost je švoh vokal. Vendar pa je človek skozi svojo kariero to spretno "zakrival" s pesmimi, skupaj spravljenimi genau za njegovo kožo. Te so se preprostim ljudem kot po tekočem traku vsedala v srca. Povedano drugače, pomanjkljivost je s svojim šarmom in karizmo, kombinirano z luštnimi melodijami (beri s spretnim preusmerjanjem pozornosti drugam), pretvoril v prednost in dosegel, da so ga množice vzele za svojega. Da lahko tako "manipuliraš" z množico moraš biti že res genij. Tako na te stvari gledam danes. Če pa bi mi kdo takšno "krivo vero" učil pred 20. leti ko sem bil njegov velik fan, pa bi menda res kar streljal. Laughing

Evo kako je po razpadu Modern Talking nato zvenel Bohlen s svojim Blue System:

http://www.youtube.com/watch?v=CFfO6cqFA1w

Ali recimo spodaj videoklip njegove varovanke Gine T. Kot back vokal se pri vseh njegovih varovancih in varovankah pojavlja Bohlen. Ja pa normalno, nema da ga nema. Very Happy S tem njenim starim komadom še sedajle fula uživam ko ga poslušam na You tube:

http://www.youtube.com/watch?v=cPkXZ-P2zAE

itd, itd, itd, ne bom več težil in kvaril današnji lep sončen dan.

lp
Nazaj na vrh
bfrenk

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 13:54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2008 11:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem si včeraj vzel malo časa, pa sem si zavrtel en starejši CD - Cowboy Junkies : The Trinity session.
Njihova pevka Margo ima tak glas, da mi gredo kar kocine pokonci Smile

http://www.youtube.com/watch?v=rdCIPJzSmRg&feature=related

Tale komad sicer ni tolk dober kot original s CD, ampak se ga kar da poslušat.
Je pa na CD kar fina muska (velik boljša, kot tista na Youtube) - tko da se mal umiriš - za dušo Very Happy
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2008 13:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bfrenk je napisal/a:
Sem si včeraj vzel malo časa, pa sem si zavrtel en starejši CD - Cowboy Junkies : The Trinity session.
Njihova pevka Margo ima tak glas, da mi gredo kar kocine pokonci Smile

http://www.youtube.com/watch?v=rdCIPJzSmRg&feature=related

Tale komad sicer ni tolk dober kot original s CD, ampak se ga kar da poslušat.
Je pa na CD kar fina muska (velik boljša, kot tista na Youtube) - tko da se mal umiriš - za dušo Very Happy

Plošča je posneta z enim mikrofonom v kapeli . Noben njihov naslednji izdelek se ne more primerjati s tem, pa čeprav so kasneje snemali "zares".
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2008 13:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, časi se spreminajo.. jaz pa sem na začetku 90ih bil star natanko eno leto Very Happy

Clarence Clemons - Peace Prayer
Nazaj na vrh
Mac

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 15:19
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2008 14:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V "tistih dneh" sem raje Maidne žgal, kot pa priznaval, da mi zveni tudi Das boot ali Infinity. Embarassed

So me pa omembe "starih šlagerjev" spomnile na založbo 4AD in njihove paradne konje Cocteau Twins. Še malo nazaj, ja...

http://www.youtube.com/watch?v=V-AWEkkgoko
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2008 15:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz pa sem zdaj na hard rocku, maidnih.. Very Happy

Čeprav so mi bliže Crimson Glory, Savatage, Fates Warning..
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2008 16:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na "tiste dni" me spominjata še dve stvari.

Prva je služenje mastnih denarcev tistih ki so se znašli. Takrat je bilo ogromno prodajanja doma posnetih kaset. Nekateri so iz tujine švercali prazne TDK, BASF, MAXELL,... kasete, na jih posneli takrat aktualno pop muziko, sprintali sezname pesmi na obarvan papir (rumen, rdeč, vijoličen,...), dodali kolekcijam zveneča imena v stilu "the best of oktober 19xx" da so ja vzbudili pozornost. Zraven je bilo na ovitkih sprintano še "posneto v tem in tem studiju, naslov in telefon", da se je folk ja obračal na njih. To so potem prodajali na štantih ob vsakih kurjih procesijah. Je bil v mestu novoletni sejem, evo jih, vsak peti štant pirati. Celo na mednarodnem obrtnem sejmu v Celju je bilo tega kot smetja. Zanimivo da se takrat ni nihče ubadal z avtorskimi pravicami in tega dolgo ni nihče preganjal. Prodajali so celo po pošti, plačevanje pa je bilo s poštnimi nakaznicami. Imeli so obsežne kataloge in jih talali okoli kot bonbončke.

Mi mladi junci smo to takrat seveda kupovali na veliko, saj na drugačen način nisi mogel priti do muzike. Originalne kasete ki si jih lahko takrat kupil v trgovini so bile posnete za en drek saj je vse šumelo, pa tudi sounda ni bilo nobenega. Poleg tega so tiste kasete nagravžno mazale kasetofonske glave in si moral po vsake par ur poslušanja čistiti mehanizem. V trgovinah pa tudi ni bilo nekega aktualnega glasbenega asortimana, vsaj pri nas v Celju ne. Kontra temu pa so ti poulični prodajalci doma v "svojih studijih" snemali takrat z naprednim Dolby C ki je imel dosti manj šuma. Ja, šum je bil tedaj pri nas malinovcih nekaj nepojmljivega. Bog ne daj da se ga je čulo. Ni bilo toliko važno kako je špilalo, samo šuma ne. Laughing Točno smo vedeli kateri prodajalec ima dobro posneto (beri z manj šuma) in tam smo potem največ kupovali. Very Happy

Druga stvar ki je zaznamovala moja pubertetniška leta so glasbene lestvice. Najbolj znana radijska pop lestvica je bila takrat na Radiu Slovenija in sicer Top Pops oziroma Stop pops 20 ali nekaj takega (ne spomnim se več točno). Deset minut preden se je to začelo smo se vsi najuriš pobrali domov in čakali na tisti značilni avizo ko se začne zares. Nato pa dve uri s prsti na record + pavza knofu kasetofona čakali kot šakali, da bomo ja ujeli svoj ljubljeni komad. Samo drek ko sta napovedovalca glih takrat najbolj žlobudrala, da smo ja zamudili pol komada. Confused spomnim se, da je bil eden od napovedovalcev didžej ki je mnogo potoval po tujini, ter s seboj v studio vsaki teden prinesel vse žive novitete, katere drugače na radiu še nisi mogel slišati. Ufff, to je bilo pestro. Ne daj bože da me kdo takrat moti pri snemanju. Ma kakšna večerja, pa ne ga srat. Laughing

Evo dva komada, ki sem ju takrat čakal kakšnih 14 dni, da sem ju uspel ujeti cela:

LA-LA - Johnny Johnny

Modern Talking - Geronimo's cadillac

Kje so ta leta Very Happy , ful rad se jih spominjam.

Nazadnje urejal/a audiofill Čet Okt 16, 2008 17:08; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2008 16:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz pa nič takega nisem doživel. Tam, do 5. ali 6. razreda, ko CD pekači še niso bili tako popularni, so se prekopirani CD-ji prodajali po 1000SIT, nekaj mislim da sem jih celo kupil Very Happy

Moja prva stvar za poslušanje glasbe je bil Nek star Philipsov magnetofon(ki sem ta pri petih letih dobil od ata), od strica pa posnetke(Slayer, Iron Maiden, Scorpions, Manowar, ..), tako da sem že od vrtca skoraj poslušal bolj ali manj hard rock in metal.

Potem pa sem v 5. razredu dobil Kenwoodov radiostolp, z pladnjem za 3 cdje, ter enormno količino lučk Very Happy . Vse skupaj zvezno na računalnik z najcenejšim kablom in najcenejšo zvočno kartico. Ker takrat širokopasnove povezave niso bile za vsakogar, smo vsi DL-jali glasbo v šoli na 256k liniji, to je letelo Very Happy
Nazaj na vrh
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2008 17:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Na "tiste dni" me spominjata še dve stvari.

Prva je služenje mastnih denarcev tistih ki so se znašli. Takrat je bilo ogromno prodajanja doma posnetih kaset. Nekateri so iz tujine švercali prazne TDK, BASF, MAXELL,... kasete, na jih posneli takrat aktualno pop muziko, sprintali sezname pesmi na obarvan papir (rumen, rdeč, vijoličen,...), dodali kolekcijam zveneča imena v stilu "the best of oktober 19xx" da so ja vzbudili pozornost. Zraven je bilo na ovitkih sprintano še "posneto v tem in tem studiju, naslov in telefon", da se je folk ja obračal na njih. To so potem prodajali na štantih ob vsakih kurjih procesijah. Je bil v mestu novoletni sejem, evo jih, vsak peti štant pirati. Celo na mednarodnem obrtnem sejmu v Celju je bilo tega kot smetja. Zanimivo da se takrat ni nihče ubadal z avtorskimi pravicami in tega dolgo ni nihče preganjal. Prodajali so celo pošti. Imeli so obsežne kataloge in jih talali okoli kot bonbončke.

Mi mladi junci smo to takrat seveda kupovali na veliko, saj na drugačen način nisi mogel priti do muzike. Originalne kasete ki si jih lahko takrat kupil v trgovini so bile posnete za en drek saj je vse šumelo, pa tudi sounda ni bilo nobenega. Poleg tega so tiste kasete nagravžno mazale kasetofonske glave in si moral po vsake par ur poslušanja čistiti mehanizem. V trgovinah pa tudi ni bilo nekega aktualnega glasbenega asortimana, vsaj pri nas v Celju ne. Kontra temu pa so ti poulični prodajalci doma v "svojih studijih" snemali takrat z naprednim Dolby C ki je imel dosti manj šuma. Ja, šum je bil tedaj pri nas malinovcih nekaj nepojmljivega. Bog ne daj da se ga je čulo. Ni bilo toliko važno kako je špilalo, samo šuma ne. Laughing Točno smo vedeli kateri prodajalec ima dobro posneto (beri z manj šuma) in tam smo potem največ kupovali. Very Happy

Druga stvar ki je zaznamovala moja pubertetniška leta so glasbene lestvice. Najbolj znana radijska pop lestvica je bila takrat na Radiu Slovenija in sicer Top Pops oziroma Stop pops 20 ali nekaj takega (ne spomnim se več točno). Deset minut preden se je to začelo smo se vsi najuriš pobrali domov in čakali na tisti značilni avizo ko se začne zares. Nato pa dve uri s prsti na record + pavza knofu kasetofona čakali kot šakali, da bomo ja ujeli svoj ljubljeni komad. Samo drek ko sta napovedovalca glih takrat najbolj žlobudrala, da smo ja zamudili pol komada. Confused spomnim se, da je bil eden od napovedovalcev didžej ki je mnogo potoval po tujini, ter s seboj v studio vsaki teden prinesel vse žive novitete, katere drugače na radiu še nisi mogel slišati. Ufff, to je bilo pestro. Ne daj bože da me kdo takrat moti pri snemanju. Ma kakšna večerja, pa ne ga srat. Laughing

Evo dva komada, ki sem ju takrat čakal kakšnih 14 dni, da sem ju uspel ujeti cela:

LA-LA - Johnny Johnny

Modern Talking - Geronimo's cadillac

Kje so ta leta Very Happy , ful rad se jih spominjam.

Se tudi sam najdem tu notri.
Še nekaj je bilo takrat aktualno na radiu...LSD ali Lestvica Slovenskih Diskotek. Oddaja, ki jo je urejal g.Rihard Kislih in v kateri sem kot član tudi sam velikokrat glasoval.
Verjetno bi se našla še kaka kaseta v kleti od takratne lestvice. So kar na radiu razmnoževali kasete in jih prodjali članom.

Malo kasneje leta 92/93, ko nisem bil več najstnik, pa je bila Tasmin Archer nekaj najboljšega kar sem slišal do takrat:

http://www.youtube.com/watch?v=UuhDDx49TTw

Imam posnetek tega hita v unplugged verziji in je čista erotika...

Pa še eden iz tistih časov meni v lepih spominih...

http://www.youtube.com/watch?v=EgbGaYTkkPU

Yes...those were the days !

LP Jernej
Nazaj na vrh
Mac

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 15:19
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2008 19:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tri dni žura pred TV pri frendu, ki je bil sam doma...

http://www.youtube.com/watch?v=xoJf-9j2kNs

O tem letu sta kasneje Eurhytmics prepevala:

http://www.youtube.com/watch?v=zT1H9gafkfE

Tale pa ne vem, v katero leto paše, ampak smo jo že takrat bolj požirali z očmi, kot poslušali Shocked

http://www.youtube.com/watch?v=MiuimDNlyuQ
Nazaj na vrh
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2008 19:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samantha Fox je nastopila leta 87 v Ljubljani, tale hit je pa kaki dve leti starejši. Možno je, da sem se uštel za kako leto...

LP Jernej
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2008 20:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na zadnjih nekaj objav v tej temi, bi predlagal da se odpre nova posebna tema, imenovana na primer: Še pomnite tovariši! Laughing Laughing Laughing
Sicer pa: Nena, Duran Duran, Billy Idol, Alphaville, CC Catch, Modern Talking, Depeche Mode, Queen, Falco, ... in še in še... - še pomnite - tovariši ??! To so bili časi ...

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 584, 585, 586  Naslednja
Stran 6 od 586

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu