Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

HD TV (plazma, lcd, led lcd, oled...)
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 89, 90, 91  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 01, 2010 19:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tako blizu?
Jaz gledam 42" iz 3+ m.
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 02, 2010 20:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

novo v ponudbi mm: PANASONIC plazma TV TX-P42V20

http://www.mediamarket.si/ads/tv_sprejemniki/panasonic_plazma_tv_tx_p42v20e_full_hd_id_1075.html
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igorm

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 13:33
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 03, 2010 10:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:
Tako blizu?
Jaz gledam 42" iz 3+ m.

Ja tudi meni to ni bilo ravno po godu. Priporočljiva razdalja za 3D je "1,58 x diagonala ekrana".Jasno, lahko gledaš tega Panasonica 3D 50VT20 tudi z večje razdalje, vendar pri tem 3D efekt postane neuporaben. V HarveyNormanu je bilo to razmeroma enostavno poskusiti, ker je veliko prostora. Če še koga kaj več zanima:
http://www.best-3dtvs.com/guides/best-screen-size-viewing-distance/
http://www.practical-home-theater-guide.com/3d-tv-viewing-distance.html
Nazaj na vrh
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 05, 2010 04:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:
Tako blizu?
Jaz gledam 42" iz 3+ m.

Kadar se zares gleda, ga celo malo potegnem k sebi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 07, 2010 16:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa ta 3D mašina? Bojda je daleč pred ostalimi..........

http://www.sony.si/product/t32-hx-series/kdl-40hx800
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 07, 2010 17:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem nič o sliki, ampak je pa to eden lepših televizorjev.
Wolumen

Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46
Kraj: Škofija loka

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 07, 2010 17:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz gledu samsunga 3d in je bilo use bolj temno.
Nazaj na vrh
igorm

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 13:33
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 07, 2010 19:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sound je napisal/a:
Kaj pa ta 3D mašina? Bojda je daleč pred ostalimi..........

http://www.sony.si/product/t32-hx-series/kdl-40hx800

Tale Sony je res lep, vendar kar se 3D tiče že teoretično hudo zaostaja za Panasonicovo plazmo. Poleg tega 40" ni ravno neka velikost za 3D.
Že refreš slike je takšen, kot na 3D Samsungu (200Hz, Panasonic 600Hz), ki pa sem ga videl vendar precej zaostaja po kontrastu, svetlobi, živosti barv...

Bi ga pa rad videl v živo.
Nazaj na vrh
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 07, 2010 20:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ok.. Rabim pomoč, ker sem v dilemi. Nabrusite kose in vile zagovorniki in nasprotniki plazem, LCD-jev in LED TV-jev...

Končno je čas, da zamenjamo TV... Stari CRT bo moral u penzijo... Psst.. Nič komentirat zakaj ga še imam...

Nabavil bi si plazmo... Panasonic... Zdaj pa naj mi nekdo razloži... Ali naj raje vzamem čim večjo, ali naj vzamem čim novejšo... Kako se vidi sploh razlika med 100, 400 ali 600 Hz sliko? 2,000.000 ali 5,000.000?

Bolj ko gledam, bolj sem zgubljen... Aja za zvok ni pomembno, ker imam sistem 7.1. Prodajalci vedo o TV-jih toliko kot jaz ločim med Zetorjem, John Deere-om ali Fergussonom... Katastrofa... Vsak TV v trgovinah ima svoj izvor slike - nemogoče za primerjat... Zato računam na vas...

Limit sem si zadal do 1000€ raje 50€ manj kot več... Za TV več ne dam...
Nazaj na vrh
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 07, 2010 22:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JSt mislm, da je glede te 3D tehnologije treba resno in racionalno razmislit. Mislim, da zaenkrat samo T-2 ponuja nekaj testnih 3D programov. Po mojem mnenju je 3D (če se bo prijel) vsaj cca 5 let prezgoden, saj se še HD ni čisto prijelo. Proizvajalci malce prehitevajo s ponudbo TVjev, ki to omogočajo, ponudniki jih preprosto ne dohajajo, vsaj pri nas ne.

LCD ali plazma... predlagam, da se sprehodiš do Technomarketa v LJ ali kje drugje in tam prosiš, da ti dajo daljince TVjev, ki te zanimajo. Večinoma imajo isti vir na več TVjih. Če boš igral tudi igre pride mogoče malce bolj v poštev LCD. Sam imam LED TV z Local dimmingom in sem tudi z SD signalom zadovoljen, vse filme, ki jih gledam so pa itak HD ali FHD. Ni treba posebej poudarjat, da je slika fenomenalna.
Pri izbiri moraš pač sam videt, kakšne slika ti odgovarja. Panasonici so trenutno ful popularni, standardno tudi Sony in Samsung. Philips je zadnje čase malce na slabem glasu zaradi kar velikega števila težavic, ki so se pojavljale s prejšnjimi modeli. Je pa Philips prešel na LED tehnologijo na vseh svojih modelih, če se ne motim.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 08, 2010 06:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če nameravaš kupiti nov TV zdaj, takoj, potem raje opusti misel na 3D abra-kadabra. Najprej moraš vedeti kakšno velikost ekrana potrebuješ. To je seveda odvisno od razdalje s katere gledaš. Obstaja pravilo, po katerem je idealna oddaljenost gledanja 2,5 kratnik dolžine diagonale ekrana (velja za televizorje HD ločljivosti 1920x1080). Za ekrane manjše ločljivosti 3 kratnik. Ko boš definiral diagonalo, potem šele pride dilema ali plazma, LCD, ali LED LCD. Če ti predstavlja kakšen faktor poraba energije, potem je v prednosti LED LCD, sicer pa je najpomembnejša kvaliteta slike. O kvaliteti pa bo odločal tvoj proračun Laughing .

Če pa te vendarle mika 3D tehnologija, pa raje malo počakaj, se informiraj na spletnih straneh večjih proizvajalcev, obišči kakšen demo salon, kjer boš to v praksi "okusil", a kot je že omenjeno, 3D naslovov še ni veliko, kako hitro se bodo množili pa se tudi ne ve.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 08, 2010 06:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
Obstaja pravilo, po katerem je idealna oddaljenost gledanja 2,5 kratnik dolžine diagonale ekrana (velja za televizorje HD ločljivosti 1920x1080). Za ekrane manjše ločljivosti 3 kratnik.

Tole ni čisto točen podatek. Na spodnjem naslovu si lahko ogledaš tabelo razdalje do katere človeško oko še zazna razlike med 480p, 720p in 1080p.

http://www.carltonbale.com/2006/11/1080p-does-matter/

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 08, 2010 09:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovore. 3D me ne zanima. Zdi se mi ok, ampak danes le malo tehnologij obstane, po drugi strani pa je še v povojih.

Problem je v tem, da lahko dobim za ca. Panasonicovo plazmo, mislim da je model, TX-P42GW20E (kontrast 5,000.000, 3HDMI, 600Hz, ca 880€) ali TX-P46U20 ali celo TX-P50U20 (oboje kontrast 2,000.000, 2 HDMI, 400Hz, prva ca 800€, druga 930€)... Evo to je dilema... Nagibam se k nakupu večjega... Ampak ali ni bolje kupiti novejšega....
To so dileme. Nisem gledal tabel, ampak sem se postavil v štacuni na približno enako razdaljo in gledal. Zato 46" ustreza, 50" pa tudi (mogoče je na meji)...
Nazaj na vrh
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 08, 2010 12:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če si že pripravljen dati skoraj 1000 Eur, bi jaz dodal še 200-300 Eur in kupil novejšega in 50". Saj Tv kupiš za daljše obdobje in novejši so sigurno boljši, 42" pa tudi ni tako veliko in boš na koncu kot jaz, po 2-3 letih hotel večjega, ker je to res pravi užitek gledati HD vsebine.
To je pač moje videnje in izkušnja iz prakse.
Excalibur

Pridružen/-a: Sre Avg 2008 11:43
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 08, 2010 12:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vinylfan je napisal/a:
Hvala za odgovore. 3D me ne zanima. Zdi se mi ok, ampak danes le malo tehnologij obstane, po drugi strani pa je še v povojih.

Problem je v tem, da lahko dobim za ca. Panasonicovo plazmo, mislim da je model, TX-P42GW20E (kontrast 5,000.000, 3HDMI, 600Hz, ca 880€) ali TX-P46U20 ali celo TX-P50U20 (oboje kontrast 2,000.000, 2 HDMI, 400Hz, prva ca 800€, druga 930€)... Evo to je dilema... Nagibam se k nakupu večjega... Ampak ali ni bolje kupiti novejšega....
To so dileme. Nisem gledal tabel, ampak sem se postavil v štacuni na približno enako razdaljo in gledal. Zato 46" ustreza, 50" pa tudi (mogoče je na meji)...

Meni se je meja hitro premaknila ko sem imel TV nekaj dni doma. Sedaj bi
z lahkoto dodal kakih 10 inčev.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 89, 90, 91  Naslednja
Stran 17 od 91

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu