| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Jun 01, 2010 19:25 Naslov sporočila: |
|
|
Tako blizu?
Jaz gledam 42" iz 3+ m. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igorm
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 13:33 Prispevkov: 169 Kraj: Obala
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Sob Jun 05, 2010 04:51 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | Tako blizu?
Jaz gledam 42" iz 3+ m. |
Kadar se zares gleda, ga celo malo potegnem k sebi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21 Prispevkov: 238 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Jun 07, 2010 17:43 Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem nič o sliki, ampak je pa to eden lepših televizorjev. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Pon Jun 07, 2010 17:48 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz gledu samsunga 3d in je bilo use bolj temno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igorm
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 13:33 Prispevkov: 169 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Pon Jun 07, 2010 19:56 Naslov sporočila: |
|
|
Tale Sony je res lep, vendar kar se 3D tiče že teoretično hudo zaostaja za Panasonicovo plazmo. Poleg tega 40" ni ravno neka velikost za 3D.
Že refreš slike je takšen, kot na 3D Samsungu (200Hz, Panasonic 600Hz), ki pa sem ga videl vendar precej zaostaja po kontrastu, svetlobi, živosti barv...
Bi ga pa rad videl v živo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jun 07, 2010 20:04 Naslov sporočila: |
|
|
Ok.. Rabim pomoč, ker sem v dilemi. Nabrusite kose in vile zagovorniki in nasprotniki plazem, LCD-jev in LED TV-jev...
Končno je čas, da zamenjamo TV... Stari CRT bo moral u penzijo... Psst.. Nič komentirat zakaj ga še imam...
Nabavil bi si plazmo... Panasonic... Zdaj pa naj mi nekdo razloži... Ali naj raje vzamem čim večjo, ali naj vzamem čim novejšo... Kako se vidi sploh razlika med 100, 400 ali 600 Hz sliko? 2,000.000 ali 5,000.000?
Bolj ko gledam, bolj sem zgubljen... Aja za zvok ni pomembno, ker imam sistem 7.1. Prodajalci vedo o TV-jih toliko kot jaz ločim med Zetorjem, John Deere-om ali Fergussonom... Katastrofa... Vsak TV v trgovinah ima svoj izvor slike - nemogoče za primerjat... Zato računam na vas...
Limit sem si zadal do 1000€ raje 50€ manj kot več... Za TV več ne dam... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 500 Kraj: Okolica Ribnice
|
Objavljeno: Pon Jun 07, 2010 22:21 Naslov sporočila: |
|
|
JSt mislm, da je glede te 3D tehnologije treba resno in racionalno razmislit. Mislim, da zaenkrat samo T-2 ponuja nekaj testnih 3D programov. Po mojem mnenju je 3D (če se bo prijel) vsaj cca 5 let prezgoden, saj se še HD ni čisto prijelo. Proizvajalci malce prehitevajo s ponudbo TVjev, ki to omogočajo, ponudniki jih preprosto ne dohajajo, vsaj pri nas ne.
LCD ali plazma... predlagam, da se sprehodiš do Technomarketa v LJ ali kje drugje in tam prosiš, da ti dajo daljince TVjev, ki te zanimajo. Večinoma imajo isti vir na več TVjih. Če boš igral tudi igre pride mogoče malce bolj v poštev LCD. Sam imam LED TV z Local dimmingom in sem tudi z SD signalom zadovoljen, vse filme, ki jih gledam so pa itak HD ali FHD. Ni treba posebej poudarjat, da je slika fenomenalna.
Pri izbiri moraš pač sam videt, kakšne slika ti odgovarja. Panasonici so trenutno ful popularni, standardno tudi Sony in Samsung. Philips je zadnje čase malce na slabem glasu zaradi kar velikega števila težavic, ki so se pojavljale s prejšnjimi modeli. Je pa Philips prešel na LED tehnologijo na vseh svojih modelih, če se ne motim.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Jun 08, 2010 06:33 Naslov sporočila: |
|
|
Če nameravaš kupiti nov TV zdaj, takoj, potem raje opusti misel na 3D abra-kadabra. Najprej moraš vedeti kakšno velikost ekrana potrebuješ. To je seveda odvisno od razdalje s katere gledaš. Obstaja pravilo, po katerem je idealna oddaljenost gledanja 2,5 kratnik dolžine diagonale ekrana (velja za televizorje HD ločljivosti 1920x1080). Za ekrane manjše ločljivosti 3 kratnik. Ko boš definiral diagonalo, potem šele pride dilema ali plazma, LCD, ali LED LCD. Če ti predstavlja kakšen faktor poraba energije, potem je v prednosti LED LCD, sicer pa je najpomembnejša kvaliteta slike. O kvaliteti pa bo odločal tvoj proračun .
Če pa te vendarle mika 3D tehnologija, pa raje malo počakaj, se informiraj na spletnih straneh večjih proizvajalcev, obišči kakšen demo salon, kjer boš to v praksi "okusil", a kot je že omenjeno, 3D naslovov še ni veliko, kako hitro se bodo množili pa se tudi ne ve. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 500 Kraj: Okolica Ribnice
|
Objavljeno: Tor Jun 08, 2010 06:44 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | | Obstaja pravilo, po katerem je idealna oddaljenost gledanja 2,5 kratnik dolžine diagonale ekrana (velja za televizorje HD ločljivosti 1920x1080). Za ekrane manjše ločljivosti 3 kratnik. |
Tole ni čisto točen podatek. Na spodnjem naslovu si lahko ogledaš tabelo razdalje do katere človeško oko še zazna razlike med 480p, 720p in 1080p.
http://www.carltonbale.com/2006/11/1080p-does-matter/
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jun 08, 2010 09:01 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovore. 3D me ne zanima. Zdi se mi ok, ampak danes le malo tehnologij obstane, po drugi strani pa je še v povojih.
Problem je v tem, da lahko dobim za ca. Panasonicovo plazmo, mislim da je model, TX-P42GW20E (kontrast 5,000.000, 3HDMI, 600Hz, ca 880€) ali TX-P46U20 ali celo TX-P50U20 (oboje kontrast 2,000.000, 2 HDMI, 400Hz, prva ca 800€, druga 930€)... Evo to je dilema... Nagibam se k nakupu večjega... Ampak ali ni bolje kupiti novejšega....
To so dileme. Nisem gledal tabel, ampak sem se postavil v štacuni na približno enako razdaljo in gledal. Zato 46" ustreza, 50" pa tudi (mogoče je na meji)... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50 Prispevkov: 150 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Jun 08, 2010 12:31 Naslov sporočila: |
|
|
Če si že pripravljen dati skoraj 1000 Eur, bi jaz dodal še 200-300 Eur in kupil novejšega in 50". Saj Tv kupiš za daljše obdobje in novejši so sigurno boljši, 42" pa tudi ni tako veliko in boš na koncu kot jaz, po 2-3 letih hotel večjega, ker je to res pravi užitek gledati HD vsebine.
To je pač moje videnje in izkušnja iz prakse. _________________ Timeless Experience-Finest Audio |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Excalibur
Pridružen/-a: Sre Avg 2008 11:43 Prispevkov: 17 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Jun 08, 2010 12:39 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: | Hvala za odgovore. 3D me ne zanima. Zdi se mi ok, ampak danes le malo tehnologij obstane, po drugi strani pa je še v povojih.
Problem je v tem, da lahko dobim za ca. Panasonicovo plazmo, mislim da je model, TX-P42GW20E (kontrast 5,000.000, 3HDMI, 600Hz, ca 880€) ali TX-P46U20 ali celo TX-P50U20 (oboje kontrast 2,000.000, 2 HDMI, 400Hz, prva ca 800€, druga 930€)... Evo to je dilema... Nagibam se k nakupu večjega... Ampak ali ni bolje kupiti novejšega....
To so dileme. Nisem gledal tabel, ampak sem se postavil v štacuni na približno enako razdaljo in gledal. Zato 46" ustreza, 50" pa tudi (mogoče je na meji)... |
Meni se je meja hitro premaknila ko sem imel TV nekaj dni doma. Sedaj bi
z lahkoto dodal kakih 10 inčev. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|