| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Sep 04, 2008 19:14 Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav!
Končno sem sestavil sistem ki mi odgovarja. Ampak, je pa za nianso presvetel. V res res visokem delu spektra. Pa bi z kabli to popravil. Zademfal ali omehčal. Iščem tako interkonekt kot zvočniške kable. Budget je.. hm, okoli 100€ za oboje.
Torej.. iščem kable ki jih je kar veliko na basu(ker je ojačevalca bolj malo), ter imajo malo porezane visoke tone. Poskusil sem z VDH interkonektom, pa mi je še kar všeč, nekaj pa me še vedno moti. Pozna kdo kako alternativo?
lp, matej
P.S. Sistem pa je Cyrus Straight Line, Logitech Squeezebox, B&W 685. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Čet Sep 04, 2008 20:07 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz ti podarim zvočniški kabel Van den Hul - the snowtrack, štirižilni (biwire) z bakrenimi posrebrenimi vodniki, dolžine 3,5 metre (vsak). Če ga želiš se bom potrudil da ga najdem, saj sem ga že večkrat neuspešno iskal (premalo motivacije ).
Moja izkušnja s tem kablom je takšna, da bi morda celo "preveč ustrezal" temu, kar želiš doseči. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Čet Sep 04, 2008 20:19 Naslov sporočila: |
|
|
Oh, kako prijazno od tebe
Glej, lahko se tako zmeniva. V primeru da najdeš kabel, se zmeniva za to da ga pošlješ(na moje stroške). Če mi ne ustreza ga dobiš nazaj. Če mi, pa dobiš nekaj €.
Več pa na PM:) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Cjek
Pridružen/-a: Pon Sep 2008 21:17 Prispevkov: 2 Kraj: Rovte
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 21:44 Naslov sporočila: |
|
|
lep pozdrav vsem na forumu!
sestavljam si sistem 5.1 in sicer:
- vir je PC (DTS in DD pr filmih, FLAC lossless kodek za glasbo)
na receiver povezan preko coax digitalnega kabla
- receiver Harman/Kardon AVR130
- zvočniki Infinity Beta HCS
Zanimajo pa me vaši predlogi, katere kable naj uporabim za povezavo med receiverjem in zvočniki? Želim iskoristiti sistem kolikor se pač da,ne mislim pa brezsmiselno zapravljati denarja za razliko, ki je ne bom slišal, ker nisem ravno nek audifil..pridejo torej v poštev tudi razne poceni variante,ker dvomim da bom opazil razliko.. Aja, kablov bo skupno okvirno za ~30m..
edit: a je velika razlika naprimer med takim:
http://www.nakupovanje.net/kabli-napajalni-zvocniski--pr-1103066
in recimo profigold kablom? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1381 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 22:44 Naslov sporočila: |
|
|
HI
Za surrounde nabavi profigold 2,5mm ali 1,5mm, za sprednje in center si omisli nekaj, kar ti bo dejansko ustrezalo (ne nekaj na pamet, ker denar ni merilo primernosti kabla za sistem). Je pa Profigold čisto OK kabel, vsebuje solid core žico okoli katerega snop tankih žičk, ter žilav in deluje kvalitetno, čeprav je prozoren in poceni. Kabli iz elektro trgovin, ki so podobno v prozorni izolaciji so nikakvi, to opazimo čez čas, kjer začne odstopati izolacija.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Cjek
Pridružen/-a: Pon Sep 2008 21:17 Prispevkov: 2 Kraj: Rovte
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 23:06 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za tok hiter odgovor
Potem bom za surround vzel najbrž kar 1,5mm če neke hude razlike ni za opazit?Končno so res le za efekte in tisti 'občutek' prostora..
za prednje torej tudi nebi povsem v temo brcnil z 2,5mm profigold ali kako? ker nekako nevem kje bi preizkušal različne kable, poleg tega pa dosti več od te cene niti nisem pripravljen dati, imam omejen budget..
je to profigold kabel ali se motim:
http://www.ideo.si/?k=art&kat=490&art=7240 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
djpiky
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 20:55 Prispevkov: 62 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Sep 16, 2008 23:01 Naslov sporočila: |
|
|
| Mene tud zanima kateri kabli bi najbolje pasali med reciever onkyo 505 in zvočniki jamo s606? Tudi ne predraga zadeva |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Tor Sep 16, 2008 23:12 Naslov sporočila: |
|
|
| Teh Jamo zvočnikov je na basu kar veliko. Poskusil bi z QED Silver Anniversary.. Na basu so malo šibkejši(ampak zelo malo), imajo pa krasen preostali spekter. Z kakimi Van Den Hul bi znalo igrati preveč zademfano. Potem, za probat bi bil še kak cenejši Kimber.. tega je toliko, joj... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

|
Objavljeno: Sre Sep 17, 2008 10:44 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da fantje ne iščejo v rangu Kimber, ampak okoli 2eur/m. Za domači kino se kar nabere določen denar zaradi dolžine kabla. Za začetek se mi zdi, da Profigold nekako varianta, da ne moreš zaj.
Have a nice Day
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Sre Sep 17, 2008 17:17 Naslov sporočila: |
|
|
Sasj razumem.. ampak sprednja zvočnika sta kar blizu ojačevalca ponavadi
No, drugače pa profigold ali cheapest QED. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
djpiky
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 20:55 Prispevkov: 62 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sre Sep 17, 2008 17:35 Naslov sporočila: |
|
|
| ubistvo rabim okoli 10-15m kabla. Gledam pa res tam okoli 2-3€ za m kabla |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
xray80
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01 Prispevkov: 291 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Sep 17, 2008 18:00 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz sem dal za Kimber 4 pr če se ne motim 4 eure/m, nisem pa 100%, kot pa so ti že drugi rekli profigold je dobra izbira. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorann
Pridružen/-a: Pon Sep 2008 22:13 Prispevkov: 2 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Pon Sep 29, 2008 22:26 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Imam Dali concept zvocnike za hisni kino, in receiver Onkyo 606 (v sredo ga dobim). Edini problem je, kje nabavit "poceni" kable in kateri naj bi to bili. Prodajalec v celjskem Bigbangu mi je ponujal ene za 3eur/m pa se mi zdi prevec.
Prednja zvocnika in center bi bila 5m/5m/2m oddaljena od receiverja, surround pa 6m in 11m (dolzina kabla, nekako na oko izmerjeno). Gledal sem link od ideo.si za te Bandridge kable, jih priporocate za nezahtevnega uporabnika? Ali je dobro vzeti 2.5mm ali 1.5mm?
Hisni kino pa mislim imet iz komponent xbox360 in pc. Imata vse, kar rabim, edino rabim se blu ray predvajalnik, tega pa drugo leto nabavim  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

|
Objavljeno: Pon Sep 29, 2008 22:38 Naslov sporočila: |
|
|
HI
Pridi na HI-FI Show, tam bomo imeli vec razlicnih kablov, vec receiverjev, parov zvocnikov, v damn majhni sobici, ampak bomo skupaj spravil. Bom zate posebej narocil se nekej Profigold kabla, da bos primerjal kako in kaj. Za naše člane marsikaj, upam, da se mi bo kdaj to obrestovalo.
Have a nice Day
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorann
Pridružen/-a: Pon Sep 2008 22:13 Prispevkov: 2 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Pon Sep 29, 2008 22:45 Naslov sporočila: |
|
|
Zivjo!
Zal, ne bo slo, mogoce kdaj drugic. Rad bi samo namig, ce so ti kabli iz ideo.si dobri za moj setup? Ali 2.5mm ali 1.5mm? Mogoce za prednji par in center 2.5mm za odzadaj pa 1.5mm oziroma obratno? Sem pa cisto nezahteven uporabnik in bi rad samo poslusal
No, katere izmed teh dveh debelin vzamem?
Lp, Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|