| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50 Prispevkov: 150 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Dec 23, 2009 22:15 Naslov sporočila: |
|
|
| zonzi je napisal/a: | | na pogled ni bil nič poškodovan. kaj pa bi bilo lahko vse narobe pri reciverju, ki je že bil uporabljen, na kaj vse naj bom pozoren? | Če se je z njim dobro rokovalo, nima biti kaj narobe. V kolikor ti spustijo ceno dovolj, da si pipravljen kupiti, ga boš itak doma sprobal. Demo izdelki kot so receiverji imajo pač že vstavljene določene nastavitve, ki jih novi nimajo, a to boš prestavil na svoje. _________________ Timeless Experience-Finest Audio |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
glasba
Pridružen/-a: Tor Dec 2009 12:30 Prispevkov: 62 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Dec 24, 2009 01:22 Naslov sporočila: |
|
|
| kumer je napisal/a: | | marantzovi receiverji so tudi poznani po dobrem stereo zvoku |
mogoce bi lahko podpisal  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Čet Dec 24, 2009 04:58 Naslov sporočila: |
|
|
| acoustic je napisal/a: | | zonzi je napisal/a: | 3900 vem da jo imajo v technomarketu samo je pa razstavni model in mi ne diši preveč
lp | Če je raztavni model se zmeni za popust, sigurno boš dobil okoli 20%, pa garancija je kot za novo in nimaš kaj izgubiti, razen seveda če jo niso vizuelno poškodovali in te to moti (mene bi;). |
Po mojih izkušnjah v TM ne bo šlo.Pri njih je večina robe samo po 1kom in ta priklopljen.Kolega je vzel 58" Panasonic plasmo, ki je bila rastavljena, pa ni dobil nič popusta.
Če pa komu uspe pa svaka mu čast.
Kar pa se tiče rastavljene Yamahe, pa je napr. v KR TM-u priklopljena od januarja, od jutra do večera.Sam imam RXV1900 in vem da se procesorji precej grejejo.V teh procesorjih so čipi in še pa još robe, ki lahko crkne.Mnogo sklopov je popolnoma novih in uporabljenih prvič, tako da se ti zgodi da na uradnem servisu ne vedo nič.In ko se ti zgodi resnejša okvara, si res v zosu.Sploh pa človek ki potroši 1000+eur za AV reciver, res pričakuje NOVO komponento.TM ima dobre cene, ampak ti. "costumer service" je pa na najnižjem možnem nivoju.Tudi prodajalci so "koma" nestrokovni in nasploh je treba biti tam pri nakupu previden. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 15:23 Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam s tvojim post-om. Če te nekaj moti, potem se najlažje izogneš neprespanim nočem ter neprestanemu razmišljanju tako, da zadeve pač ne vzameš.
Sicer ne poznam konkretne omenjene zadeve s tole Yamaho v TM, ampak če kupuješ razstavni model, potem so naslednja dejstva:
- cena mora biti nižja od redne cene
- zadeva mora biti popolna (papirji, škatla, priloženi kabli, daljinci, baterije), sicer lahko zahtevaš dodatni popust
- vizuelno ne sme biti poškodb
- fizično preizkusiš vse gumbe, kajti morebitni kupci jih lahko ob ogledu npr poškodujejo
- je pa taka komponenta prestala burn-in proces, kar ti odpade kot dodatni postopek po priključitvi doma |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 15:32 Naslov sporočila: |
|
|
| MitjaF je napisal/a: | Je pa dejstvo , da je Yamaha vodilna, in proizvede največ AV reciverjev, in zato jasno lahko ponudi najboljšo ceno oz. vsaj tako dobro kot drugi.
Je pa mnogo ljudi pri nas nastrojenih proti Yamahi ker so imeli v 90ih. stero reciver od Yamahe za 200 mark in ni igral dobro ???!! |
Saj je najbrž res, da je Yamaha najrž vodilna v tem področju, pa tudi veliko testov ji je v prid kot recommended, best buy, receiver of the year ipd.
Ampak mislim, da tvoj zadnji stavek ne zdržal. Ne vem sicer kako je sedaj ampak nekaj let nazaj zastopstva za Yamaho ni bilo, vsaj ne aktivnega. Zato je bil možen bolj nakup Denon, Onkyo tam na Brnčičevi in nekaj Marantz, Sony v Big Bang-u. To je eden razlogov.
Drugi razlog, ki izhaja iz mojih lastnih izkušenj, pa je ta, da sem imel dva ojačevalca Yamaha, eden je bil iz serije 900 in eden iz serije 500. In oba sta imela precej boljši zvok kot receiver 1400, ki ga imam za hišni kino. Razlika je, če malo karikiram, kot postavitev vrhunskega sistema, temelječega na lampah, in plastik fantastik stolpa a'la Sharp, Sherwood... No mogoče malo pretiravam, ampak zadeva je resnično druga klasa. Pa je bil tale receiver (model 1400) receiver leta, ampak to ni to. Seveda govorim o dejstvu, da si malo "audiofila", kajti "navadne smrtnike" bo povsem zadovoljeval... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 17:03 Naslov sporočila: |
|
|
Seveda ne moreš primerjat stereo in AV ampa. Ampak govoril sem o komponentah iz konca 80ih in 90ih.In takrat je bil Yamahin low budget stereo reciver zelo popularen pri nas.
Pa ni res da ni bilo zastopstva.Kranjski Corrado je prodajal Yamahe od začetka 90ih. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zonzi
Pridružen/-a: Sob Nov 2009 17:08 Prispevkov: 83 Kraj: medvode
|
Objavljeno: Sob Dec 26, 2009 21:36 Naslov sporočila: |
|
|
končno sem dobil zvočnike odločil sem se za monitror audo rx, razen sub je JBL ES 250 wireless. šel sem v TM in dobil yamaho 3900 po 15% znižani ceni, ker je bil seveda razstavni model. vzel sem še dva optična kabla enega za 20eur drugega za 1.50eur. zvezal ps3 z lcd-jem prek hdmi-ja, ps3 pa z reciverjem perk optike. priklopim optični kabel za 20eur zvoke ne dela. prikolpim cenejši kabel zvok dela.
hočem predvajat hd movie prek mreže in mi film začne štekat! dokler nisem imel reciverja pa zvočnikov mi nikol ni štekal. probam še dvdrip in tudi šteka. morda ve kdo kakšno rešitev ali naj grem v ponedeljek v trgovino in si kupim en nmt pleyer? nprimer wd tv 2
hvala za vse nasvete v kratkem tudi slike lepotcev
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Ned Dec 27, 2009 11:01 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: | | MitjaF je napisal/a: | Je pa dejstvo , da je Yamaha vodilna, in proizvede največ AV reciverjev, in zato jasno lahko ponudi najboljšo ceno oz. vsaj tako dobro kot drugi.
Je pa mnogo ljudi pri nas nastrojenih proti Yamahi ker so imeli v 90ih. stero reciver od Yamahe za 200 mark in ni igral dobro ???!! |
Saj je najbrž res, da je Yamaha najrž vodilna v tem področju, pa tudi veliko testov ji je v prid kot recommended, best buy, receiver of the year ipd.
Ampak mislim, da tvoj zadnji stavek ne zdržal. Ne vem sicer kako je sedaj ampak nekaj let nazaj zastopstva za Yamaho ni bilo, vsaj ne aktivnega. Zato je bil možen bolj nakup Denon, Onkyo tam na Brnčičevi in nekaj Marantz, Sony v Big Bang-u. To je eden razlogov.
Drugi razlog, ki izhaja iz mojih lastnih izkušenj, pa je ta, da sem imel dva ojačevalca Yamaha, eden je bil iz serije 900 in eden iz serije 500. In oba sta imela precej boljši zvok kot receiver 1400, ki ga imam za hišni kino. Razlika je, če malo karikiram, kot postavitev vrhunskega sistema, temelječega na lampah, in plastik fantastik stolpa a'la Sharp, Sherwood... No mogoče malo pretiravam, ampak zadeva je resnično druga klasa. Pa je bil tale receiver (model 1400) receiver leta, ampak to ni to. Seveda govorim o dejstvu, da si malo "audiofila", kajti "navadne smrtnike" bo povsem zadovoljeval... |
Yamaha je začela šparat pri predojačevalcih.
Moja RXV550 ima odličen ojačevalec.
Dokaz- krasno žene zvočnike z slabim izkoristkom, vendar "malo po svoje" riše stereo v stereo direct modu na katerihkoli zvočnikih(doma imam 7 parov različnih).
Naredil sem kratek test in jo uporabil kot predojačevalec za svojo končno stopnjo Yamaha P-3500, eno najmočnejših klasično napajanih končnih kar jih je naredila Yamaha, preden je šla na switchersko napajanje končnih stopenj.
Stereo je bil enak kot z vključenim ampom RXV 550.
Nato sem 550 izklopil, da je signal 3500 samo tekel skozi 550 in bilo je spet skoraj enako.
Zanimivo, da ga je Sherwood sral enako.
Imam starega Sherwooda, ki ima v notranjosti odlične Sanken2SC in 2SA tranzistorje, a premajhna hladilna rebra in plastičen eqalizer namesto predojačevalca. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
King

Pridružen/-a: Čet Sep 2009 11:41 Prispevkov: 7 Kraj: Prevoje
|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 08:44 Naslov sporočila: |
|
|
| zonzi je napisal/a: | zvezal ps3 z lcd-jem prek hdmi-ja, ps3 pa z reciverjem perk optike. priklopim optični kabel za 20eur zvoke ne dela. prikolpim cenejši kabel zvok dela.
hočem predvajat hd movie prek mreže in mi film začne štekat! dokler nisem imel reciverja pa zvočnikov mi nikol ni štekal. probam še dvdrip in tudi šteka. morda ve kdo kakšno rešitev ali naj grem v ponedeljek v trgovino in si kupim en nmt pleyer? nprimer wd tv 2
hvala za vse nasvete v kratkem tudi slike lepotcev
lp |
sicer nimam PS3, mi pa wd tv live preko mreže brez problema HD filme "strima" (1080p), s tem, da ga mam preko HDMI priklopljenga na reciver, reciver pa tud preko HDMI na plasmo.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zonzi
|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 09:17 Naslov sporočila: |
|
|
a pa imaš wd tv live povezan prek wirelessa al preko kabla? pri meni verjetno nekaj zajebava ruter, ker mi tudi pošiljanje datotek prek wirelessa traja enkrat več časa. zanimivo je pa to, da se to dogaja od takrat, ko sem priklopil zvočnike. sem že obpupal, da strimam tko, da sem moral en zunanji disk formatirat v fat32 in ga priklopil na ps3 (problem je to, da moram sedaj vsak film , ki je večji od 4gb razdelit na dve dela). bom počakal še kakšen mesec in si umislil kakšen hdx
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
acoustic

|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 10:00 Naslov sporočila: |
|
|
| zonzi je napisal/a: | a pa imaš wd tv live povezan prek wirelessa al preko kabla? pri meni verjetno nekaj zajebava ruter, ker mi tudi pošiljanje datotek prek wirelessa traja enkrat več časa. zanimivo je pa to, da se to dogaja od takrat, ko sem priklopil zvočnike. sem že obpupal, da strimam tko, da sem moral en zunanji disk formatirat v fat32 in ga priklopil na ps3 (problem je to, da moram sedaj vsak film , ki je večji od 4gb razdelit na dve dela). bom počakal še kakšen mesec in si umislil kakšen hdx
lp | Ja če hočeš več kot 4 Gb filme na WD TV šibat ja treba zunenji disk sformatirati, tudi jaz sem imel ta problem, pa sem poklical na servis in so mi to povedali, sedaj pa gredo tudi HD filmi celi gor. _________________ Timeless Experience-Finest Audio |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zonzi
|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 10:22 Naslov sporočila: |
|
|
ja ko kupiš disk je ponavadi sformatiran v fat32 in ga moraš formatirat v ntfs, da lahko skopiraš večjo datoteko od 4gb. jst sm pa moral ntfs formatirat nazaj v fat32, ker drugače ga pa ps3 neprebere.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
acoustic

|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 10:36 Naslov sporočila: |
|
|
| zonzi je napisal/a: | ja ko kupiš disk je ponavadi sformatiran v fat32 in ga moraš formatirat v ntfs, da lahko skopiraš večjo datoteko od 4gb. jst sm pa moral ntfs formatirat nazaj v fat32, ker drugače ga pa ps3 neprebere.
lp | Ja potem bo treba še en HD  _________________ Timeless Experience-Finest Audio |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zonzi
|
Objavljeno: Sre Jan 06, 2010 15:05 Naslov sporočila: |
|
|
katere kable mi priporočate za sprednje zvočnike, ki bodo bi amp MArx6 + yamaha rx-v3900?
in kateri hdmi za povezavo ps3 (kasneje nek nmt) z reciverjem in reciver z tv-jem?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
|
Objavljeno: Sre Jan 06, 2010 20:47 Naslov sporočila: |
|
|
Za HDMI se sam nebi odmetaval.Imam 3 in eden je Audioquest za cca 100eur, druga dva pa sta v rangu 20eur (Vivanco,ĆungaLunga) pa se mi zdi da ni nobene razlike.Audioquest celo ne dela z WD (slab handshake).
Po forumih, kar sem videl pravijo, da so razlike ultra minimalne.Sem pa enkrat bral, da naj bi kvaliteta padala z dolžino.
Jaz bi vzel takega ,da je pozlačen, ima feritt, pa čimcenej.
Kar se tiče bi-weeringa, ti priporočam ,da prej preizkusiš.Ni rečeno ,da bo bolje.Pa poročaj o rezultatu, ker sam še nisem poiskusil. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|