| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Čet Sep 17, 2009 09:29 Naslov sporočila: |
|
|
Da, pojavljajo se USB => SPDIF konverterji in USB daci, ki že poznajo 24/96 govorico. Do zdaj je bilo to rezervirano samo za elito (ala Wavelenght), zdaj pa so to kitajci začeli nuditi za male pare. Vprašanje sicer kako to funkcionira v praksi, saj je spraviti 24/96 format skozi USB, tako da ta ostane neokrnjen oziroma s čim manj jiterja na izhodu, že cela umetnost. Zato je v zadnjih letih USB konekcija kar se tiče streamanja hi-res glasbe bila nekako proglašena za "mrtvo konekcijo" brez neke prihodnosti, saj je vmes preveč problemov. No, v zadnjem času pa se le nekaj premika naprej.
Ko že ravno govorim o kitajčkih za male pare... evo en takšen USB => SPDIF konverterček za manj kot 100$, ki razume celo 24/192... Musiland Monitor 01 US:
še znotraj:
Drugače pa je Musiland par let nazaj na tržišče izvrgel budget hi-res dac z oznako MD-10, ki je med občinstvom širom sveta povzročil nekakšno evforijo v malem. Kot recimo danes Dacmagic, vendar ne v takšnem obsegu. Cenovno dostopen dac, nudi malo morje nekih funkcij/nastavitev s katerimi se lahko do neke mere prilagodi zvok svojim potrebam oziroma preferencam, vgrajen ojačevalnik v A klasi,... in občinstvo je razgrabilo kot vroče žemljice. Tudi mene je mikalo da ga kupim, vendar na slepo brez poslušanja nisem. Kot vidim se danes na ebayu prodajajo novi za 250$. Ima kdo to doma? Kako špila?
Evo, to je to:
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Čet Sep 17, 2009 17:25 Naslov sporočila: |
|
|
Zhaolu DAC, Zero DAC, Musiland, poceni kitajček z Ebaya (Hi-Fi board), malo dražja & večja varianta (Hi-End board) .....cel kup podobnih stvari, bazirajočih CS439x DAC čipih in CS841x receiverjih.
Solidne zadeve za malo denarja, z modifikacijami se jih da dvignit zvokovno zelo ušesom všečno
Šparanje je predvsem izvedeno na račun napajanja, receiver in DAC čip delita iste napajalne linije. Ali pa analogni in digitalni del DACa iste napajalne linije. Mislim, da nobeden nima svojega clocka  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49 Prispevkov: 117 Kraj: Druga vrata levo
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pet Sep 18, 2009 12:05 Naslov sporočila: |
|
|
Če je to tisti legendarni Philipsov DAC, ki naj bi bil eden najbolje zvenečih in so ga baje vgrajevali v zelo drage DACe in CDPje, zna biti, da gre za dokaj analogno zvenečo zadevo..
Všeč mi je kako minimalistično se je tajvanec lotil zasnove, da ga je koncipiral tako, da se je praktično znebil neželjenih artefaktov v zvoku, ne da bi uporabil kake filtre..
Ravnokar je bil nekdo na obisku in sva ocenila, da bi za njegov sistem, ki ga namerava obogatit z Skvizem in napajalnikom, bil tale DAC prava stvar in ga bo morda naročil..
Nazadnje urejal/a mestn pu Pet Sep 18, 2009 12:10; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
|
Objavljeno: Pet Sep 18, 2009 12:10 Naslov sporočila: |
|
|
Potem se vsekakor nadejam, da boš kaj poslušal in primerjal. Meni se zdi zanimiva predvsem ideja o neposrednem outputu DACovega signala skozi kondenzatorje. Tako ni nobenih dodatnih koloracij, ker vsi vemo, da perfektno transparentne ojačevalne stopnje pač ni.
Je seveda koloracija skozi kondenzatorje, ampak to je za nas novince precej lažje zamenjat, kot pa naredit par ojačevalnih vezij in poskusit, katero najbolj odgovarja.
Jaz se tud zelo ogrevam za Valaba, ampak moram najprej rešit zvočnike. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pet Sep 18, 2009 12:27 Naslov sporočila: |
|
|
| George Luni je napisal/a: | Potem se vsekakor nadejam, da boš kaj poslušal in primerjal. Meni se zdi zanimiva predvsem ideja o neposrednem outputu DACovega signala skozi kondenzatorje. Tako ni nobenih dodatnih koloracij, ker vsi vemo, da perfektno transparentne ojačevalne stopnje pač ni.
Je seveda koloracija skozi kondenzatorje, ampak to je za nas novince precej lažje zamenjat, kot pa naredit par ojačevalnih vezij in poskusit, katero najbolj odgovarja.
Jaz se tud zelo ogrevam za Valaba, ampak moram najprej rešit zvočnike. |
Perfektne ojačevalne stopnje sicer ni, so pa zato minimalistično zasnovane končne z ogromno zalogo moči, pri zvočnikih pa velja, da je 6-12Db in ne več, kretnica prava stvar.
Lastnik sistema, ki ga ogrevam za nakup Valaba ima pre in končno, ki pod havbo tako kot Valab ne premoreta skoraj nič, zato se mi zdi, da bi znal valab lepo pasat v njegov sistem.
Imam dokaj izkušenj z MKP kondenzatoji z dvojnim navitjem, ki imajo dejansko koloracaije zelo minimalizirane, poleg tega pa zelo pomaga, če je notranje ožičenje na poti signala v komponentah kvalitetno(in ne nujno drago) in da je enako konekcijskemu in ožičenju za zvočnike...
Tako je zasnovan recimo Burmester in to se dejansko sliši..
Če te zanima zelo poceni in vrhunsko(in tehnološko popolnoma nenavadno- odbito) zasnovan midtweeter, ki zvočno ne poklekne niti pred driverji za nekaj 1000EU in praktično nima kretnice in prenese brez popačenj enormen signal ali pa potihem igra odlično, se lahko kaj oglasiš na ZS in ker jih imam, jih lahko tudi slišiš in se prepričaš na lastna ušesa .. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
|
Objavljeno: Pet Sep 18, 2009 17:40 Naslov sporočila: |
|
|
V mislih sem imel ojačanja v samem DACu. Torej kak opamp na analognem delu, tube, mosfete, kar se pač uporablja. Vsaka izmed teh rešitev zvoku nekaj pridoda, s tem pa avtomatsko tudi odvzame (torej nevtralnost).
Drugo pa na ZS  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pon Sep 21, 2009 00:18 Naslov sporočila: |
|
|
Evo tukaj izboljšana verzija tega Valab daca. Občutek mi pravi, da mora biti muzikalna zadeva , le 24/96 podpore ni.
Ko smo že ravno pri Valabu... zanima me kaj bo porekel Audio Research na tale njihov spodnji predojačevalnik PR-1mk1
Več o njem tukaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pon Sep 21, 2009 21:42 Naslov sporočila: |
|
|
Mater kam gre razvoj... novi Archos 5 internet tablet:
Android platforma, GPS, blue tooth, Wi-fi, 5 inch 800x480 zaslon na dotik, HD playback podpora, do 500GB prostora, Texas instruments QMAP 3 procesor, grafični pospeševalnik + poln kufer ostalih sladkorčkov.
Dve sveži video prezentaciji:
http://www.youtube.com/watch?v=GHhPYDiiFms
http://www.youtube.com/watch?v=j9uwV1zRO34
Pravi mali špileraj gadget.
Če bi se ga dalo vkomponirati v hard disk bazirajoči hifi sistem tako, da bi služil kot wi-fi daljinec s prikazovanjem grafike/informacij trenutno se predvajajočih albumov (kot recimo controller od squeezebox dueta), pa da bi to laufalo pretočno, bi bilo to že prav kičasto.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Tor Sep 22, 2009 14:33 Naslov sporočila: |
|
|
Ufff, tale alternativa Squeezebox Boomu in Squeezebox Radiu je pa hudimano seksi. Genau za na pisarniško mizo, da si človek spočije očke v kolikor nima seksi tajnice.
Več tukaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
|
Objavljeno: Tor Sep 22, 2009 20:53 Naslov sporočila: |
|
|
http://inguzaudio.com/
Plugin za Squeezecenter, ki doda zmogljiv uravnalnik ter orodje za kompenzacijo sobe. Nisem se poskusil, bom pa ziher . |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sre Sep 30, 2009 22:34 Naslov sporočila: |
|
|
Na razpolago je popolnoma, drugačen nov 7.4 software, ki je na mojem compu naredil štalo in odstranil prejšnjega, nato pa samo napisal, da mu Firewall preprečuje povezavo in lepo player vmesnik izbrisal.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Gorazd

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44 Prispevkov: 323 Kraj: Sl. Bistrica
|
Objavljeno: Sre Sep 30, 2009 22:42 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | Na razpolago je popolnoma, drugačen nov 7.4 software, ki je na mojem compu naredil štalo in odstranil prejšnjega, nato pa samo napisal, da mu Firewall preprečuje povezavo in lepo player vmesnik izbrisal.  |
A je še kdo od uporabnikov Skviza zasledil kakšne težave? Da vem, da ne bom dal drugega software-a gor..
Mestni, kako si poštimal zadevo?
Lp, G _________________ "I am the master of my fate
I am the captain of my soul"
DanishAudiophileLoudspeakerIndustries |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pikoli

Pridružen/-a: Čet Jun 2009 12:38 Prispevkov: 59 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Sep 30, 2009 23:23 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz nisem imel nobenih problemov z nadgradnjo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|