| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
okoyono
Pridružen/-a: Tor Apr 2019 0:25 Prispevkov: 127 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Sob Maj 16, 2026 00:31 Naslov sporočila: LS3/5A |
|
|
| Ima kdo morda na štajerskem koncu 15ohm LS3/5A bbc zvočnike? Vseeno katerega proizvajalca (rogers, falcon, stirling, chartwell, graham, kef, mf,…) . Želel bi jih slišatii v svojem prostoru in na moji opremi preden se podam v iskanje. Zgolj da vidim, če bi se slišalo kot me je enkrat v zagrebu navdušilo v eni majhni sobi z zelo enostavno postavitvijo. Torej vabim na drink in da slišimo če ima smisel. Sem na Ptuju. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mzi.perx
Pridružen/-a: Čet Jun 2008 0:06 Prispevkov: 168 Kraj: PIRAN
|
Objavljeno: Pon Maj 18, 2026 16:53 Naslov sporočila: Re: LS3/5A |
|
|
| okoyono je napisal/a: | | Ima kdo morda na štajerskem koncu 15ohm LS3/5A bbc zvočnike? Vseeno katerega proizvajalca (rogers, falcon, stirling, chartwell, graham, kef, mf,…) . Želel bi jih slišatii v svojem prostoru in na moji opremi preden se podam v iskanje. Zgolj da vidim, če bi se slišalo kot me je enkrat v zagrebu navdušilo v eni majhni sobi z zelo enostavno postavitvijo. Torej vabim na drink in da slišimo če ima smisel. Sem na Ptuju. |
Včasih ja, danes pa je ta zvočnik daleč precenjen. Težava je še, ker je zelo izbirčen glede sistema.
Pozdrav  _________________ MZI.PERX |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2026 08:56 Naslov sporočila: Re: LS3/5A |
|
|
| mzi.perx je napisal/a: | | okoyono je napisal/a: | | Ima kdo morda na štajerskem koncu 15ohm LS3/5A bbc zvočnike? Vseeno katerega proizvajalca (rogers, falcon, stirling, chartwell, graham, kef, mf,…) . Želel bi jih slišatii v svojem prostoru in na moji opremi preden se podam v iskanje. Zgolj da vidim, če bi se slišalo kot me je enkrat v zagrebu navdušilo v eni majhni sobi z zelo enostavno postavitvijo. Torej vabim na drink in da slišimo če ima smisel. Sem na Ptuju. |
Včasih ja, danes pa je ta zvočnik daleč precenjen. Težava je še, ker je zelo izbirčen glede sistema.
Pozdrav  |
LP
Ja s temi klasičnimi mini monitorji, ne glede na proizvajalca je problem majhna občutljivost, zaradi velikosti, okrnjen bas, posledično zmanjšana dinamika. Suma sumarum ne glede na super pozitivno zgodovino modernim audiofilom tako okrnjena glasba ni več všeč.
Smo imeli tako primer ko se je lastnik brezupno iskal ojačevalec, da bi zvočniki res zaigrali. Žal se je zanašal na dobre teste in matematiko o občutljivosti pa se mu ni izšlo.
Da tak zvočnik res zaigra glasbo, da se pojavi zvočni 3D oder z mnogo zraka, da glasba zadane s čustvi je nujno priklopit "hibrid" ali "lampaš" szi cca 20W, da je še cenovno sprejemljivo. Ja dober tranzistorc preko 10k€ je seveda OK, ampak nihče ni pripravljen investirat tako visoko. Posiljevat tak zvočnik z veliko moči ni potrebno, ker itak ne bo dosegel visoke glasnosti, tako, da za nažiganje si je treba omislit kaj drugega !! _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|