| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1682 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Čet Avg 03, 2023 18:15 Naslov sporočila: |
|
|
Ajde dost čvekanja.
Pravkar sem preveril, da Tidal sedaj ponuja na HIFI + pretakanje FLACov z MAX kvaliteto (do 24/192) - kot je bilo obljubljeno.
V zvezi s tem me zanima ali ima kdo od vas HIFI + in ali je že preveril kako in kaj se pretaka in seveda predvsem kako se to sliši. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1631 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Čet Avg 03, 2023 21:16 Naslov sporočila: |
|
|
| ck je napisal/a: | Ajde dost čvekanja.
Pravkar sem preveril, da Tidal sedaj ponuja na HIFI + pretakanje FLACov z MAX kvaliteto (do 24/192) - kot je bilo obljubljeno.
V zvezi s tem me zanima ali ima kdo od vas HIFI + in ali je že preveril kako in kaj se pretaka in seveda predvsem kako se to sliši. |
Jaz jih ne vidim. _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mcnaget
Pridružen/-a: Čet Nov 2012 12:28 Prispevkov: 144 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Pet Avg 04, 2023 09:15 Naslov sporočila: |
|
|
Telemach ponuja Tidal storitev samo še do 31.3.2024.
lpz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 603
|
Objavljeno: Pet Avg 04, 2023 09:46 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem "po Tidalu" potegnil črto. Registriral sem se pri JazzGroove, vplačal 100$ in poslušam glasbo v FLAC kvaliteti, ki mi je všeč, brez reklam in kojekakvih dodatkov. Nudijo 5 zvrsti jazza in to je zame več kot dovolj. Če se slučajno najde kakšen komad, da mi ravno ne ustrza, preklopim na drugo, tretjo... ali komad naprej in to je to, vsaj zame.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Avg 04, 2023 10:50 Naslov sporočila: |
|
|
| benma je napisal/a: | | ck je napisal/a: | Ajde dost čvekanja.
V zvezi s tem me zanima ali ima kdo od vas HIFI + in ali je že preveril kako in kaj se pretaka in seveda predvsem kako se to sliši. |
Jaz jih ne vidim. |
Zdaj ti zraven albuma namesto "master" piše "max" |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benma

|
Objavljeno: Pet Avg 04, 2023 11:17 Naslov sporočila: |
|
|
| Slinch je napisal/a: |
Zdaj ti zraven albuma namesto "master" piše "max" |
Aha, zdaj jih tudi jaz vidim. Sem moral odstraniti in ponovno instalirati aplikacijo Tidal. _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi
Nazadnje urejal/a benma Pet Avg 04, 2023 11:37; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sg
Pridružen/-a: Pon Maj 2013 10:39 Prispevkov: 73 Kraj: Lj
|
Objavljeno: Pet Avg 04, 2023 11:23 Naslov sporočila: |
|
|
Res zgovorni sliki ja. Na prvi ni muzike, na drugi pa je... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benma

|
Objavljeno: Pet Avg 04, 2023 11:35 Naslov sporočila: |
|
|
| sg je napisal/a: |
Res zgovorni sliki ja. Na prvi ni muzike, na drugi pa je... |
? _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sg
Pridružen/-a: Pon Maj 2013 10:39 Prispevkov: 73 Kraj: Lj
|
Objavljeno: Pet Avg 04, 2023 11:58 Naslov sporočila: |
|
|
| Prva slika je signal ob tišini, druga pa ob muziki. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benma

|
Objavljeno: Pet Avg 04, 2023 12:02 Naslov sporočila: |
|
|
| sg je napisal/a: | | Prva slika je signal ob tišini, druga pa ob muziki. |
Res je tako. Nisem bral komentarjev. Torej sta sliki res neprimerljivi. _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Right-Fi
Pridružen/-a: Pet Avg 2019 15:32 Prispevkov: 187 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 04, 2023 15:17 Naslov sporočila: |
|
|
| ck je napisal/a: | Ajde dost čvekanja.
Na hitro mi ni uspelo priti na DAC-u do več kot 16/44,1. Tudi tam, kjer je oznaka MAX. Ali MAX pomeni to, kar največ imajo (lahko tudi "le" 16/44,1)? Pa tudi sicer me 24/192 ali kar je več kot 16/44,1 že dolgo niti malo ne gane. Ne glede na izvor.
Sicer pa Tidal ne jemljem resno, kar se kakovosti predvajanja tiče. Pa ne zaradi tehnologije, ki seveda ni ovira, temveč njihove telovadbe po izvornih podatkih. Ne verjamem, da je v njihovi shrambi kaj dosti "neoporečnega". Razni remasterji itd, ki so večinoma zame neposlušljivi, medtem ko originalnih izdaj pogosto nimajo, vsaj kar se starejše glasbe tiče. Vedno raje poslušam svoj CD oz. z NAS-a. Tidal imam bolj za v avto in za "širjenje glasbenih obzorij".
Mislim da bom HIFI+ odpovedal, ni nobene koristi v smislu boljše kakovosti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benma

|
Objavljeno: Pet Avg 04, 2023 16:23 Naslov sporočila: |
|
|
| ck je napisal/a: | | V zvezi s tem me zanima ali ima kdo od vas HIFI + in ali je že preveril kako in kaj se pretaka in seveda predvsem kako se to sliši. |
Z oznako "visoka" so v glavnem označeni komadi 44.1k (zasledil sem pa tudi take z 88k), z oznako "MAX" pa komadi 88, 96 in 192k.
Doslej sem našel samo en album 192k (priložena fotka). Ker imam ta album tudi na svojem NASu, sem lahko primerjal. Z NASa zveni nekoliko bolje, bolj dinamično, vendar je razlika razmeroma majhna. Upam, da najdem še več 192k albumov.
[ _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1682 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Sob Avg 05, 2023 08:14 Naslov sporočila: |
|
|
| GoldProf je napisal/a: | Jaz sem "po Tidalu" potegnil črto. Registriral sem se pri JazzGroove, vplačal 100$ in poslušam glasbo v FLAC kvaliteti, ki mi je všeč, brez reklam in kojekakvih dodatkov. Nudijo 5 zvrsti jazza in to je zame več kot dovolj. Če se slučajno najde kakšen komad, da mi ravno ne ustrza, preklopim na drugo, tretjo... ali komad naprej in to je to, vsaj zame.
lp |
Že leta poslušam The Jazz Groove San Francisko kot edino internetno radijsko postajo. Pred tem sem Swiss Jazz, a mi Jazz Groove bolj ustreza. Na nobeni od teh ni ne poročil, ne reklam. Še moja žena z veseljem posluša Jazz Groove. Tudi jaz sem že razmišljal o registraciji in plačilu pa se še nisem odločil, glede na to, da imam Tidal. Si pa večkrat kakšen komad, ki sem ga prej slišal na net radiu naložim na Tidalu in dam na svoj seznam. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6265 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sob Avg 05, 2023 09:51 Naslov sporočila: |
|
|
Tema zamenjana, podton skoraj vseh postov pa isti kot prej - problem kakovosti zvoka.
Rad bi podal eno informacijo, ki bo sigurno zanimiva. AR No:451 marca letos testira transport Silent Angel Munich M1T+napajalnik ForesterF1+mrežni switch BonnN8 - tri res majhne škatlice ranga vse skupaj 2.100€. Ugotavlja, da vlada splošno prepričanje, češ da je vloga transporta pri kakovosti zvoka obrobna.
Toda temu ni tako.
V ta namen izvede primerjavo SilentAngel kompleta + DAC Aqua La Scala Mkll
proti Raspberry Pi4 model B + DAC Aqua La Scala Mkll
Raspberry v primerjavi s SilentAngel Munich kompletom zveni temno, ploščato, manj transparentno in brez fokusa. DAC pa v obeh primerih ISTI. https://www.aquahifi.com/la_scala.html
Toliko o bit=bit in kako DAC vse odpravi. Ma niti velecenjeni R2R DAC za 7.500€ ne more narediti čudeža. Dokler ne bomo skapirali kako se stvari streže - bomo tam kjer smo. Sample gor ali dol. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mcnaget
Pridružen/-a: Čet Nov 2012 12:28 Prispevkov: 144 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Sob Avg 05, 2023 10:30 Naslov sporočila: |
|
|
| ck je napisal/a: | | GoldProf je napisal/a: | Jaz sem "po Tidalu" potegnil črto. Registriral sem se pri JazzGroove, vplačal 100$ in poslušam glasbo v FLAC kvaliteti, ki mi je všeč, brez reklam in kojekakvih dodatkov. Nudijo 5 zvrsti jazza in to je zame več kot dovolj. Če se slučajno najde kakšen komad, da mi ravno ne ustrza, preklopim na drugo, tretjo... ali komad naprej in to je to, vsaj zame.
lp |
Že leta poslušam The Jazz Groove San Francisko kot edino internetno radijsko postajo. Pred tem sem Swiss Jazz, a mi Jazz Groove bolj ustreza. Na nobeni od teh ni ne poročil, ne reklam. Še moja žena z veseljem posluša Jazz Groove. Tudi jaz sem že razmišljal o registraciji in plačilu pa se še nisem odločil, glede na to, da imam Tidal. Si pa večkrat kakšen komad, ki sem ga prej slišal na net radiu naložim na Tidalu in dam na svoj seznam. |
Kako pa prenašata Jazz Groove preko tablice , računalnika ali kako jaz ga moram vedno dodajati preko url na LMS server in potem od tam poslušam SBtouch dac-a nimam? Hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu
-> CD, Vinil, DVD, Blu-ray |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 26, 27, 28 Naslednja
|
| Stran 18 od 28 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|