Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

DAC?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 115, 116, 117  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pikoli

Pridružen/-a: Čet Jun 2009 12:38
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 13, 2009 14:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ok, tnx.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 13, 2009 19:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DAVOR je napisal/a:

Danes ravno vgradil 3,3V lt1963 low noise fast tranzient regulator...
Zvok naspidiran...preveč trenutno: A sem ga z zamenjavo nekaj kond. umiril.

A si tisti obstoječi regulator iz plate ven vrgel in ga nadomestil z novim, al imaš posebej narejen 3,3V napajalnik? Kateri kondenzatorji najbolj vplivajo na zvok? Meni ne uspe dobit basa kot je treba, se mi zdi da se kar valja, doni, nekako ni avtoritativen.
Kaka slikica in opis tvojih predelav/spoznanj ?

Hvala, Jernej
Aja, napajalnik sem tudi že zamenjal in je občutno bolje.
Nazaj na vrh
DAVOR

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 13, 2009 23:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav.

Uh tako na pamet in na hitro bi zdaj težko pametoval. Ja ams1117 sem odstranil, najprej poskusil lt1085cm-3,3. Zvok mogoče malo bolj fluiden in za nianso barvitejši in čistejši. Lt1963 pa je druga pesem. Najprej sem nardil mini adapterček ker pini ne ustrezajo. Rabi vsaj par mikro x7r ali mkp na vhodu in izhodu. Oscon na izhodu mu ne paše ..zvok trd sterilen sikajoč, jaz imam tantal,oscon 47uf je pasal direkt na dac digitalne napajalne nogice. Na tem mestu zvok lepo sčisti in zdefinira. Na analognih vejah imam black gate 100uf plus še ene goldcap 100uf na 5v napajanju cs4397...žal ni blo več nobenega Blackgate pri hiši Confused Na tem mestu probal vse živo...silmic ..oljnati zelo barvit mehek zvok, cerafine podobno vendar manj barvit, tantal premalo briljanten...blackgate-čist briljanten, malo je manjkalo basa pa sem dodal 100uf goldcap in vola.
Na skor vse napajalne pine sem nalotal 100nf x7r direkt iz nogic na maso. Odstranil hef, nov filter, Opampi OPA627 brez kakršnikoli kondenzatorjev, popravek vrednosti filterskih vrednosti na receiverju....
Pa še ena finta je pri tem dacu....Domača naloga zate in še za koga.
Preglej in preštudiraj kako pride 5V do daca in kak je položaj kondenzatorjev...Twisted Evil
Dodal še 2 upora kot priporoča evaluation board cbd4397 iz napajanja na
filt....
Napajalje je tud poglavje zase. Analogen del napaja speedo regulator, digitalni del teddyreg.
Lahko me kontaktiraš na ZS,pozna ura je že pa glava je teška.
l.p.
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 14, 2009 10:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gremo od vhoda naprej:
- RCA (cinch) vhodni konektor zamenjat z BNC s specifično impedanco 75 Ohm.
- Vhodni kondenzator C9 dat multilayer keramiko, npr. SMD 0603, vrednost 10-47nF. Narediti bypass z malim folijskim MKP, vrednost 47-100nF. Fizična velikost čimmanjša (induktivnost!)
- V originalu napačne vrednosti PLL filtra, ki ga sestavljajo C22/C23/R2. V originalu so vrednosti C22=220nF, C23=10nF, R2=1K
Pravilne vrednosti so: C22=22nF, C23=1nF, R2=3K. Pogledat popravljen datasheeet za CS8416, stran 54.
- Dvojno ločeno napajanje za CS8416, eno za digitalni del, drugo za analogni del. Direktno na napajalne pine bypass s 100nF multilayer keramiko, originalni kondenzatorji so predaleč vstran.
- Dvojno ločeno napajanje za DAC CS4397, eno za digitalni del, drugo za analogni del. Direktno na napajalne pine bypass s 100nF multilayer keramiko, originalni kondenzatorji so predaleč vstran.
- Analogni signal iz CS4397 obvezno preko bufferja, ne preobremenit izhoda! Op-ampi so zvokovno bolj tako-tako, raje diskretno vezje (npr. JFET). Če ni treba ojačanja, potem B1 prihaja na misel ali pa tole http://www.diyaudio.com/forums/showthread.php?s=&threadid=140488&perpage=25&pagenumber=1

Če je treba gain, potem pa tole http://www.borbelyaudio.com/pics/305borbely-new.pdf.
Pa tole tudi ni slabo http://members.quicknet.nl/ra.vdsteen/outputstage_en.html.
Zvokovno podobno op-ampom z JFET ali DIFET vhodno stopnjo (OPA2604, OPA2134, OPA627, OPA637,...) ampak manj nervozen, bolj sproščen zvok. Bas je seveda poglavje zase Laughing
Nazaj na vrh
jernejc

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 14, 2009 16:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala obema za tole...navali na kondenzatorje. Opamp sem izločil, imam srpp z ecc88 in še enega z ecc83.
Nazaj na vrh
jernejc

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 14, 2009 17:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DAVOR je napisal/a:

Pa še ena finta je pri tem dacu....Domača naloga zate in še za koga.
Preglej in preštudiraj kako pride 5V do daca in kak je položaj kondenzatorjev...Twisted Evil

l.p.

a misliš tisti C19 in njegov bypass, ki sta čisto na drugem koncu plate...
Nazaj na vrh
DAVOR

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 14, 2009 18:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav.

V mislih sem ime 5V napajanje cs4397, torej VA in VREF. Torej kondenzatorja C20 in C13.

Za katere oz. na katere napajalne pine sta priključena??? Rolling Eyes Twisted Evil
Ko boš rešil to zadevo, pol šele pride fine tuning teh kondenzatorjev.
Glede nervoznega zvoka opampov...Nardil sem 6 napajalnikov in samo baterije ne delajo nervoznega zvoka. Malo se že pokažejo znaki pri diskretnem regulatorju, pri ostalih pa vedno bolj vse do 78xx. Tudi lt1761 in lt1964 nista zmogla umirit zvoka. Tudi z majhnimi kapacitetami...do 100uf celotne kapacitete za regulatorjem za 10mA porabe. 220uf že začne pribijat zvok k zvočnikom, celoten zvok postane napet, zvok ne diha več...recimo temu zaletav.
So pa vseeno korak naprej napram lt1085. Predvsem v čistini zvoka, 3d pozicioniranju, vendar je zvok vedno nekje na meji nervoznega. Če vam aparat že igra na tej meji, absolutno ne priporočam zamenjave regulatorjev. Raje kaka diskretna izvedba.
Trenutno opažam, da so ti fast tranzient low noise regulatorji malo bolj zahtevni za fine tuning, oz. precej bolj se pokažejo spremembe pri zamenjavi materiala.
Me pa mogoče malo mika kako igra diskretna verzija. Mogoče bo STORMSONIC ponudil kak ton ali dva ... da zapredejo ušesa. Smile

l.p.
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 14, 2009 19:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tole se bo počasi sprevrglo v temo o regulatorjih Laughing
Najprej malo branja o klasičnih regulatorjih in njihovih problemih:
http://www.tnt-audio.com/clinica/regulators2_impedance1_e.html

in potem tole

http://www.acoustica.org.uk/t/3pin_reg_notes1.html
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 15, 2009 15:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na probo je prišel meni daleč najlepši dac kar sem jih kdajkoli videl. Gre za unikatni prototip švedsko-švicarsko-nemške naveze, s katerim se imam čast špilati kot prvi človek na planetu ki ni bil direktno udeležen v projektu in ki bo prešel v lastništvo mojega dragega hrvaškega prijatelja Davorja.

Krivec za nastali projekt je švedski prijatelj Patrik Klangerstedt, velik hi-tech audio entuzijast in ljubitelj glasbe. Po njegovi zahtevi je švicarski Anagram izdelal unikatno Sonic2 + Time lock kombinacijo, nato se je zadeva dalje odvijala na delavniški mizi njegovega prijatelja Cristofa ( Silvercore ).

Rezultat je tale seksi dac:

Zadeva se napaja z zunanjim napajanjem. Zaenkrat je to switcherski napajalnik ki pride v kompletu z Anagramom (beri za silo), v kratkem pa ga nadomesti state of the art Acopianovo napajanje, ki je že narejeno po zahtevi Patrika. Acopianove tehnologije se poslužujeta recimo ameriška vojska in Nasa. Slednja je vgrajevala Acopian že v Appolo, Hubble teleskop jo vsebuje, prav tako tudi space shuttli. Ena od aktualnih stvari pa je tudi Ice Cube projekt, kjer je njihova tehnologija v znanstvene namene izpostavljena ekstremnim pogojem. Več o projektu tukaj. Poleg Acopiana se bodo v napajalni škatli nahajali še drugi cukerčki + ekstra baterijsko napajanje. Cool

Še fotka notranjosti, potem pa neham težiti. Pozor na masivnost ohišja oziroma debelino sten. Gre za teflonsko ohišje (vse kar je belo) v kombinaciji s kovino (vse kar je srebrno):

Ob poznavanju Anagrama že od prej, lahko povem, da bo Matej & Sandi sabre dac (ki je tudi na probi) ob boku te male seksi zverine imel zelo zelo zelo zelo težko nalogo. Nič, gremo se špilat. Cool

lp
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 15, 2009 16:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni pa se ravno izgled ne dopade : )
Ne dvomim pa da mora dobro igrat.

384kHz? To pa prvič vidim Shocked
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 15, 2009 20:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Ob poznavanju Anagrama že od prej, lahko povem, da bo Matej & Sandi sabre dac (ki je tudi na probi) ob boku te male seksi zverine imel zelo zelo zelo zelo težko nalogo. Nič, gremo se špilat. Cool

lp

TimeLock v sendvič s Sonic2 modulom - že videno in že nekaj časa pri meni doma. Cool

Evo Audiofill imaš čast, da lahko preizkusiš v živo kako moj custom-made Anagram poseka tole sposojeno mrcino, spotoma pa še kateri drugi DAC. Any time. Twisted Evil
Nazaj na vrh
borisov57

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 10:08

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 15, 2009 21:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="ProJet
Evo Audiofill imaš čast, da lahko preizkusiš v živo kako moj custom-made Anagram poseka tole sposojeno mrcino, spotoma pa še kateri drugi DAC. Any time. Twisted Evil[/quote]

A to hočeš povedat. da si sam zamenjal kondenzatorje in operacijske na Anagramu? Drugič naj ti rajši to strokovno naredijo na servisu.
Nazaj na vrh
ProJet

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 15, 2009 21:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

borisov57 je napisal/a:
A to hočeš povedat. da si sam zamenjal kondenzatorje in operacijske na Anagramu? Drugič naj ti rajši to strokovno naredijo na servisu.

A boli, a ... Twisted Evil

Če bi fovšija gorela ... bi bil ti bogataš, tako pa ... Twisted Evil
Nazaj na vrh
borisov57

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 10:08

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 15, 2009 21:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjamem, da boli, pa še bolj bo.
Nazaj na vrh
ProJet

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 15, 2009 21:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

borisov57 je napisal/a:
Verjamem, da boli, pa še bolj bo.

Saj se mi boš še zasmilil, ubogi revež. Laughing Laughing Laughing
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 115, 116, 117  Naslednja
Stran 21 od 117

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu