Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Slušalke
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 15, 16, 17  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2017 00:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vasko85 je napisal/a:
Simon, hvala za odgovor. Saj še bo kakšna priložnost Wink

Še kakšen nasvet? Verjamem da vas je kar nekaj slušarkarjev na tem forumu.

Hvala.

LP Valerij

Imam HD595 (presvetle), HD650 (pretemne) in hifiman HE560 (ravno prav).

Kot zelo soliden amp se je izkazal Musical Fidelity m1-hpap (in pa starejši model m1-hpa). Jih ne delajo več, zato bi ga morda lahko dobil poceni. Seveda moraš predhodno preizkusiti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2017 10:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
LP

Tukaj nikoli omenjeni : http://www.ultrasone.audio/de/

V poplavi "slušalk" je tukaj doma vrhunska izdelava, materiali, estetika na najvišjem nivoju, zvok v kategoriji STAXa, niso poceni a glede na plastično konkurenco ostaneš brez besed Wink

Slušalke na slikah so Ultrasone model Edition 10, ki jim je preizkuševalec internetne revije InnerFidelity, Tyl Hertsens, napravil ogromno komercialno škodo. V svojem video testu jih je povsem spljuval in se celo grobo norčeval iz njih. Po moji oceni povsem neupravičeno, glede na moje vtise, ki sem jih dobil s poslušanjem prav tega modela na sejmu v Mü
nchnu.

Prav tak pristop je omenjeni "gospod" uporabil tudi pri testiranju slušalk AKG 812, ki jim sprva prav zaradi tega nisem posvečal večje pozornosti. Ko pa sem jih preizkusil, pa so me vrgle na rit in sem jih takoj tudi kupil.

Kredibilnost omenjenega gospoda je precej omajana, kar dokazuje tudi 4500+ postov na ameriškem slušalkarskem forumu. Da ne govorimo o tem, kako je hvalil nekaj modelov slušalk, ki tega gotovo ne zaslužijo.

Kaj češ, denar je sveta vladar, šticunge pa tudi !!!
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2017 11:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Podobno ali isto je spljuval Focal Elear po mnenju mnogih skrajno neupravičeno..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
Tma

Pridružen/-a: Pet Nov 2010 3:06
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2017 13:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Business as usual...

LP
Nazaj na vrh
vasko85

Pridružen/-a: Ned Apr 2016 21:17
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2017 00:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Pri iskanju ustreznega ojačevalca za slušalke, sem se poglobil v razpoložljivo literaturo iz interneta. Ker je ponudbe več kot preveč, sam pa bi želel cenovno dostopen ojačevalec, na katerega bi lahko priklopil različne slušalke, sem ugotovil sledeče:

Izhodna impedance ojačevalca mora biti pod 2 ohma – pravilo je da je izhodna impedanca 1/8 impedance slušalk oz. pri najdražjih modelih je izhodna impedanca ojačevalca skoraj 0 ohmov.

• Za zahtevnejše slušalke mora ojačevalec zagotoviti dovolj voltaže, da jih ustrezno poganja. Torej s prenizko voltažo ne iztisnemo vsega iz naših slušalk.

Prilagodljiv gain – prilagajaš gain glede na vrsto slušalk da dobiš želen zvok
Obstajajo še druga priporočila in zakonitosti ampak menim, da so omenjene tri najpomembnejše.

Če iščem ojačevalec, na katerem bi lahko brez težav poslušal različne slušalke potrebujem:
• AKG slušalke serije 7xx so 62 ohm = optimalna izhodna impedanca nižja od 7,75 ohm
• Sennheiser HD 598 in 599 sta 50 ohm = optimalna izhodna impedanca nižja od 6,25 ohm
• Hifiman – njihove slušalke imajo zelo nizke impedance (22, 35, 45 ohm) = optimalna izhodna impedanca nižja od 2,75 ohm

Za modele slušalk z višjo impedanco (npr. 250 ohm Beyerdynamics) pravilu 1/8 brez težav zadostimo že z nižje cenovnimi modeli ojačevalcev, vendar je tukaj potem problem voltaže, ki jo je ojačevalec sposoben pognati v slušalke da dosežemo zahtevano glasnost slušalk.

Če sem z zgoraj napisanim slučajno kje v zmoti me prosim popravite.

Torej izmed ojačevalcev v rangu do 500 EUR (Nuforce, Beyerdynemic, Schitt, Musical Fidelity, Burson…) sem se odločil za Violectric model V90 oz V100. Prosim za komentar če sem na pravi poti oz. je še kakšen ojačevalec ki sem ga spregledal in bi lahko prišel v poštev (Meier Audio Corda JAZZ?) Vsekakor ojačevalec kupujem za daljše obdobje in verjamem , da me bo zelo kmalu zamikalo, da bi si kupil še kakšne slušalke Hifiman, Beyerdynamics…

Hvala.

Lp Valerij
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 031817402
THOR

Pridružen/-a: Tor Feb 2016 13:12
Kraj: Philippines

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2017 03:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo!
zanima me kakšen cenovni razred odprtih/polodprtih slušalk je ekvivalenten
kvaliteti ATH M50x. So ATH AD700X sploh primerljive glede detajlov in basov? Je dobro imet ene in druge sorte slušalk? Ene za studijske posnetke, druge za koncerte/filme?
Hvala in lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 333413814
benma

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2017 01:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@Vasko85
Zadeve si se lotil zelo strokovno. Pred meseci sem se tudi sam ukvarjal z izbiro ampa za slušalke. Na koncu sem se odločil za model V200. V100 naj bi mu bil zvokovno precej podoben.

Kvaliteta izdelave je odlična. Zvok je nekoliko na topli strani, zato ga je dobro kombinirati z nekoliko svetlejšimi slušalkami (v mojem primeru Hifiman HE560). Tudi HD595 zvenijo solidno, čeprav so primerjalno z V100/200 v precej nižjem rangu. Basi so zelo dobri.

V ožjem izboru je bil tudi Musical Fidelity M1-HPAP, ki je nekoliko svetlejši in nekoliko šibkejši, čeprav zelo dobro poganja tudi zelo zahtevne slušalke. Na koncu sem obdržal tudi tega in imam nanj priključene HD650, ki so bolj temne. Prav tako ga uporabljam kot klasični predojačevalec za posebne primere.

Zanimiv je tudi Gustard (Kitajska kopija Violectric). Sem ga slišal in ni veliko slabši, za nekatere je celo boljši. Predvsem pa je precej cenejši.
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2017 01:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zakaj pa jih ne preizkusite - to možnost imate navoljo. Če ne drugega boste lahko videli ali vam sedejo na glavo, ker nekaterim tale wing system ni dovolj močan in zlezejo slušalke navzdol ali pa jih nekaj moti na glavi.
Have a nice Day

Matt
vasko85

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2017 23:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@benma
Hvala za odgovor. V iskanje ojačevalca sem se poglobil iz enostavnega razloga - imam omejen budget in zato želim kupiti najboljše za ta denar. Če denar ne bi bil problem bi verjetno nabavil kakšen Oppo HA-1 in zadeva bi bila rešena. Kot drugo pa če že kupujem ojačevalec naj bo potem vsaj toliko močan, da bo lahko poganjal različne slušalke. Moje predvidevanje - dober izvor je osnova za eksperimentiranje s slušalkami - zato iščem ojačevalec z izhodno impedanco pod 2 ohma.

Najverjetneje bom vzel Violectric V90 - kakor kaže so z 01.03.2017 na spletni strani podražili vse svoje ojačevalce za 50 EUR, tako da ne dam 700 EUR za V100. Pri slušalkah pa gledam trenutno AKG 712 - všeč mi je da so močnejše na basu.

Pri Gustard mi ni všeč to, da je Kitajski. Saj mogoče mu nič ne manjka ampak nekako bolj zaupam v Violectric, glede na dejstvo da je Gustard nova zadeva in ne veš kako se bo obnesel na dolgi rok. Pri Violectric dobiš 5 let garancije.

LP Valerij
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 031817402
raptor

Pridružen/-a: Čet Jan 2014 11:03
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 07, 2017 01:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimiv tip, reviewi zanimive robe:

https://www.youtube.com/user/ZeosReviews

Dobro, nekatera kitajska roba zna biti res problematična, ampak Kitajci dohitevajo precenjene zahodne firme. Sam imam npr. eno leto Aune x1s - super zadovoljen.

Če pa bi spet kupoval, bi se pa stegnil do Oppota. Res se orosijo oči pri ceni, ampak je npr. super osnova za gradnjo ne le slušalkarskega, ampak tudi, hmm, ne vem kako se reče - zvočniškega(?) sistema.
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2017 01:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

raptor je napisal/a:

Če pa bi spet kupoval, bi se pa stegnil do Oppota. Res se orosijo oči pri ceni, ampak je npr. super osnova za gradnjo ne le slušalkarskega, ampak tudi, hmm, ne vem kako se reče - zvočniškega(?) sistema.

Oppo je zanimiv zaradi svoje multifunkcionalnosti. Zvokovno me ni prepričal. V tem cenovnem razredu ima vsaka multifunkcijska naprava neke pomanjkljivosti. Bo treba še malo počakati. No, okusi so različni.
Nazaj na vrh
vasko85

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 26, 2017 22:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
raptor je napisal/a:

Oppo je zanimiv zaradi svoje multifunkcionalnosti. Zvokovno me ni prepričal. V tem cenovnem razredu ima vsaka multifunkcijska naprava neke pomanjkljivosti. Bo treba še malo počakati. No, okusi so različni.

Po vsem prebranem bi verjetno tudi sam (v kolikor bi finance dopuščale) nabavil Oppo. Predvsem je prednost v funkcionalnosti, saj imaš dejansko v eni napravi vse kar potrebuješ + dopušča nešteto možnosti povezav z ostalimi komponentami. Načeloma je vedno bolje, da kupuješ komponente posebej in si na ta način po svojem okusu gradiš svoj sistem. Vendar je včasih potreben tudi kakšen kompromis in Oppo mislim da je zelo dobra alternativa.
Nazaj na vrh
vasko85

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 26, 2017 23:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vasko85 je napisal/a:
@benma
Hvala za odgovor. V iskanje ojačevalca sem se poglobil iz enostavnega razloga - imam omejen budget in zato želim kupiti najboljše za ta denar. Če denar ne bi bil problem bi verjetno nabavil kakšen Oppo HA-1 in zadeva bi bila rešena. Kot drugo pa če že kupujem ojačevalec naj bo potem vsaj toliko močan, da bo lahko poganjal različne slušalke. Moje predvidevanje - dober izvor je osnova za eksperimentiranje s slušalkami - zato iščem ojačevalec z izhodno impedanco pod 2 ohma.

Najverjetneje bom vzel Violectric V90 - kakor kaže so z 01.03.2017 na spletni strani podražili vse svoje ojačevalce za 50 EUR, tako da ne dam 700 EUR za V100. Pri slušalkah pa gledam trenutno AKG 712 - všeč mi je da so močnejše na basu.

Pri Gustard mi ni všeč to, da je Kitajski. Saj mogoče mu nič ne manjka ampak nekako bolj zaupam v Violectric, glede na dejstvo da je Gustard nova zadeva in ne veš kako se bo obnesel na dolgi rok. Pri Violectric dobiš 5 let garancije.

LP Valerij

Vsem, ki se podajajo v začetniške vode slušarkarstva, želim predstaviti še mojo izbiro. Po več tedenskem prebiranju recenzij, forumov, debat z različnimi ljudmi ... sem se na koncu odločil za ERZETICH BACILLUS + AKG K712 PRO. Bacillus je dovolj močan (volume gumb imam malo čez polovico in seka na polno), AKG 712 pa dodajo tisti bas, tako da je kombinacija super. Vsekakor odličen komplet za poslušanje rock glasbe.

Za AKG K712 PRO sem se odločil že takoj na začetku, saj jih povsod promovirajo kot vsestranske in ker so malo močnejše na basu jih še posebej priporočajo za rock. Pri ojačevalcu pa sem iskal med Violectric, Schiit, Nuforce ... Na koncu pa sem po nekem naključju kontaktiral še g. Blaža Erzetich in moram res pohvaliti njegov profesionalen odziv - objektivno mi je pojasnil in razložil kaj in zakaj naj iščem in na koncu sem se odločil za njegov najcenejši model Bacillus. Čeprav je ojačevalec Erzetichev "entry level", sem z njim zelo zadovoljen in ga priporočam vsem. Ojačevalec iztisne dovolj moči, da elegantno poganja AKG K712 (62 ohmske). Mala zverina, ki glasno laja Very Happy

Vsekakor priporočam vsem, ki poslušajo rock glasbo.
Nazaj na vrh
3000ES

Pridružen/-a: Sre Jul 2012 8:19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 21, 2017 08:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LEGO kocke in slušalke.

Sony MDR-1R in MDR-1A

Audio Technica ATH-M50X in ATH-MSR7

AKG K 550 in Q 701

Sennheiser Urbanite On-Ear in HD 598

TDK ST 750 in Grado SR 80

Sony MDR 100aap (2X) in Walkman NW-A25HN (2X)

Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 21, 2017 10:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelo izvirno in lepo.
Čestitam.

lpm
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 15, 16, 17  Naslednja
Stran 12 od 17

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu