Sponzorji

AV Planet

ALS

ADOZ

Sonus Art-November 2016

KAT - Kuzma d.o.o.

Audio Alto

Technotop

Primaline

Scansonic

Zvucne Novosti

Sound News

Novice

FOCAL predstavlja novo serijo - Sopra

08.06.2015 - Napisal: trancedeejay

 

 

 

 

Zvočniki linije Utopia že dvajset let potrjujeo status svetovne reference z vidika muzikaličnosti in tehnoloških inovacij: kompozitne "W" zvočniške enote, visokotonske enote iz čistega berilija, več-feritni magneti, EM nizkotonske enote, IAL2 visokotonske enote, OCP+ kretnice ter t. i. 'Gamma Structure' ohišja.

 

Nova analitična orodja so proizvajalcu omogočila vpogled v notranje delovanje zvočniških enot. Razvojne ekipe so se osredotočile na optimizacijo magnetnega polja in obes zvočniških enot. Posledica je čistejša in natančnejša reprodukcija ter izboljšana harmonska barvitost zvoka.

 

 

Tehnološke inovacije linije Sopra

 

1. NIC ('Neutral inductance circuit')

 

 

 

Natančnost in količina zvočnih podrobnosti sta odvisna od stabilnosti magnetnega polja. Tehnologija NIC proizvajalcu dokončno omogoča njen nadzor. Popačenja so omejena, dinamika pa je izboljšana. Podrobne tehnične informacije in meritve so na voljo na spletni strani proizvajalca.

 

2. TMD ('Tuned Mass Damper')

 

 

Bistvo tehnologije TMD je optimizacija profila obese, ki nadzira resonanco zvočniške enote. Popačenja so manjša, izboljšana pa je definicija srednjih in nizkih tonov. Podrobne tehnične informacije in meritve so na voljo na spletni strani proizvajalca.

 

3. IHL ('Infinite horn loading')

 

 

 

 

Sistem IHL omogoča obremenitev berilijeve nizkotonske enote v skladu s prostorskimi omejitvami zvočniškega ohišja. Zadnji val nizkotonske enote je postopno absorbiran na način, ki preprečuje kakršnakoli popačenja. Visokotonska definicija je izjemna. Podrobne tehnične informacije in meritve so na voljo na spletni strani proizvajalca.

 

 

Ohišja zvočnikov linije Sopra se izdelujejo v mestu Bourbon-Lancy (Francija) po enakem postopku kot ohišja zvočnikov linije Utopia.

                 

            

69 mm prednje stranice zagotavljajo potrebno inercijo in dušenje. V notranjosti ohišij ni vzporednih stranic, majhni Helmholtz-ovi resonatorji pa preprečujejo nastanek vertikalnih stoječih valov. Zaradi učinkovitejšega odvajanja vibracij so podnožja ohišij steklena.

 

 

Modeli linije Sopra

 

Sopra n°2

 

Podrobni opisi, galerije in tehnične specifikacije so na voljo na spletni strani proizvajalca.

 

 

 

 

Sopra n°1

 

Podrobni opisi, galerije in tehnične specifikacije so na voljo na spletni strani proizvajalca.

 

 

Uradni zastopnik in distributer za Slovenijo:

 

ALS avdio.video

http://als.si

 

T: 01 721-40-10

M: 041 536-109

Masarykova ulica 24, 1230 Domžale

 

Spletna trgovina:

http://playroom.si

Ostale novice

Video player
Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 2

Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 2
Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 1
Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)
MAKÁM & KOLINDA 30 éves Jubileumi Koncert
Seznam vseh videov »