Sponzorji

AV Planet

ALS

ADOZ

Sonus Art-November 2016

KAT - Kuzma d.o.o.

Audio Alto

Technotop

Primaline

Scansonic

Zvucne Novosti

Sound News

Novice

ALS avdio.video postal zastopnik za North Star Design

01.10.2014 - Napisal: trancedeejay

 

ALS avdio.video in North Star Design

 

Podjetje ALS avdio.video je na svoj seznam zastopstev dodalo ime proizvajalca vrhunskih D/A pretvornikov, ki ljubitelje kakovostne avdio reprodukcije že vrsto let navdušuje z izjemnim razmerjem med kakovostjo in ceno svojih naprav. Filozofija italijanskega proizvajalca je preprosta: nov model D/A pretvornika se sme predstaviti šele takrat, ko je njegov zvok občutno boljši od zvoka njegovega predhodnika.

 

Proizvajalec North Star Design trenutno ponuja štiri D/A pretvornike različnih cenovnih razredov. Vsi temeljijo na vrhunskih pretvornikih ESS Sabre, kar pomeni, da podpirajo digitalne signale s frekvenco vzorčenja do 384 kHz (PCM), pa tudi "native DSD" signale z 2.8 in 5.6 Mbit/s.

 

 

 

North Star Design Intenso

 

V vstopnem modelu Intenso je uporabljen visoko zmogljiv pretvornik ESS Sabre, ki omogoča izbiro različnih digitalnih filtrov pri reprodukciji PCM signalov. USB povezava z računalnikom je asinhrona ter skladna s standardom USB Hi-Speed Audio 2.0. Poleg USB vhoda je na voljo še pet S/PDIF vhodov (2x RCA in 3x TOSLINK).

 

 Intenso

 

 

North Star Design Impulso

 

Model Impulso ponuja tudi balansiran analogni izhod. Uporablja pretvornik ESS Sabre ES9016 v dvojni balansirani konfiguraciji, ki omogoča izbiro digitalnih filtrov pri reprodukciji PCM in DSD signalov, možna pa je tudi izbira absolutne faze. Podprta je 32 bitna globina PCM signalov. USB povezava z računalnikom je asinhrona ter skladna s standardom USB Hi-Speed Audio 2.0. Polega USB vhoda so na voljo še štirje S/PDIF vhodi (2x RCA in 2x TOSLINK).

 

 Impulso

 

 

 

North Star Design Excelsio

 

V analogni sekciji modela Excelsio so uporabljeni filmski upori in kondenzatorji. Tudi ta model ponuja balansiran in nebalansiran analogni izhod, pa tudi AES/EBU digitalni vhod terI2S vhod, ki omogoča povezavo s CD transportom brez vmesne S/PDIF pretvorbe. Na voljo so tudi štirje S/PDIF vhodi (2x RCA in 2x TOSLINK). D/A sekcija temelji na vrhunskem pretvorniku ESS Sabre ES9018 v dvojni balansirani konfiguraciji. Omogoča izbiro različnih digitalnih filtrov pri reprodukciji PCM in DSD signalov ter izbiro absolutne faze. USB povezava z računalnikom je asinhrona ter skladna s standardom USB Hi-Speed Audio 2.0. USB vhod je opremljen z ločenim, nizkošumnim napajanjem. Analogna in digitalna sekcija uporabljata ločena toroidna transformatorja.

 

 

 

 

 

 

North Star Design Supremo

 

Model Supremo predstavlja najvišji model proizvajalca. V analogni sekciji so uporabljene diskretne komponente, tj. uparjeni tranzistorji z izjemno nizkim šumom, organski polimerni kondenzatorji ter filmski upori. Model ponuja balansiran in nebalansiran analogni izhod, AES/EBU digitalni vhod ter I2S vhod, ki omogoča povezavo s CD transportom brez vmesne S/PDIF pretvorbe. Na voljo so seveda tudi štirje S/PDIF vhodi (2x RCA in 2x TOSLINK). D/A sekcija temelji na vrhunskem pretvorniku ESS Sabre ES9018 v dvojni balansirani konfiguraciji. Omogoča izbiro digitalnih filtrov pri reprodukciji PCM in DSD signalov ter izbiro absolutne faze. USB povezava je seveda asinhrona ter skladna s standardom USB Hi-Speed Audio 2.0. USB vhod je opremljen z ločenim, nizkošumnim napajanjem. Analogna in digitalna sekcija uporabljata ločena toroidna transformatorja, ki sta dodatno oklopljena. Povezava s preostalimi komponentami je izvedena preko vrhunskih WBT Nextgen RCA konektorjev ter Neutrik XLR konektorjev.

 

 

 

 

 

Vse pretvornike je seveda možno povezati s CD transportom istega proizvajalca, ki temelji na mehanizmu Philips CD-PRO2.

 

 

Modeli Intenso, Excelsio in Supremo bodo razstavljeni tudi na Hi-Fi Multimedia Show-u. Vas zanima, kako zvenijo pravilno implementirani ESS Sabre pretvorniki? Pridite in se prepričajte na lastna ušesa! Soba 107.

 

 

Uradni zastopnik in distributer za Slovenijo:

 

ALS avdio.video

http://als.si

 

T: 01 721-40-10

M: 041 536-109

Masarykova ulica 24, 1230 Domžale

 

Spletna trgovina:

http://playroom.si

Ostale novice

Video player
Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 2

Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 2
Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 1
Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)
MAKÁM & KOLINDA 30 éves Jubileumi Koncert
Seznam vseh videov »