| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
submat50
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 18:05 Prispevkov: 613 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 04, 2011 17:49 Naslov sporočila: Kako močan ojačevalec za Eminenece alpha 15A |
|
|
Zanimajo vaše izkušnje kako močan ojačevalec uporabljate za Eminence alpha 15A. Jaz uporabljam, Quad 306, ki ima 70 W po kanalu. Eminenec pa je v OB konfiguraciji in ima občutlivost 97 db. Če bi hotel pozkusiti z močnejšim ojačevalcem bi ga moral kupiti pa ne vem če je potrebno.
Matjaž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Okt 04, 2011 17:54 Naslov sporočila: |
|
|
Glede na dokaj majhen max hod membrane pri alfah se mi zdi tale ojačevalec celo premočan. Seveda je odvisno od jakosti vhodnega signala. Kaj imaš pred QUADOM? _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
submat50
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

|
Objavljeno: Tor Okt 04, 2011 18:12 Naslov sporočila: |
|
|
S tistimi podatki o moči si pri OB ne moreš nič pomagat. El navitje zvočnika je predvideno za navedene moči, a pri OB boš (zaradi odsotnosti škatle in s tem kompresije / vpliva škatle nazaj na membrano) bistveno prej presegel Xmax, kot pa se kakorkoli približal nazivni moči.
Je pa super zagotovljeno hlajenje, posledično je termična kompresija zanemarljiva.
To s predojačevalci bi moralo it normalno skupaj.
Kako je z glasnostjo?
Imaš morda aktivno vezan bas?
Kakšna je kretnica? _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
submat50
|
Objavljeno: Tor Okt 04, 2011 18:26 Naslov sporočila: |
|
|
Kretnica je 2. reda okrog 200 Hz. OB je varianta, ki jo je na svoji spletni starni http://www.quarter-wave.com/OBs/OB_Design.pdf predstavil King. Jaz kombiniram Aplho z Fostexom FE126 EN, poizkusil sem pa tudi z FX120. Za FE 126EN sem moral uporabiti LPAD z pribilžno 11db dušenja za FX120 pa okrog 6db. Bom vse skupaj z meritvami, ko bo gotovo predstavil na forumu, če vas zanima.
Matjaž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

|
Objavljeno: Tor Okt 04, 2011 18:37 Naslov sporočila: |
|
|
super, gotovo bo še koga zanimalo.
Hitro sestavi tistega F5 za fostexa, rabiš še kak srpp kot ga že imaš. pa sestaviš aktivni sistem. To bo velik preskok navzgor. _________________ Ohm sweet ohm.
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|