Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zbiralci HI-FI opreme
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 03, 2011 22:03    Naslov sporočila: Zbiralci HI-FI opreme Odgovori s citatom

Pozdravljeni.
Verjamem, da je kar nekaj audiofilov tudi zbirateljev HI-FI tehnike. Koliko parov zvočnikov imate doma, komponent, kablov in podobnih zadev. Se težko ločite od komponent? Kupite neko komponento, ki je poceni, tudi če je ne potrebujete in ne veste kam bi jo sploh priklopili?
Naj se razprava začne Smile

LP

Admin
streki

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 17:09
Kraj: Lukovica

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 03, 2011 22:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nisem zbiralec,imam pa tisto kar rabim. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vojcb

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 03, 2011 22:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če bi imel samo tisto, kar sem razdal, (ne prodal) bi imel krasno zbirko, med drugim tudi LP, ki je omenjen v drugi temi. Crying or Very sad

http://www.ebay.com/itm/PINK-FLOYD-dark-side-of-the-moon-LP-1973-UK-SOLID-BLUE-1st-VG-A2-B2-SHVL-804-/330611602506?pt=Music_on_Vinyl&hash=item4cf9fcb44a
Nazaj na vrh
ambro

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 20:03
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 03, 2011 22:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz se težko ločim od aparatur tako, da imam doma dva stereo sistema dvajset let star Technicsov sistem z JBL-i in Primare sistem z Bowersi. Imam pa tudi dva domača kina H/K z Bowersi in manjši Pioneer domači kino. Ter še nekaj drugih komponent. Nekaj stvari pa sem sproti prodal.
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 03, 2011 22:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam končno Quad 303, pre33 in tuner, pa NAD 3020, če omenim samo tiste starejše od katerih bi se težje ločil.
Večino novejše krame, ki mi je sicer svojčas dobro služila, sem prodal ali zabarantal brez zadržkov, samo, da je šlo od hiše.
Marantz CD in receiver kupljen leta 96 v bigbangu pa sem preselil v sobo našega tretješolca in z veseljem spremljam njegovo skrb za dobro počutje komponent. Kupil sem mu še tamalo behringerjevo mešalko, da ima priklopljene še klaviature in mikrofon.

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 03, 2011 23:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

So komponente, ki sem jih prodal, pa se mi zdaj malce kolca po njih. Prav tako imam nekaj viška komponent, ki jih je težko prodati. In imam tudi nekaj komponent, ki jih (še) ne nameravam prodati a jih ne uporabljam. Torej vsega po malem. Very Happy

Audiohedonist
Nazaj na vrh
polica

Pridružen/-a: Pet Mar 2009 15:51
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 11:04    Naslov sporočila: Zbiralnik Odgovori s citatom

Že nekaj desetletij zbiram ..pravzaprav hrčkam.In sicer kar tako iz veselja, nekaj opreme pa sem dobil v dar.Ob kritični količini razdam opremo.Če pa slučajno kaj prodam je pa kupec skoraj zmeraj že znan.Torej krog "zbiralcev" dejansko obstaja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 661 097
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 11:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 si je očitno vzel dolg zalet pred pisanjem.. Laughing
Nazaj na vrh
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 12:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Definitivno 'kriv'... Embarassed Hrček par excellence.

Iz stvari ki se mi valjajo doma, bi lahko sestavil kakšnih 4-5 sistemov. S tem, da sem 1 kompletnega podaril bratu. Nekaj zadržim iz sentimentalnih razlogov, nekaj zaradi redkosti, nekaj ker se preprosto ne splača prodajati...

Mogoče ena taka zanimivost/redkost - Sony Lissa sistem. Žal zadeva nikoli ni zaživela tako, kot so si pri Sony-ju zamislili. Je pa zelo lepo izdelana, če ne drugega...

http://www.cinenow.co.uk/articles/5623-sony-lissa
Nazaj na vrh
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 12:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hm, zbiratelj, kaj pa vem. Smile
Nekje 20 komponent, 6 parov zvočnikov, 4 wooferji, par 10 kg kablov. Ampak je praktično vse v uporabi in tvori smiselno celoto. Kupim marsikaj, se kaj novega naučim, obdržim če je stvar zanimiva in "vredna greha".
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 13:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gerchy je napisal/a:
Hm, zbiratelj, kaj pa vem. Smile
Nekje 20 komponent, 6 parov zvočnikov, 4 wooferji, par 10 kg kablov. Ampak je praktično vse v uporabi in tvori smiselno celoto. Kupim marsikaj, se kaj novega naučim, obdržim če je stvar zanimiva in "vredna greha".

Ne bodi no skromen, tvoja zbirka Sony ES komponent je kar zajetna, tako da se mirno lahko šteješ med zbiratelje. To, da vse te naprave še vedno vsaj občasno uporabljaš, ne le zbiraš, pa je še dodatna posebnost.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 14:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nisem zbiratelj, čeprav sem dal skozi veliko komponent... Sploh, ko končaš v familiji in se pojavijo otroci, se v večini primerov zbirateljstvo konča.
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 14:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko človek pride k meni v bajto, bi rekel, da zbiram kar nekaj stvari.Od audia je tudi vse polno, veliko tudi ne v uporabi.Bolj kot zbirateljstvo bi rekel da razmetavanje denarja! Embarassed
Kar mi res predstavlja neko vrednost(ne mislim denarno!) je čudovit cca 30 let star ojačevalnik Luxman L-430(odličen zvok, pa še tak je kot nov!) ter legendarni DIY zvočniki iz 90-tih Focal Antea v izjemno masivni izvedbi in lepim, neutrujajočim zvokom.
Malo gledam, če bi vzel še kakega Luxmana, morda celo gramofon.Ne bi se branil niti kakega 30-letnega Marantz, Sansui ali Pioneer receiverja.
Je pa jasno, da so take komponente nekaj vredne le v primeru, če so res tehnično in optično picikato ohranjene.Zadnjič sem se ravno zaradi tega odpovedal Sonyju 870ES.
Sad
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 15:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Navezan sem samo na tisto kar paše v trenutno aktualni sistem, ostalo roma na Bolho, čim se nabere več kot dva primerka, ali k sinu v njegov sistem, kar pa ne pomeni, da kaj, kot recimo Mirage zvočniki, ne vzamem nazaj, če to ponovno rabim.

Moj najljubši driver, Tannoy Mercury M, 13 cm, sem uspešno predelal in integriral v zvočnike, enako sem storil z ostalimi driverji, ki mi zvočno ustrezajo, tako da sem verjetno edini, ki vse svoje najljubše vintage in manj vintage sfrizirane driverje posluša vsak dan.
Sicer pa sem do danes uspešno "friziral"-predelal že vse mogoče, od daljinskih modelov avtomobilov, modelov ladij, modelov oklepnikov, letalskih modelov 1 in 2SV in modernejših, do gorskih koles, celo rollerje sem si "nafriziral" in še cel kup drugih reči, očitno imam friziranje v krvi, kupa reči, ki jih ne uporabljam, pa ne maram, ker me nekako ovira pri novih projektih.
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 15:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:

Sicer pa sem do danes uspešno "friziral"-predelal že vse mogoče, od daljinskih modelov avtomobilov, modelov ladij, modelov oklepnikov, letalskih modelov 1 in 2SV in modernejših, do gorskih koles, celo rollerje sem si "nafriziral" in še cel kup drugih reči, očitno imam friziranje v krvi, kupa reči, ki jih ne uporabljam, pa ne maram, ker me nekako ovira pri novih projektih.

Bolj za šalo kot zares.

Jaro, če te prav razumem, imaš ti po domače povedano "frizerski salon",čeprav nisi po poklicu frizer, kajne ?Wink

LP

Vintagesonic
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu