Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Marantz SA-8003 SACD+USB

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 17, 2008 11:44    Naslov sporočila: Marantz SA-8003 SACD+USB Odgovori s citatom

Pozdrav,

Marantz ima nov CDP, ki ima tud USB vhod. Zanima me, če USB zna predvajati iz HDD WAV format? Sem gledal po spletu pa nič ne najdem. Zadeva zgleda kar OK sploh če bi wavi delali preko USB-ja.

http://www.avland.co.uk/marantz/sa8003/sa8003.htm

http://www.marantz.com/new/index.cfm?fuseaction=Products.Product&cont=eu&bus=hf&prod_id=3788&series=comp&type=cd
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 17, 2008 12:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zadeva preko USB porta podpira MP3, WMA, AAC in WAV formate.

Tukaj imaš user manual (glej features na strani št. 2):

http://www.marantz.com/pdfs/e_sa8003_man.pdf

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sound

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 17, 2008 12:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala Audiofill. Sem čisto spregledal user manual.

Ta Marantz izgleda dosti solidno, če prepozna ext. 1T WD MyBook HDD bi bila ta stvar zame prima in verjetno po zvoku boljša kot Squeezebox, pa še računalnika ne rabiš. Kaj meniš?

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 17, 2008 15:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zvok bo boljši kot s Squeezeboxom, tu ni debate. Vendar če bi Squeezeboxa kombiniral z dobrim zunanjim dacom, potem bi kombinacija po moje pojedla Marantza za malo malico.

USB priklop na cd playerjih je dobrodošla funkcija, vendar pa mora biti tudi uporabniško prijazna da je uporabna. S tem mislim na uporabniški vmesnik, saj se cd player naenkrat prelevi v glasbeni server z mali milijon komadi na zunanjem disku in navigiranje med temi mora biti enostavno in pregledno, display pa mora biti velik in dobro berljiv tudi brez očal iz večih metrov. Iskanje komadov po kolekciji mora biti izvedeno po avtorjih, komadih, albumih in žanru, drugače nima smisla, saj se bomo v ogromni kolekciji (recimo 1TB zunanji disk) na en dva tri izgubili in živci bodo hitro šli. Vsaj zase vem da sem aklih kar se tega tiče. Če zadeva ni funkcionalna in uporabniku prijazna me ne interesira. V dobi ko nas tehnologija razvaja do nezavesti, jaz ne bom hajndlal gore dole po številkah na daljincu oziroma displayu in izgubljal dragocen čas, temveč bom navigiral po začetnih črkah avtorjev, komadov, albumov. Ta možnost mora biti, drugače brezveze iti v to.

Če Marantz to ponuja ne vem. Nisem pregledal navodil za uporabo, oziroma sem se ustavil že kar na strani št. 2, kjer se je nahajal odgovor na tvoje vprašanje. Predlagam, da prečekiraš cela navodila za uporabo in presodiš ali te zadeva zadovoljuje z vidika funkcionalnosti. Bolje prej kot prepozno, da se ne bi človek čez 14 dni po glavi tepel ko ne bi bilo uporabno in bi izgubljal živce. Glede tega je Squeezebox fenomenalen. Velik zaslon z z ogromno informacijami, možnostjo povečanja črk in zelo prijaznim uporabniškim vmesnikom.

Pa še eno stvar bi bilo treba preveriti in sicer če Marantz deluje z vsemi USB napravami ki mu jih priklopiš gor. Namreč pred časom je prišel ven en lušten glasbeni/video server, ki pa je imel velike probleme s prepoznavanjem naprav preko USB porta. Če se dobro spomnim ni prepoznal nobenih hard diskov manjših od 3.5 inča, od teh slednjih pa jih je prepoznal mogoče le polovico. To mu je bila velika mana in je bilo treba kar nekaj firmwarov, da so izboljšali prepoznavanje.

lp
Nazaj na vrh
sound

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 17, 2008 16:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem bral na nekem tujem forumu, da ima težave pri prepoznavanju HD (podpira FAT16/32). Nekdo je pisal, da mu wavov sploh ne zazna...pa tudi displej je majhen in verjetno neuporaben.
Škoda da te zadeve še ni pri nas v trgovinah, da bi človek v živo stestiral in se prepričal o delovanju.
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 17, 2008 16:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, to so poporodne težave. Na papirju izgleda lepo, v praksi pa problemi. Slej ko prej bo ta Marantz prišel na prodajne police pa se proba.

lp
Nazaj na vrh
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 09, 2010 10:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo odgovora glede USB vmesnika:
http://www.enjoythemusic.com/magazine/equipment/0109/marantz_sa8003.htm
pod
"Don't Buy A Porsche For The Cup Holder"

Na žalost še ena zadeva, ki v praksi ni praktična Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu