Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Logitech Transporter

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dore

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 12:08
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 17:14    Naslov sporočila: Logitech Transporter Odgovori s citatom

Da ne bom smetil Squeezebox teme odpiram novo.
Lastim si Squeezebox-a Classic, ki mi že kar nekaj časa odlično služi.
Uporabljam ga skupaj z zunanjim DAC-om (Kitajc CS chipset-modificiran z STUDER linijskimi transformatorji na izhodu).
Rad bi nadgradil svoj sistem z boljšim izvorom. Odločam se med 2 možnostima:
1. Logitech Transporter.
2. Logitech Squezeebox Touch + zunanji DAC.

Zanima me vaše mnenje, v katero smer je pametno razmišljat? Budged je 1000EUR.
Mislim, da bo v kratkem Transporter dostopen za 1000EUR.
Touch bo predvidoma 250-300EUR, torej ostane 700EUR za zunanji DAC.
Katrera kombinacija bi prinesla več (price/performance)?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 18:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za naprej je težko govoriti, kaj bo bolje igralo.

Vprašanje, če bo touch sploh možno kupiti pri nas.

Pa potem je treba sprobat, kako se pri tebi v sistemu in prostoru zadeva obnese.
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 19:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi obdžal Classica in nabavil Anagramovo Sonic 2 platformo, kombinirano s Timelock modulom, kar skupaj znese ravno jurja. Čista hi-end performansa. Wink

V prihodnosti pa bi Classica zamenjal za Toucha. Če bo ta stal 300 eur, za rabljenega Classica pa bi dobil kakšnih 80 eur, bi me zamenjava prišla 220 eur. S tem bi dobil boljši digitalni izhod, nativno podporo 24/96 formatu, možnost direktnega predvajanja glasbe preko USB ključa/zunanjega USB hard diska in lep okvir za digitalne fotografije.

To bi bilo to. Cool

lp
Nazaj na vrh
ciro

Pridružen/-a: Sre Dec 2008 0:46
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 21:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Linn Sneaky DS je še ena možnost za približno to ceno, Squeezebox pa obdržiš in z njim upravljaš Linn. Ni ga boljšega displeja kot je na ta starem squeezeboxu.
Nazaj na vrh
dore

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 22:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot vidim vam nekako bolj paše 2 opcija (Touch + DAC)
Je že kdo imel priliko slišat Transporterja in ga primerjat npr. z Anagramom?
Če se odločim za opcijo 2 imam še vedno problem z jittejem na izhodu, switcherskimi napajalniki, itd...
Pri Transporterju naj bi bilo vse to poštimano, je res tako?
Nazaj na vrh
dore

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 22:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ciro je napisal/a:
Linn Sneaky DS je še ena možnost za približno to ceno, Squeezebox pa obdržiš in z njim upravljaš Linn. Ni ga boljšega displeja kot je na ta starem squeezeboxu.

Sem gledal mal tegala Linn-a, pa mi nekako ne potegne je nekako nefleksibilen, brez možnosti upravljanja itd. Logitech je tukaj kar precej spredaj.
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 09, 2010 00:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dore je napisal/a:
Kot vidim vam nekako bolj paše 2 opcija (Touch + DAC)
Je že kdo imel priliko slišat Transporterja in ga primerjat npr. z Anagramom?
Če se odločim za opcijo 2 imam še vedno problem z jittejem na izhodu, switcherskimi napajalniki, itd...
Pri Transporterju naj bi bilo vse to poštimano, je res tako?

Transporter je odlično zveneča hifi komponenta, vendar pa mu do hi-enda manjka tisto kar po moje kronično primanjkuje vsej digitaliji za razumen denar, to je doza prezensa in življenja. Ni problem narediti rezolutno stvar ki na prafaktorje prikaže vse živo, problem je narediti takšno, ki ob vsej silni rezolutnosti ne bo zvenela suhoparno, klinično, brezdušno, sterilno, temveč analogno. Da slišiš ama vse, pa da je to prezentirano organsko. Ves ta opisani skupek v enem kosu je odlika vrhunskih naprav in ena takšnih je Anagramova Sonic 2 + Timelock kombinacija. Tu za razumen denar ne pride blizu nič kar sem jaz dosedaj imel priliko probati. Transporter tu nima za burek. Treba je vedeti, da se Anagram vgrajuje v top of the line cd playerje, ki stanejo da boli glava. Pa še tam ne na vsej D/A poti, saj si proizvajalci kljub svojemu renomeju, to ne morejo privoščiti, temveč le tu in tam kakšnen delček njihove tehnologije (recimo Q5 upsampler modul in že kar konec), če pa že mogoče vse, pa tu največkrat ne gre za najnovejše revizije. Tu pa lahko človek za jurja pride do kompleta...

Glede opcije 2... Touch bo imel boljše izveden digitalni izhod kot to ima Classic, s čemer bo dacu ki bo priklopljen nanj (katerikoli to že pač bo) olajšano delo. Kvalitetneje kot ima dac na vhodu izvedeno redukcijo jiterja, bolj je imun na tisto kar mu navesiš spredaj, kar pomeni, da mu bodo slabši izvori zvoka povzročali manj preglavic oziroma ga ovirali v manjši meri (če sploh). In tukaj je Anagram odličen. Prebavi vse kar mu rukneš na vhod, tako tudi Classica, pa čeprav ta nima ne vem kako dobro izvedenega digitalnega izhoda. Pri meni je razlika Classic vs. Transporter na Anagram bila, vendar ne velika. Niti pod razno ne tolikšna, da bi (vsaj meni) opravičila razliko v ceni med Classicom in Transporterjem. Če pa bi probaval na kakšnem dacu, ki ima slabo izvedeno redukcijo jiterja, pa bi se Classic seveda odrezal slabše. Kako pa bo s Touchem, pa sam bog ve. Po moje bo njegov digitalni izhod (vsaj tako poročajo beta testerji širom sveta) zelo blizu Transporterjevemu.

lp
Nazaj na vrh
ciro

Pridružen/-a: Sre Dec 2008 0:46
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 09, 2010 22:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dore je napisal/a:
ciro je napisal/a:

Sem gledal mal tegala Linn-a, pa mi nekako ne potegne je nekako nefleksibilen, brez možnosti upravljanja itd. Logitech je tukaj kar precej spredaj.

Res, Logitech ima upravljanje poštimano. Linn DS je odprt sistem, med drugim ga lahko upravljaš kar preko Squeezeboxa, s Squeeze Controllerjem ali touchem... Server ostane Squeezecenter s programčkom SqueezyDS. Za kontrolo vseh vrst squeezeboxov in posledično Linna odlično dela tudi program Ipeng na ITouchu/Iphonu.
Nazaj na vrh
lumpi

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 11:23
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 10, 2010 12:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kje pa se lahko anagramovo kombinacijo s timelockom dobi in kje ga možno slišati?

Jo je morda kdo primerjal s benchmarkom ozirama drugim dacom v tem razredu?
Namreč tudi sam iščem DAC, ki ima pravo razmerje med ceno in kvaliteto, podpira 24/192 in bo pometel z dacmagicom.
No po prebranih ostalih forumih je očitno ta anagram pravi zmagovalec.
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 10, 2010 22:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lumpi je napisal/a:
Kje pa se lahko anagramovo kombinacijo s timelockom dobi in kje ga možno slišati?

Jo je morda kdo primerjal s benchmarkom ozirama drugim dacom v tem razredu?
Namreč tudi sam iščem DAC, ki ima pravo razmerje med ceno in kvaliteto, podpira 24/192 in bo pometel z dacmagicom.
No po prebranih ostalih forumih je očitno ta anagram pravi zmagovalec.

Dobi se tule: http://www.abc-pcb.com/en/

Jaz ga nažalost (še) nimam. Pride vsake toliko časa na igračkanje, toliko da me razrajca in sem ves slinast. Laughing

Do nabave pa bo mini Anagramček (Dacmagic) čisto vredu. Če ga slučajno še nisi probal, mu le daj priložnost. Ni to kot večji brat, vendar pa fenomenalen dac za svoj denar, ki se bo tam do kakšnih 800 eur orenk ravsal z vsem živim, kar mu postaviš ob bok. In to čisto resno. Wink

Drugače pa mislim, da ima Anagramove module pri nas verjetno le Projet. On jih je tudi predelal. Prav tako ima izkušnje z Benchmarkom in ti bo lahko s prve roke povedal kako in kaj.

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu