Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Aktivni zvočniki za manjšo zabavo

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
m3000

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 14:04
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 24, 2009 14:18    Naslov sporočila: Aktivni zvočniki za manjšo zabavo Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

nekaj me zanima. ker ne poznam zadev, bi se za začetno razlago obrnil na vas Smile
Rad bi imel par zvočnikov, ki bi jih uporabljal za manjše zabave.
Cca 30 - 50 ljudi. Prostor velik vsaj 80 m2. (pa tudi za kakšen piknik bi jih uporabljal..preko agregata...)

Zadeva ki me je pritegnila so razni aktivni zvočniki (ki sem jih tudi dostikrat videl na kakšnih manjših prireditvah..)
http://www.planetdj.com/c--Active-Powered-Speakers--66.00--JBL

Zakaj aktivni - ker se mi ne bi bilo potrebno ukvarjati z ojačevalci itd...

Ali je to sploh prava zadeva oz. je namen teh zvočnikov za druge zadeve - živa glasba, govor...?
Kakšno moč bi morali imeti oz. na kaj moram biti pazljiv?
Kako je z priklopom drugega zvočnika? Kakor vidim trgovine prodajajo samo 1 KOS - ali mora biti drugi tudi aktivni? Ni mi jasno kako priklopim oba na 1 vir zvoka (prenosnik)?

Kvaliteta zvoka ni tako važna kot moč zvočnikov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Orpheus999

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 9:44
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 25, 2009 12:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nujno boš potreboval tudi mešalko oz., vsaj mixer.
Sicer za reprodukcijo zvoka -načeloma- ne potrebuješ mešalke,
vendar je del obvezne opreme, če se boš šel kakršnokoli ozvočevanje,
tako za govor, koncert ali samo glasbo. Tu imaš nekaj izbire,torej ali kupiš:
1.mixer + končno stopnjo + pasivce
2.mixer + aktivce
3. power mixer + pasivce
Po možnosti nabavi mixer z vgrajenimi efekti, ali vsaj limiterjem,
poleg tega pa boš za +80m2 potreboval precej več kot par aktivcev.
Predlagam ti, da se za več informacij obrneš na strica Googla in ga
povprašaš po PA setup. LP
Nazaj na vrh
SCHalko

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 25, 2009 13:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imaš pa na voljo že veliko aktivnih zvočnikov, ki imajo mešalko že vgrajeno...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 25, 2009 14:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aktivci imajo tudi slabost ali dva. Ne bi bilo prvič, ko bi kdo iz čistega dolgčasa začel vrtet gumbe ker so mu pač dostopni:)

Drugače pa, cenejši mixer, lahko 2 ali 3 kanalen, prenosnik, pa aktivni zvočniki. Med cenejšimi zvočniki bi se ozrl za kako Yamaho, Mackie.. tam, aktivci povprečne kvalitete in glasnosti pridejo okoli 1€/Watt. Tako, okoli 500€ za povprečen 500W zvočnik. Za kaj več, se ozri po HK, dražjimi JBLi, Martin Audio.. samo tu pa hitro prideš na nekaj tisočakov.

Oglasi se v audiopro (btc), tam ti bodo znali pomagati. V BTCju imaš še glasbeni center čurin.
Orpheus999

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 25, 2009 21:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SCHalko je napisal/a:
Imaš pa na voljo že veliko aktivnih zvočnikov, ki imajo mešalko že vgrajeno...

To bi pa rad videl.

Aktivci imajo tudi slabost ali dva. Ne bi bilo prvič, ko bi kdo iz čistega dolgčasa začel vrtet gumbe ker so mu pač dostopni:)

Tako so kolegu na žuru skurili oba boxa.

...

Cenejša minimalno 8 kanalna mešalka je gola osnova, če nameravaš imeti živo glasbo. 2/3 kanalni DJ mixer je osnova, če boš glasbo samo predvajal.
Nikakor, in pod nobenim pogojem ne priklaplaj aktivcev direktno na inštrument/mikrofon/laptop.
Nazaj na vrh
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 27, 2009 14:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam sem bil 2 leti nazaj v podobni situaciji in sem se na koncu odločil za Powermixer (Behringer PMP 3000 16 kanal) in dva pasivca. Pasivci so nekoliko lažji za prenašat, če verjameš.

Če bi danes nabavljal, bi se verjetno odločil za aktivce. Razlog je malo večja fleksibilnost - včasih potrebuješ ozvočenje samo za 2 mikrofona ali pa samo za ozvočenje glasbe iz CDP, takrat lahko uporabiš kak enostaven mikserček.

Jaz sem nabavljal v Ljubljani - BAM music.

Vili

Mimogrede: na Bolhi sem opazil Behringer Europower PMX 2000 za 220€.
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 27, 2009 14:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zadnjič sva z bratom posodila nekomu njegove p audio (ta manjše) bas 30 cm+trobla in vintage technicsov ojačevalnik 8600 in cdp .ko je zadeve vrnil je hotel tehnicsa kar kupit.vendar seveda ni naprodaj.

jaz sem še zmeraj pristaš pasivnih zvočnikov +ojačevalec posebej.

sploh kakšni aktivni behringerji,ki sem jih imel priložnost slišat .....non stop blizu klipa( ali v njemu-zvok prekinja zaščita) ,zvoka pa nobenega pravega. Rolling Eyes
Nazaj na vrh
AUDIOEXPERT

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50
Kraj: CELJE

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 27, 2009 15:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ajmer bass kit Laughing
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 040 557 500
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 27, 2009 15:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
zadnjič sva z bratom posodila nekomu njegove p audio (ta manjše) bas 30 cm+trobla in vintage technicsov ojačevalnik 8600 in cdp .ko je zadeve vrnil je hotel tehnicsa kar kupit.vendar seveda ni naprodaj.

jaz sem še zmeraj pristaš pasivnih zvočnikov +ojačevalec posebej.

sploh kakšni aktivni behringerji,ki sem jih imel priložnost slišat .....non stop blizu klipa( ali v njemu-zvok prekinja zaščita) ,zvoka pa nobenega pravega. Rolling Eyes

Behringer je budget roba.. ki ima zelo veliko toleranco izdelave. Dobesedno skodaj vsak produkt iste serije igra malenksot drugače. Nekateri delajo solidno, drugi spet ne..

Jaz bi človeku priporočil kako Yamaho, Mackie, LEM, JBL... Neko malo boljšo vstopno verzijo. Mogoče db Technologies(kar je v bistvu budget RCF).

http://www.thomann.de/it/db_technologies_opera_405_live.htm

http://www.thomann.de/it/yamaha_msr_400.htm

http://www.thomann.de/it/rcf_art_310_a.htm (klasika)

Če pa greš v pasivo.. Electro Voice Cool
m3000

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 14:04
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 29, 2009 17:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala za odgovore!!! ste se potrudili!
Kot vidim zadeva ni tako enostavna Smile, da bi imel samo dva aktivna zvočnika, ki bi jo priključil na prenosnik..
pa še poceni ni .. za uporabno 2-4x na leto..

Še vprašanje:zakaj ne bi mogel aktivnih zvočnikov priklopiti direktno na prenostnik?
Nazaj na vrh
Orpheus999

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 30, 2009 21:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo zakaj:

a. Na prenosniku nimaš pravih izhodov in edina možna opcija so razni činč konverterji, ki se ponavadi izklapljajo, šumijo, pokajo in so tudi precej kratki (verjetno aktivcev ne boš uporabljal za pc zvočnike??)

b. Signal, ki ga dobiš iz standardne laptop kartice ni dovolj močen ali kvaliteten da bi ga lahko poslal po konverterjih in signalnih kablih do aktivcev. Če skrajšam..sound bo v P..di Ma...ni B..ji.

c. Če bi že šel v nabavo neke zunanje kartice, ki bi dala od sebe vsaj približno zadovoljivo kvaliteto zvoka, te pride cenovno vsaj toliko kot poceni mešalna miza/mixer.

d. V ozvočevanju se končne stopnje nikoli, NIKOLI ne priklaplja direktno na izvor signala. Vprašanje je samo v tem ali boš skuril opremo, svoje bobenčke ali oboje. Če ne veš kaj delaš, pojdi v trgovino in naj ti razložijo kaj potrebuješ, da ne boš metal denarja za servis ali odvetnike(verjetno boš uspel skuriti bobenčke tudi komu drugemu).

LP
Nazaj na vrh
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 12:21    Naslov sporočila: Re: Aktivni zvočniki za manjšo zabavo Odgovori s citatom

m3000 je napisal/a:

U61 aktivni zvočnik Wink

Nazaj na vrh
miran

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 14:57
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 13:15    Naslov sporočila: Re: Aktivni zvočniki za manjšo zabavo Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:
m3000 je napisal/a:

U61 aktivni zvočnik Wink

... s tem, da je tale malček tako po kvaliteti, kot po moči za šalo popapca razne dB Tech., Mackie, Behringer, LEM ... v istem rangu Wink

Kdor ne verjame, se naj v podjetju dogovori za demonstracijo Smile
Orpheus999

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 22:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Osebno bi kljub temu raje izbral aktivce z večjimi basovci, ali pa fullrange pasivce. Mi pa izgledajo zanimivo za line array.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu