Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

ZVOK in SLIKA se ne UJEMATA
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
globocnik

Pridružen/-a: Ned Apr 2009 22:09
Kraj: Smlednik

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 27, 2009 20:21    Naslov sporočila: ZVOK in SLIKA se ne UJEMATA Odgovori s citatom

Zdravo!
Imam eno težavo, ki se je pojavila skladno z nakupom nove televizije, če ke to povezano pa Bog ve. Ima JAMO ojačevalec AVR-693, nanj imamo povezan DVICO M-7000, DVD snemalnik in televizijo Phillips 42PFL9803. Video gre preko HDMI in audio preko optike, vendar se zvok in slika ne ujemata!!!! Nastavitve so OK, povezava pa tudi. Kaj je še možno???
Prosim za pomoč!
Hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SCHalko

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 28, 2009 09:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Običajno se da zakasnitev zvoka nastavit v receiverju. Preglej malo nastavitve...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 28, 2009 13:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Funkcija na receiverju se ponavadi imenuje Lip Sync. Lahko potem v milisekundah stelas zakasnitev. Vsaj tako je na Marantzih. Zaenkrat se nisem imel teh problemov.

lp, d.
Nazaj na vrh
frodo

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29
Kraj: Miklavž na dr. polju

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 28, 2009 16:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja, poišči LipSync ali Audio delay v meniju od Jamo-ta .Philips LCD-ji imajo sploh velik input lag (tudi do 200 ms, če imaš vklopljen 100 Hz in Digital Natural motion), zato najdi zgoraj omenjene nastavitve v Jamo-tu in nastavi nekje med 100 in 200 ms. Če pa te natavitve nimaš, potem poveži TV in Jamo receiver z digitalnim koaksialnim kablom, torej vzami zvok direktno iz televizije in ne iz DVD snemalnika. Tako boš imel zvok in sliko sinhronizirano, vendar boš (verjetno) prikrajšan za 5.1 zvok
Nazaj na vrh
frodo

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 28, 2009 16:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem pogledal ta tvoj Jamo receiver in žal nima Lip sync oz. Audio delay.
To nastavitev imajo receiverji stari največ 2 leti...
Tale Dvico pa po moje tudi nima te nastavitve.

Ostane ti edino, da povežeš Dvico-ta z HDMI na TV, iz TV pa poveži digitalni koaksialni kabel na Jamo - s tem boš dobil usklajeno zvok in sliko.
Ali pa da kupiš nov receiver....
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 28, 2009 20:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

frodo je napisal/a:

To nastavitev imajo receiverji stari največ 2 leti...

Imajo tudi starejsi, odvisno pa je od modela do modela. Imel sem Marantz SR5500 release 2004 in je to ze imel.
lp, d.
Nazaj na vrh
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 07, 2010 10:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aha, tudi jaz sem naletel na to "težavo". Wink

Upam, da bo nov BR player uspešno kos "input lagu", če ne grem takoj nazaj na CRT. Very Happy
Kolikor sem zasledil, imajo nekateri funkcijo "Lip sync" ...

Mi je pa silno nenavadno, da ima forum samo eno objavo na to temo. Prvi popoldan z novo televizijo mi je že pobral nekaj veselja. Wink

Nihče drug ni opazil tega? Slišno takoj, ko skupaj igrata zunanji procesor in TV zvočniki ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 07, 2010 10:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

plazma ali lcd Wink

jaz pri hdx1000 in panny 42pz80 tega problema še nisem opazil

LP
Nazaj na vrh
gerchy

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 07, 2010 10:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

knap je napisal/a:
plazma ali lcd Wink

jaz pri hdx1000 in panny 42pz80 tega problema še nisem opazil

LP

KDL-40Z5500. Very Happy
Je pa res, da lahko imajo modeli z naprednejšo tehniko večji delay. In MotionFlow vsekakor sodi semkaj. Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frodo

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 07, 2010 11:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Plasme načeloma nimajo velikega input lag-a, ali pa ga sploh nimajo, vsaj kolikor imam sam izkušnje. Bolj je očiten pri dražjih LCD-jih, tudi do debelih 200 ms. Paziti je pač treba pri nakupu Blu-Ray playerja, ker čisto vsi nimajo Lip-sync nastavitve.

LP
Nazaj na vrh
knap

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 07, 2010 11:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

človek bi mislil da imajo dražji modeli to bolje urejeno
res čudno
še dobro da imam plazmo Wink

kaj motion flow se da izklopit?

LP
Nazaj na vrh
gerchy

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 07, 2010 12:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

knap je napisal/a:
človek bi mislil da imajo dražji modeli to bolje urejeno
res čudno
še dobro da imam plazmo Wink

kaj motion flow se da izklopit?

LP

Ja, seveda se da.

Pojav je sicer opazen redko - vsaj v takem smislu, da dejansko vidiš odstopanje ustnic od zvoka. Pri 10 DVDjih je opazno pri enem, pa še to pri 1 poglavju. Pri direktni primerjavi je razlika, logično, vedno slišna.

Danes bom "lip sync" testiral na Denonu DBP-1610 in poročam.
Nazaj na vrh
knap

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 07, 2010 12:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

panasonic ima tehnologijo IFC (intelligent frame creation) in vem da sem po tujih forumih bral da jo ima precej uporabnikov izklopljeno

lp
Nazaj na vrh
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 06:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsak boljši AV reciver ti to avtomatsko poštela.Vsaj moj Yamaha RXV1900 tako dela, ni treba nič iskati po meniju in ročno loviti milisekunde.Pa tudi nižji modeli to imajo.
Se pa to zaostajanje pojavlja tudi pri HD programih na T2.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
knap

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 12:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lahko pa je zaostajanje že prisotno v samem filmu
jaz imam npr. HD koncert
The.Eagles.Farewell.1.Tour.2005.1080p

in zvok zaostaja za sliko, očitno je pri kodiranju v mkv file prišlo do napake

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu