| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Jazstsem
Pridružen/-a: Sre Jan 2009 19:47 Prispevkov: 31 Kraj: Moravče
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sob Jul 25, 2009 18:50 Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš "kabelsko televizijo", je najbolje da priklopiš kar to, še posebej če si morda doma v kakšni "senčni legi", kamor FM signali stežka prodrejo. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jul 25, 2009 20:35 Naslov sporočila: |
|
|
Sam uporabljam Squeezebox za to, če ti pride v poštev tudi drugače, priporočam.
Sam sem pa obupal nad antenami, sem probal nekaj različnih, sicer bolj enostavnih, ampak ni bilo nekih sprememb, ampak mislim da je kriva izolacija stanovanja.
Mi je pa po drugi strani skoraj odlično lovil Blaupunkt Bremen radio z anteno katero nalepiš na celo avtomobilsko šipo, drugi avtoradiji niso lovili skoraj nič.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Sob Jul 25, 2009 21:13 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz jo mel na strehi, če maš kakšno možnost in ojačati signal z ojačevalcem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Ned Jul 26, 2009 08:29 Naslov sporočila: |
|
|
Jazstsem,
antena na tvoji povezavi je aktivna antena z vgrajenim ojačevalnikom ki precej ojača. Nažalost pa poleg koristnega signala ojača tudi vse živo s****e ki prileti iz okolice, tega pa je v današnjem času ogromno. Ojačevalčki vgrajeni v takšnih zadevicah so čisto enostavne zasnove (pač dobiš kolikor plačaš) in zaradi slabega filtriranja oziroma dušenja frekvenčnega obsega izven FM 87-108 MHz dostikrat naredijo več sranja kot koristi. Pri meni je merilec jakosti FM signala na tunerju precejkrat nabijalo do konca, kot da je kvaliteta FM signala ne vem kakšna, dejansko pa je bilo neposlušljivo. Več bruma in šuma kot glasbe, pa kar naprej je nekaj sekalo notri. Kot da bi bilo prezasičeno vse skupaj in sprejemni del tunerja ni v stanju folgati obdelovati vsega tega naenkrat oziroma izluščiti zrno od plevela.
Predlagam, da pred nakupom probaš par anteni in vidiš kako funkcionirajo pri tebi doma. Po možnosti vzameš takšno ki ima nastavljivo ojačanje s potenciometrom. Tega obrneš ravno toliko da ojačaš signal na tisti nivo da začne tuner lepo igrati in obenem še ne prihaja do problemov oziorma zasičenja. To bi bila po moje boljša rešitev.
Ali recimo priklop tunerja na kabelsko TV če jo imaš, kot je predlagal Before. Je dosti boljša rešitev od aktivne antene.
Še boljša rešitev pa je da presedlaš na internetni radio, saj je tam mali milijon radijskih postaj, med katerimi je dosti tudi slovenskih. Jaz recimo moj lokalni radio poslušam na hifi-ju preko interneta. Nobenih motenj ali problemov. To laufa čisto kot solza 24/7, kot bonus pa še piše zraven kateri komad igra.
Lep pozdrav in javi kako boš uštimal.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 27, 2009 12:25 Naslov sporočila: |
|
|
jaz z FM sprejemom na svoje vintage receiverje (zlasti tiste ki so bili v servisu pri milošu) nimam nobenih problemov -enkraten stereo zvok v vsakem trenutku.
kar se antene tiče 20 cm žička in ni blemov.
lahko jih pa seveda prikplopim tudi na kabelsko anteno ,a ni potrebe.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pon Jul 27, 2009 15:38 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Najbolj cenjena med audiofili in stane malo ... je FM antena COBRA...To je sobna antena z ojačevalcem in regulacijo ojačanja !!!
Tuner potrebuje dobro anteno...Z dobro anteno se bistveno izboljša 3D slika,dinamika,zračnost;telesnost basa in le ta je bolj definiran...
Je pa potrebno nekaj več energije vložit za jo poiskat ...
 _________________ ~ ** ~
Nazadnje urejal/a ajka Tor Sep 12, 2017 11:05; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
twom

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47 Prispevkov: 301 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jul 28, 2009 13:14 Naslov sporočila: |
|
|
Prosim za kakšen uporaben link, googlam pa nič pametnega ne dobim ven
Lp,
Peter |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Jul 31, 2009 09:26 Naslov sporočila: |
|
|
Ojla, jaz kr precej poslušam radio in sem prej uporabljal anteno (prav omenjeno Cobro), ampak sem jo zamenjal za navadno žico. Ko je bil moj tuner delno okvarjen (starostni problemi) je igral boljše s Cobro - na navadne žice je bila katastrofa, ampak sedaj ko je porihtan pa je antena postala dejansko moteča - zvok je manj čist, detajli in globina so izgubljeni v primerjavi z navadnp žico. Mogoče je to posledica ojačevalca signala, ki je vgrajen v anteno in ki je izgleda bolj tako - tako. Ti pa predlagam, da poskusiš kr s kako DIY anteno, več kot par metrov žice in kako letvico ne boš potreboval, rezultati pa so lahko vrhunski. Že če navadno žico, ki jo dobiš ob tunerju dobro napneš, tako da dobiš polno širino, bi moralo super igrat. Če želiš kako specifično postajo centrirat je zelo važna tudi dolžina žice, ne zgolj smer, Tu je nekaj linkov:
http://www.diyaudio.com/forums/showthread/t-58754.html - malo poscrollaj proti sredini topica pa boš našel izračune
http://kgnu.org/ht/helpfm.html#makeantenna navodila za izdelavo |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Jul 31, 2009 09:30 Naslov sporočila: |
|
|
Aja, btw, Cobro je res težko najt, jo po imajo presentljivo v Mercatorju - tam kjer imajo tehnične oddelke. Meni je bil prav smešno, da sem pol mesta prehodil po vseh možnih hifi in elektro štacunah, potem pa sem jo pri njih našel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|