Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nakup profesionalnega audio sistema
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Patrik

Pridružen/-a: Pet Avg 2009 1:05
Kraj: Spodnja Idrija

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 01:12    Naslov sporočila: Nakup profesionalnega audio sistema Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Ob koncu gradnje hiše bo seveda vse skupaj potrebno proslaviti z novimi zvočniki. Ker ne vem kje začeti, se obračam na vas. Kaj priporočate? Cena: Max. 10.000€

Vse kar sem si ogledal so bili B&O tile zvočniki, ki sem jih mislil navezati v sistem (oz. bi mi jih oni):
http://www.bang-olufsen.com/beolab8000 (front)
http://www.bang-olufsen.com/beolab6000 (rear)
http://www.bang-olufsen.com/beolab2 (subwoofer)

Bi kje lahko dobil konkurenčne (kar je slabše ne pride v poštev) zvočnike za za MANJ DENARJA ali isti denar (9.700) ali pa celo boljše? Kje bi si jih lahko ogledal?

Kot lahko vidite mi zvok pomeni veliko, zato večino svojih prihrankov zapravim za takšne zadeve. Logično da bom po tem nakupu še "tanko" piskal, vendar je to edina prestižnejša stvar, ki si jo nameravam kupiti, če ne zadanem glavnega dobitka na lotu. Kakor vemo mora človek imeti tudi neke ambicije Smile

Lp, Patrik
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PrimozS

Pridružen/-a: Pon Jan 2009 10:00
Kraj: VG

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 07:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prav težko ne bi smelo dobiti "kaj boljšega", saj so B&O dizajnerski izdelki z zelo zasoljeno ceno - zvočno pa velikokrat čisto povprečni.

Kakorkoli že - če ti je zvok B&O s tvojih linkov všeč, potem kupi, jasno. Če pa si še v dvomih - imaš v SLO par trgovin z dobro audio robo - recimo PearAudio (LJ) pa Vklop (LJ) pa Kuzma (KR) pa Ubiq (LJ) in Fabrika13 (LJ) pa AudioGalerija (Sežana), ipd. Malo preleti njihovo ponudbo.

LP

Primož
Nazaj na vrh
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 08:57    Naslov sporočila: Re: Nakup profesionalnega audio sistema Odgovori s citatom

Patrik je napisal/a:
Pozdravljeni!

Ob koncu gradnje hiše bo seveda vse skupaj potrebno proslaviti z novimi zvočniki. Ker ne vem kje začeti, se obračam na vas. Kaj priporočate? Cena: Max. 10.000€

Vse kar sem si ogledal so bili B&O tile zvočniki, ki sem jih mislil navezati v sistem (oz. bi mi jih oni):
http://www.bang-olufsen.com/beolab8000 (front)
http://www.bang-olufsen.com/beolab6000 (rear)
http://www.bang-olufsen.com/beolab2 (subwoofer)

Bi kje lahko dobil konkurenčne (kar je slabše ne pride v poštev) zvočnike za za MANJ DENARJA ali isti denar (9.700) ali pa celo boljše? Kje bi si jih lahko ogledal?

Kot lahko vidite mi zvok pomeni veliko, zato večino svojih prihrankov zapravim za takšne zadeve. Logično da bom po tem nakupu še "tanko" piskal, vendar je to edina prestižnejša stvar, ki si jo nameravam kupiti, če ne zadanem glavnega dobitka na lotu. Kakor vemo mora človek imeti tudi neke ambicije Smile

Lp, Patrik

Patrik,

lastim si vso gor opisano opremo (BL 8000, BL 6000 in BL 2)
Tudi sam sem bil v dvomih. Cene niso denarnici prijazne.

Že od prvega dne, in sedaj po skoraj letu dni, sem prepričan da sem dobro izbral.
B&O oprema nima prav veliko konkurence in jo je težko primerjati s čim podobnim. Razvijajo neko svojo zgodbo in filozofijo.
Vidim samo problem v tem, da postaneš rahlo zasvojen.
Vsaj jaz, sem že dolgo.

Glede tega, da za enak ali manjši znesek dobiš več zvoka, pa bi se dalo preliti veliko črnila. Meni se ne da pisati. Vse preveč dvomljivcev sem gostil, katerih dvome, so odpihnili že uvodni akordi.

Lp Alen
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 09:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zanimiv je koncept suba bl 2 ,dve pasivne membrane.nekaj podobnega smo naredili mi (2x 20 cm pasivne membrane in ena aktivna)in bas je res močan.možno ga bo slišat na srečanju na štajerskem.
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 11:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

B&O se pravzaprav ne sme ocenjevati (zgolj) po klasičnih audio merilih(in njihova video oprema enako).Gre za firmo, ki je že desetletja špica v designu, to pa se tudi plača, jasno!
Čisto realno tako marsikje za enak denar dobiš tehnično več, ali pa za enako tehnično kakovost plačaš manj.Ampak kdor kupuje B&O, to za njega ni bistveno.
Mislim, da je tako tudi vprašanje samo bilo bolj retoričnega karakterja. Wink
Nazaj na vrh
Patrik

Pridružen/-a: Pet Avg 2009 1:05
Kraj: Spodnja Idrija

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 11:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Men osebno je zvok zelo dober + stilsko se poda v "okolico". Vendar je zunaj toliko različnih "mark", da se splača tehtno premisliti pred takšnim nakupom Wink
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 12:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imel sem poslovnega partnerja, ki je imel v hiši 7/sedem!) avdio/video setov od B&O, med drugim tudi v sobi od služkinje in v kopalnici.Ko sem ga vprašal, ali mu je to res treba, mi je zgrožen odvrnil, da njegova hiša razen B&O že ne bo nič drugega videla.
Brez dvoma gre tudi tehnično za zelo dobre stvari, a v prvi vrsti gre za image in design!Nobene audio ali video znamke ljudje ne kupujejo toliko v naprej odločeni, da bi si lahko privoščili svoje lastne ekskluzivne salone kot je to pri B&O!
Zato tudi pravim, da vprašanje verjetno niti ne drži v dobesednem pomenu!
Nazaj na vrh
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 14:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Patrik je napisal/a:
...stilsko se poda v "okolico".

...tudi tukaj, recimo.

Osebno sem vesel slehernega zapisa o B&O izdelkih.

krokar je napisal/a:
Imel sem poslovnega partnerja, ki je imel ...

Tvojega poslovnega partnerja prav dobro razumem.
Težka je to odvisnost. Smile
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 15:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Iščeš surround sistem?

Stereo izbira (osebno mnenje seveda) bi bila Naim + Dynaudio.
lesinar

Pridružen/-a: Čet Jan 2009 19:28
Kraj: koper

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 17:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kupi Kupi !!!!!!!! pa en dober gramofon in si v špici.....pa magari jedu krompir naslednjih 5 let ....BTK
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 20:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lesinar je napisal/a:
Kupi Kupi !!!!!!!! pa en dober gramofon in si v špici.....pa magari jedu krompir naslednjih 5 let ....BTK

Nisem prepričan, da so lastniki B&O kar avtomatično udarjeni na vinil!Pa magari je bil pred 35 leti ravno njihov gramofon s tangencialno ročico in fotoceličnim krmiljenjem(Beogram 6000) eden največjih dizajnerskih dosežkov vseh časov, ne le v avdiju!
No, nekaj mi vseeno ni jasno!Zakaj je naziv teme "Nakup profesionalnega sistema"?Saj ne gre za kako disko ali studijsko opremo! Shocked
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 08, 2009 09:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

B&O s svojo pojavo zahteva resen pristop k načrtovanju celotnega prostora !!
Ravno zaradi tega zahteva od "zastopnikov" določen nivo znanja in "ločene" demo prostore od ostalih...Če nam je njihova "filozofija" všeč moramo vsa ta navodila upoštevat...Če nimamo tega znanja,pri nas nimajo tega znanja niti "arhitrekti",ki naj bi vedeli kako vklopit te izdelke v prostor;je nakup B&O vržen denar stran,ker nikoli ne bomo doživeli njihovega "vizuelno_glasbenega estetskega užitka" !!!
Zato so menda v Big-Bamgu_Bofex tudi izgubili zastopstvo ...
In zato v Slo ni nobenega pravega B&O sistema,ki bi te kriterije pokrival...Nasplošno velja za Slovence,da smo narod "vse naredi sam"pa naj to velja za popravilo avta do načrtovanja hiše.Pri nas ne poznamo poklica "notranji dekorater",ker znamo vse sami!!!Dobro oblikovanih bivalnih prostorov že brez hi-fija je malo...Z hi-fijem lahko naštejemo na prste ene roke .... In tako so potem naši lastniki samo "postavljači" tako kot lastniki "terencev",ki nikoli ne zapustijo asfalta !!!
Da pa ni B&O samo "estetska" šminka velja podatek,da njihove "digitalne ojačevalne module" uporablja veliko audio in profi firem Exclamation Idea Exclamation
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 08, 2009 09:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:

No, nekaj mi vseeno ni jasno!Zakaj je naziv teme "Nakup profesionalnega sistema"?Saj ne gre za kako disko ali studijsko opremo! Shocked

Tvoja pripomba je popolnoma na mestu: izgleda da nekateri ne razumejo pojma "profesionalno". Namreč zvok "profesionalnega sistema" je iz stališča audiofilstva daleč od idealnega. S tem ni nič narobe, saj ima profesionalna oprema drugačno misijo, kot pa Hi-Fi oprema.

Mislim, da bi na to temo lahko kaj več povedal JAZZZ, ki dobro pozna oba "svetova".

Audiohedonist
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 08, 2009 12:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
Mislim, da bi na to temo lahko kaj več povedal JAZZZ, ki dobro pozna oba "svetova".

Jaz od profesionalnega nekoliko poznan le "snemalni" svet.

Drugače pa sem bil nekajkrat na obisku pri Nevenu Smolčiču- fabrika 13
( http://www.fabrika13.net/) , ki je poleg masteringa tudi zastopnik za nekaj profi firm: BRYSTON; CEDAR AUDIO; CROOKWOOD; FRIEND-CHIP; LINDOS; MAGIX Sequoia & Samplitude; MINNETONKA AUDIO; PMC Loudspeakers; RIVES AUDIO; SONIC STUDIO; SONNOX Plugins; SOUND DEVICES; TRINNOV AUDIO; WEISS ... Njegov mastering studio na Brezovici(tik ob avtocesti) bo večini spremenil (malo slabše) mnenje o PMC zvočnikih, Bryston ojačevalcih ... Če bodo kandidati, bi lahko organizirali ogled studia in poslušanje v tej akustično uglašeni sobi. Se splača!

Pri Nevenu sem dobil kar nekaj profi mikrofonov: Senheiser 441, Calrec 1050, ravno včeraj pa Neumann TLM170-R mikrofon, ki ga bom sprobal jutri v Kamniku na koncertu Jureta Torija (Jure Tori, Ewald Oberleitner in Ganesh Anandan) .

Več o festivalu na : http://www.kamfest.org/kamfest-2009/
krokar

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 08, 2009 16:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, tudi iz gornjega posta je razvidno, da gre za drug svet in tudi povsem druge, "navadnim smrtnikom" nepoznane proizvajalce.
Mislim, da je pisec preprosto zamešal izraza "high-end" in "profesionalni" sistem.
B&O je treba pojmovati kot sintezo designa in kakovosti.Če se gre zgolj za kakovost, se za isti denar da kje drugje dobiti tudi več, boljši design pa težko.
En podoben primer je tudi firma LOEWE pri televizorjih.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu