Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Gramofon Pro-Ject Debut III
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Goran_82

Pridružen/-a: Pet Jul 2008 21:35
Kraj: štajerska

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 20, 2008 22:19    Naslov sporočila: Gramofon Pro-Ject Debut III Odgovori s citatom

Odločam se za nakup mojega prvega gramofona. Zaradi odličnega dizajna in pa 5 zvezdic (What HiFi?) mi je padel v oči Pro-Ject Debut III. Ga je že kdo videl/slišal kje? Obstaja kaka alternativa v tem cenovnem razredu (220 EUR)?
Poslušal bom pa večinoma stari rock/pop/italo disco...izjemoma kdaj še kak novejši dance/trance/house.

Kako mnenje/nasvet? Hvala

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 20, 2008 22:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem ali si že kdaj prej imel izkušnje z gramofoni, a iz tvojega "posta" lahko razberem da najbrž ne, zato je pametno za začetek kupiti nekaj cenejšega a vseeno solidnega, kot je ta gramofon ki ga omenjaš, saj je vprašanje ali se boš sprijaznil z nekaterimi slabostmi značilnimi za gramofone in plošče. Z ploščami je, kot si že najbrž slišal, veliko dela (čiščenje, previdno ravnanje z njimi, obračanje strani, itd.). V zakup boš moral vzeti tudi značilno "prasketanje" vinilnih plošč, ki ga bo kljub previdnemu ravnanju z njimi, z vsakim ponovnim predvajanjem vedno več in več (no, stvar ni tako drastična, a vendar).

Torej, da ne dolgovezim preveč: če se bo izkazalo, da si sprejel gramofon z vsemi svojimi prednostmi in slabostmi, potem boš v bodočnosti nabavil še kaj boljšega, do takrat pa bo Pro-ject Debut III kar v redu zadeva (tudi sam imam gramofon te firme (glej: galerija Before!)), dobra alternativa temu pa je Rega P1, ki je v istem cenovnem rangu in prav tako hvaljen v tisku, sam pa ga še nisem slišal.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 14:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Svoji bivši sem kupil podobnega Projecta. Kaj naj rečem, "taprvi" Kuzma ga je posekal na vsej črti. Še več, od Projecta je dosti bolje igral deset let star CD Primare 302.
Moje mnenje je, da če hočeš poslušati gramofon, si kupi nekaj dosti boljšega - poglej za rabljenimi Thorensi, Kuzmo ...
Audiostorm

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 23:02
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 15:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ, ampak a ne stane Kuzma nekaj več, kot pa omenjen gramofon...?
Sej se že na prvi pogled vidi da gre za vrhunske Hi-End gramofone. Razen če dela cenejše varijante za 300 evrov, kar pa dvomim, glede na to kar je imel razstavljeno na letošnjem Multimedia HI-FI Showu Laughing .

Goran_82, o Debut III, lahko prebereš lepe stvari za to ceno. Tud sam sem ciljal na ta gramofon, ko sem imel prejšni sistem, ampak ga potem nisem nabavil, ker sem imel probleme z ostalimi audio komponentami.
Nazaj na vrh
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 16:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audiostorm je napisal/a:
JAZZZ, ampak a ne stane Kuzma nekaj več, kot pa omenjen gramofon...?
Sej se že na prvi pogled vidi da gre za vrhunski Hi-End gramofon. Razen če dela cenejše varijante za 300 evrov, kar pa dvomim, glede na to kar je imel razstavljeno na letošnjem Multimedia HI-FI Showu Laughing .

Seveda stane več ... Zakaj pa kupuješ gramofon? Samo zaradi gušta, ali pa hočeš odličen zvok(boljši od CDja) ? Zaradi gušta je tudi omenjeni gramofon OK, če pa ti je pomemben zvok , potem moraš iti v višji rang. Poišči rabljenega Torensa,Transcriptorja, Rego, Kuzma Stabi S, ki bo resda tam nekje okoli 1000 Evrov, ampak ne bo zafarbal, ko boš zvok primerjal s CDjem. Jaz ne vidim smisla v kupovanju gramofonov nižjega razreda, razen, če imaš veliko količino LPjev, ki jih hočeš vsake kvatre postaviti na stružnico.
Goran_82

Pridružen/-a: Pet Jul 2008 21:35
Kraj: štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 21:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@JAZZZ: gramofon si želim zaradi 'gušta' in ne zaradi iskanja audiofilske perfekcije. Tudi ostali sistem (AV!) je daleč od vrhunskega, tako da ne vidim smisla v nakupu gramofona za 1000+ EUR, če bom 1x na mesec 2 uri poslušal kako staro očetovo plato.

Vsem ostalim hvala za mnenja, mislim da bom kar nabavil zadevo. Ve kdo, če imamo v SLO uvoznika za Pro-Ject gramofone?
Nazaj na vrh
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 22:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

intek Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 23:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, INTEK Very Happy . Kupiš pa lahko tudi v BIG BANG trgovinah Cool .

Audiohedonist
Nazaj na vrh
ak

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 22:25
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2008 10:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Goran_82 je napisal/a:
... Tudi ostali sistem (AV!) je daleč od vrhunskega, tako da ne vidim smisla v nakupu gramofona...

Gre sicer za tvoj gnarček...pa vendar morda dve točki:

1. praviš, da imaš AV sistem - upam, da ima tudi phono vhod. Preveri, marsikateri od cenejših AV receiverjev dandanes tega nima več , saj (po besedah prijaznega prodajalca iz ene od "hi-fi" trgovin): "nihče pri zdravi pameti ne kupi več gramofona, ker jih sploh ne delajo več" Very Happy Very Happy .

Za phono pa kljub temu preveri.

2. Strinjam se z Jazzzzzom, da je z gramofonom in platami kar nekaj posla in v primerjavi s CD-ji zgubiš na udobju (v primerjavi s serverji pa sploh). Zadeva te mora potegnit ali zaradi kvalitete zvoka (pri €220 na gramofon te najverjetneje ne bo) ali pa zaradi nekega "gušta".

Meni osebno je fascinantno gledat (ja, tudi gledat), kako more kot las tanka igla iz skoraj nevidne brazde "potegnit" toliko informacije, da je še najboljši elektronski sistemi za reprodukcijo komaj. Včasih med poslušanjem muske malo postojim pri gramofonu in samo gledam to čudo...

A ja, pa stare očetove plate...od mojega sem jih tudi precej dobil, pa je v glavnem skoraj vse neposlušljivo. Pač ni bil audofil, nikoli ni imel denarja za dober gramofon, tisti, ki ga je imel, pa ni bil optimalno nastavljen. Stare plate precej pokaj, šumijo, preskakujejo Confused ...Zaradi njih se nikoli ne bi odločil kupiti nov gramofon. Upam, da je tvoj oče bolj pazil na vinil. Wink
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2008 11:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj drugače pa kupiš phono preamp za nekaj 10€ (NAD-a se že dobi za ta denar:))
Nazaj na vrh
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2008 15:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ak je napisal/a:
... ja, pa stare očetove plate...od mojega sem jih tudi precej dobil, pa je v glavnem skoraj vse neposlušljivo. Pač ni bil audofil, nikoli ni imel denarja za dober gramofon, tisti, ki ga je imel, pa ni bil optimalno nastavljen. Stare plate precej pokaj, šumijo, preskakujejo Confused

Ali imaš kaj naprodaj ? Imaš mogoče spisek?
ak

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 22:25
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2008 21:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hja...nja in ne...torej lahko bi kaj prodal, če me ne bi bilo sram prodajat stvari v slabem stanju. Ne, spiska pa nimam. Malo morda za občutek, kaj sem spravil in občasno poslušam (ker je v kar v redu stanju in mi je všeč muska):

- Connie's Francis Greatest Hits (LPMGM-V-222)
- Belafonte Zapleši Calypso (LP-RC-V 197)
- Perry Como (Lp-RC-V-193)
- Paul Ank Young, Alive and in Love (LP-RC-V-202)
- Pat Boon "PAT" (DLP-3050)
- The best of THE LIMELITERS (LPM-2889) - Mono, enkratna muska, posnetek v živo...

Ostalo ali ni moja muska, ali pa ni poslušljivo...

Zmeniva se tako: prinesem na naslednji sejem plošč, pa boš videl pa ocenil pa se zmeniva...OK? Samo, če ne bo spet kake zdravstvene tragedije pri nas doma.
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 09, 2009 14:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je v rangu 200€ še kaka alternativa debut III?
Grem v nekaj tednih po gramofon.
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 09, 2009 15:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za ta denar težko. Mogoče kakšna rabljena Rega P1, kaj drugega pa skoraj ni v tem rangu. Razen če bi se odločil za neko vintage zadevo, kakšnega marantza 6300 dobiš za ta denar, ali pa kak thorens, vendar pa o teh starejših ne vem prav dosti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 09, 2009 19:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bi se kar strinjal z Jazzom, je Debut III res bolj igrača. Goran ni finta samo v "avdiofilski perfekciji", na dobrem gramofonu celo popraskane plošče igrajo brez pokanja in šumov. Na slabem pa ne.
Sem tudi sam pred časom iskal (pred leti sem prodal Stabija II) kaj spodobnega za mali denar, pa je hudič. CD zgoljufaš, ojačevalec in zvočnike tudi, gramofona pa se za mali denar ne da-Smile). Rega je občutno boljša od Pro-Jecta, predvsem zaradi ročke, Systemdeck pa je edina spodobna stvar za malo denarja-da dela. Pa jasno kakšen Thorens TD160. TD 150 ipd.- samo so pa stari, in težko je dobit res ohranjenega.
Pri teh pocenskih je problem subšasija, ki je nimajo. Po moji izkušnji nič za mali denar brez nje ne dela. Če pa je, pa je gramofon že srednji rang.

Tole je najboljše, kar sem dobil. Sem ga dal izmerit na stroboskop in montirat Shure M97xE , ki idealno paše na low mas ročko, pa zelo dobra glava za mali denar je. Igra izjemno muzikalično in presenetljivo dobro, krepko nad pričakovanji-pa še lepo zgleda.

Če te zanima povej. Za mali denar boš teško dobil boljše.

file:///C:/Documents%20and%20Settings/Igor/Desktop/CS7000.htm
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu