| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
jernejx
Pridružen/-a: Ned Apr 2012 22:42 Prispevkov: 343 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Sre Jan 25, 2017 21:02 Naslov sporočila: Zvočniki Acoustic Research |
|
|
Mene pa zanima, če je kakšen lastnik Acoustic Research zvočnikov na tem forumu?
Predvsem me zanimajo modeli AR11 AR3a in pa AR10pi
Je že kdo menjal stare kondenzatorje za kaj novejšega? _________________ Lp
Jernej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
andrej
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:47 Prispevkov: 121 Kraj: Obala
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejx
|
Objavljeno: Čet Jan 26, 2017 13:55 Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam AR11B in moram zelo pohvalit. Mi ni jasno zakaj kaj takega ni več v proizvodnji. Imam namen zamenjat kondenzatorje, ker so sigurno že zgubili prave vrednosti, samo zvok je pa še vedno odličen in se še nisem čisto odločil za menjavo
Poznam pa še dva kolega, ki imata AR10pi in pa AR11B in sta tudi zelo zadovoljna.
Tej zvočniki potrebujejo samo močen in hiter ojačevalec pa pojejo, da je veselje. _________________ Lp
Jernej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Čet Jan 26, 2017 17:26 Naslov sporočila: |
|
|
In brez oprosti! Zakaj bi še več ljudi rad gnjavil zato,; Da ti potrdijo da imaš prav?
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
|
Objavljeno: Čet Jan 26, 2017 17:52 Naslov sporočila: |
|
|
In brez oprosti! Zakaj bi še več ljudi rad gnjavil zato,; Da ti potrdijo da imaš prav?
PS
Če bi pa rad samo izvedel izkušnje tistih, ki so kondije menjali, pa to tudi tako napiši! Jaz ti priporočam, da stare zmrom imaš na razpolago za primerjavo med prej in potem.Če boš od prve zadel, si profitiral, če ne pa boš vajo ponovil! Poceni vrhunski zvok si ga že itak dobil! Ne vem, ma se mi zdi tvoj post v smeri hoču ga al ne treba da mi uđe.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
|
Objavljeno: Čet Jan 26, 2017 18:00 Naslov sporočila: |
|
|
UPS,
A ni to uni jernejx, kateremu sem se priporočil za 2dc muzike?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1975 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 26, 2017 20:40 Naslov sporočila: |
|
|
| Izdelava namenske kretnice iz boljših materialov res izboljša zvok. Imel sem priliko za primerjavo originalne KEFove z identično doma narejeno. Kot noč in dan, predvsem za tranziente, katere original KEF s feritnimi jedri duši. Tudi svileni visoki toni preko baterij polyestrov so znatno finejši. So pa še podelementi gradnje v razmerju 1:1:1 med velikmi in malimi vrednostmi, to so pa že finese. Če še upoštevamo postavitev elementov, da indukcija zaradi velikih tokov ne deluje medsebojno, je kar nekaj dela s tunanjem v nevtralno lego. Kaj je pa za koga nevtralno, pa itak beremo na forumu, sto ljudi, sto okusov. Edina prava rešitev je, ko zvočniki izginejo in pride glasba v prostor naravno. Z navadnimi materiali in z navadnim znanjem je pa to izključno sreča. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejx
|
Objavljeno: Čet Jan 26, 2017 22:02 Naslov sporočila: |
|
|
Castor pa kuga ga ti zdej tle pihaš
Zanima me pač, če je že kdo menjal kondelce, da mi pove kaj iz prve roke. Na tujih forumih eni pišejo, da je bolje, eni pišejo, da je presvetlo, zato me zanima če je kakšen v slo, ki je kaj takega že probal
Mogoče si se naročil na 2dcl muzike, samo projekt, za katerega sem zapravil ogromno denarja in časa nikakor nisem mogel pripeljati do želenega nivoja. Zato sem večinoma stvari prodal ali podaril. Zvočniki sedaj pojejo pri prijatelju, ki jih je znal pravilno umestiti in pognati s pravo elektroniko, pri njemu pojejo zelo lepo. Če te še vedno zanimajo bi se dalo mogoče kaj dogovorit.
Vmes sem potem imel daljšo pavzo na hifi področju in potem sem se spametoval in upošteval nasvet prijatelja in kupil AR11B. Tako kot si rekel Castor ti, vrhunski zvok, recimo poceni, samo ni vse tako enostavno. Enote so marsikatere že zelo boge in brez pravega mojstra ne igrajo tako kot bi morale. Jaz sem imel tako nesrečo, da sem kupil take, da so bili celo magneti odlepljeni. Če ti pa uspe za normalen denar dobiti res ohranjene potem pa je to zmaga. Ma v vsakem primeru prideš čez poceni glede na to kaj dobiš od zvoka.
Zvočnikov 100% ne grem nikoli več sam izdelovat, to je rezultat mojega spametovanja  _________________ Lp
Jernej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
|
Objavljeno: Sob Jan 28, 2017 10:55 Naslov sporočila: |
|
|
Ma nič ne piham, samo lepo bi na začetku že napisal, da imaš te in te zvočnike in če je že kdo poskušal menjat na takih zvočnikih kondije.
Za popravilo enot se obrni na LIX AUDIO, ti bo znal vsaj dobro svetovat če drugega ne. Za menjavo kondenzatorjev, pa sem ti itak že povedal, da je to loterija. Jaz sem pri eni taki predelavi bil zelo zadovoljen z JANTZEN-i, ki jih dobiš pri MARS AUDIO oz Kalimerotu. BTW, moji prvi zvočniki so bili GENESIS 1+, druge sem si pa sam naredil po projektu SBI 1. Tuljave sem takrat naredil iz 7kg žice premera 2mm in za kretnico uporabil bipolarne kondenzatorje. Sumim, da se pri vseh kretnicah uporablja pretanka žica in ima tuljava posledično prevelik upor, kar zelo slabo vpliva na zvok. Če bi se jaz lotil danes česa podobnega, bi uporabil folijske tuljave.Kot je rekel moj prijatel Mujo: Mujo voli, Mujo pati, Mujo če i da plati.
LP
PS
Škoda, da tistega projekta nisi uspešno končal, me pa še vedno zanima, če bi lahko prinesel ušesa naokoli. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1975 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|