Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

JBL M2
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
glinik

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 16:09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2016 11:29    Naslov sporočila: JBL M2 Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

je že kdo poslušal oz. imel kakršen kontakt z zvoćniki JBL M2?

http://www.jblpro.com/www/products/recording-broadcast/m2/m2-master-reference-monitor#.Vp9S1Vnl9Fk

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NLP

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01
Kraj: Drugje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2016 17:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Osebno zelo dobri ampak če primerjam nove B&W 802 so mi bolj nevtralni ta zadnji.

Mogoče bodo komu B&W "bolj hladni", nevtralnejši, jih pa zato tako pridno uporabljajo za mastering zvočnike.
Podobno (ampak na drugačen način!) ATC SCM100ASL + serija.

Osebno imam rad, da je zvok kolikor se da nevtralen, da zvočnik malo pridoda ter da je akustika solidna in slišim ko je produkcija res dobra, če pa ni, pa to "mastering" zvočniki hitro pokažejo kaj ni v redu.

Vseeno JBL zvok je JBL zvok, klasika, nekoliko kolorirani.
Komur to paše je potem seveda povsem ok.
Če bi mi jih podarili bi jih vseeno z velikim veseljem vzel Smile
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2016 18:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@NLP - nisem vedel, da obstajajo možnosti, da kdo podari kakšne M2...
Glede na gornjo "hudo" recenzijo, bi me še zanimalo kje in s čim (ampi), si napravil A-B test novih B&W - JBL...
Hvala za odgovor.... lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030-353370
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2016 19:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ti novi B&W imajo ekstremno koloracijo - tubey (cevast) bass.
JBL koloracija? No ja, potem so vsi zvočniki kolorirani, in je nemogoče govorit o nevtralnosti.
Starejši 802D pa je dober. Bi pa raje izbral JBL, je lažji za poganjat (92dB/W) in ima večji bass driver, pomeni kvaliteten bass.
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2016 20:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Kako se na vseh forumih ponavljajo "iste pesme", včeraj sem bral en ruski forum, hudo vroče debate o dveh zvočnikih, ki jih večina ne pozna, še firme ne, kaj šele konkretnih modelov...
Isto tle, JBL M2 do današnje objave še na sliki večina ni videla, a vi kar, hura kdo je boljšiiii ...
Streznite se, poglejte koliko M2 stane in kaj vse se lahko dobi za ta dnar !!!
pinus

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2016 20:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@ajka - umiri konje, nisi samo ti u hifiju..
M2 so zunaj že toliko časa, da sem kar malo že pozabil nanje..., 802 so bili na sejmu v LJ itd...
Kaj se dobi za ta denar...? No, kaj npr..? Toliko so Ubiq npr...
Za 12 kilo € jih lahko sedaj dvigneš na A. Marktu, skoraj nove, pa še Crown amplifikacijo zraven.... Tiste dve enoti, ki so noter, pa jih večina proizvajalcev lahko samo sanja... papa
Nazaj na vrh
NLP

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2016 20:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Oba (B&W in JBL) sta bila gnana s http://www.classeaudio.com/ .
Ne vem kateri točno ojačevalci, številka, žal, lahko povprašam.

Je pa bil na testu tudi tale zadeva, no več opcij, One15, Two15, One18, Two18 + BaseOne25 (z njihovimi kabli in ojačevalci 500):
http://www.amphion.fi/en/create/products/
Ta zadnja opcija mi je bila najbolj všeč (One18 + BaseOne25).

Prostor je bil dobro akustično tretiran.

Ta starejši B&W so bili najbolj priljubljeni v mastering studiih (in še danes) model 801, ki so bili nekoliko hitrejši od 800, čeprav so bili 800 seveda dražji.

Ker se ukvarjam s čem se pač imam "dostop" do takšnih testov oz. me povabijo, za tale test sem "moral" it v Italijo.

Primerjal sem ne dolgo nazaj tudi ATC 110 (hitri zvočniki) in Amphion sistemi in se ne bi mogel odločit za katerega bi si "stegnil" Smile
ATC-ji so izjemno natančni pa tudi Amphion na svoj način.

Bom moral bit zadovoljen s svojim Lipinski 707 + 2 X sub sistemom in me prav nič ne srbi (bila je kompenzacija, drugače si tega tako ne bi mogel privoščit).
pinus

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2016 21:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@ NLP - hvala za pojasnilo..
Torej, JBL in B&W , tako novi, kot stari, so sonično tako, kot so po okusu jabolka in so hruške...
Potem, sem že enkrat omenil, Classe še na B&W nima kaj iskati (razen moči), kaj šele na JBL-u... Vsakemu je treba najti primernega "partnerja", drugače ne izkoristimo potenciala, ki ga je "brand" sposoben - da ne ostanemo razočarani... lp
Nazaj na vrh
NLP

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2016 21:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se popolnoma strinjam s teboj pinus.

Čeprav sem pri JBL-ju nekako zaznal njihov družinski prizvok (ne me narobe razumet, mogoče sem samo jaz in en kup tonskih mojstrov, ki so bili tam in povsem možen skupinski placebo efekt, katerega sploh ne izključujem, vedno se zavedam vpliva psihoakustike, na katero ni nihče imun in ne delam se norca na račun tega, pač se zavedam omejitev za nas navadne ljudi).

Pri B&W sem imel občutek da so izboljšani in še bolj nevrtralni... ne me prijet za besedo, to je moj oseben občutek.

Žal nisem imel možnosti, da bi uparjeval zvočnik - ojačevalec, pač sem bil tam in slišal ter napisal svoje osebno mnenje!

Z nobenim sistemom se ni za sramovat, z vsakim bi bil zadovoljen, pač veš kaj imaš ter kaj so lahko plusi in minusi, zmeraj so, po pravici povedano in tudi s tem kar imam je že "top" kar si bi lahko zaželel in uresničil.
ajka

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2016 22:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pinus je napisal/a:
@ajka - umiri konje, nisi samo ti u hifiju..
M2 so zunaj že toliko časa, da sem kar malo že pozabil nanje..., 802 so bili na sejmu v LJ itd...
Kaj se dobi za ta denar...? No, kaj npr..? Toliko so Ubiq npr...
Za 12 kilo € jih lahko sedaj dvigneš na A. Marktu, skoraj nove, pa še Crown amplifikacijo zraven.... Tiste dve enoti, ki so noter, pa jih večina proizvajalcev lahko samo sanja... papa

LP
A jaz naj umirim "k...e", nekaterim samo, samo malo sapico pihneš na "njihovo firmo" pa se že razplamti požar Laughing

Če se pogovarjamo o stvareh naj se pogovarjamo o novem in kot takem tudi o ceni !!!
Če se ti zdi nekaj hudo "in" s tem avtomatično deklasiraš ostale, ali jih poznaš, da jih lahko razvrednotiš, e o tem sem pisal v svojem uvodnem pisanju, da je večina pisanja po forumih "hudo na pamet", sploh v takem tonu kot citiram :"večina proizvajalcev lahko samo sanja", jaz bi dodal v 2,5cm MDFa uuuaaaauuu za ta denar... Drugače pa ko "voli nek izvoli".

PS.:Imam tako občutek, da ko se na forumih govori o "velikih" so nedotakljivi, ker ne znajo delati napak Shocked Laughing
PS.:Hm, smo pred leti dajali opazke da je Everest prenizek in preširok, hm le zakaj ga danes dvigujejo Laughing Wink
Le kako tega niso opazili "velemojstri v fabriki", kar so že vrabci čivkali ...

Brez zamere, ma je treba samo trezno razmišljat, se išče "dlaka v jajcu" v komponenti za jurja, tiste za dvajsetkrat več so pa že "božje stvarjenje" al kaj Laughing
ajka

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2016 23:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NLP je napisal/a:
Oba (B&W in JBL) sta bila gnana s http://www.classeaudio.com/ .
Ne vem kateri točno ojačevalci, številka, žal, lahko povprašam.

Je pa bil na testu tudi tale zadeva, no več opcij, One15, Two15, One18, Two18 + BaseOne25 (z njihovimi kabli in ojačevalci 500):
http://www.amphion.fi/en/create/products/
Ta zadnja opcija mi je bila najbolj všeč (One18 + BaseOne25).

Prostor je bil dobro akustično tretiran.

Ta starejši B&W so bili najbolj priljubljeni v mastering studiih (in še danes) model 801, ki so bili nekoliko hitrejši od 800, čeprav so bili 800 seveda dražji.

Ker se ukvarjam s čem se pač imam "dostop" do takšnih testov oz. me povabijo, za tale test sem "moral" it v Italijo.

Primerjal sem ne dolgo nazaj tudi ATC 110 (hitri zvočniki) in Amphion sistemi in se ne bi mogel odločit za katerega bi si "stegnil" Smile
ATC-ji so izjemno natančni pa tudi Amphion na svoj način.

Bom moral bit zadovoljen s svojim Lipinski 707 + 2 X sub sistemom in me prav nič ne srbi (bila je kompenzacija, drugače si tega tako ne bi mogel privoščit).

LP
Sem bil tudi jaz na nekaj demo-testih JBLov in Mark Levinson_a (tako jih ponavadi parijo v Italiji) in sem že pisal (doživel seveda hude kritike), da sem doživel huda razočaranja, predvsem sem pričakoval več dinamike in basa (tega je bilo hudo premalo, smo šli tipat membrane, če sploh igrajo) Shocked
(Everest cca 50.000 € )
NLP

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2016 23:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prvo kot prvo nehajte se že enkrat prepirat ampak raje konstruktivno debatirajte! (to sem menda že nekajkrat napisal).

Kot drugo, vsak ima svoj okus... jaz imam pač mnogo okusov Smile

Kot tretje; tudi celoten sistem za "samo" par tisoč € lahko je nekomu všeč, tudi meni, zakaj pa ne.

Mejte se radi in naredite ta forum bolj prijaznejši!!!

To ni tekmovanje in "ko je jači" ampak samo izmenjevanje mnenj, ki seveda da ponavadi niso absolutna, normalno.

P.S.: tudi "poznam" Everest pa druge še bolj ekzotične firme in modele kot so recimo Watt Puppy, tudi kakšne modele Marten Audio... vse je stvar okusa in še noben proizvajalec ni našel recepta a najboljši zvočnik, bodisi tudi za 500.000€ +, žal... mnogokrat se človek vpraša zakaj takšna razlika v ceni in ne v zvoku... no potem pa so neskončne debate v uparjanju celotnega sistema itd. neverending story.

Slišal sem tudi "plazma" zvočnike (plazma tweeterji seveda in slabo za zdravje), ki so nekaj posebnega in je tudi lepo doživetje po svoje.
pinus

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2016 23:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@ajka - požar netiš v tem primeru ti...A mogoče ni govora o kakšni "tvoji" firmi, pa te moti?
Z @nlp- jem sva samo izmenjala mnenja glede dotičnih zvočnikov, brez problema.. Kot je že sam omenil, izvira marsikatera ocena le teh iz nekih že "zgodovinskih" predstav oz predsodkov do nekaterih znamk (vpliv psihoakustike), brez zadeve podrobneje spoznati oz. jim omogočiti ustrezne pogoje...
Ti sedaj iščeš neke "probleme"okrog Everesta (kao prenizek..., no moje mnenje je, da je vsakim zvočnikom potreben primeren dodaten "podstavek" za top izkoristek (tudi v mojih dveh sistemih), ne glede na znamko, razen nekaterih, ki to rešujejo že "fabrično"...
Pa tista - tipati membrane JBL - wooferjev, če igrajo... Očitno ti še nisi slišal, kaj te zadeve zmorejo - pravilno "postavljene" seveda... haha...
"Ohišje" M2 (tu sem "pohvalil" enoti - za tem stojim, ne ohišja), pa kljub vsemu (brez eksotičnega lesa) v kombinaciji s trobljo, nudi primeren suport enotama.. lp
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2016 00:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja pa ste res neverjetni ! Sem preštel poste, kar 12 jih je, ampak razen neverjetnih napihovanj, niti eden ni odgovoril na zastavljeno vprašanje, s katerim je bila tema odprta.
A ni čisto simpl reči,"o teh zvočnikih pa pojma nimam, predvsem pa jih nisem slišal". No, dobro, malo bi mogoče trpelo samoljubje.

lpm
NLP

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2016 00:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... no OK; kaj želiš na že napisano?
Lahko ti podam samo svoje subjektivno mnenje, s podporo podkovanih tonskih mojstrov - tudi sem omenil avtosugestijo ali katerokolikšen termin v tej smeri ...).
Kako pa vsak po svoje doživlja različne specifične zvočnike pa je poglavje zase, potrebno je it osebno v dobro akustično urejeno okolje in se prepričat... če je sistemov na voljo več, toliko bolje.

Torej slišal sem jih, primerjal, bili so povsem OK, paš je stavr okusa ali točno to želiš... potem pa slišiš drugi "boljši sistem"... neverending story kot pravim Smile

Nazadnje urejal/a NLP Čet Jan 21, 2016 00:39; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu