Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zvočniki do 600€ za Marantz PM350

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nbazaa

Pridružen/-a: Sob Jan 2015 17:41
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2015 17:52    Naslov sporočila: Zvočniki do 600€ za Marantz PM350 Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Sem nov član foruma, zato vas najprej vse lepo pozdravljam.

Imam namen kupiti par zvočnikov za okoli 500 - 600€, ki bi bili priključeni na Marantz PM350 ojačevalec.

Ali mi lahko prosim priporočate katere naj gledam?

Gledal sem B&W 685, Klipsch RF-52 II, monitor audio bronze BX5, vendar nisem neki poznavalec in imam težave.

Rad bi pa poleg dinamike in globine tudi da bi bili dovolj vzdržljivi, da jih z omenjenim ojačevalcem nebi tako lahko skuril (vem, da ima nazivno moč samo 38W pri 8 ohmih ampak dejansko se mi zdi več moči, lastnik pa zelo rad obrne gumb za glasnot preko polovice).

Hvala z aodgovore.

Lep pozdrav
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
simonceli

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 8:36
Kraj: Komenda

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2015 21:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo, dobrodošel na formu!

Pm350 je zelo osnovna zadeva in njegovih 35w je.. Ne moreš pričakovati dinamike na boxih, ki si jih želiš.

Sam bi zamenjal ojačevalec, za 300-400€ dobiš že kaj zanimivega in dal ostanek v zvočnike. Ni boh, da ne bi dobil relativno dobrega sistema za 600€.
Lp
Nazaj na vrh
nbazaa

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2015 23:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjamem, da je PM350 zelo osnovna zadeva, vendar bodo zvočniki darilo.
Me je pa presenetilo, ko sem ne dolgo nazaj pobrskal po specifikacijah in videl, da ima samo 38W. Z njim smo poganjali ene stare Solton 350W zvočnike za centralno ozvočenje in jih je kar konkretno pognal. Takrat je bil lastnik čisto navdušen in si je hotel te zvočnike kar v dnevno namontirat :). Sedaj ima ene Cerwin Vega bookshelf dvosistemske zvočnike, vendar je bas zelo hitro popačen.

Mogoče bi moral ojačevalec priklopit na moje zvočnike (Monitor audio MR4) in bi videl ali so za popačene base krivi zvočniki ali ojačevalec. Je pa zanimivo, da pri prej omenjenih Solton zvočnikih, ko je ojačevalec prišel v clip in se je zvok popačil je bajta od glasnosti že razpadala.

Lp
Nazaj na vrh
rudyy

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:37
Kraj: izola

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2015 19:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pozdrawljen...

po mojem je skoda porabit 600euro za zvocnike ki bi jih potem poganjal s takimle ojacevalcem...

lp...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslovTelefon: 031342455
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2015 19:14    Naslov sporočila: Re: Zvočniki do 600€ za Marantz PM350 Odgovori s citatom

nbazaa je napisal/a:
Pozdravljeni.

Rad bi pa poleg dinamike in globine tudi da bi bili dovolj vzdržljivi, da jih z omenjenim ojačevalcem nebi tako lahko skuril (vem, da ima nazivno moč samo 38W pri 8 ohmih ampak dejansko se mi zdi več moči, lastnik pa zelo rad obrne gumb za glasnot preko polovice).

Hvala z aodgovore.

Lep pozdrav

Morda se ti bo zdelo paradoksalno, ampak prav z (pre)šibkim in prekrmiljenim ojačevalnikom boš skuril praktično vsak visokotonec!

Audiohedonist
Nazaj na vrh
simonceli

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 8:36
Kraj: Komenda

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2015 21:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Drži.

Marsikdo ne prepozna ( oz ne sliši ), kdaj doseže ojačevalec maks moč.

Dejansko mislijo, da potenciometer za glasnost na 12 pomeni, da ima še polovico rezerve v moči. Žal pa temu ni tako...
Nazaj na vrh
nbazaa

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2015 21:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja..Vem, da je problem, če imaš premočan ojačevalec za zvočnike, še slabše pa je če je ojačevalec "prešvoh".

Potem bi bilo boljše, da bi kupil boljši ojačevalec. Kaj pa priporočate za okoli 300€? Kupoval bi pa stereo ojačevalec. Novega, rabljenega?

Lep pozdrav
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2015 21:29    Naslov sporočila: Re: Zvočniki do 600€ za Marantz PM350 Odgovori s citatom

nbazaa je napisal/a:
Pozdravljeni.

Sem nov član foruma, zato vas najprej vse lepo pozdravljam.

Imam namen kupiti par zvočnikov za okoli 500 - 600€, ki bi bili priključeni na Marantz PM350 ojačevalec.

Ali mi lahko prosim priporočate katere naj gledam?

Gledal sem B&W 685, Klipsch RF-52 II, monitor audio bronze BX5, vendar nisem neki poznavalec in imam težave.

Hvala z aodgovore.

Lep pozdrav

Nabavi Klipsche.
uzitek123

Pridružen/-a: Sob Dec 2013 16:12
Kraj: OPLOTNICA

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2015 21:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Embarassed zgrešil temo....

Nazadnje urejal/a uzitek123 Pon Jan 19, 2015 11:41; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
nbazaa

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2015 21:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa tale?

DENON PMA 720AE

Sem ga na ebayu videl za okoli 280€. Ali bi bila to solidna zamenjava?

Lep pozdrav.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu