| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
nbazaa
Pridružen/-a: Sob Jan 2015 17:41 Prispevkov: 6 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sob Jan 17, 2015 17:52 Naslov sporočila: Zvočniki do 600€ za Marantz PM350 |
|
|
Pozdravljeni.
Sem nov član foruma, zato vas najprej vse lepo pozdravljam.
Imam namen kupiti par zvočnikov za okoli 500 - 600€, ki bi bili priključeni na Marantz PM350 ojačevalec.
Ali mi lahko prosim priporočate katere naj gledam?
Gledal sem B&W 685, Klipsch RF-52 II, monitor audio bronze BX5, vendar nisem neki poznavalec in imam težave.
Rad bi pa poleg dinamike in globine tudi da bi bili dovolj vzdržljivi, da jih z omenjenim ojačevalcem nebi tako lahko skuril (vem, da ima nazivno moč samo 38W pri 8 ohmih ampak dejansko se mi zdi več moči, lastnik pa zelo rad obrne gumb za glasnot preko polovice).
Hvala z aodgovore.
Lep pozdrav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simonceli
Pridružen/-a: Pet Mar 2011 8:36 Prispevkov: 203 Kraj: Komenda
|
Objavljeno: Sob Jan 17, 2015 21:42 Naslov sporočila: |
|
|
Živjo, dobrodošel na formu!
Pm350 je zelo osnovna zadeva in njegovih 35w je.. Ne moreš pričakovati dinamike na boxih, ki si jih želiš.
Sam bi zamenjal ojačevalec, za 300-400€ dobiš že kaj zanimivega in dal ostanek v zvočnike. Ni boh, da ne bi dobil relativno dobrega sistema za 600€.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nbazaa
|
Objavljeno: Sob Jan 17, 2015 23:52 Naslov sporočila: |
|
|
Verjamem, da je PM350 zelo osnovna zadeva, vendar bodo zvočniki darilo.
Me je pa presenetilo, ko sem ne dolgo nazaj pobrskal po specifikacijah in videl, da ima samo 38W. Z njim smo poganjali ene stare Solton 350W zvočnike za centralno ozvočenje in jih je kar konkretno pognal. Takrat je bil lastnik čisto navdušen in si je hotel te zvočnike kar v dnevno namontirat :). Sedaj ima ene Cerwin Vega bookshelf dvosistemske zvočnike, vendar je bas zelo hitro popačen.
Mogoče bi moral ojačevalec priklopit na moje zvočnike (Monitor audio MR4) in bi videl ali so za popačene base krivi zvočniki ali ojačevalec. Je pa zanimivo, da pri prej omenjenih Solton zvočnikih, ko je ojačevalec prišel v clip in se je zvok popačil je bajta od glasnosti že razpadala.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rudyy
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:37 Prispevkov: 69 Kraj: izola
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2015 19:04 Naslov sporočila: |
|
|
pozdrawljen...
po mojem je skoda porabit 600euro za zvocnike ki bi jih potem poganjal s takimle ojacevalcem...
lp... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2015 19:14 Naslov sporočila: Re: Zvočniki do 600€ za Marantz PM350 |
|
|
| nbazaa je napisal/a: | Pozdravljeni.
Rad bi pa poleg dinamike in globine tudi da bi bili dovolj vzdržljivi, da jih z omenjenim ojačevalcem nebi tako lahko skuril (vem, da ima nazivno moč samo 38W pri 8 ohmih ampak dejansko se mi zdi več moči, lastnik pa zelo rad obrne gumb za glasnot preko polovice).
Hvala z aodgovore.
Lep pozdrav |
Morda se ti bo zdelo paradoksalno, ampak prav z (pre)šibkim in prekrmiljenim ojačevalnikom boš skuril praktično vsak visokotonec! _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simonceli
Pridružen/-a: Pet Mar 2011 8:36 Prispevkov: 203 Kraj: Komenda
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2015 21:17 Naslov sporočila: |
|
|
Drži.
Marsikdo ne prepozna ( oz ne sliši ), kdaj doseže ojačevalec maks moč.
Dejansko mislijo, da potenciometer za glasnost na 12 pomeni, da ima še polovico rezerve v moči. Žal pa temu ni tako... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nbazaa
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2015 21:18 Naslov sporočila: |
|
|
Ja..Vem, da je problem, če imaš premočan ojačevalec za zvočnike, še slabše pa je če je ojačevalec "prešvoh".
Potem bi bilo boljše, da bi kupil boljši ojačevalec. Kaj pa priporočate za okoli 300€? Kupoval bi pa stereo ojačevalec. Novega, rabljenega?
Lep pozdrav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2015 21:29 Naslov sporočila: Re: Zvočniki do 600€ za Marantz PM350 |
|
|
| nbazaa je napisal/a: | Pozdravljeni.
Sem nov član foruma, zato vas najprej vse lepo pozdravljam.
Imam namen kupiti par zvočnikov za okoli 500 - 600€, ki bi bili priključeni na Marantz PM350 ojačevalec.
Ali mi lahko prosim priporočate katere naj gledam?
Gledal sem B&W 685, Klipsch RF-52 II, monitor audio bronze BX5, vendar nisem neki poznavalec in imam težave.
Hvala z aodgovore.
Lep pozdrav |
Nabavi Klipsche. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
uzitek123
Pridružen/-a: Sob Dec 2013 16:12 Prispevkov: 127 Kraj: OPLOTNICA
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2015 21:39 Naslov sporočila: |
|
|
zgrešil temo....
Nazadnje urejal/a uzitek123 Pon Jan 19, 2015 11:41; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nbazaa
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2015 21:43 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa tale?
DENON PMA 720AE
Sem ga na ebayu videl za okoli 280€. Ali bi bila to solidna zamenjava?
Lep pozdrav. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|