Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Receiver

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
JJAB

Pridružen/-a: Sob Apr 2014 0:05
Kraj: Moon

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2014 15:49    Naslov sporočila: Receiver Odgovori s citatom

Kater receiver bi priporočili, da bi imel primerne karakteristike za kakovostno poganjanje para MA GX100.

Mora pa biti receiver, ker uporabljam tudi za hišni kino.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2014 16:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

AVR receiverji so namenjeni kvalitetni DSP večkanalni reprodukciji in čeprav imajo funkcijo direct stereo, nobeden nima vgrajenega kolikor toliko solidnega stereo predojačevalca, saj to tehnično ni izvedljivo..
Seveda obstajajo modeli, ki stereo igrajo še kar zadovoljivo.
Imel sem par Yamahinih 500 serije( v notranjosti jih ne spreminjajo, samo dodajajo jim nove in nove funkcije) in so prijetno ponazarjali stereo, dokler jih nisem uporabil kot stereo predojačevalec za Yamahino 2x500W sinus končno stopnjo in rezultat je bil porazen.
Končalo se je tako, da sem v nastavitvah enega nastavljivih programov stišal na 20% vse surround zvočnike razen dveh glavnih in v tem primeru je bil stereo boljši kot v stereo direct programu.
Gre pač za digitalno napravo zabavne eltronike, ki je prej mešanec med PCjem in ojačevalcem, kot pa mešanec med stereo predojačevalcem in ojačevalcem, pa čeprav je na zunaj videti marsikateri od AVRjev kot audio komponenta.
rudyy

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:37
Kraj: izola

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2014 17:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pozdraw...

kaksen je pa cenovni rang...

lp...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslovTelefon: 031342455
JJAB

Pridružen/-a: Sob Apr 2014 0:05
Kraj: Moon

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2014 17:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Primeren zvočnikom.
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2014 20:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JJAB... dober odgovor -> primeren zvocnikom.
Moj recept, do katerega sem prisel skozi leta je: srednji ali visji razred A/V receiverja za pokrivanje A/V uzivancije in ornk stereo ojacevalec s HT bypasom. Na ta nacin zadovoljis potrebi po filmih in glasbi, za katereo je potrebna malce boljsa oprema. Ce pa ze pa cim visji razred A/V receiverjev. Npr predlog Marantz SR7009. Marantz mi je deloval s svojimi A/V receiverjih, tudi v glasbi vedno solidno.

lp, d.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2014 12:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://playroom.si/Marantz-SR7009-Mrezni-13.2-kanalni-4K-3D-AV-sprejemnik-moci-9x200W
Je v podobni cenovni klasi kot zvočniki.
Tadej

Pridružen/-a: Pet Jan 2009 21:02

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2014 18:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar je povedal delfinus menim tudi sam. Obvezno poglej Marantza, tudi Denon ni od muh in je praviloma še cenejši, v kolikor je cena eden izmed kriterijev. Sploh, če te zanimajo novejši formati (Dolby Atmos in Auro 3d). D&M skupina ima mislim da še edina Audyssey, ostali so prešli na svoje rešitve, če je to pomembno. Če nisi omejen le na slovenski prostor, se po nakupih ozri še v Nemčiji, se najde marsikaj ugodnega, sploh če je dovolj že kakšen starejši model višjega ranga.
Nazaj na vrh
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 18, 2014 01:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne pozabit na Yamaho RX-V3030A.Yamahe serije 30xx dobivajo samo najvišje ocene zadnjih 5let.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 18, 2014 13:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam sem pred leti ogromno ukvarjal s tem problemom. No na koncu sem pristal pri dveh popolnoma ločenih sistemih...

Ce se osredotočim na odgovor: AV receiver v stero načinu.
Poslušal sem celo vrsto naprav do 1.000 evrov. Vse kar se da v SLO dobiti. Bistvenih razlik nisem slišal med vrsto različnih opcij. Da bil lahko rekel, da je nekaj odlično, drugo pa slabo v istem cenovnem rangu ni mogoče.
Najbolj sta me v svojem "direct" načinu prepričala marantz in pa nad. Je bilo nekaj več odra detajlov. Potrebno je priznati, da je stereo zvok s tema presenetljivo dober in neka dodana vrednost v primerjavi z npr. denonom, yamaho, ..., ki so se vsi zvrstili na probi doma in sem bil nekaj časa z NAD 747 v stereo kar zadovoljen. Tudi gostje, ki presegajo na stereo, na poslušanju niso bili nezadovoljni.
Dokler nisem slučajno privlekel stereo ojačevalec višjega ranga domov... in je moral ostati...
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 19, 2014 01:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MitjaF je napisal/a:
Ne pozabit na Yamaho RX-V3030A.Yamahe serije 30xx dobivajo samo najvišje ocene zadnjih 5let.

Gre konkretno za Monitor Audio zvočnike. Ne moreš posploševati, ne paše vse povsod.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu