| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
l150150b
Pridružen/-a: Tor Dec 2013 9:29 Prispevkov: 5 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Dec 24, 2013 09:42 Naslov sporočila: Povezava SIOL BOX na AV receiver in LCD TV |
|
|
| Zanima me kako "pravilno" povezati med seboj komponente SIOL BOX-AV Receiver in LCD TV? Namreč povezava kot je: SIOL BOX preko HDMI na AV Receiver in potem zopet HDMI na TV-LCD ni v redu (kot se običajno propagira kot pravilna)-ker prihaja do zamika med zvokom in sliko! To pa zato, ker (predvidevam) moderni SMART TV sliko še procesira (obdela) in zato prihaja do zamika! To pa se ne more kompenzirati s kakšno funkcijo zamika zvoka na AV Receiverju, ker ta zamik ni KONSTANTEN-tako da ta funkcija AV Receiverja ta problem ne rešuje! Kakšno je vaše mnenje-oziroma ali je ta rešitev da greš z HDMI direktno na TV LCD in šele potem iz TV-ja zvok pripelješ na AV Receiver-torej ali je to edina rešitev tega problema??? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Tor Dec 24, 2013 10:19 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen,
jaz imam povezano kot na sliki, ze leta tako. Ne vem kako je z zamikom, ki bi ga ustvarjal Siol Box, zal nimam. Pri HTPCju teh zamikov ni, pa ce gre za gledanje filmov preko Xbmcja ali gledanje TV programa preko DVB-C tunerja, ki je instaliran v samem HTPCju.
Marantz receiver ima sicer funkcijo Lip Sync, kjer lahko nastavis zamik za audio, ampak nisem nikoli uporabil.
Lahko bi poskusil se varianto, kjer bi iz Siol boxa peljal HDMI direktno na TV in pri tem prenesal zgolj samo video. Audio pa bi iz siol boxa peljal preko optike oz. SPDIF izhoda na receiver.
Kar se tice opticne povezave (glej sliko) je v mojem primeru namenjena zgolj samo prenosu audia pri neposrednem gledanju TV programa.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
l150150b
|
Objavljeno: Sre Dec 25, 2013 00:17 Naslov sporočila: |
|
|
| Nisva se popolnoma razumela! Zamik se ne pojavlja na, oziroma iz SIOL BOX-a pač pa se pojavi kasnitev slike na SMART TV, ker TV popravlja/procesira sliko - za to opravilo pa pač porabi določene milisekunde-tako da slika zaostaja za zvokom, če je le-ta priključen direktno iz SIOL BOX-a. Ja, funkcija zamika zvoka na AV receiverju obstoji-tudi jaz jo imam vendar je ne moreš uporabiti, ker ta zamik oziroma zaostajanje slike ni konstatno-enkrat več, drugič manj pač odvisno koliko ti TV sliko "obdeluje"! Torej po moji logiki se ta problem reši edino na ta način, da zvok na AV receiver pripelješ iz digitalnega (optika ali koaks) izhoda na TV! To pa podre teorijo, da je AV receiver "srce" hišnega kino sistema! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Sre Dec 25, 2013 00:24 Naslov sporočila: |
|
|
| Zaslon ničesar kriv. Krivec je ponudnik signala. Samo poglej glasbene programe kjer se predvajajo spoti pa ti bo vse jasno. Poslušaj zvok in glej pevce kadar pojejo na MTV ali podobnem kanalu. Namreč pri IPTV televiziji pa ne glede na ponudnika slika, in zvok nista nikoli sinhronizirana. To je dodatni davek IPTV (internet protokol television) ki ga morajo naročniki požreti z cmokom v grlu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
strumf666
Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14 Prispevkov: 217 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sre Dec 25, 2013 00:29 Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno bi se zadevo dalo rešit, če nastaviš TV na PC mode, da ne obdeluje slike, samo ne vem če to želiš (neobdelano sliko). Je pa čudno, da TV ne kompenzira zakasnitve procesiranja slike na zvoku, če oboje vodiš preko HDMI-ja.
Mogoče obstaja kak novejši firmware za TV, ki to popravi? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jože
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30 Prispevkov: 321 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Sre Dec 25, 2013 09:10 Naslov sporočila: Re: Povezava SIOL BOX na AV receiver in LCD TV |
|
|
| l150150b je napisal/a: | | Zanima me kako "pravilno" povezati med seboj komponente SIOL BOX-AV Receiver in LCD TV? Namreč povezava kot je: SIOL BOX preko HDMI na AV Receiver in potem zopet HDMI na TV-LCD ni v redu (kot se običajno propagira kot pravilna)-ker prihaja do zamika med zvokom in sliko! To pa zato, ker (predvidevam) moderni SMART TV sliko še procesira (obdela) in zato prihaja do zamika! To pa se ne more kompenzirati s kakšno funkcijo zamika zvoka na AV Receiverju, ker ta zamik ni KONSTANTEN-tako da ta funkcija AV Receiverja ta problem ne rešuje! Kakšno je vaše mnenje-oziroma ali je ta rešitev da greš z HDMI direktno na TV LCD in šele potem iz TV-ja zvok pripelješ na AV Receiver-torej ali je to edina rešitev tega problema??? |
Po moje je pravilna rešitev:
- Siol box povežeš na reciver s hdmi kablom .
- Reciver in TV povežeš s Hdmi kablom, pri tem pazi na katerem HDMI ima TV označen ARC (audio return chanel) Nekateri TV-ji imajo to funkcijo na vseh HDMI vhodih Samsung samo na HDMI2! Običajno se TV in Reciver »sporazumeta« kakšna zakasnitev zvoka je potrebna in od tu naprej bi morala zakasnitev zvoka delovati avtomatsko in ne bi smelo biti več težav!
- Če to ne bo rešilo problema je treb prečekirat nastavitve HDMI izhodov na reciverju in vhoda na TV-ju
- Če kljub vsemu ne bo OK.
- Na Reciverju nastavi procesiranje slike na 1080p, tako jo TV-ju ne bo potrebno procesirat.
- Običajno imajo dobri Recivarji povsem spodobno skaliranje slike in tako ni bojazni, da bo zato slika slabša kot če bi jo pustil neobdelano in jo obdela TV. Zakasnitev zvoka bo tako konstantna in se jo bo dalo po potrebi ročno nastavit na reciverju. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Sre Dec 25, 2013 14:59 Naslov sporočila: |
|
|
| Za kater TV gre in kater A/V receiver? lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
l150150b
|
Objavljeno: Sre Dec 25, 2013 16:24 Naslov sporočila: Hvala za "smiselne" odgovore oziroma razmišljanaj! |
|
|
Podatki o opremi:
TV je: SAMSUNG 3D LED TV 55ES6100
AV receiver je: YAMAHA RX-V663
Trditev, da TV ne kasni signala-po mojih dolgih testiranjih in ugotovitvah - mislim, da ne drži - čeprav je pa res, da serviserji na uradnem SAMSUNG servisu ta pojav ne poznajo! Jaz to lahko potrdim s tem, da sem veiko časa posvetil temu in točno lahko ugotovil, da sta zvoka zamaknjena-tisti, ki ga TV predvaja po svojih zvočnikih in tisti, ki se predvaja na AV receiverju, če je izvor direktno iz SIOLBOX-a!
Seveda to ni vedno in tudi ta kasnitev ni konstatna - pač odvisno kdaj in za koliko se slika v TV-ju "popravlja"!
No saj v samem V-ju je izgleda to v redu rešeno-ker audio optični izhod iz TV-ja je vedno v fazi s sliko-se pravi, da za kolikor sam TV zakasni sliko-za toliko se naredi "delay" tudi na zvoku-tako, da če je kot izvor zvoka za AV Receiver optični izhod iz TV-ja - potem zamikov ni!
Ugotovitev, da večina IPTV signalov ima tudi nesinhronizirana avdio in video signal pa verjetno tudi v določeni meri drži - čeprav to mogoče ni toliko izrazito kot je ta kasnitev, ki jo dela (SMART) TV!
To temo sem začel bolj z namenom, da se ve za ta pojav - da bi si kdo drug mogoče prihranil živce in čas predno bi to ugotovil!
Hvala za pametne nasvete in lep pozdrav! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Sre Dec 25, 2013 21:03 Naslov sporočila: |
|
|
In ce izklopis vse napredne obdelave slike? Kaj se zgodi takrat?
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Sre Dec 25, 2013 21:26 Naslov sporočila: Re: Hvala za "smiselne" odgovore oziroma razmišlja |
|
|
| l150150b je napisal/a: | Podatki o opremi:
TV je: SAMSUNG 3D LED TV 55ES6100
AV receiver je: YAMAHA RX-V663
Trditev, da TV ne kasni signala-po mojih dolgih testiranjih in ugotovitvah - mislim, da ne drži - čeprav je pa res, da serviserji na uradnem SAMSUNG servisu ta pojav ne poznajo! Jaz to lahko potrdim s tem, da sem veiko časa posvetil temu in točno lahko ugotovil, da sta zvoka zamaknjena-tisti, ki ga TV predvaja po svojih zvočnikih in tisti, ki se predvaja na AV receiverju, če je izvor direktno iz SIOLBOX-a!
Seveda to ni vedno in tudi ta kasnitev ni konstatna - pač odvisno kdaj in za koliko se slika v TV-ju "popravlja"!
No saj v samem V-ju je izgleda to v redu rešeno-ker audio optični izhod iz TV-ja je vedno v fazi s sliko-se pravi, da za kolikor sam TV zakasni sliko-za toliko se naredi "delay" tudi na zvoku-tako, da če je kot izvor zvoka za AV Receiver optični izhod iz TV-ja - potem zamikov ni!
Ugotovitev, da večina IPTV signalov ima tudi nesinhronizirana avdio in video signal pa verjetno tudi v določeni meri drži - čeprav to mogoče ni toliko izrazito kot je ta kasnitev, ki jo dela (SMART) TV!
To temo sem začel bolj z namenom, da se ve za ta pojav - da bi si kdo drug mogoče prihranil živce in čas predno bi to ugotovil!
Hvala za pametne nasvete in lep pozdrav! |
To zakasnitev sem opazil tudi jaz, če je reciver v stereo načinu, je zakasnitev še bolj opazna. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
l150150b
|
Objavljeno: Čet Dec 26, 2013 10:05 Naslov sporočila: |
|
|
Da bi izklopil vse "napredne" obdelave slike?
Tega nisem poskusil (niti ugotavljal kje bi se to naredilo) - predvsem pa ne vem če bi bilo to smiselno, da ne izkoristiš funkcij, ki ti jih TV ponuja v smislu izboljšave slike!
Zaenkrat sem ostal pri povezavi, da zvok na AV Receiver pripeljem "nazaj" iz optičnega izhoda TV-ja in se s tem "izneveril" logiki, da je AV Receiver srce HT-ja in da naj vse gre preko njega! S tem sem se nekako rešil tistega res motečega zamika oziroma kasnitve slike za zvokom!
Lepe praznike vsem Forumašem! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29 Prispevkov: 206 Kraj: Miklavž na dr. polju
|
Objavljeno: Sob Dec 28, 2013 01:42 Naslov sporočila: |
|
|
Zamik na Tv-ju bi naj bil konstanten - vsaj jaz še nisem doživel da ne bi bil, pa sem inštaliral že na stotine domačih kin... Največji zamik imajo dražji 800 Hz Tv-ji (sploh kakšni dražji Philips-i z Pixel Perfect procesorjem) tudi do 200 ms! Če pa izklopiš v meniju to procesiranje gibanja slike - kot je recimo Motion Plus pri Samsungu - boš imel skorajda ničelni časovni zamik.
Ne verjamem da tvoj TV spreminja lip sync, bolj sumim, da je problem v TV programih ali pa mogoče v Siol-u ?? Probaj menjati komunikator. Če pa imaš optični kabel speljan do stanovanja, pa ti lahko Siol naredi kabelsko TV - torej boš lahko uporabljal Samsungov vgrajen DVB-C sprejemnik namesto komunikatorja. Tako boš pa zvok dobil direkno iz optičnega izhoda TV-ja v Yamaho popolnoma usklajenega.
Kako pa je z usklajenostjo pri gledanju DVD-jev? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
l150150b
|
Objavljeno: Pon Dec 30, 2013 21:10 Naslov sporočila: |
|
|
| Bi se zahvalil soforumašem za koristne nasvete-upam, da bodo te ugotovitve okrog zamika slike, ki se pojavlja zaradi funkcije SMART TV-ja komu prav prišle. Jaz bom pač ostal pri tej preizkušeni povezavi-to je, da audio signal na AVReceiver pripeljem iz optičnega izhoda TV-ja in ne direktno iz SIOL BOX-a. Torej SIOL BOX - HDMI - SMART TV (video in audio) in nazaj SMART TV - OPTIKA - AVReceiver (audio)! Pri takšni priključitvi zamika med sliko in tonom še nisem opazil! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|