| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Vinylfreak86
Pridružen/-a: Pon Okt 2013 21:57 Prispevkov: 298 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 11:58 Naslov sporočila: Kitajski stereo ojačevalniki |
|
|
Se oproščam, če gredo komu lasje pokonci, a nimamo vsi nekaj tisoč evrov na voljo za opremo. Zanima me, če ima kdo izkušnje s cenejšimi kitajskimi ojačevalci za hi-fi ter če so sploh za kaj? Odločam se med nakupom kakega cca 30 let starega Pioneerjevega ojačevalnika ali cenejšim novim kitajskim. Samo z rabljeno robo v Sloveniji je problem, ker večina ljudi prodaja odsluženo šaro, za katero niti delov ne dobiš več. Poleg tega se ne bom vozil na drugi konec države za en ojačevalnik.
Mimogrede, ojačevalnik rabim izključno za gramofon in nič drugega.
Hvala za informacije! _________________ Vinyl forever!!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 13:07 Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj se ni kaj za oproščati Vinylfreak86. Kakor si zelo lepo napisal nas je kar nekaj, ki imamo omejen budget in želimo iz tega pridobiti maksimalno, nimamo pa težav z egom ali podobnimi psihološkimi pojavi.
Sam sem na "kitajcih" že nekaj časa, prav tako sem jih kar nekaj tudi testiral in ti lahko iz prve roke napišem, da boš za ceno novega "kitajca" težko našel dobro ohranjenega rabljenega "evropejca" ali "združenodržavca" primerljive kvalitete.
Mirno lahko napišem, da so ljubitelji dobrega zvoka in tudi audiofili bili pri meni presenečeni za kakšen denar sem uspel sestaviti sistem (faktor med vloženim zneskom in predvidevano ceno je v povprečju med 3 in 5).
Poleg tega lahko z minimalnimi posegi - modifikacijami - dvigneš nivo kvalitete za stopničko ali dve.
Pri nas za uvoz kitajske opreme skrbi Kalimero (možnost posoje na dom), za izdelke narejene na Kitajskem sestavljene pa v Evropi, jih je kar precej . (če se adminu zdi to neprimerna reklama, naj izbriše tale odstavek) _________________ Nikoli se ne prepiraj z idiotom,
ker te bo potegnil na svoj nivo
in te premagal s svojimi izkušnjami. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfreak86
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 13:53 Naslov sporočila: |
|
|
Senca, hvala za odgovor. Tudi sam sem že opazil, da so tisti rabljeni ojačevalniki, ki so res ohranjeni in vrhunski še vedno dražji od novih kitajskih. Tisto kar se pa prodaja za male pare pa je navadno zanič, edino če bi imel res srečo. Nekako v naši družbi še vedno velja, da je kitajska roba škart in se ne moreš hvaliti z njo. Vendar so tudi tam naredili pomembne korake naprej. Kajti če pogledamo v preteklost, so tudi Japonci na začetku izdelovali slabe kopije nemških hi-fi komponent, a je kasneje posnemovalec tehnološko premagal originalnega izdelovalca. _________________ Vinyl forever!!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 14:13 Naslov sporočila: |
|
|
No, Senca je bolj skromne sorte. Pozabil je omeniti, da zna z manjšimi predelavami prepričati svoje ojačevale in pripadajočo opremo, da špilajo še na višjem rangu...
Mimogrede, čisto ok... Če pa bo tvoj ego trpel , potem se rajši zakreditiraj, pa kupi nekaj za več tisoč evrčkov... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfreak86
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 15:08 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: | No, Senca je bolj skromne sorte. Pozabil je omeniti, da zna z manjšimi predelavami prepričati svoje ojačevale in pripadajočo opremo, da špilajo še na višjem rangu...
Mimogrede, čisto ok... Če pa bo tvoj ego trpel , potem se rajši zakreditiraj, pa kupi nekaj za več tisoč evrčkov... |
No zakreditiral se ziher ne bom, kupim za tak znesek, kolikor imam denarja. Verjamem pa, da se da stvari še nadgradit. _________________ Vinyl forever!!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 15:42 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: | No, Senca je bolj skromne sorte. Pozabil je omeniti, da zna z manjšimi predelavami prepričati svoje ojačevale in pripadajočo opremo, da špilajo še na višjem rangu...
Če se omejimo na lampaše, od 1948 leta, ko je D.T.N. Williamson predstavil svoj push pull ojačevalec, se ni zgodilo nič pretresljivega. Tista shema narejena u nulo je še vedno vrhunski ojačevalec na lampe.
Tudi kitajci se morajo držati nekih osnov. Teoretično, če kupiš kitajca, narejenega po korektni shemi - z izboljševanjem posameznih komponent prilezeš zelo visoko.
Pomembno je, da ima lampaško usmerjevalko in dušilko (vsaj eno) v napajanju. Seveda so na prepihu izhodni transformatorji - brez res dobrih ni niti V od vrhunskega (burek docet). Tudi to se da zamenjat, če je le dovolj prostora na ohišju.
Sicer poznam zgodbo, ko je cca 20 let kasneje neki anglež naredil tranzistorski A klasa ojačevalec 10W, ki je menda v direktni primerjavi nadigral Williamsona. To je bilo potem objavljeno in so generacije lotale tisto. Nekje moram imeti članek in shemo, ki sem si jo spravil, da bom nekega dne šel to zalotat. Genialnost po angleško. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 15:56 Naslov sporočila: |
|
|
Kitajci in predelave, to je približno tako, kot če kupiš yugota, dodaš boljše podvozje, zavore, kolesa, ko zmanjka moči, zamenjaš izpuh, filtre, ker to ni dovolj, zamnjaš motor od močnega Fiata, še malo boljše sedeže,...na koncu pa bi najraje zamejal še karoserijo...in imaš dirkalnik.  |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 16:05 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, kaj ti pa ostane, če nimaš denarja za novega bolida?
Na enem tranzistorcu tega ne moreš početi tako učinkovito in temeljito. Sploh brez velikega znanja. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 16:19 Naslov sporočila: |
|
|
| jaz kitajskih jajčk niti pod razno ne bi kupil, tudi ne vem a od novih sploh ima kaj phono vhod, tenutno se dobi za par sto eur kar marsikaj zelo solidnega, nikakor pa ne bi kupil nekaj novega da takoj potem nekaj popravljam in izboljšujem.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 16:25 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz tudi ne, zato sem napisal - teoretično - kar tudi drži. Vprašanje je ali ima smisel.
Phono na relativno poceni lampašu integrircu, hm: Magnat RV1, potem...? Pa še ta ni tako poceni, čeprav narejen na kitajskem.. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 16:40 Naslov sporočila: |
|
|
| jacoby je napisal/a: | Kitajci in predelave, to je približno tako, kot če kupiš yugota, dodaš boljše podvozje, zavore, kolesa, ko zmanjka moči, zamenjaš izpuh, filtre, ker to ni dovolj, zamnjaš motor od močnega Fiata, še malo boljše sedeže,...na koncu pa bi najraje zamejal še karoserijo...in imaš dirkalnik.  |
Prav čakal sem kdo bo prvi nastopil s takšnimi komentarji in primerjavami.
Jacoby, mi je zanimivo, da si takšnih primerjav nisi "upal" dati tukaj:
- predelava DacMagica:
http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=1041&postdays=0&postorder=asc&highlight=dac&start=0
- Squeezebox tema:
http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=210
ali drugje na tem forumu (se mi ne da iskati podrobnosti), kjer je vrednost med komponento in stroški predelave v zelo zanimivem razmerju?!? Seveda pa tudi ne smemo zanemariti, da so komentatorji v popolnoma drugi ligi kot mi lastniki (ali bodoči lastniki) kitajskih komponent.
Kakor je že nekje na tem forumu link do predelave Tannoy Westminster Royal Special Edition zvočnikov z Delund izdelki:
http://jeffsplace.me/wordpress/?p=4912
in tako dalje (optimizacija in modifikacija kretnice na B&W 801 - mislim da Stereophile, .....) Haaalllooo?!? Predelovati izdelke, ki so stali nekaj 10.000 eur? No ja, kdo sem jaz ali ti Jacoby, da bi o tem sodila.
Da vidimo poznavalce, na kateri CD-player že nekaj let prisega lastnik TRM audia, pri katerem se je bilo vedno prijetno zadržati na MultimediaShowu:
Aja, da ne pozabim, je tudi predelan.....
Je pa res da še tako hudo dobre in kvalitetne komponente (pri tovarniški vgradnji ali predelavi) ne bodo rešile zgrešenega osnovnega koncepta.[img][/img] _________________ Nikoli se ne prepiraj z idiotom,
in te premagal s svojimi izkušnjami.
Nazadnje urejal/a Senca Pet Nov 15, 2013 17:14; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 17:00 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | | jaz kitajskih jajčk niti pod razno ne bi kupil, tudi ne vem a od novih sploh ima kaj phono vhod, tenutno se dobi za par sto eur kar marsikaj zelo solidnega, nikakor pa ne bi kupil nekaj novega da takoj potem nekaj popravljam in izboljšujem.. |
Sicer morda že malo off-topic, vendar direktna primerjava kitajskih jajčk, ki slišijo na ime MS-5881A in Primaluna Prologue 2 - 550.- eur vs. 2.000 eur - ga je kitajski jajček popapcal, da je bilo hudo.
Tukaj mislim, da bom tudi zaključil s komentiranjem, saj sem želel podati mnenje, da je nakup kitajskih jajčk (kakor bi se izrazil vsepoznavalec audiofrik) vsekakor smotern, kaj konkretno pa boste morali pomagati ostali soforumaši, saj sam ne uporabljam phono vhoda, zato tudi konkretnih modelov s to funkcijo ne poznam.
Bi pa od audiofrika pričakoval kaj več kot samo splošen odgovor - "se dobi za par sto eur kar marsikaj zelo solidnega". Kaj konkretnega?!?, daj bodi vsaj enkrat produktiven in Vinylfreak86-u pomagaj pri izbiri v njegovem budgetu s konkretnimi modeli, da bo lahko preučil zadeve..... _________________ Nikoli se ne prepiraj z idiotom,
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ljnkl
Pridružen/-a: Sre Okt 2013 23:15 Prispevkov: 20 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 17:47 Naslov sporočila: |
|
|
nasvidenje
Nazadnje urejal/a ljnkl Pon Nov 18, 2013 14:10; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 17:58 Naslov sporočila: |
|
|
| ljnkl je napisal/a: | | Naj tvegam še pozitiven odgoror: Rega Brio R pohrusta in potepta vse kitajčke. Stane par 100 evrov in ima tudi phono vhod. Z gramofonoskim virom pa kitajčke sploh izstreli v nepovrat. |
Pa smo po kar nekaj postih dočakali konkreten odgovor - Ljnkl je podal en model, kateri tudi cenovno ustreza Vinylfreak86-u..... _________________ Nikoli se ne prepiraj z idiotom,
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 18:09 Naslov sporočila: |
|
|
če dam konkretni nasvet me bo par dežurnih na forumu takoj sesulo,
sigurno bi bil kak Rega integrirc super,še bolj priporočam Musical Fidelity a1 ali 1x z solidnim mm in mc vhodom, tudi stari Cyrus ni zanič, A&R Cambridge in še bi lahko našteval, vse za par sto eur in garantirano bo čez 10 let še vredno toliko kot danes plačaš zanj, ne vem zakaj pametničiš takoj o kitajčkih ko nimaš nobenih iskušenj kot praviš z phono ker ga nimaš...
Sem pa par teh kitajčkov videl ko jih je žal že pokojni kolega skušal porihtati, bil je legenda za lampe ampak je parkrat rekel da ga čudi da so sploh sposobni tak jajc skupaj sčarat... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|