Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

B&W matrix 801 ali JBL ti 5000 limited edition

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
maxxim

Pridružen/-a: Sob Avg 2008 19:54

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2013 00:29    Naslov sporočila: B&W matrix 801 ali JBL ti 5000 limited edition Odgovori s citatom

Zanima me katere zvocnike mi priporocate. Glede na ceno se bi raje odlocil za jbl ker jih dobim skoraj 800 eurov ceneje. Zanima pa me tudi vase mnenje, ce ste jih imeli priliko poslusati. Uporabljal bi za stereo in hisni kino. LP Ales
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2013 11:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Popolnoma dva različna zvočnika !
Si slišal katerega od njih .
B&W 801, vsaka verzija drugačen zvok. Starejši modeli izrazito zaprt, suh zvok z obilico "Woolmark" basa, težak za poganjat...
JBL pravo nasprotje le tega, bistveno lažji za poganjat a samosvoj zvok JBL, ki ti mora biti všeč...
Oba, obvezno kvalitetna elektronika, kablovje, primeren prostor, če bo veliko kompromisov bo samo še eden povprečno_slab zvok ...
Čeprav dokaj razširjen hi-end zvočnik, v domačem okolju je težko "srečat dober zvok" z 801, kar veliko pove o "zahtevnosti" zvočnika in "površnostjo" uporabnika.
maxxim

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2013 11:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hval ajka za odgovor

Brat je imel jbl ti 5000, bowerse pa sem slisal enkrat pred kaksnimi 15 leti. Sedaj sem se odlocil in tudi narocil jbl ti 5000.Ali je kaksna razlika med navadno in LE verzijo.Po forumih berem,da so vse verzije iste ne glede na oznako. Lp Ales
Nazaj na vrh
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2013 12:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem, kje si preverjal, ampak LE ima drugačne enote.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
maxxim

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2013 12:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz mislim,da je med modeli razlika,Ne vem tocno na katerem forumu sem bral,kjer pa je nekdo zapisal,da ko narocas enote,te pa nihce ne vprasa za kateri model,ker so vsi isti. Brat je imel amerisko verzijo,sedaj pa so enote ameriske, zvocnike pa izdelujejo na Danskem. Vsaj tako mislim. LP Ales
Nazaj na vrh
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2013 13:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tisto sem pisal jaz. Ampak ni šlo za LE, temveč za to, da je nekdo trdil, da so prve različice imele alnico magnete. Skratka, da je šlo za več različic z istim imenom, ki naj bi se razlikovale po kakovosti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
maxxim

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2013 14:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

O.K hvala za razlago Gerchy
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu