| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
maxxim
Pridružen/-a: Sob Avg 2008 19:54 Prispevkov: 52
|
Objavljeno: Tor Nov 12, 2013 00:29 Naslov sporočila: B&W matrix 801 ali JBL ti 5000 limited edition |
|
|
| Zanima me katere zvocnike mi priporocate. Glede na ceno se bi raje odlocil za jbl ker jih dobim skoraj 800 eurov ceneje. Zanima pa me tudi vase mnenje, ce ste jih imeli priliko poslusati. Uporabljal bi za stereo in hisni kino. LP Ales |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Nov 12, 2013 11:22 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Popolnoma dva različna zvočnika !
Si slišal katerega od njih .
B&W 801, vsaka verzija drugačen zvok. Starejši modeli izrazito zaprt, suh zvok z obilico "Woolmark" basa, težak za poganjat...
JBL pravo nasprotje le tega, bistveno lažji za poganjat a samosvoj zvok JBL, ki ti mora biti všeč...
Oba, obvezno kvalitetna elektronika, kablovje, primeren prostor, če bo veliko kompromisov bo samo še eden povprečno_slab zvok ...
Čeprav dokaj razširjen hi-end zvočnik, v domačem okolju je težko "srečat dober zvok" z 801, kar veliko pove o "zahtevnosti" zvočnika in "površnostjo" uporabnika. _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
maxxim
|
Objavljeno: Tor Nov 12, 2013 11:59 Naslov sporočila: |
|
|
Hval ajka za odgovor
Brat je imel jbl ti 5000, bowerse pa sem slisal enkrat pred kaksnimi 15 leti. Sedaj sem se odlocil in tudi narocil jbl ti 5000.Ali je kaksna razlika med navadno in LE verzijo.Po forumih berem,da so vse verzije iste ne glede na oznako. Lp Ales |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Tor Nov 12, 2013 12:08 Naslov sporočila: |
|
|
| Ne vem, kje si preverjal, ampak LE ima drugačne enote. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
maxxim
|
Objavljeno: Tor Nov 12, 2013 12:34 Naslov sporočila: |
|
|
| Tudi jaz mislim,da je med modeli razlika,Ne vem tocno na katerem forumu sem bral,kjer pa je nekdo zapisal,da ko narocas enote,te pa nihce ne vprasa za kateri model,ker so vsi isti. Brat je imel amerisko verzijo,sedaj pa so enote ameriske, zvocnike pa izdelujejo na Danskem. Vsaj tako mislim. LP Ales |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Tor Nov 12, 2013 13:17 Naslov sporočila: |
|
|
| Tisto sem pisal jaz. Ampak ni šlo za LE, temveč za to, da je nekdo trdil, da so prve različice imele alnico magnete. Skratka, da je šlo za več različic z istim imenom, ki naj bi se razlikovale po kakovosti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
maxxim
|
Objavljeno: Tor Nov 12, 2013 14:00 Naslov sporočila: |
|
|
| O.K hvala za razlago Gerchy |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|