Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Wharfedale E70 obnova
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
micko666

Pridružen/-a: Čet Jun 2012 10:54
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 29, 2013 12:35    Naslov sporočila: Wharfedale E70 obnova Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Včeraj sem za smešen denar kupil par vintage zvočnikov Wharfedale E70. Edini problem je v tem, da sta basovca potrebna popravila.
Razmišljal sem, da bi ju odpeljal k Žagarju v Gameljne, ampak imam občutek, da bo popravilo krepko preko 100 eur. Sem priložil par fotografij, da mi poveste svoje mnenje. Ali se splača popravljat? Ohišje je tudi videlo boljše dni, zato sem tudi razmišljal, da bi ju obnovil. Spredaj in zadaj sta barvana, spodaj, zgoraj in stranice pa so oblečene v furnir. Se splača ponovno obleči v furnir ali strgam furnir dol in ju pobarvam v črno barvo?

Hvala za pomoč, mnenja in pripombe Smile

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 29, 2013 14:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če se boš spravil obnavljat priporočam poleg menjave furnirja, in lepljenja motorja membrane tudi eloksiranje košare.
Pa še na vroče lepljenje obese membrane ne pozabi.
Poleg predvajanja zvoka po videzu zgornje stranice so služili tudi verjetno kot odlagalni prostor. Rolling Eyes

Nazadnje urejal/a longplay Ned Sep 29, 2013 14:48; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 29, 2013 14:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

najceneje in najhitreje...daš notri bas kitajca za pribl..20 eur po kom (približno enakih karakteristik).prebarvaš na črno in poslušaš..vse kar boš več vložil bo preč vržen denar,ki ga ne boš nikoli več videl.
znata pa kitajca še boljše in močneje igrat kot originala. Wink
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 29, 2013 15:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ta forum je res prepoln bedakov, a ste resni z eloksiranjem košar in menjavo original driverjev z kitajskimi jajci, potem je res brezveze da si jih sploh kupil

Vsekakor bi bilo za zamenjati obrobe, izogibaj se Žagarja, kvalitetneje ti bodo to uredili pri Vklopu na Celovški vsekakor bi bilo najbolje iti v furniranje sploh z kakim boljšim furnirjem, samo to ni ravno delo za vsakega ki še to ni počel, pa tudi cenovno je malo dražje ampak rezultat je lahko zelo dober, tudi elektrolitske kondenzatorje je po teh letih nujno obnoviti in imel boš zelo solidne zvočnike ki jih lahko poganjaš z par vati glede na velik izkoristek, skratka vsaj driverje daj strokovnjaku in pozabi na nebuloze ki ti jih svetujejo. za kaknasvet več pa lahko na zs
Nazaj na vrh
drago67

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 29, 2013 15:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja če ima nekdo res dost denarja ,da ne ve kam z njim se posluša "strokovnjake"....kvalitetno furniranje +lakiranje vsakega zvočnika bo nekje najmanj 100 eur po kom,če bo dost..popravilo bas enot pa nekje isto...če se to splača???
da poslušaš zvočnik z nekaj wati..
pa ko voli nek izvoli..

Nazadnje urejal/a drago67 Ned Sep 29, 2013 15:28; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
micko666

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 29, 2013 15:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem se odločil, da bom nizkotonca odnesel k Vklopu, da mi okvirno povejo koliko bi me stalo popravilo. Če mi bo cena ugajala jih bom popravil. Glede ohišja se pa ravno ne mudi. Važno, da sta cela in nikjer počena. Mogoče bom pa snel furnir dol in jih prešprical s črno barvo in potem še čez z lakom za visok sijaj.
Imam še eno vprašanje glede priklopa zadaj. Manjka namreč priključek v katerega privijačiš kabel. Sem razmišljal, da bi zamenjal s kakšnim kvalitetnejšim, vendar ne vem kje naj začnem iskat. Sem priložil sliko, da bo jasno o čem govorim.

Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 29, 2013 17:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moje mnenje za razliko od drago67-ta je, da se to vsekakor splača, ker gre za ene solidnejše Wharfedale na katere imam kar lepe spomine, in mislim da zaslužijo solidno obnovo, 100 eur za kos je lahko samo za res dober in lep furnir premalo, ampak vsekakor zame lepše kot vsako barvanje...

kaj je poslušanje na par watih - pač obstaja kar nekaj par watnih izjemno poslušljivih ojačevalcev ki jih ne zamenjam za vso šaro od starih receiverjev ki so kot vse kaže maksimalni domet za drago67-ta- ni vse v watih!!!

Priklopi se lahko za zelo malo denarja dobijo odlični pa še brez problema se jih menja na obstoječih priklopnih ploščicah

Ni pa na take zvočnike za gledat kot nek poceni nakup če jih hoče res porihtati da dajo od sebe maksimum in lahko stojijo ob boku kakim novim ter še hkrati dobro izgledajo....kot starodobni avtomobil v katerega v obnovo hitro vložiš več kot stane kaj novega, s tem da tak avto tudi po obnovi ni ravno za vsakdanjo uporabo, marsikateri prenovljeni in porihtani zvočnik pa je tudi ob vsakodnevni uporabi lahko še desetletja služi svojemu namenu
Nazaj na vrh
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 29, 2013 18:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
ja če ima nekdo res dost denarja ,da ne ve kam z njim se posluša "strokovnjake"....kvalitetno furniranje +lakiranje vsakega zvočnika bo nekje najmanj 100 eur po kom,če bo dost..popravilo bas enot pa nekje isto...če se to splača???
pa ko voli nek izvoli..

Vem da se je že pred časom debatiralo o popravilu poškodovanih zvočnikov ( furnir) in servisu komponent, ampak sem pozabil v kateri rubriki je bilo.

Imate mogoče naslove ali telefonske številke "mojstrov" , ki se jim sploh ljubi ukvarajati s takovrstnimi problemi s predpostavko, da te ne olupijo do kože? Večini mizarjev je popravilo ohišij v zvezi s poškodovanim furnirjem popolnoma nezanimivo in takoj predlagajo izdelavo nove replike. ( po možnosti iz najcenejše iverke, ker za njih je to pač samo neka "kišta"). Pri meni je še dodaten problem, ker je že furnirano ohišje zares veliko in je težko dobiti ustrezno prešo za furnir, poleg tega da se baje že izdelano ohišje lahko tudi poškuduje pri prevelikih silah stiskanja pri leplejnu. Leplenje oziroma furniranje samih plošč je seveda bistevno bolj enostavno. Se bo potrebno lotiti zadeve po vsej verjetnosti kar ročno.

Mislim, da ste pred časom omenjali nekoga na Primorskem, ki se loti zamenjave obrob malce bolj profesionalno ( ustrezna lepila in obrobe). Na You tube-u je seveda izgleda vse tako enostavno, ampak končni rezultati so tudi temu primerni.

No ja, kakoršnakoli informacija bo dobrodošla. Hvala !

LP
Nazaj na vrh
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 29, 2013 18:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Beli mizarski lim pa peglajzn v roke, preverjeno dobro. Neostik pa gasa, tudi preverjeno, že 15 let pri kolegu pa še vedno nič ne odstopa. Glede menjave obrob pa mojster Sandi G. tel. št. lahko pošljem na zs

Nazadnje urejal/a diyfreak Ned Sep 29, 2013 18:47; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
drago67

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 29, 2013 18:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic je napisal/a:
drago67 je napisal/a:
pa ko voli nek izvoli..

Vem da se je že pred časom debatiralo o popravilu poškodovanih zvočnikov ( furnir) in servisu komponent, ampak sem pozabil v kateri rubriki je bilo.

Imate mogoče naslove ali telefonske številke "mojstrov" , ki se jim sploh ljubi ukvarajati s takovrstnimi problemi s predpostavko, da te ne olupijo do kože? Večini mizarjev je popravilo ohišij v zvezi s poškodovanim furnirjem popolnoma nezanimivo in takoj predlagajo izdelavo nove replike. ( po možnosti iz najcenejše iverke, ker za njih je to pač samo neka "kišta"). Pri meni je še dodaten problem, ker je že furnirano ohišje zares veliko in je težko dobiti ustrezno prešo za furnir, poleg tega da se baje že izdelano ohišje lahko tudi poškuduje pri prevelikih silah stiskanja pri leplejnu. Leplenje oziroma furniranje samih plošč je seveda bistevno bolj enostavno. Se bo potrebno lotiti zadeve po vsej verjetnosti kar ročno.

Mislim, da ste pred časom omenjali nekoga na Primorskem, ki se loti zamenjave obrob malce bolj profesionalno ( ustrezna lepila in obrobe). Na You tube-u je seveda izgleda vse tako enostavno, ampak končni rezultati so tudi temu primerni.

No ja, kakoršnakoli informacija bo dobrodošla. Hvala !

LP

jaz nisem noben strokovnjak na mizarskem področju ...vendar sem bil prisoten kot večina vas ve pri nekaterih zvočniških projektih in zato vem koliko časa vzame popravilo-obnova...večina misli ,to sam malo nalimamo pa je ...na žalost to ni tako...ceneje in hitreje je naredit nove kište...
zato tudi ne najdete nekoga ,ki bo to na pol zastonj delal...danes je čas denar...
kar se tiče audiofrikoveka prispevka..no comment...se ne spuščam na ta nivo...
Nazaj na vrh
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 29, 2013 18:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar se tiče za zvočnike Wharfedale e 70 sem absolutno za obnovo.
Poslušal E 90 na ZG. velesejmu leta 82 ali 83 - dolgo časa moje neuresničene sanje.
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 29, 2013 18:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67

ni se potrebno spuščati na moj nivo, sem pa kar nekaj takih stvari porihtal, ne pa uničil, tudi o furniranju mislim da kar nekaj vem, ni tako malo zvočnikov in gramofonov ki sem jih mislim da kar solidno porihtal, nikomur pa ne svetujem naj stare kvalitetne enote zamenja za nova kitajska j***a , ali pa dober ojačevalec obnavlja z elektroliti za par evrov, to res ni moj nivo, če ne znam ali nisem sposoben pač raje ne počnem nič kot pa da bi nekaj za silo skupaj pacal samo zato da pač nekaj počnem da ni dolgčas.
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 29, 2013 19:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

micko 666

ta furnir kot je na zvočnikih se da obnoviti da bo kot nov in brez furniranja na novo, vsaj kot zgleda na sliki ni tako nemogoče, samo odstraniti vse nanose lakov ali olj in eventuelno popraviti manjše napake potem se vse skupaj na novo lahko samo naolji ali lakira...je pa veliko preciznega dela, verjami pa da se splača
Nazaj na vrh
micko666

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 29, 2013 20:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za pomoč. Stranice so malo bolj oguljene kot zgornji del. Sem priložil dve sliki, da bo jasno. Niso globoke vreznine, so pa vseeno vreznine. Se bojim, da če bi furnir samo obnovil, da bi ostale vidne.

Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 29, 2013 21:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

to izgleda res malo slabše kot zgoraj, ampak mislim da bi celo šlo tudi to porihtat, ampak še ko začneš ne moreš biti 100% kakšen bo rezultat, tako po fotki pa še manj, če ni šlo čisto skozi do podlage je upanje, je pa potrebno res sploh razčistiti koliko daleč in za kak denar se pogovarjamo, a boš delal sam ali iskal koga da ti to naredi... zakaj si sploh kupil ta model-a veš zakaj gre in bi ga rad v nulo porihtal kot se spodobi, tudi z zelo specifično sprednjo mrežo in podobno, ali pa res samo na hitro nekaj skupaj spacal da seka...

škatle boš tako moral v vsakem primeru popolnoma sprazniti in če hodiš kaj po LJ se lahko ustaviš pa kaj več rečemo na to temo če seveda sploh imaš interes...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Stran 1 od 9

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu