| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Shanti
Pridružen/-a: Sob Jul 2013 12:56 Prispevkov: 4 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jul 27, 2013 13:14 Naslov sporočila: Gramofon Akai AP-B110 |
|
|
Pozdravljeni!
Sem nov na forumu, prijavil sem se tudi zato, ker sem ob pregledovanju uvidel, da lahko dobim veliko koristnih informacij. Moje prvo vprašanje na tem forumu je, ali ima kdo kaj izkušenj/informacij o gramofonu Akai AP-B110. Imam možnost dobiti ta gramofon, je skoraj nerabljen, nisem ga pa še pregledal.
Aha, še to, nimam nekega HI-FI sistema, zanima me z vidika povprečnega uporabnika. Hvala.
Lep pozdrav,
Boštjan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Sob Jul 27, 2013 14:59 Naslov sporočila: |
|
|
Ce ti ga podarijo, ga vzami.
Sicer pa je po moje zadeva kakih 30 let stara plastika.
Lp,
Miran _________________ Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Shanti
|
Objavljeno: Sob Jul 27, 2013 15:24 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, Miran. Na internetu nisem našel nič kaj konkretnega o tem gramofonu. Najbrž res ni kaj prida.
Lp,
Boštjan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sob Jul 27, 2013 15:57 Naslov sporočila: |
|
|
Če ga dobiš zastonj ali zelo poceni (do nekje 30 evrov) ga kar vzami, seveda če je v delujočem stanju. Kolikor sem videl po fotkah na spletu je to podoben model, kot moj nekdanji AP-A1, ki pa je bil par let novejši model in malo manj zajeten kot ta, ki ga omenjaš. Ne vem sicer kakšen kaliber audiofila si, ampak meni je kot začetniku v Hi-Fi-ju (sredi osemdesetih let prejšnjega stoletja), služil brezhibno vse dokler nisem, začasno, opustil poslušanja glasbe z vinilk. Kvaliteta zvoka pa je bila kar na nivoju preostalih Akai-jevih komponent, ki sem jih imel takrat. Skratka, če si bolj začetnik ali ne tako zelo kritičen poslušalec, ali si si po dolgem obobju spet zaželel poslušati plošče, ki si jih nasel nekje v ropotarnici ali na podstrešju, potem bo ta gramofon ravno pravšnji. Morda pa se s pomočjo tega gramofona (spet) zaljubiš v velike črne plošče.
Kot sem že rekel, ne poznam tvoje zgodbe, zato sem le natrosil nekaj svojih razmišljanj, povezanih s tvojim vprašanjem. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Shanti
|
Objavljeno: Sob Jul 27, 2013 17:10 Naslov sporočila: |
|
|
Nisem audiofil, niti nimam hi-fi sistema, ker imam premalo prostora oz. ta tudi ni ustrezen. Mogoče si bom nekoč, ko bom imel tovrstno možnost ob nakupu posameznih komponent privoščil tudi malo boljši gramofon. Tega sem nameraval priklopiti na Denon-ov mikro hi-fi, seveda pa moram prej kupiti še gramof. predojačevalnik.
Enostavno me je prijela nostalgija po vinilkah. Nisem imel gramofona že od najstniških let dalje. Sem hotel že kupiti nov gramofon, vendar sem si potem premislil. Nekaj gramofonov se praši pri sorodnikih, eden je prav tale.
Baje je bil gramofon zelo malo v uporabi, lepo ohranjen, ne vem pa kako je z jermenom. Glava in igla sta najbrž tisti, ki prideta v paketu, niso nič menjali, sam gramofon pa je bil eden od komponent, poleg ojačevalca, kaetofona, ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Sob Jul 27, 2013 18:28 Naslov sporočila: |
|
|
Gramofonski predojačevalnik (nov!) spodobne kvalitete dobiš po precej ugodni ceni. Na primer Pro-ject najosnovnejši model, pa tudi NAD, na primer, ima en zelo popularen model z dobro kvaliteto glede na ceno. In če upoštevaš, da boš dobil gramofon brezplačno... Mislim, da ni treba kaj dosti oklevati. Predhodno le preveri, če je z gramofonom vse v redu. Omenjaš jermen, tega lahko preveriš brez priklopa gramofona na ojačevalnik. Predojačevalniki, ki sem jih omenjal, pa so dovolj kvalitetni, da jih lahko uporabiš kasneje tudi skupaj z morebitnim resnejšim gramofonom, na primer z kakšnim osnovnim modelom Pro-ject. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Shanti
|
Objavljeno: Sob Jul 27, 2013 18:36 Naslov sporočila: |
|
|
| Hvala. Ja, nekaj takega sem tudi nameraval kupiti. Poleg tega sem med malimi oglasimi videl, da nekdo prodaja Rega Fono. Ti so menda tudi kvalitetni. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Sob Jul 27, 2013 23:23 Naslov sporočila: |
|
|
| Shanti je napisal/a: | | Hvala. Ja, nekaj takega sem tudi nameraval kupiti. Poleg tega sem med malimi oglasimi videl, da nekdo prodaja Rega Fono. Ti so menda tudi kvalitetni. |
Seveda se za ceno omenjenih novih da kupiti tudi kaj precej boljšega, rabljenega. To je mnogokrat še boljša opcija. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Avg 01, 2013 11:18 Naslov sporočila: |
|
|
| gramofon res ni nič posebnega in če ga imaš za poskusit kako zveni vinil nič narobe, ne pa pričakovat da bo kaki najcenejši Pro Ject kaj boljši, bo potreben malo večji vložek. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|