| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Jakob
Pridružen/-a: Sre Okt 2010 22:37 Prispevkov: 2 Kraj: Mojstrana
|
Objavljeno: Pon Okt 11, 2010 20:44 Naslov sporočila: Izkušnje z nakupi v tujini |
|
|
Pozdravljeni,
moje 15 let stare komponente bodo zamenjale nove, pa me zanima, kakšne izkušnje imate z naročanjem teh svari iz tujine? Natančneje - zanima me nakup na angleškem Amazonu... Skrbi pa me pošta, oz. transport. Ker sam zelo pazljivo ravnam s temi stvarmi, imam pomisleke, če embalaža dovolj dobro zaščiti te dokaj občutljive stvari na takem "poštnem potovanju".
Mogoče kako mnenje, izkušnje?
Hvala,
Jaka |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 11, 2010 22:02 Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem doslej precej zadev naročil z angleškega, nemškega ali ameriškega Amazona (govorim o elektroniki). Večinoma ni bilo nobenih problemov. Je pa tako - lahko je dobro zapakirano in opremljeno z nalepkami o občutljivosti... pa poštarju tam v Zg. Kungoti pade po tleh... Kolikokrat se mi je zgodilo, da je poštar hotel na vsak način zbasati pošiljko z tremi DVD-ji v mnogo preozko luknjo na poštnem nabiralniku...
Pa še kako neka doplačila bi naši poštarji, čeprav si vse že plačal, ko si naročal.
Potem je tu še carina iz dežel, ki niso v EU... To je lahko kar neprijeten znesek, ki podraži zadevo...
Bi ti pa priporočal, da naročaš zadeve pri preverjenih ponudnikih, čeprav je cena nekoliko dražja, kot pa pri najcenejših, nepreverjenih ponudnikih... Se je že zgodilo, da je nekdo samo plačal 1000€, dobil pa nič... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Okt 11, 2010 22:38 Naslov sporočila: |
|
|
| Ne vem, kaj delajo z večjimi stvarmi, ampak cdjev z angleškega amazona verjetno ne bom kmalu spet naročil. V pošiljki 20tih je bilo vsaj pol s polomljenimi škatlicami, nekateri celo tako zelo, da so bile strgane tudi knjižice. Mislim, da to ni stvar pošte, ampak dela v skladišču. Ker je vse prišlo zelo lepo zapakirano in škatla (karton) ni bila na zunaj nikjer obtolčena. To se mi še nikjer drugje ni zgodilo... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
twom

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47 Prispevkov: 301 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 11, 2010 22:39 Naslov sporočila: |
|
|
Tujina je večinoma cenejša kot doma, včasih samo malo, dostikrat zelo veliko.
Se pa splača preveriti tudi domače trgovine, ker lahko dobiš kakšen izdelek pri nas občutno ceneje kot v tujini. Čeprav si mislim, da obstajajo v teh primerih v tujini še cenejše trgovine od teh naših, samo kako jih najti ...
Lp,
Peter |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
glinik
Pridružen/-a: Pon Avg 2010 16:09 Prispevkov: 172 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Okt 12, 2010 09:27 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem imel neprijetne izkušnje s tem naročanje s tujine.
Domov sem dobil paket (DVD player), ki je mogel past z najmanj 10-ih metrov na tla. Ena stranica je bila tako stolčena, da me je skoraj kap. Tu je bila krivda pošte oz. DHL-a, to ni dvoma.
Na srečo ni bila cena playerja kaj dosti višja, kot je default zavarovalnina za osnovne export pakete. Takrat je to bilo nekje 100 EUR (leta 2002 cca.).
Paketi do 10kg, se ne tretirajo s kakšno veliko pozornostjo, pa čeprav gor piše fragile ...
Če gre za kakšno dražjo zadevo, potem obvezno še dodatno zavarovat. Npr. kakšna 50kg končna, na to sigurno poazijo, ker ima že cel paket kakih 60 kg. V teh primerih še navadni Hans dobro ve, da je v paketu draga reč
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Jakob
Pridružen/-a: Sre Okt 2010 22:37 Prispevkov: 2 Kraj: Mojstrana
|
Objavljeno: Tor Okt 12, 2010 17:46 Naslov sporočila: |
|
|
| mišolin je napisal/a: | | Ne vem, kaj delajo z večjimi stvarmi, ampak cdjev z angleškega amazona verjetno ne bom kmalu spet naročil. V pošiljki 20tih je bilo vsaj pol s polomljenimi škatlicami, nekateri celo tako zelo, da so bile strgane tudi knjižice. Mislim, da to ni stvar pošte, ampak dela v skladišču. Ker je vse prišlo zelo lepo zapakirano in škatla (karton) ni bila na zunaj nikjer obtolčena. To se mi še nikjer drugje ni zgodilo... |
Popolnoma enako se je zgodilo meni pred kakim tednom... zdrobljene škatlice v Amazonovi kuverti iz lepenke
Hvala vam za mnenja in izkušnje. Torej, kot se mi je zdelo, obstaja precejšen riziko... Bom ostal kar pri naročanju knjig in CD-jev iz tujine. Za Hi-Fi, pa se bom kar sprehodil po slovenskih in avstrijskih trgovinah, poisklal, kar iščem, preizkusil in kupil... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 980 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sob Apr 13, 2013 08:28 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
a je mogoče kdo že naročal iz teh spletnih strani:
http://www.audio-markt.de/_markt/browse.php?
http://www.2ndhandhifi.co.uk/current-stock/
"handlerji" pravzaprav skoraj vsi pošiljajo v Slovenijo, edino me malo skrbi glede morebitnih poškodb samega paketa...zdaj sicer vsi so rekli, da zaščitijo pakete koliko se le da, samo kaj ko vsi vemo kako delajo z paketi dostavne službe
Se pa najde veliko zanimive robe.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Sob Apr 13, 2013 10:19 Naslov sporočila: |
|
|
Sem kupoval ze od posameznikov in od handlerjev preko audiomarkt.de. Vse je bilo dosedaj OK. Zadeva zavisi od posameznika do posameznika, kaksen je njegov profesionalni odnos in kako poskrbi za pakungo. Dosedaj tu nisem imel problemov. Je pa malenkost vec rizika, ker nimas vmes tretje osebe v primeru komplikacij, kot je to narejeno na eBayu. Ce placas za produkt, ki se prodaja na Audiomarktu preko Paypala potem nekaj vec sigurnosti je. Sicer pa se vecinoma produkti na Audiomarktu kupujejo s placilom na bancni racun ali pa osebni prevzem. Sam se pred nakupom dodobra pozanimam o produktu in ponavadi zahtevam tudi ekstra fotke, da se pac prepricam, da oseba produkt ima. Skozi komunikacijo pa tudi vidim, kako je ta resen. Tudi rating na Audiomarktu je ena orientacija, ampak ni nujno kredibilna.
Sem pa imel ze tudi tezavo s poskodbo dolocene komponente, ki se je zgodila ob transportu. Nakup je bil opravljen preko eBaya. Ker je slo za novo komponento in tudi nakup je bil opravljen preko uradnega handlerja sem jo poslal nazaj v UK. Ampak je trajalo lep cas, da je TNT odobril celotno zavarovalnino in popravilo. S tem se je ubadal handler. Sam sem samo poslal zadevo nazaj na njihove stroske.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Apr 13, 2013 10:40 Naslov sporočila: Re: Izkušnje z nakupi v tujini |
|
|
| Jakob je napisal/a: | Pozdravljeni,
moje 15 let stare komponente bodo zamenjale nove, pa me zanima, kakšne izkušnje imate z naročanjem teh svari iz tujine? Natančneje - zanima me nakup na angleškem Amazonu... Skrbi pa me pošta, oz. transport. Ker sam zelo pazljivo ravnam s temi stvarmi, imam pomisleke, če embalaža dovolj dobro zaščiti te dokaj občutljive stvari na takem "poštnem potovanju".
Mogoče kako mnenje, izkušnje?
Hvala,
Jaka |
Katere 15 let stare komponente pa imaš?
Nove midleclass ne pridejo višji ligi starih niti do kolen, tako zvočno, kot po kvaliteti izdelave (kvaliteti uporabljenih materialov in posledično trajnosti.)
Pri Midleclass starih je razlika še večja, ne pridejo niti do gležnjev midleclassu današnjih. Sploh po kvaliteti izdelave.
Sansui AU-517/717, AU-719/819/919, AU-D11/AU-D11 II ali. Kaki Rotli pre-končne RB980bx+Rc980bx, ali RB870bx, Rc870bx vse kar je bilo narejeno do 1989cca.
Kvaliteta izdelave Sansui je taka, kot je danes izdelan highclass (8000€ navzgor), Rotel pa vse alps potenciometri, Black Gate kondenzatorji, konkretna napajanja.. To bo delalo brezhibno še 30 let, za razliko kakih novih Audiolabov, Cyrusov ali boženedaj Harman Kardonov.
Pa tudi kaki lowclass stari so zvocno superiorni današnji plastiki. Musical Fidelity A1, Luxman L-5, Magnum Audio IA 200, Magnum Audio mp 150 pre & mf 150 power, Exposure VII dual pre-amp, Exposure XI Pre-amp, Exposure 18 Super Amplifier and 19 Preamplifier,ali kak cenejši Exposure Super XX so izjemni ojačevalci.
Vse to bo dela krepko bolje od petkrat dražjih novih. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 980 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sob Apr 13, 2013 11:20 Naslov sporočila: |
|
|
| delfinus je napisal/a: | Sem kupoval ze od posameznikov in od handlerjev preko audiomarkt.de. Vse je bilo dosedaj OK. Zadeva zavisi od posameznika do posameznika, kaksen je njegov profesionalni odnos in kako poskrbi za pakungo. Dosedaj tu nisem imel problemov. Je pa malenkost vec rizika, ker nimas vmes tretje osebe v primeru komplikacij, kot je to narejeno na eBayu. Ce placas za produkt, ki se prodaja na Audiomarktu preko Paypala potem nekaj vec sigurnosti je. Sicer pa se vecinoma produkti na Audiomarktu kupujejo s placilom na bancni racun ali pa osebni prevzem. Sam se pred nakupom dodobra pozanimam o produktu in ponavadi zahtevam tudi ekstra fotke, da se pac prepricam, da oseba produkt ima. Skozi komunikacijo pa tudi vidim, kako je ta resen. Tudi rating na Audiomarktu je ena orientacija, ampak ni nujno kredibilna.
Sem pa imel ze tudi tezavo s poskodbo dolocene komponente, ki se je zgodila ob transportu. Nakup je bil opravljen preko eBaya. Ker je slo za novo komponento in tudi nakup je bil opravljen preko uradnega handlerja sem jo poslal nazaj v UK. Ampak je trajalo lep cas, da je TNT odobril celotno zavarovalnino in popravilo. S tem se je ubadal handler. Sam sem samo poslal zadevo nazaj na njihove stroske.
lp, d. |
Delfinus hvala za opis tvojih izkušenj... mi bo v veliko korist..
hvala še 1x
LP,
Simon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|